Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Comerç24 tanca definitivament

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El xef Carles Abellan, que el passat gener va anunciar un tancament temporal per reformes del Comerç24, no reobrirà el seu mascaró de proa: explica a Time Out Barcelona que «va fer l'estratègia de tancar el Comerç dient que el renovava, mentre em plantejava si ho feia o no». I ha «decidit que és una etapa que ja ha passat i estic amb altres coses».

El Comerç24 va ostentar una estrella Michelin d'ençà l'any 2007, i va ser un lloc emblemàtic a l'hora de revolucionar el panorama de la tapa i la cuina d'autor a Barcelona. Obrir un nou Comerç24 és una cosa que Abellan «ni veu ni en té ganes»: si obrís un nou restaurant en aquesta línia, «no es diria mai així perquè comportaria carregar un llast conceptual i social» que no l'interessa gens (puntualitza, però, que no es pot dir «mai més mai»). El cuiner es troba en un moment de la seva vida en què prefereix «adaptar els negocis a la persona, no pas a l'inrevés».

Això no vol dir que hagi aixecat el fre de l'accelerador. En va ple, de projectes. Després d'obrir un nou Tapas24 al Camp Nou, anuncia que el mes de novembre aixecarà la persiana, just al costat del Suculent, el restaurant 4 amb 5. Serà «un restaurant de verdures, on el 80 % serà producte de l'horta, amb la resta de plats complementats amb peix o marisc». A Abellan no li agrada massa l'etiqueta flexiterià, prefereix parlar de «quasi vegetarià o restaurant dedicat a l'horta». En breu, també obrirà un nou Tapas24 a l'avinguda Joan de Borbó, a la Barceloneta. I més coses que encara no explica «per no tenir del tot lligades».

Últimes notícies

    Publicitat