Per molts és el barri on es menja més bé de la ciutat. Us descobrim els millors llocs de la Barceloneta i el port 5 terrasses marineres Platja Ca la Nuri Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix! Salt L'hotel W ha inaugurat un club de platja i restaurant amb una cuina reeixida: inspirada en les receptes de Califòrnia, hi predominen plats de peix fresc, ceviche, així com cremes de marisc. I també hi ha un apartat de bones hamburgueses. Les vistes de la terrassa, espectaculars. Bona cocteleria a la fresca tot el dia. Cavamar Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi. Kaiku Aquest senzill local té tant d’èxit que sempre és ple i obre tan sols als migdies. És normal, ja que, a més dels seus treballats arrossos, amanides i altres llepolies de la mar, té una de les terrasses més ben situades de la Barceloneta. I sense cap mena d’etiqueta, amb tovalles de paper i ambient desenfadat. Per a nosaltres aquest és l’autèntic esperit xiringuitero de
Un Aperitiu Perfecte ha de ser un matrimoni fet al cel de beguda i menjar. Quelcom substanciós però lleuger, que sigui molt natural i que obri la gana.
El maridatge precís
Aquí entren en joc les patates fregides Lay’s Artesanas®, ideals per ser el nucli de l’Aperitiu Perfecte; un sabor i una textura cruixent que són els aliats idonis d’elements amargants o àcids, sovint presents en l’àpat. Formen part d’una combinació de sabors autèntics que aporten un toc especial.
Una patata inconfusible
El secret de Lay’s Artesanas® rau en la qualitat: en la seva elaboració només s’utilitzen patates, oli d’oliva i una mica de sal. Tallades un xic més gruixudes per realçar la seva textura i cruixit, es fregeixen exclusivament amb oli d’oliva.
Les receptes de l’Isma
Posem en valor l’aspecte gurmet de Lay’s Artesanas® amb la coŀlaboració del producte amb cinc bloggers gastronòmics, que han ideat amb el cuiner Isma Prados la seva recepta d’Aperitiu Perfecte.
Mónica Escudero, d’El Comidista, proposa gildes de seitons amb vinagre i anxova.
Samuel Valiente de Le Cool recomana banderilles clàssiques amb vermut. Mireia de la Torre, de My Foodhunter, és partidària de les escopinyes fresques. Carlos Román, de No Más de Mamá, prefereix salaons de peix i adobats. Sergi Barnet, d’O Lo Comes o Lo Dejas,
opta per un còctel de Bitter Kas®, vermut negre i sifó.
Els bars
L’Aperitiu Perfecte mereix un bar de veritat, autèntic: El Filferro (Sant Carles, 29), Santa Marta (Grau i Torras, 59) i Beach Garden (Plaça del Mar, s/n) donen suport a aquesta iniciativa. Estaran vestits amb materials dissenyats per Lay’s Artesanas® d’allò més chic. Aneu-hi i gaudiu de l’Aperitiu Perfecte amb Lay’s Artesanas®!
Més informació a
www.elaperitivoperfecto.com