Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

#OcupemlesRambles per recuperar la ciutat

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona ha impulsat una ocupació cívica i unitària de la Rambla dissabte 28 de gener a les 11 hores. Es tracta d'una acció simbòlica, però alhora molt real, que busca omplir l'espai més emblemàtic de la ciutat per exemplificar l'abús que estem patint els barcelonesos per part dels especuladors.

Fins al moment, s'ha sumat uns 40 col·lectius, entre associacions de veïns, ONG, centres socials i assemblees de barri, però des de la FAVB ens diuen que estan rebent moltes trucades de gent que vol participar i de grups d'artistes que ofereixen les seves idees.

"Aquesta acció és un començament per impulsar altres col·lectius i associacions de barris a què facin coses, que conquistin l'espai que els pertoca", ens diu Ancor Mesa, sociòleg de la FAVB.
Les activitats que es duran a terme durant l'ocupació encara estan per definir, però insisteixen en el seu "caire cívic, heterogeni i participatiu. Volem que vinguin famílies, reclamem la Rambla per fer vida de barri, de ciutat", afegeix Mesa. Tot començarà davant la font de Canaletes a les 11 h –animen que tothom que hi vagi s'emporti l'esmorzar– i seguirà amb una passejada veïnal Rambles avall cap a les 12.30 hores.

L'ocupació està sostinguda amb un manifest, que engloba temàtiques que preocupen els barcelonesos com el preu del lloguer, el tancament de comerços centenaris, la gentrificació i la contaminació.

Això és el que denuncien i reclamen:

"-En lloc d'un volum de turisme acceptable i respectuós amb la convivència veïnal, tenim un model de turisme massificat promogut pels grans operadors turístics.

-Tenim uns llocs de treball precaris, mal remunerats, sense drets laborals i amb retallades dels drets socials que fan imperiosa la derogació de les reformes laborals i de jubilació, així com la implementació de mesures de suport a la lluita contra l'atur.

-L'accés a l'habitatge digne i assequible per a tothom és inexistent a la ciutat. El veïnat és expulsat per la pujada de preus del lloguer. Cal aturar els desnonaments i els desallotjaments d'espais socials per la força.

-Volem l'espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci.

-Cal aturar la destrucció del comerç de proximitat, que és substituït per botigues de records i per grans cadenes de moda i d'alimentació.

-Cal aturar la destrucció del medi ambient per la contaminació que generen els vehicles privats i els creuers del port i promoure el transport públic eficient i no contaminant, i els mitjans alternatius com la bicicleta.

-Solidaritat amb els barris més empobrits per tal de reduir dràsticament les desigualtats socials.

-Polítiques actives i decidides d'igualtat de gènere."

Últimes notícies

    Publicitat