Aquest establiment porta la reivindicació dels orígens fins al punt que el fil musical l’aporta IB-3. Tasteu-ne l’equivocada, amb cabell d’àngel i sobrassada, i la d’albercoc, una festa dolça i àcida. “És el nostre segell i el nostre orgull”, confessen de la seva ensaïmada, que fermenta vint hores i conté nata, crema, trufa o sobrassada. Entre setmana, cal encarregar-les-hi; els festius, no és necessari. Les familiars de cabell d’àngel són a demanda i les enormes, “a mida”. Els bojos del marxandatge demaneu-hi una ampolla d’aimada, licor d’ensaïmada. La mallorquinitat del local, freqüentat per la colònia balear, és integral: cada dia ofereix una especialitat illenca dolça o salada i ajuda viatgers que s’obliden de comprar ensaïmades a Mallorca.
Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Tenen l'origen a les Illes, i a Barcelona són tot un clàssic dels esmorzars i berenars més llaminers. Massa sovint, però, no acompleixen les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta. I l'hem trobada. No hi donem més voltes: aquí teniu les 10 millors espirals de la ciutat!