Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Espai de Gats obre portes

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Al barri de Gràcia s'inaugura un nou establiment (podríem dir que és un bar, però no ho és) dedicat íntegrament als gats. L'Espai de Gats, del qual ja us en vam parlar fa uns mesos, està situat al carrer de Terol, a tocar de la Plaça de la Revolució. És un local diàfan d'uns 50 metres quadrats on les taules i cadires de bar es barregen amb capses, joguines, cordills, arbres i, esclar, gats. S'ha convertit en la primera cafeteria, escola i centre d'adopció de gats de Barcelona gràcies a l'empenta de Tereza Reindlova i Eva González, que fa dos anys van començar a planificar i a idear el projecte i ara, per fi, veu la llum. "En altres països els cats-cafè són bars on els gats viuen, són els residents i són llocs públics. Cafeteries amb gats. L'Eva i jo fa temps que treballem a protectores d'animals i vam pensar que era una bona idea ajuntar els conceptes de cafè i protectora", ens explica Tereza.



La idea és que la gent pugui anar a l'Espai, passar una bona estona entre gats, conèixer-los i, si vol, també pugui adoptar-los. No oblidem que un animal de companyia és per a tota la vida i què millor que abans de prendre una decisió tan important es pugui conviure amb el possible nou membre de la família, en un entorn distès i relaxat. Podreu veure com reaccionen amb gent, quins són més afectuosos, quins requereixen més atenció o amb quins hi ha més connexió.


Precisament perquè l'Espai no és una tenda de venda d'animals, si voleu adoptar un gat, el procés no és immediat. No podeu anar a l'Espai, escollir a dit un gat i marxar amb ell sota el braç al moment. "Fem una entrevista a fons amb la persona interessada a adoptar, quin estil de vida té i sobretot si és compatible amb la del gat pel qual s'ha interessat", diu l'Eva. Ara mateix a l'Espai hi ha 8 gats, i n'hi ha un parell més que s'estan preparant. L'Eva i la Tereza fan visites regulars a protectores de Barcelona i veuen quins gats encaixarien bé a l'Espai. "Els gats han d'estar súpersans abans de venir. Tot i que encara no sabem el nombre màxim de gats que podem acollir, calculem que entre 8 i 10 és suficient, tenint en compte que no és un local molt gran i que hi ha d'haver flux entre els gats que surten i entren".



L'Espai de Gats no és un bar comú. Això ho volen deixar clar perquè la gent no s'emporti decepcions ni es confongui. És un club on s'hi pot prendre alguna cosa, però la persona que vulgui accedir-hi ha d'estar d'acord amb les normes i condicions que s'imposen, com per exemple, que no es pot molestar els gats ni donar-los menjar o no s'hi pot entrar amb gats de l'exterior. I per accedir-hi ha diferents preus: qui vulgui estar amb els gats una estoneta, conèixer-los, tractar amb ells i informar-se de com poden adoptar-ne un, haurà de pagar 3 euros. Pagant una mica més tindreu una beguda o un 'snack' per passar l'estona, i si voleu ser clients VIP, la quota és de 10 euros al mes i amb això tindreu descomptes en tot allò que l'Espai ofereix.

"Hi ha endolls, wifi, i la gent pot venir a treballar, a llegir, a relaxar-se en un entorn de gats, que en general relaxa molt. Aquest d'aquí per exemple, en Clooney, ben aviat se t'asseurà a sobre i et demanarà que l'abracis", explica orgullosa Tereza mentre assenyala un gatet negre que ens mira des del terra amb tendresa. "També volem donar molta importància a la part educativa de l'Espai. Farem xerrades de comportament, salut, nutrició, i també sobre benestar animal o de protectores que es vulguin donar a conèixer".

L'horari és de 8.30 a 12 h de dimecres a divendres, de 10 a 23 h els caps de setmana (amb descans al migdia, perquè és quan els gats necessiten dormir) i tanca els dilluns i dimarts al matí. Podeu conèixer els tallers i xerrades que aniran fent a través de les seves xarxes socials, però el millor serà que us apropeu a l'Espai, saludeu a l'Eva i la Tereza i gaudiu vosaltres mateixos d'aquest paradís dels gats que just acaba de néixer.

Últimes notícies

    Publicitat