Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. The Orb
    © The Orb The Orb
  2. Vilod
    © Mutek Vilod

Mutek: avantguarda sense descans

El festival d’origen canadenc repeteix per setè anys consecutiu a Barcelona amb un cartell que explora els límits més flexibles del house, el techno i el jazz

Escrit per
Javier Blánquez
Publicitat

Ja es un fixe al calendari de la música electrònica a Barcelona, i aquesta regularitat –que significa consolidació– és la millor notícia que pot rebre aquest concepte de festival nascut a Montreal i des de fa uns anys completament arrelat a la nostra ciutat. Si sabem que al juny hi ha el Sónar, el març ho hem de tenir clar: és el mes del Mutek. Techno d’avantguarda, experiments en els marges del ball i el pop abstracte, ambients tèrbols i tecnologia tensada al límit: la programació que any rere any ens porta sempre està ben farcida dels noms que marquen el ritme del futur immediat.

Aquest any, Mutek adopta el format de festival de cap de setmana en dos espais prioritaris: el de tarda, que serà el de la Fàbrica Damm –molt més contemplatiu, o centrat en convulsions rítmiques complexes–, i el de nit, que ocuparà tot el club Nitsa, a la sala Apolo. Les dates són el divendres 4 i el dissabte 5 de març, tot i que el dijous 3 hi haurà un apetitós aperitiu a la sala Barts, amb un programa a mig camí entre la música clàssica i el jazz amb embolcall electrònic de la mà d’Afloat –nou projecte creat a Barcelona– i el trio que formen Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz i Dan Berglund.

Llavors, arribem al primer dia, que es presenta molt atapeït. Les sessions de la Fàbrica Damm comencen a les quatre de la tarda i el divendres l’estil predominant serà el dub digital: pulsacions profundes, batecs electrònics amb Pole, Deadbeat, Shigeto –aquest més acostat al hip hop– i els clàssics The Orb. El menú de nit al Nitsa és bàsicament house amb un toc orgànic i hipnòtic, amb sessions de Gerd Janson, Henrik Schwarz i el projecte cyberdèlic Reagenz.

I el gruix del cartel important es concentra el dissabte, on la part de tarda tindrà un punt de techno viatger i fins i tot improvisat –el nom essencial és Vilod, el duet format per Ricardo Villalobos i Max Loderbauer–, i on també es produiran excursions còsmiques amb projectes joves com Vaghe Stelle i Valentin Stip. A la nit, més techno: del més clàssic a l’estil Detroit (Steffi) al més violent o flexible (Rrose, AtomTM & Tobias). Això és el que li demanem al Mutek: exploració d’espais pot transitats, i això és el que ens ofereix. Per això sempre reservem uns dies lliures per gaudir-lo cada mes de març.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat