Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bunch InterContinental (Barcelona)
InterContinentalBunch InterContinental (Barcelona)

Els millors llocs de 'brunch' de Barcelona

L'esmorzar tardà s'ha estès per Barcelona amb infinitat d'ofertes i combinacions. No te'n perdis cap amb aquesta llista

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

A mig camí entre l'esmorzar i el dinar, molts bars i restaurants de la ciutat s'han apuntat a la moda del 'brunch'. L'àpat de les mil combinacions s'ha refinat i s'experimenta fins i tot en l'alta cuina. Un bon xut d'energia a base d'ous remenats o pa torrat amb cansalada cada dia guanya més adeptes, per això us ho volem posar fàcil i destriar-vos el gra de la palla.

Els més tradicionals diran que no deixa de ser un esmorzar de forquilla com els de tota la vida i, en part, encertaran. El 'brunch' no exclou i combina perfectament amb els més cafeters, que persegueixen les millors cafeteries d'especialitat de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Llocs on esmorzar a Barcelona

Els millors 'brunch' de Barcelona

Brunch InterContinental
InterContinental

1. Brunch InterContinental

Les coses bones es fan esperar i això és el que passa amb el brunch del restaurant Arrel, situat a la planta de l'hotel Intercontinental: només se'n pot gaudir una vegada al mes! Va arribar a Barcelona amb les expectatives molt altes –a Madrid té fama de ser un dels millors– i la veritat és que no defrauda. Per 65 euros està tot inclòs (TOT: el menjar, les begudes i el cafè) i pots degustar més de 20 propostes, a més de les postres. Per exemple, pots començar per una selecció de freds capitanejats per un pernil ibèric, ostres i llagostins a la sal, seguir amb ous amb llamàntol i acabar tastant plats com el gigot de vedella glacejat, el risotto de ceps mantegat en una roda de parmesà o la romescada de rap, calamar i gamba. El capítol de les postres mereixeria una enciclopèdia a part. Aneu-hi amb gana.

Un diumenge al mes, de 13.30 a 16.30 h

  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Estadounidenca
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Petit miracle: amb producció casolana, l’Eugenia Sukhacheva ha convertit l’Eat My Trip en un dels llocs d’esmorzar més hot. “Vaig començar a cuinar tard, després d’un viatge. I se’m va acudir fer esmorzars amb tocs internacionals”. Carta bicèfala, dolç i salat: de 10 a 17 h us podeu calçar unes gofres aloha –pollastre esfilagarsat a la hawaiana amb ous ferrats i coleslaw!– o una torrada francesa tapada per cotó de sucre!

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample

El Majestic torna a tenir restaurant amb nom propi, el primer que hi ha a l’hotel des del tancament del Drolma. En el seu centenari, aposta per fer bandera del km 0: el SOLC s’aprovisiona de verdures d’un hort propi del Maresme, les carns venen directes de productors locals i el peix prové de la llotja de Barcelona.

I també tenen la seva versió del 'brunch', i Déu n’hi do del nom propi: Nandu Jubany ha dissenyat un menú que recorda els plats i sabors de principis del segle XX amb la tècnica d'ara. I la veritat és que el volcànic caràcter de Jubany s'ha adaptat al majestuós hotel: amb plats com solemne 'paté en croûte' –el maitre francès et reconeix que el fan millor que molts francesos– o un llobarro finíssim cuinat en crosta de pasta fullada. La cuina de suc i carn, com el caneló de pollastre de granja o un filet de vedella al pebre verd són redimensions siderals de l'alta cuina antiga. Per 65 euros per adult, 23 els nens, un viatge de luxe als grans salons burgesos. Cada diumenge de 12.30 a 16.30 h. 

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Italiana
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Ens podem llençar a l'experiència italiana de Dopietta amb els ulls clucs: és porta amb porta amb Benzina, un dels millors –i més 'cool'– italians de Barcelona, i és de la mateixa propietat. Dopietta és una versió actualitzada de la 'salumeria' –la botiga de productes delicatessen italians– amb formatges i embotits de primera (algunes d'elaboració pròpia!).

Els caps de setmana hi trobareu la seva versió del brunch, que vindria a ser una derivació del vermut italià en horari de migdia. Cada dissabte i diumenge, en dos torns, i a un preu tancat assequible, endrapes un bufet lliure de delicadeses fredes (sense límits!). I de segon, sis platets servits a taula de tradició italiana suculent: pasta carbonara (un dels hits de la casa), nyoquis als quatre formatges, un risotto de ceps suau i dens, les clàssiques mandonguilles... Per sucar-hi pa. Per si no n'hi hagués prou, el preu inclou un còctel d'aperitiu.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Sota una aparença de total descontextualització culinària, fan cuina de la bona. Aquest és el segon restaurant de la Ronit Stern i el Rafael Campos, empresaris propietaris del Toto i ja no de les fleques Crustó. Tenen una carta de 'brunch' excel·lent, i que està disponible cada dia. Tant podeu optar per uns molt nòrdics ous remenats amb 'crème fraîche', salmó i raifort (l'apartat ous aquí treu el sentit, ecològics boníssims) com per un bon bol de granola amb iogurt de la casa i fruita ecològica, així com torrades amb melmelada casolana, bikinis diversos i còctels mataressaques. Teca de nivell, sensibilitat ecològica.

