Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'escudella i carn d'olla, el plat favorit dels catalans

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Amb només 62 vots més que el pa amb tomàquet, l'altre finalista, l'escudella s'ha imposat com el #platfavorit dels catalans, una votació organitzada per la revista CUINA amb la col·laboració de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia (CREG) i el patrocini d’Estrella Damm. Més de 120.000 persones han participat en aquesta iniciativa que va començar el 15 de setembre i que s'ha convertit durant cinc setmanes en la Champions de la gastronomia catalana.  

En successives fases eliminatòries, vint pesos pesants dels fogons de casa nostra han competit entre ells per fer-se amb l'honor ser l'especialitat més estimada pels catalans. L'escudella i el pa amb tomàquet han hagut de deixar enrere per arribar a la fase final els canelons, el fricandó, l’arròs a la cassola, la calçotada, l’escalivada, la coca de recapte, el xató, l’esqueixada de bacallà, les mandonguilles amb sípia i pèsols, la crema de Sant Josep, el trinxat de patata i col, el suquet de peix, la botifarra amb mongetes, el pollastre amb escamarlans, els fideus a la cassola, l’empedrat, els cargols a la llauna i els espinacs a la catalana.

L'escudella, apadrinada pel xef Joan Roca, ha aconseguit 5.127 vots, mentre que el pa amb tomàquet, apadrinat per Ferran Adrià, ha estat a punt de fer-se amb el primer lloc, amb 5.065 vots. El tercer lloc del podi l'ocupen els canelons, amb 4.927 vots. Els espinacs a la catalana han estat el plat menys votat, amb 2.738 vots. I mira que són bons i saludables...

Últimes notícies

    Publicitat