15 llibres per gaudir de l'estiu

Les millors recomanacions pels que volen llegir aquestes vacances

0

Comentaris

comments.add +

3 llibres per llegir a la platja o com trobar la inspiració sota l'aigua

1

En la orilla, de Rafael Chirbes

No són aigües caribenyes. No hi ha platges de sorra fina ni palmeres cocoteres. Els destins paradisíacs no són una opció per a Rafael Chirbes. Ell s'estima més sucar els peus en uns aiguamolls enfangonats i pudents, amb olor de carronya i carn en descomposició, com els d''En la orilla'.

2

Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), d'Albert Forns

Sol de justícia i platja nudista. Potser van ser les altes temperatures, potser la carn d'olla que els naturistes més veterans passejaven entre les onades, però així és com el jove Albert Forns va tenir la idea més estrambòtica de la seva vida: transformar-se en Albert Serra, el cineasta. Els paisatges de costa són pura inspiració.

3

Boston. Sonata para violín sin cuerdas, de Todd McEwen

I si us apunteu a un curs d'immersió subaquàtica? Per experiència us diem que podeu trobar alguna cosa més que coralls i meduses. Amb una mica de sort, podeu tenir el cop de fortuna de William Fisher, que sota les aigües del llac Walden va trobar-se el fantasma de Henry David Thoreau. Es veu que als esperits els agrada això del busseig. I no els cal ni bombona d'oxigen ni vestit de neoprè!


3 llibres per llegir al poble o com superar el trauma de la infància rural

1

Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes, de Llucia Ramis

Talls de síndria, migdiades eternes a l'ombra, i poca cosa més a fer que espantar mosques com si fóssiu la cua d'una vaca. Aquesta ha estat la cançoneta de tots els estius al poble, ideal per a alguns, avorrida per a d'altres. Però en tots els casos arribarà un dia en què la trobareu a faltar. Emporteu-vos el llibre de la Ramis per llegir cada tarda sota l'emparrat, que aquest pot ser l'any en què, d'una vegada per totes, us feu grans.

2

Intemperie, de Jesús Carrasco

No tot eren Soleros, camins de cabres i picades d'ortiga. Els estius rurals eren el moment de la gamberrada: guerres d'aigua, petards, petonets amb una mica de llengua i globus als tubs d'escapament dels cotxes. I alguna nit de vivac, com la que viu el nen d''Intemperie', la primera novel·la de Jesús Carrasco. Dubtem que aquesta experiència es pugui convertir mai en un alegre record d'infància.

3

Les guerres del pare, de Pere Rovira

Diuen que a tots els pobles hi ha un boig i un capellà. Al de Pere Rovira també hi havia un homenet lleig i malgirbat que segons explicaven totes les donzelles enamoradisses estava molt ben dotat. Es deia Joanet Cantó. Segons Rovira, no hi ha vila del món que no tingui un individu d'aquestes característiques entre el seu cens. Aquest estiu podríeu mirar d'esbrinar quin dels lletjos de la vostra urbanització és també el que té millor bragueta.


3 llibres per llegir en un vol directe o com combatre la por dels avions

1

La Primavera de Pequín, de Francesc Parcerisas

Victor Hugo en va tornar amb una opinió ferotge sobre la societat europea. Leonard Cohen, amb te i taronges. Michelangelo Antonioni, amb un gran documental. I Francesc Parcerisas, amb 'La primavera a Pequín'. Amb tots aquests precedents, qualsevol es resisteix a viatjar a la Xina. Quan per fi us decidiu a emprendre el viatge, ja sabeu quin llibre heu de llegir.

2

El que mou el món, de Kirmen Uribe

Kirmen Uribe, el gran poeta basc dels nostres temps, és més addicte als viatges amb avió que George Clooney a 'Up in the air'. Després de fer el trajecte 'Bilbao-Nova York-Bilbao', aquest estiu fa rumb a Bèlgica. Si la fantastia oriental no us acaba de fer el pes, perquè no proveu a fer uns dies a Gant?

3

Los hermanos Sisters, de Patrick de Witt

I ara un vol amb destí temàtic, com el que agafen Charlie i Elie Sisters, dos galifardeus amb revòlver a la cintura i barrets, que masteguen tabac com John Wayne. Sí, són dos cowboys, que viatgen des d'Oregon City fins a Califòrnia amb desig de penjar algun foraster maldestre. Vigileu amb els cactus, que punxen!