  • Restaurants
  • Sant Antoni
  • preu 1 de 4

Un establiment a l'estil de les ciutats més cosmopolites i certament 'trendy'. Llum natural, decoració cuidada, bona música, servei molt atent i simpàtic i una carta especialitzada en esmorzars, capaç d'aixecar la nit més apassionada de la vostra vida: sucs i batuts, ous ferrats i salsitxes, fruita i entrepans... Ells van ser un dels pioners del 'brunch' a Barcelona i han mantingut el nivell.

Publicitat
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • preu 1 de 4

Aprofitant que tenien el bar en reformes, els Two Schmucks ("dos gilipolles") el 2020 van obrir un bar de cerveses, entrepans i cocteleria a la Plaça Emili Vendrell. El resultat és tan espectacular com el 'brunch' i el mam de Joaquín Costa, que els va catapultar al capdamunt de les llistes dels millors bars del món. 

Els valors afegits d'aquest local són molts: per començar, una espectacular terrassa quasi particular, un interior 'vintage' –aquells seients tapissat– i una banda sonora de gangsta-rap de finals dels vuitanta. I per descomptat, una cocteleria i una carta d'entrepans (pantagruèlics) de nivell estratosfèric. El brunch, servit cada dia, no es queda enrere: els seus famosos gofres amb pollastre fregit, o uns 'pancakes' amb confit d'ànec esfilagarsat i salsa 'hoisin', són com la seva cocteleria: alta gamma amb un punt de genialitat i preus continguts. 

  • Restaurants
  • Brasilera
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4

La Patricia Leone, brasilera de Sao Paulo, és l'ànima d'aquest petit i bufó bar-restaurant on hi podeu fer un esmorzar superlatiu. Cuinera professional amb molta experiència, ha optat per posar un lloc propi de cuina simple i de producte quotidià, amb un gir. Especialistes en esmorzars dels bons –dieu-ne brunch si voleu– hi trobareu quatre menes d'ous Benedict, pancakes dolços i salats i per dinar delicadeses senzilles però fetes amb molta cura, com entrepans de pulled pork o alguns plats brasilers. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Irlandesa
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Anem del cuquisme gurmet a l’esmorzar extrem. El tradicional 'Irish breakfast', va arribar al seu zenit després de la gran fam de la patata de mitjan del segle XIX. La cosa anava axí: posaven en una paella plena de llard tots els productes de la granja que tenien a mà. Al Paddy Flaherty perviu en tota la seva greixosa esplendor (per menys de 9 euros!): salsitxa irlandesa, 'baked beans', 'hash brown' (patata fregida i triturada), xampinyons, ou ferrat i 'white pudding' (botifarra blanca). Va amb cafè, torrades i melmelada. Servia per perseguir les cabres per Derry i et portarà al final de la teva jornada laboral.

  • Restaurants
  • Pastisseries

L’Adi Nachson se sent orgullosai amb raó, de l’Ugot ('pastís' en hebreu). Aquesta deliciosa bruncherie desarma el hater del cuquisme i la vaixella de l’àvia més aferrissat. I més ara que han ampliat una carta que és de les que millor toca els ous de Barcelona. Tenen cinc receptes de Benedict –celestials els que suren en porc esfilagarsat i french toast– i cinc d’altres que incideixen en l’esmorzar de forquilla, Israel, les truites i la sopa. I tapes, amanides, hamburgueses i pastissos mitificats amb tota la justícia del món. Hi fan brunch cada dia, de dimarts a diumenge. Alerta, sense reserves. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Green Vita Healthy Coffee & Brunch és un bon lloc per començar el dia amb un esmorzar energètic, gaudir d'un àpat lleuger i de qualitat en dies que tens poc temps, o tancar un dia intens amb un 'tardeo', acompanyat de la proposta gastronòmica marca de la casa: cuina sense processats, sense additius artificials, sense fregits, amb el sabor i els nutrients d'ingredients reals, frescos, integrals i ecològics.  

Des d'amanides fins a torrades, ous, o hamburgueses, i també una àmplia oferta de temptacions saludables, sucs naturals i cafès. Voleu un esmorzar de forquilla potent, però que no sigui greix del dolent ni un festival de sucre? Us podeu apuntar a uns ous de corral a la brasa amb patates i bolets trufats, o amb espinacs i formatge feta. Tot un repertori que va des de les receptes locals, fins a picades d'ull a Àsia, com uns 'sam' –tacos coreans amb enciam de cabdell– amb vedella de pastura i arròs integral, i també fórmules de menú de migdia bo i assequible. 

