Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pastisseria Carrió
Foto: Alex FroloffPastisseria Carrió

Els millors panellets de Barcelona (de més cars a més barats!)

La part més dolça del dia dels morts són els panellets: t'expliquem on trobar els millors, bé siguin tradicionals o innovadors

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Un simple pastisset rodó fet de massapà i rematat amb pinyons. Aquesta és la recepta original que ens endolceix cada any la castanyada. Tot i això, les formes de preparar-lo són tan diverses com la perícia dels cuiners (una bona prova és que en un humil forn preparen els millors panellets de Barcelona) Si no us voleu enfarinar, us podeu acostar a algunes de les millors pastisseries de la ciutat, on trobareu propostes que van des dels sabors més tradicionals a la innovació més avantguardista. La castanyada continua marcada per l'augment de l'IPC: aquest any els panellets ronden entre 60 i 70 euros el quilo, i el Gremi de Pastisseria ha fet un esforç per mantenir els preus congelats. "No podem repercutir la pujada de costos als nostres productes artesans, perquè no són un producte de primera necessitat", diuen. Potser no són de primera necessitat, però sí que fan la vida més dolça. Per cert, us els hem ordenat de més cars a més barats: de res!  

NO T'HO PERDIS: Fer panellets és molt fàcil si saps com 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

Qualsevol producte o especialitat el trobareu en la millor de les versions possibles, a Hofmann, bé sigui un luxuriant rotlle de canyella i desficis clàssics com una tarta de brownie amb cremós de xocolata, o macarons. I els panellets no en són una excepció: la seva no és una innovació radical, sinó que eleven a l'altar del millor producte i tècnica recepta personals i encertadíssimes.

Aquest any, destaquen les receptes de festucs amb massapà i taronja confitada, de panellets de gerds o el d'avellana amb cor de caramel tou, una de les especialitats de la casa. Tot es fan a mà, com si fossin petites joies. La caixa de pinyons de sis unitats costa 18 euros: és a dir, a tres euros el panellet. I la caixa variada a 14 euros. L'excel·lència mai no és barata.

  • Restaurants
  • Eixample

Els seus panellets són un paradigma, massapà perfecte i generosos amb els pinyons. Res millor per triomfar per la castanyada que portar a casa una safata dels seus panellets 'tradinnovadors', com diu en Christian Escribà. Que tenen un equilibri perfecte per satisfer la tieta amb sabors agosarats però entenedors: panellets de 'lemon pie', de tiramisú, de gerds... De crema catalana!  Els clàssics van a 2,20 euros la unitat i es venen de quatre en quatre a 8'80 euros. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

La pastisseria Carrió és una pastisseria de barri i proximitat, adaptada als temps.  L'Oriol Carrió, el mestre pastisser de l'obrador, firma una oferta de pastisseria que revisa els grans clàssics incorporant nous gustos i combinacions. I van rebre el merescut premi als millors panellets de Catalunya! Una delícia dolça i de massapà esponjós. Els venen en caixes de 7, 14, 20 i 35 unitats, però també per peça: a 1,75 el panellet. Els de sabors –entre ells de sacher o massapà amb xocolata– costen el mateix.

  • Restaurants
  • Eixample

Després de guanyar la copa del món de pastisseria, el jove pastisser J.M. Rodríguez Guerola va obrir aquesta pastisseria amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. Apart del panellet tradicional, delícies d'aquelles que monopolitzaran la conversa a l'hora de les postres. Uns panellets de cirera –massapà amb pasta d'avellana i interior de compota de cirera– i els panellets Pacaya, amb massapà amb xocolata i deliciós rom Zacapa amb petits trossets de xocolata negre i un dolç interior de caramel coulant. Un deliri. I els panellets tradicionals surten bé de preu: la caixa de sis panellets de pinyons costa 10 euros, és a dir, a 1,66 la peça. Sis de variats costen vuit euros.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño –qui havia sigut xef i pastisser de l'escola Hofmann–, amb la visió empresarial de la també xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià. 

I els panellets que han preparat per a aquesta temporada tardorenca són una cornucòpia que desborda ingredients i sabors: coco i mango, llavors de xocolata, gerds, llimona, pinyó, ametlla, massapà, castanyer canyella i llimona, vermella de figues, coco i xocolata, carabassa, bolets, màgiques, tronc farcit crema de castanya i tronc farcit de fruits silvestres... Una ganga, la caixa de luxe de 27 unitats costa 39,5 euros, és a dir, a 1,46 el panellet. També hi ha capsetes temàtiques de divuit peces a 31,5€, que passen per l'imaginari de la Castanyera, el Dia dels Morts i Halloween.

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, als panellets. I ho apliquen amb un saludable esperit d'innovació transgressora que ens encanta, com calaveres geomètriques de xocolata gegants, farcides de xocolata. La podeu encarregar a la seva web. Ara bé, si desitgeu una opció més tradicional, una caixa de 8 panellets et sortirà per 10'50 €. És a dir, a 1,31 euros la unitat. Una oferta immillorable, sobretot si sou colla i voleu que els panellets us surtin per les orelles.

Publicitat
  • Restaurants
  • Sants - Montjuïc

Existeix des de principi dels anys seixanta del segle passat. La trobareu a prop de la plaça de Sants, un pèl amagada, com tot el que val la pena. I en el seu moment ja va obrir com a obrador especialitzat en bomboneria, amb la intenció de controlar al màxim tots els processos de la xocolata. Amb el temps, han consolidat el seu senyal d'identitat, que són bombons artesans decorats manualment. 

Per la castanyada, aquí volen els panellets de xocolata artesana, amb sabors de castanya, cafè, avellana o maracujà, per exemple, recoberts de la millor xocolata artesana. Material de qualitat: ametlla marcona i pinyons de Castella, és clar. I és una ganga! El de pinyons surt a 1,25 la unitat, i el variat a 1,11 (tot i que només els venen en caixes).

Recomanat

    Més de Tots Sants

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat