'El valor de l'esforç', de Gregorio Luri

Us donem cinc raons per llegir 'El valor de l'esforç', de Gregorio Luri

0

Comentaris

comments.add +


EL VALOR DE L'ESFORÇ
Gregori Luri
Proteus
38 pàg. 9 €

1. El mèrit: parlat

Un llibre sorprenent: té menys de 40 pàgines, surt d'una xerrada per a alumnes de sisè, es llegeix d'una glopada i sembla de lectura obligada. Per què? Ras i curt, perquè encomana els fonaments de la meritocràcia. Tant de bo ens els aprenguéssim!

2. El valor: l'esforç i les trampes del demèrit

Sorgida al segle XVIII, la meritocràcia premia el talent, els mèrits, per sobre d'altres raons nascudes de la desigualtat. Per arribar-hi, diu Luri al llibre, cal difondre la idea que l'esforç ajuda, que l'interès recompensa, que l'honest és superior al trampós. Que lluny n'estem...

3. El to: divulgació, dels metges als famosets

Estructurada com una classe, la xerrada transcrita fa d'un tema filosòfic una conversa per a tots els públics: copiar exàmens no està gaire mal vist, explica Luri, però oi que al quiròfan preferim un metge estudiós? I per què la informació esportiva o del cor molts l'aprenen sense esforç? Com fomentem l'interès?

4. L'autor: mestre, filòsof i divulgador... meritori

Hi haurà qui plantegi que 40 paginetes no subratllen gaire la idea de l'esforç. Per arribar a la claredat expositiva de Luri, però, cal molta feina prèvia. I aquest doctor en Filosofia, autor de 'L'escola contra el món' i 'L'escola republicana', porta anys demostrant-la.

5. Proteus: ètica i valors a l'abast de tots els públics

Publicat a la col·lecció Saber de Proteus, forma part d'un projecte que voldria posar l'ètica al centre de les nostres vides. És una editorial valenta i necessària, que lluita per situar on pertoca l'assaig i la reflexió en català. Donar-hi suport... és un deure.

Els usuaris diuen

0 comments