Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Piscina Municipal de Montjuïc
    Piscina Municipal de Montjuïc

    És la piscina més maca de Barcelona. Sí, ens atrevim a dir-ho. I, segurament, és
    també la més famosa. Us heu adonat de les vistes que hi ha? Són una passada. Si voleu comprovar-ho, des de finals de juny fins a principis de setembre obren la piscina al bany lliure amb preus molt assequibles. Ah, i els abonats de les Piscines Bernat Picornell poden accedir-hi gratuïtament.

    Avinguda de Miramar, 31. Sants-Montjuïc

  2. Camp de Softbol
    Camp de Softbol

    El softbol té poc de suau. La pilota i el bat pesen bastant i els partits poden durar fins a tres hores. Són set entrades i en cadascuna l’equip ha d’aprofitar per enviar la pilota ben lluny, recórrer totes les bases i anotar-se una cursa. En aquest camp, situat just davant del Palau Sant Jordi i al costat del Jardí Botànic, hi juga la secció de softbol del Club Beisbol Barcelona.

    Passeig Olímpic, 4. Sants-Montjuïc.

  3. Camp de Beisbol Pérez de Rozas
    Camp de Beisbol Pérez de Rozas

    Si de petits us vau enamorar del beisbol a força de veure els llançaments impossibles de Dome Shinjo a la sèrie de dibuixos que emetien al Club Super 3, encara sou a temps d’agafar el bat, posar-vos la gorra i començar a jugar a beisbol a Barcelona. Inaugurat l’any 1990 pensant en els Jocs Olímpics, té capacitat per 1.500 espectadors, gespa natural i hi juga els seus partits el Club de Beisbol Barcelona, una entitat nascuda l’any 2012, just després que el FC Barcelona prescindís de la seva secció de beisbol.

    Carrer de Pierre de Coubertin. Sants-Montjuïc.

  4. Camp Municipal de Futbol Julià de Campmany
    Camp Municipal de Futbol Julià de Campmany

    Sí, hi ha parts de la graderia on t’adverteixen que és millor no seure-hi. Però si busqueu l’essència del futbol, la trobareu aquí. El futbol de sempre, de barri, el del camp de sorra i les línies despintades. Un futbol romàntic, allunyant dels focus i els sous milionaris. Si sou dels que llegiu Panenka o Líbero, l’heu de visitar almenys un cop a la vida. Futbol modest en estat pur.

    Segura, 31. Sants-Montjuïc. Poble-sec

  5. Complex Esportiu La Bàscula
    Complex Esportiu La Bàscula

    Sembla una bogeria però aquí hi entrenen més de 40 equips i hi juguen els seus partits gairebé 50. Benjamins, alevins, cadets i també alguns de més grans que competeixen a la quarta divisió catalana. Si us hi passeu un dissabte o un diumenge al matí podreu veure fins a quatre partits a la vegada de futbol 7. Amb dos camps de futbol i un més de futbol sala, és una instal·lació que està gairebé tan concorreguda com l’Apple Store de Plaça Catalunya. Des d’aquí aprofitem per enviar-li tot el nostre suport al pobre encarregat de quadrar els horaris!

    Foc, 132. Sants-Montjuïc.

  6. Estadi Olímpic Lluís Companys
    Estadi Olímpic Lluís Companys

    Es va inaugurar el 1929 per l'Exposició Internacional de Barcelona i, entre campionats i concerts, ha anat sobrevivint. Se’l va posar guapo perquè brillés el 1992 quan va concentrar totes les mirades pels Jocs Olímpics de Barcelona. Ha acollit també campionats europeus d’atletisme, Jocs del Mediterrani, partits de rugbi i de futbol i actuacions d'artistes com els Rolling Stones, Bruce Springsteen o Michael Jackson. Instal·lacions com aquesta són de difícil ús, però el nostre Estadi Olímpic sembla que no morirà: a partir del 2015 es preveu que es converteixi en un parc temàtic esportiu on, encara que tingueu panxeta, podreu gaudir de fins a 56 experiències diferents.

    Passeig Olímpic 17-19. Sants-Montjuïc.