3 llibres per llegir en una gran ruta o com evitar l'enyorança de la llar

1

Bioko, de Marc Pastor

El recorregut, el trieu vosaltres. L'única condició és que comenceu al port de Barcelona i acabeu a les costes de l'antiga l'illa de Fernando Poo. Actualment es diu Bioko, i és on hi ha Malabo, capital de Guinea Equatorial, així que és més que probable que us hi trobeu un hotel amb 'spa' i unes quantes botigues de 'souvenirs'. Però fa 100 anys era un destí terrible, un reducte penitenciari amb malària, febres i assassinats d'on ningú sortia viu. Sort, companys!

2

Limónov, d'Emmanuel Carrère

Va ser poeta a l'URSS, proxeneta a Nova York, autor respectat a París, soldat a les guerres de l'antigua Iugoslàvia i agitador polític contra el règim de Putin. Fer la ruta 'Limónov' sense saltar-vos ni una escala us costarà tot l'estiu i segur que en algun enllaç malparit la vostra maleta acaba a la Patagònia. Això sí, sereu els favorits de totes les companyies aèries.

3

Viatge a l'Índia, de Gonçalo Tavares

No us volem vendre sopars de duro, però amb el que costa avui dia viure una autèntica aventura epopeica és llàstima que perdeu l'ocasió. El 'Viatge a l'Ínida' de Gonçalo Tavares us donarà tot tipus d'instruccions: aprendreu tàctiques per combatre els ciclops i quins són els repel·lents de mosquit que heu d'utilitzar per no convertir-vos en porcs. Atenció amb els cants de sirena!


3 llibres per llegir en qualsevol moment de l'any o com treure partit a l'estiu sense sortir de casa

1

Berlín-Alexanderplatz, d'Alfred Döblin

Ventilador a moltes revolucions, persianes abaixades i una llauna de Nestea escaldat. Si us trobeu en tan llastimosa estampa, us recomanem que passeu les penes pensant que sempre hi ha algú que està pitjor. Com Franz Biberkopf, el protagonista de 'Berlín-Alexanderplatz'. És alcohòlic, exconvicte i li han tallat una mà.

2

Poemes escollits, de Joseph Brodsky

Terrasseta i suc de taronja en pols? Això ja és una altra cosa! I si a sobre teniu una piscineta inflable per remullar el cul no teniu res a envejar als veïns del 3r que tenen casa a Palamós. Aprofiteu per llegir els poemes de Joseph Brodsky. Ells us guanyaran en bronzejat, però en erudició no hi haurà qui us superi.

3

El nen, de Thomas Bernhard

Morts de calor? En alguns llocs de la ciutat fa un fred siberià: l'interior d'un vagó de la línia 2, l'entrada de dalt d'El Corte Inglés de plaça Catalunya o qualsevol de les neveretes de La Sirena. Us proposem que els recorreu tots mentre llegiu la famosa pentalogia de Thomas Bernhard. Només portar un llibre com 'El nen' a les mans ja us fa pujar el pedigrí.


Els usuaris diuen

0 comments

Itineraris literaris

La BCN de Bolaño

Els noms, els bars, les llars i les sensacions de l'escriptor a la ciutat

La ruta de la poesia

Tots els llocs de la ciutat per on han passat i passen les muses i els poetes

La ciutat de Marsé

Els escenaris emblemàtics de l'autor d'‘Últimas tardes con Teresa’

La ruta de Pepe Carvalho

Pels mitòmans sibarites, els restaurants preferits de Vázquez Montalbán

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

Més estiu

20 terrasses de pel·lícula

Els millors racons amb sol de Barcelona.

La ruta de l'spritz

És l'aperitiu venecià de moda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona.

Les millors canyes

Els millors assortidors de cervesa de la ciutat.

Barcelona gratis!

  • Gratis

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Equipaments culturals gratuïts Virreina Centre de la Imatge El Palau de la Virreina, seu de l'Institut de la Cultura de Barcelona, acull aquest centre d'exposicions especialitzat en la imatge en totes les seves expressions. Arts Santa Mònica L'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i d'investigació  on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Amb la connexió entre disciplines com a principi, el centre, nascut el 1984 com a espai expositiu de la Generalitat, vol promoure el diàleg entre les diferents aportacions locals i els moviments socials globals. Palau Robert El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic. Espai Cultural Obra Social Caja Madrid Està a una ubicació privilegiada, a la plaça de Catalunya, per on passen cada dia milers de persones, tant autòctons com turi