Dallas Buyers Club

Cinema

Drama

Valoració de Time Out:

<strong>Valoració: </strong><span class='lf-avgRating'>4</span>/5

No té cap valoració

Sigues el primer...

 

Time Out diu

Recordareu que l’any 1980 Robert De Niro es va haver de posar com un botifarró per fer de Jake LaMotta a 'Toro salvatge', i que va perdre per sempre el tipus fideuenc del Talkin’ to me de 'Taxi driver'. Això sí, la indústria va compensar-lo amb un Òscar, el segon de la seva carrera. Les cúpules de Hollywood sempre s’han mostrat esplèndides amb els que s’hi juguen la salut, herència dels temps en què debutar sota l’estrella de l’Actors Studio era garantia d’èxit. Aquest any han fet el mateix amb Matthew McConaughey. Mai un home s’havia apropat tant a la forma d’un bolet deshidratat.
No fa gaire tots pensàvem en Jean-Marc Vallée com un cineasta adventista que ens feia arrufar el nas, farts d’aquella estranya combinació d’esteticisme techno i filosofia new age que havia esgrimit des de C.R.A.Z.Y. fins a Café de Flore. Ara, per a sorpresa de tots, Vallée s’ha inscrit a les files d’un cine físic, agressiu, que l’ha convertit en el primer que s’atreveix a parlar de l’epidèmia de sida dels 80 sense guarnicions melodramàtiques ni heroïcitats estil Philadelphia.

No és una pel·lícula rodona. No és un guió impecable. Però hi ha una incomoditat estripada i agònica que s’estén pel film com una metàstasi en expansió accelerada, un virus que neix als redols texans de perifèria, als claus a mig gas en un campament de rulots, i arriba fins als llits de pal·liatius senyalats per la mort. El que hem d’agrair a Dallas Buyers Club és, sobretot, l’absència de retòrica caritativa, de pietat cristiana, de noblesa, moral i condol. Això, i la brutalitat actoral, el tour de force de McConaughey, Jared Leto i companyia. Per perdre l’alè.

0

Crítica

Afegir +

Info estreno

ES estrena:

2013

Durada:

117 minuts

Repartiment i equip tècnic

Director:

Jean-Marc Vallée

Repartiment:

Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto

Els usuaris diuen

0
<strong>Valoració: </strong><span class='lf-avgRating'>0</span>/5
LiveReviews|0
2 people listening