  7. Complex Esportiu Municipal Pau Negre – Parc del Migdia
    Complex Esportiu Municipal Pau Negre – Parc del Migdia

    Al principi de l’anella olímpica trobareu dos camps d’hoquei i una pista d’atletisme al Complex Esportiu Pau Negre. I tot acompanyat d’unes vistes espectaculars a la ciutat de Barcelona. Si sou abonats de les Piscines Picornell, tindreu accés lliure. Si no, us ofereixen un abonament de deu entrades per uns 45 euros o una entrada puntual per menys de sis. El nom del complex té l'origen en Pau Negre, jugador del Junior i l’Argós que va ser president de les Federacions Catalana i Espanyola d’Hoquei i es va convertir en un mecenes de l’esport. A finals dels anys seixanta, la selecció absoluta entrenava en un camp construït dins de la seva pròpia finca a Can Salví.

    Passeig Olímpic, 4. Sants-Montjuïc. Poble-sec.

  8. Agility
    Agility

    Sou dels que compartiu el gelat amb el vostre gos i li parleu com si fos una persona? Si voleu passar encara més hores amb ell, sempre podeu provar l’agility. El gos haurà de superar uns 20 obstacles –salts d’alçada, longitud, rampes...- en el menor temps possible i amb les mínimes penalitzacions mentre correu al seu costat indicant-li amb veu i braços com i quan ho ha de fer. A Montjuïc hi ha aquest circuit on entrena el Club d’Agility Ciutat Comtal. Ofereixen tres cursos a l’any d’iniciació i, després, entrenaments específics per si us plantegeu debutar en alguna competició oficial.

    Polvorí, 2. Sants-Montjuïc.

  9. Estadi Municipal d’atletisme Joan Serrahima
    Estadi Municipal d’atletisme Joan Serrahima

    Inaugurat el 1969 i remodelat el 1983. El gestiona l’Agrupació Atlètica de Catalunya i és la seu de l’escola municipal d’atletisme. Durant l’any hi passen des d’atletes de pista fins a persones que s’ajuden de l’esport per portar una vida més sana. Compta amb vuit carrils, una zona de llançament i un camp de gespa polivalent. El seu nom és en record de Joan Serrahima, campió d’Espanya de 100 m. llisos i olímpic a Amsterdam el 1928.

    Polvorí, 3-7. Sants-Montjuïc.

  10. INEFC Barcelona
    INEFC Barcelona

    Futurs entrenadors, esportistes d’alt nivell, mestres d’educació física.... a l’INEFC Barcelona formen en gestió esportiva, salut i rendiment físic. Encara que el vostre professor de gimnàstica us fes patir quan no us sortia la roda, aquí hi ha bona gent. Es va inaugurar el 1991, i durant els Jocs de Barcelona va acollir les competicions de lluita lliure i greco-romana. Ara, per les seves aules i camps d’entrenaments hi passen uns 1.000 alumnes l’any.

    Avinguda de l’Estadi, 12. Sants-Montjuïc. Poble-sec.

  11. Camp Municipal de Rugby La Foixarda
    Camp Municipal de Rugby La Foixarda

    Un dels esports més nobles que existeix també té el seu espai a Sants-Montjuïc. Al Camp de la Foixarda hi juguen els Gòtics i el BUC. La instal·lació es va aixecar el 1921 i es va inaugurar amb un partit de futbol que van veure més de 25 mil espectadors. Ara, a la graderia hi poden seure 800. L’única pega és que hi ha pocs bars a prop on fer el tercer temps.

    Camí de la Foixarda, 20-26. Sants-Montjuïc. Poble-sec.

  12. Rocòdrom La Foixarda
    Rocòdrom La Foixarda

    Un dels millors llocs de Barcelona per escalar de manera lliure i gratuïta. De fet, hi ha qui diu que és el rocòdrom públic més gran d’Europa. A l’antic túnel, ara tallat al trànsit, i a les parets exteriors, trobareu vies de diverses dificultats equipades amb presses i ancoratges. Durant tot el dia i la nit, escaladors novells i experts s’enfilen per les parets d’aquest rocòdrom que queda al costat del camp de rugbi.

    Camí de la Foixarda, s/n. Sants-Montjuïc. Poble-sec.

