Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per què l'hivern és la millor època per al teatre

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

No sabem si hem sortit de la crisi, si les coses comencen a anar bé, si la gent torna a tenir ganes de sortir, d'anar al teatre, però el cert és que el 2016 ha començat com un tro. Molts teatres han penjat els cartells d'entrades exhaurides, des del' Rei Lear' a 'Rhum' del Lliure, 'El público' del TNC, 'Mar i cel' al Victòria, 'La importància de ser Frank' a l'Akadèmia, 'Hamlet' a l'Atrium, 'El llarg dinar de Nadal' al Maldà, 'Una hora en la vida de Stefan Zweig' a la Beckett... Però també han aconseguit resultats expecionals 'Mamma mia', 'Animals de companyia', 'Ozom', 'Els veïns de dalt', 'Sugar... Fins a aconseguir una ocupació mitjana dels teatres del 71%. Un fet que feia temps que no es veia. Serà que les obres són més bones? Mirem d'esbrinar què passa.

1. Fa fred i a les terrasses, competència real del teatre a partir de l'abril, no s'hi està tan bé. Vaja, que entre estar calentet dins una sala durant prop de dues hores passant-s'ho bé i gelar-te el cul en una terrassa, guanya el teatre. En sortir, la gent prefereix o anar a sopar o ficar-se a cobert de nou dins un bar.

2. Els teatres es reserven els plats forts per aquesta època. A partir del novembre, s'estrenen les grans obres. I ara mateix arribaran 'Panorama des del pont' al Romea, 'Maria Rosa' al TNC, 'Rent' al Casino de l'Aliança de Poblenou, 'Invernadero' al Lliure... Coses grans per als teatres grans. Abans, durant la temporada de Nadal, haurem vist com arribaven les reposicions dels 'hits' dels anys anteriors, plats segurs per a dies de festa.

3. No hi ha grans festivals de música. A Barcelona, els festivals de música són a l'aire lliure i comencen a sac a partir del maig. Fins al setembre, no hi ha treva. I la gent, a l'hora de gastar, potser prefereix veure les estrelles del SónarCruïlla i Primavera Sound, que asseure's en un teatre i contemplar, ehem, les obres de sempre...

4. Es regala teatre per Reis. Això és un fet. Si no saps què regalar a la tieta, amb dues entrades per al teatre quedes com un rei. Si, a sobre, saps els seus gustos, és un triomf segur. Els teatres, a més, fan moltes promocions al respecte durant la temporada de Nadal.

5. L'oferta és més variada. Hi ha de tot, és cert. Circ, musicals, espectacles infantils, dansa, monòlegs, comèdies, grans actors, drames, Shakespeare... Durant aquests dates, Barcelona sembla una capital teatral. La llàstima és que la festa dura poc. Al maig, tornem a la realitat.

Últimes notícies

    Publicitat