Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 idees per recordar Amy Winehouse

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

El 23 de juliol farà cinc anys de la mort d'Amy Winehouse, prematura i trista, que ens va privar d'un dels grans talents vocals de la música pop d'arrel negra de la primera dècada del 2000 i de la seva generació. Tenia 27 anys, i s'afegia així al mòrbid Club dels 27, integrat per músics com Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison i Kurt Cobain, tots morts en aquesta edat.

Si l'enyoreu, us proposem cinc coses per fer per recordar-la:

1. Veure la pel·lícula 'Amy'
Premiat amb l'Oscar al millor documental, el gran valor d''Amy', el film d'Asif Kapadia és el material d'arxiu amb què està elaborat. Nascuda el 1983, Winehouse pertanyia a la primera generació que va veure enregistrada la seva imatge en videocàmera domèstica i la seva joventut amb telèfon mòbil. I els testimonis videogràfics no professionals de l'inici de la seva meteòrica carrera són un tresor. Com sabeu, però, la història de l'Amy acaba malament, i és trist reviure la seva decadència davant les càmeres.


2. Sentir les seves cançons
La discografia que va tenir temps de deixar-nos és escassa: els dos àlbums que va publicar en vida, 'Frank' (2003) i 'Back to black' (2006), i la compilació de rareses pòstuma 'Lioness: Hidden treasures' (2011). En el marc del Festival Mas i Mas tindreu l'opció de sentir el seu cançoner en directe amb la veu de qui va ser el seu corista de capçalera, el vocalista de soul britànic Zalon Thompson, que cantarà acompanyat per The Gramophone All Stars, un dels grups amb la secció de vents més potent de Catalunya.

3. Pentinar-vos com ella
Winehouse deia del seu icònic monyo que com més insegura se sentia, més gran se'l feia. Si teniu ganes d'emular-la, sense inseguretats i com un feliç homenatge, us en podran fer un d'igual a El Secret, perruqueria especialitzada en 'look' rockabilly de Badalona amb gairebé tres dècades d'experiència. I si també voleu imitar-li el maquillatge, empraran tot l''eyeliner' negre que sigui necessari.

4. Vestir com ella
Si passeu de fer-vos un pentinat que us podeu deixar en el marc d'una porta, podeu optar per recrear la seva estètica amb el vestir. Com? Amb una minifaldilla negra i una camisa 'vintage' lligada amb un nus a la cintura feu. Per a les camises, busqueu-ne a botigues com Holala! i Produit National Brut, i segur que a Le Swing Vintage trobeu algun fulard o passador per completar el look.

Per al calçat, a l'Amy li encantava anar amb sabatilles de ballet, però si no us hi voleu deixar la sola (i la planta del peu), calceu-vos unes Pretty Ballerinas: us les podeu emprovar a la nova 'flagship store' de Passeig de Gràcia.

I si voleu vestir-vos amb l'estil de la cantant i alhora fer una aportació a l'Amy Winehouse Foundation, que treballa per prevenir els efectes del mal ús de les drogues i l'alcohol  en els joves, podeu fer-vos amb una de les peces de la col·lecció Amy Winehouse de la marca britànica Fred Perry, una col·laboració que es va iniciar en vida de l'artista.

5. Visitar la seva estàtua a Camden Town
En la seva curta vida Winehouse es va convertir en una de les veïnes més populars del barri de Camden, al nord de Londres, famós pel seu mercat de roba i per les sales de música en directe. És on vivia i on va morir, i és allà, precisament a l'Stables Market, on hi ha l'estàtua en la seva memòria, de bronze i a mida natural, que podeu aprofitar per veure si planegeu fer una escapada a Londres.

El districte de Camden no acostuma a permetre fer estàtues en memòria de persones que no hagin estat mortes durant almenys dues dècades, però en el cas de Winehouse van fer una excepció: el monument a la memòria d'Amy es va inaugurar el 2014, el dia en què la cantant hagués fet 31 anys.

© Neil Crump

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Últimes notícies

    Publicitat