Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Guia de supervivència de les festes de Gràcia

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Les Festes de Gràcia són a punt de començar, cosa que és un malson per a molts graciencs, que procuren ser fora del barri, peti qui peti, durant la segona quinzena d'agost. Però també n'hi ha que passen tot l'any esperant la festa, i s'impliquen en els guarniments dels seus carrers. O, simplement, no els queda altre remei que aguantar-se. Són, en definitiva, set dies de gresca i xerinol·la, que pots aprofitar, per exemple, per llegir un munt amb la radiofòrmula en viu que sona sota el balcó de casa... Si ets de Gràcia, t'ajudaré a sobreviure. Si no, veuràs les festes d'una altra manera.

1. Per començar, llegeix 'El regal de Gliese', de Víctor Nubla. És curt. Si t'hi poses, en tres hores te'l cruspeixes. I podràs viure les festes de Gràcia sota l'influx d'aquest viatge psicotròpic pels carrers i places de vila. Potser creuràs que els animals parlen i et quedaràs una bona estona a la plaça del Raspall tot cercant un forat que et porti a veure la pedra fundacional que va crear el món. Si tens esma –i en tindràs– pots mantenir el pols llegint el llibre 'Plaça Raspall', d'Enric Casasses. Sortiràs al carrer amb unes ganes terribles de passar-t'ho pipa.

2. Ni ho dubtis, els bons concerts són els del Festigàbal. Enguany, per un coflicte de marques cerveseres han hagut de deixar la plaça Rovira i exiliar-se a la Sedeta. Jo no penso posar un peu a la ditxosa plaça! Greatest hits en vena, això és el que proposen la majoria d'escenaris musicals. Bandes de repertori que et faran sentir, un dia rere un altre, 'Boig per tu', 'Escuela de calor', 'Bienvenidos', 'Como un burro amarrado a la puerta del baile'... Tocats, en fi, per gent que fa el que pot.

3. Vés a veure els carrers a la tarda. Si pretens observar la decoració dels carrers, de nit, estàs fregit, ja que amb prou feines podràs esmunyir-te per molts d'ells. Pots començar per baix, per Perill, i fer una mena de cercle. És a dir, anar pujant per Tordera, Ciudad Real fins a la plaça Rovira –aquesta, ehem, ja hem dit que ens la saltarem–, per després anar fins a Providència, Verdi del Mig, carrer Berga i placeta de Sant Miquel. I finalment enfilar cap a Mozart, la Perla i Ciudad Real. Si comences la ruta cap a les set de la tarda, quan el sol ja no pica tant, a l'hora de sopar ja hauràs fet el recorregut. Tindràs una gana de búfal!

4. No esperis propostes gastronòmiques estrafolàries. Les festes de Gràcia, ho sentim, són sinòmi de botifarra i hamburguesa. Hi ha algun lloc que s'esprem una mica el cervell, però la tònica és aquesta... Si vols sopar en un lloc digne, ja pots córrer a fer la reserva i pregar a déu que no estigui tancat per vacances.

5. No tinguis manies, agafa el beure de casa. Al carrer, et cobraran la birra com si estiguessis al Primavera Sound, però sense Patti Smith a l'escenari. Així que agafa una ampolla de plàstic i posa-hi el que més et vingui de gust. Si vols un bon bar, no passis ànsia, que a Gràcia n'hi ha molts, tots rebentats de gent durant les festes. Per un dia, ve de gust fer el hippy i asseure't al carrer amb la litrona...

6. Surt pixat de casa. A certes hores de la nit, certs carrer del barri semblen torrents de pixum. Això dels poly klyns no ha estat gaire de moda al barri, ehem. I a molta gent, quan surten les bruixes, li fa mandra anar a fer cua al bar i decideix regar el carrer amb els seus fluïds. Procura aguantar el màxim que puguis la primera pixada. Ja ho saps, després no podràs parar. Mira de no orinar, sisplau, a cap porta, que l'endemà hi ha gent que es lleva per anar a treballar!

7. Fa una dècada, durant les festes es liava grossa. Batusses, corredisses, antiavalots... En els últims anys no hi ha hagut gaire merder, si tenim en compte que tot Barcelona es passeja ebri pels carrerons de la vila. Per evitar veure't embolicat en una picabaralla i tornar a casa amb un cop de porra o un tall d'ampolla, el millor que pots fer és fugir dels llocs on hi hagi molta policia. Una cosa crida l'altra, ja ho sabeu.

Últimes notícies

    Publicitat