Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aupa Ikastola

Escrit per
Escala B
Publicitat

"Entrepans, amanides i cervesa", diu la Laura. "Només venem això, entrepans, amanides i cervesa". La Laura va arribar a Barcelona fa 15 anys. Basca recent aterrada al barri de Gràcia, va obrir de la mà de la seva parella i dos companys més un bar al carrer de la Perla: La Ikastola. I es van posar a vendre entrepans, amanides i cervesa.

Aquesta setmana va sortir a Facebook una nova plataforma: "No al tancament de la Ikastola". En dos dies, va arribar als 450 seguidors. I és que la Ikastola hauria d'estar tancada. Va perdre l'oportunitat de regularitzar la seva llicència durant els primers anys i ara el districte ja no atorga més llicències de restauració. Així, l'establiment exerceix amb una llicència obsoleta.

Ha exercit amb una llicència obsoleta tots aquests quinze anys. Han superat inspeccions i revisions i en cap moment van rebre una multa. Va ser mesos enrere, que en una publicació del BOPB s'anunciava que la Ikastola no treballava de forma regularitzada. "Ni tan sols ens van avisar directament", es queixa la Laura. 

"El frutero apoya", diu un comentari a la pàgina de Facebook de Ramon. "No me lo puedo creer. ¿Qué podemos hacer?" diu una publicació de Carol. I és que la Ikastola ha esdevingut un referent de l'anar a prendre 'algo' de Gràcia. "Fa mitja vida que visc aquí, els meus fills han nascut aquí", diu la Laura, que no es pot creure que un local amb la seva trajectòria de cop i volta hagi d'estar tancat.

"Tanquen locals com el nostre i obren de menjar ràpid", es queixa la propietària. "No saben el que es fan". Ara busquen (i troben) el suport del barri per no haver de plegar. O com a mínim, per guanyar temps i adaptar-se a un nou model de vida. 

Últimes notícies

    Publicitat