Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La moda diu sí al hijab

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Hi ha qui dirà que el món de la moda és superficial, trivial o inclòs inhumà. De fet, fa pocs dies us parlàvem d'un nou model de vambes que comença a estar molt estès entre la jet-set americana i que simulen estar completament trencades. S'ha dit que banalitza amb la pobresa i això no deixa en bon lloc al sector. Però durant la setmana de la moda de Nova York (NYFW), una dissenyadora ha donat un cop de puny a la taula en favor de la normalització de la hijab. És indonèsia, musulmana, té 28 anys i es diu Anniesa Hasibuan. I ha fet història en debutar amb una col·lecció on totes les seves models portaven el hijab musulmà tradicional com a complement. També era la primera dona d'Indonèsia a presentar una col·lecció als Estats Units. Volia deixar empremta, i ho ha aconseguit.

Aquests últims mesos hem vist com alguns països i partits polítics han fomentat el debat sobre l'ús del hijab a cultures majoritàriament no musulmanes, i fins i tot coquetegen amb la possibilitat de prohibir-lo. Doncs mentre tot això passa, la jove dissenyadora indonèsia ha donat una lliçó al món presentant, com diem, una col·lecció on totes les models porten hijab. Era arriscat, i Hasibuan sabia que el que feia podia no agradar, però la reacció dels assistents a la desfilada va ser emocionant: al acabar, tots els assistents es van posar dempeus fent una ovació tancada a la dissenyadora, durant uns quants minuts. En declaracions a la CNN, la cap de premsa de l'esdeveniment, Lori Riviere, va dir que "mai he vist una ovació de peu al final d'un espectacle. Tots teníem la pell de gallina".

 

Always My Masterpiece @nerafarfalla 😍🌟❣ Only at New York Fashion Week The Show Spring/Summer 2017 Collections #NYFW 😍😍😍 at The Dock, Skylight Moynihan Station NY, 8 PM, September 12, 2016 For further information and details, click this link http://nyfw.com/nyfw-the-shows-september-2016.pdf Sponsored by @wardahbeauty Official Makeup for @anniesahasibuan Fashion Show in @nyfw @indonesiancreativehub @wolipop Wish us luck 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 #AHNYFWXWardah #AnniesaHasibuan #AHforNYFW #AHdjakarta #DJakarta #NYFW #NYFWtheshow #NewYorkFashionWeek #NYFW #AnniesaHasibuanOfficial #AnniesaHasibuanDaily #ldjprodnyc #imgmodels #wardahgoestonewyork #cantikdarihati #teamAHxwardah #AnniesaHasibuanXWardah

A photo posted by Anniesa Hasibuan (@anniesahasibuan) on

Hasibuan va dir, també a la CNN i en acabar el xou, que se sentia molt agraïda "per tot l'equip que ha fet possible la desfilada, als mitjans internacionals i locals d'Indonèsia per exposar el meu xou. No em vaig imaginar que la rebuda podria ser tan increïble, i jo estic encantada i honrada per la reacció de la gent". Potser en un temps això no serà notícia. Tant de bo fos així, senyal que la normalització en l'ús del hijab va guanyant terreny.

Últimes notícies

    Publicitat