  13. Palau Sant Jordi
    Palau Sant Jordi

    És el temple multi-funcions per excel·lència de la muntanya de Montjuïc. Construït pels Jocs del 92, durant la cita olímpica va acollir les competicions d’handbol, voleibol i gimnàstica. Amb els anys, però, s’ha convertit també en escenari de molts concerts. Nosaltres ens quedem amb el que el 14 de març del 98 van fer les Spice Girls –vosaltres també hi éreu, oi?-. S’ha convertit també en piscina pels Mundials de Natació; en pista de bàsquet pel Campionat del Món, i de tennis per la Copa Davis.

    Passeig Olímpic, 5-7. Sants-Montjuïc

  14. Camp de futbol de l'Energia
    Camp de futbol de l'Energia

    Són rivals de districte però comparteixen camp com bons amics. Sants, Mercat Nou i Dinàmic Batlló són els tres clubs que busquen el gol a l’Energia. En l’últim any la instal·lació ha millorat moltíssim. Ara ja compta amb una grada per 150 persones i un bar on menjar-te un bon entrepà de truita per poc més de dos euros.

    Energia, 25. Sants-Montjuïc.

  15. Piscines Bernat Picornell
    Piscines Bernat Picornell

    Abans de ficar-vos a l’aigua heu de saber que en aquesta piscina s’han guanyat medalles olímpiques i mundials. De fet, el 2013, la selecció espanyola de waterpolo femení es va penjar l’or davant més de 3.000 espectadors. Si us voleu sentir una mica olímpics, és el millor lloc on banyar-vos. Al ser exterior tanca durant desembre i gener però a la instal·lació també compten amb una piscina coberta per matar el cuquet.

    Avinguda de l’Estadi, 30. Sants-Montjuïc

  16. Esportiu Badrena
    Esportiu Badrena

    En ple barri de Sants, caminant pel carrer Galileu, us trobareu l’Esportiu Badrena. Un gimnàs de barri que aprofita moltíssim l’espai amb el qual compta. I és que des de fora costa imaginar-se que s’hi puguin fer més de trenta activitats diferents. Des de gimnàstica artística fins a karate, natació sincronitzada o country, i fins i tot bàsquet a l’aire lliure a la pista que tenen al terrat.

    Galileu, 142. Sants-Montjuïc

  17. Can Clos
    Can Clos

    Aquest gimnàs es va reobrir el 2013 i part del mèrit el van tenir els veïns del barri. La gent de Can Clos es va arremangar i va aportar voluntàriament la mà d’obra necessària per remodelar aquest centre. Obert de 10 del matí a vuit del vespre, també s’hi fan classes d’arts marcials i gimnàstica artística a càrrec del club Sants Gimnàstic.

    Plaça del Mig de Can Clos. Sants-Montjuïc

  18. Centre Esportiu Municipal de l'Espanya Industrial
    Centre Esportiu Municipal de l'Espanya Industrial

    Molts dels veïns de Sants s’acosten fins a l’Espanya Industrial per fer esport. Pensant en els jocs del 92 es va construir el que actualment es coneix com el Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial, un espai amb pistes de pàdel, dues piscines, sales d’activitats dirigides, solàrium i una pista poliesportiva. Situat entre els barris de Sants i Hostafrancs, la quota anual supera per poc els 40 euros.

    Parc de l’Espanya Industrial, s/n. Sants-Montjuïc

  19. Pistes de bàsquet
    Pistes de bàsquet

    Potser el proper Pau Gasol s’haurà forjat a Sants-Montjuïc. Al districte també hi trobem pistes on fer cistelles sense gastar-vos ni un duro. Les més populars estan al Parc de l’Espanya Industrial, al de les Tres Xemeneies i a Can Sabaté. A més, al costat de les Picornell i dins el Camp Municipal de l’Energia també en trobareu de les de ferro, un pèl més petites però suficients per matar les ganes de fer triples.

Esport a Sants-Montjuïc

És el districte més extens de Barcelona, amb una superfície de més de 2.000 hectàrees. I una de les coses que fa més enveja és que té la muntanya de Montjuïc. Recollim alguns dels llocs on us podreu posar en forma!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat