Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Amb un parell d’ous (Benedict)

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

Amb pernil cuit, amb salmó, amb bacó, sobre pa torrat, baggel, muffin anglès o brioche… amb salsa holandesa o crema de formatge. Llarga vida als ous Benedict!

Si hi ha un plat estrella dels matins de diumenge, especialment a l’hivern, són els ous Benedict. Protagonistes absoluts de qualsevol brunch en condicions i remei infal·lible contra la ressaca. De fet, reben el seu nom en honor a un tal Lemuel Benedict, corredor retirat del Wall Street, que un matí després dels excessos d’una nit mogudeta reclamava al maitre del Waldorf Hotel (Nova York) un esmorzar que li curés el malestar general i ell mateix va escollir aquests ingredients.

Avui, 33 anys més tard, ja formen part de la carta del locals més cool de la ciutat. Però són tots iguals? I el més important: realment és tan difícil fer-los a casa?

On són els millors ous Benedict de Barcelona?

Federal Café – Carrer Parlament 39

Probablement, ja l’haureu trobat a la majoria de llistes sobre brunch a Barcelona i és lògic perquè a ningú se li escapa que la seva carta d’esmorzars de forquilla és suculenta i l’ambient connecta a la perfecció amb el hípster que tots portem a dins. Els ous no es diuen Benedict pròpiament, sinó que opten per anomenar-los ous escalfats o poché, que podràs acompanyar amb els ingredients que creguis convenients.

Trópico – Carrer Marquès de Barberà 24

Un racó on sempre és estiu i pots sentir-te com si viatgessis al Carib un diumenge qualsevol. Els Benedict casen estupendament amb l’oferta de sucs frescos i naturals que acabaran de posar-te a to.

Les tres a la cuina - Carrer Sant Lluis 35

Fórmula familiar per a uns resultats exquisits. Plats elaborats amb cura, fets amb ingredients que adquireixen al mateix mercat de Gràcia. Ous escalfats al punt just, servits amb espinacs tendres satisfaran al monstre famèlic que tens a l’estómac.

Milk – Carrer Gignas 21

Al costat del famós local The Benedict, ha aconseguit que la seva oferta superi fins i tot els qui presumeixen de tenir els millors ous escalfats. Aquí prefereixen el pa de xapata amb bacó o salmó. I ofereixen una novetat pels més valents: ous escalfats amb carns de cranc. Ingredients de qualitat i servei amable Això sí, si arribes i està ple, el del costat també és bona opció.

Tonka Bar– Carrer Marquès de Campo Sagrado 27

Tècnicament no són Benedict, són ous ‘cocotte’, però la xef Mayela els col·loca sobre una torrada de pa de pagès, acompanyats de salmó o formatge i et cauran de meravella.

Can Dendê – Carrer Ciutat de Granada 44

Local brasiler amb una terrassa interior, però petitet, així que cal arribar aviat. Tenen fins a 4 tipus diferents d’ous Benedict, tots cuinats amb amor i especial atenció als detalls.

 

Com preparar els teus propis ous Benedict a casa?

Si el teu nivell de ressaca és tan elevat que ni tan sols pots imaginar-te haver de vestir-te de persona i sortir al carrer, la solució és senzilla: prepara’t tu mateix un súper brunch que et curi tots els mals sense treure’t el pijama.

Hauràs sentit a dir que l’elaboració dels ous Benedict és complicada i només apta per a experts, però hi ha una manera molt fàcil de fer-los:

  1. Posa aigua a bullir en una olla petita
  2. Talla un tros de paper de cuina transparent
  3. Col·loca el paper sobre una tassa petita de cafè
  4. Un consell: impregnar el paper amb una mica d’oli per evitar que l’ou quedi enganxat.
  5. Afegeix algunes espècies com pebre o herbes provençals per donar-li més gust
  6. Obre l’ou i deixa caure l’interior cru sobre el paper de plàstic
  7. Tanca el paper pels extrems, deixant l’ou a dintre
  8. Quan l’aigua estigui a punt de bullir, introdueix l’ou amb el plàstic
  9. Deixa que bulli durant uns 2 o 3 minuts. Això és molt variable i dependrà molt de la intensitat del teu foc i de com de cru t’agradi el rovell
  10. Treu l’ou, prepara una torradeta amb salmó, pernil o bacó i afegeix la salsa que et vingui més de gust. Si optes per l’holandesa, tens més feina: necessitaràs mantega, més ous, suc de llimona, sal i pebre i una batedora.

Últimes notícies

    Publicitat