Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'enèsima reinvenció de La Baguetina Catalana

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El malestar ciutadà que està generant la gentrificació és intolerable. Un a un, els comerços emblemàtics estan caient sota la dalla de la globalització, el capitalisme 3.0 i les conxorxes dels inventors d'APP's mercantilistes. De moment, cap administració, ni municipal ni autonòmica, ha sabut donar resposta adequada a aquesta xacra. El degoteig de tancaments té una víctima recent molt il·lustre: l'establiment més emblemàtic de la Baguetina Catalana, el de Passeig de Gràcia 15 –aquella en què accedies al segon pis amb ascensor!– ha sigut substituït per una botiga oficial del Futbol Club Barcelona.

Aquesta és una pèrdua que lamentarem, una estocada al cor del comerç de proximitat al rovell de l'ou. Perquè ¿qui no s'havia acostat mai a Passeig de Gràcia 15 a buscar un article de primera necessitat a les deu tocades? Com una 'baguetina' amb formatge fos i pernil dolç sintètic o unes patates xips a quatre euros.

Per sort, encara que l'imperi Baguetina marqui perfil baix –ha desaparegut la seva pàgina web– el hòlding de botigues muta i evoluciona, per adaptar-se a les necessitats i tendències actuals. I costa seguir-los la pista: primer va ser la conversió de les 'baguetines' en cafeteries/fleques de disseny sota el nom d'Original Bakery's, authentic bread (sic). Després d'aquesta pirueta, l'empresa ha afiançat la seva posició en punts de Barcelona emblemàtics, mitjançant una tercera transformació: encaren el futur reconvertint-se en Le Gourmet Delicate's Coffe & Tea, botigues al servei del barceloní les 24 hores (res d'alcohol a partir de les 22 h), un bàlsam que contribuirà a frenar el comerç sense ànima dirigit al turista.

En trobareu als baixos de l'hotel Jazz de Ronda Universitat (segur que aquest bufó tres estrelles està orgullós d'acollir un establiment d'aquesta categoria) i a la Plaça Comercial, just davant d'El Born Centre de Memòria Històrica. Ja no s'hi pot fer un cafè, però compensen aquest handicap posant a la venda encara més articles de primera necessitat. Com per exemple: caganers fets amb vitralls pseudogaudinians, torrons El Almendro (els de 'vuelve a casa por Navidad') en racions monodosis, caixes de cava VIP, croissants i pa acabats de descongelar (tot molt 'slow food', com veieu). Ja no tenen les seves clàssiques 'baguetines', però ara aquest espai l'ocupa unes pizzes de massa esponjoses i amb la recepta clàssica de la casa. Reconeixereu també Le Gourmet perquè els treballadors són joves del sud d'Àsia vestits amb un conjunt de mestre flequer que inspira confiança.

Últimes notícies

    Publicitat