Picnic
  • Restaurants
  • Cuina internacional
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

El 'brunch' del Picnic ja s’ha establert com la millor manera de recuperar-se d’una ressaca a Barcelona davant d’uns ous Benedict i amb un còctel a la mà. Van obrir el restaurant el 2010, quan el tema dels ous selectes estava, com qui diu, en pilotes. Al migdia hi mana una visió entre tradicional i autoral de l'esmorzar 'made in USA'. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Es defineixen com una casa de camp al mig de la ciutat, i la descripció és real! Entres a un local ple de llum i de sostres alts i que sembla una masia: això és un restaurant en un antic pàrquing de l’Eixample (dit així perquè el propietari, Baldomero, era un 'bon vivant', dels primers a tenir un Mercedes a Barcelona). Entre setmana hi ha un fabulós menú de migdia molt mediterrani (pastís de pistatxo i el xai a baixa temperatura són els plats estrella) que podreu trobar tant de dilluns a divendres. I el cap de setmana l’oferta passa per un fastuós brunch amb tot el que puguis menjar, a 35 euros. 

Milk
  • Restaurants
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Respecteu-lo: és una potència que mai no ha abaixat la qualitat. No és que treballin per al turista: és que és un d’aquells breakfast 'all day' on un paio de Michigan s’hi troba com a casa. Fa més de tres lustres que s’hi dediquen i tenen un repertori de brunch immens que cobreix dolç (pancakes), amanides, hamburgueses, bagels i tot el que es pugui fer amb uns ous. Des de la greixosa satisfacció del 'fry-up' anglès fins al picantet dels huevos rancheros. La parròquia només parla anglès, però els ous són un llenguatge universal.

Publicitat
La Desayunería
  • Restaurants
  • Cafès
  • Sant Antoni

'El nostre concepte és el de 'breakfast all day', però no volíem que això fos un local per a estrangers', expliquen. Són un poder fàctic al barri: les iaies de Sant Antoni han après a demanar pancakes amb el suís. La carta fa vertigen: hi ha TOT el que pugueu imaginar en un diner, passat pel sedàs de la proximitat catalana. Encara em llepo els bigotis recordant el Manchito’s Tail: french toast al límit de la torrija amb ou remenat i cheddar, cansalada fregida de cruixent sobrenatural, festa de la untuositat. Descobriu què es pot fer amb un pancake, o el po’boy sandwich, entrepà

  • Restaurants

Elsa y Fred reinventa el clàssic bar de tapes amb una cuina creativa i d'autor que els permet ser un dels locals més privilegiats i visitats d'aquesta zona. També té una oferta de 'brunch' intensiva i completa: cada dia de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i els caps de setmana de 9 a 16. És a dir, que en aquesta àmplia franja horària tenen activa una carta amb múltiples receptes d'ous benedict, remenats i també aquests plats de cuina internacional que s'han convertit en habituals en el 'brunch' barceloní: el 'shakshuka' –els ous al plat israelians– o un platàs d'esmorzar anglès (també amb opció vegana).

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

La Granja Petitbó és un lloc acollidor on esmorzar i berenar pastissos excel·lents acompanyats d’una gran tassa de te o d’un cafè d’aquells que no vols que s’acabi mai. Ous Benedict i entrepans vegetals acompanyats de sucs de fruites (ens agrada el de taronja, poma i pastanaga) i també el seu reputat carrot cake i els pancakes amb plàtan i xocolata... ocupen les taules els caps de setmana durant el seu reputat 'brunch'. Al migdia hi fan dinar molt healthy.

Caravelle
  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Abans la bodega Fortuny, aquest local minimalista d'una anglesa i un australià es defineix com a 'gastropub'. Hi podreu trobar receptes originals i delicioses, amb influències britàniques, italianes o catalanes però sempre molt originals. Bons esmorzars, dolços i salats, i plats imaginatius com el 'fried rabbit', és a dir, conill fregit i arrebossat a l'estil USA. Postres casolanes excel·lents. Hi fan de tot i bo: des de costelles confitades a la brasa a foc lent, fins als ara omnipresents i molt saludables 'poke bowls', aquelles súper-amanides amb peix cru i deu mil cosetes.

Publicitat
  • Restaurants
  • Llatinoamericana
  • preu 1 de 4

Al final dels cent metres més sòrdids del Raval, s’obren uns baixos inundats de llum que remeten més aviat a una cafeteria fina d’estil nòrdic que no pas a una taverna de Barranquilla. El Trópico es diu així perquè la seva carta agafa sobretot receptes de l’anomenat cinturó del cafè, la franja tropical que va de Sumatra a Guatemala. “La iuca, el plàtan, la llima, tot són productes presents en aquesta franja. Volíem que la gent trobés coses que ja havia tastat en altres llocs i se’n recordés”, expliquen.

De fet, al Trópico un dels cavalls de batalla és el 'brunch' contundent, i tenen una carta on conviuen uns ous benedict impecables i 'pancakes' –concessió anglosaxona– amb esmorzars d’arreu del tròpic com els 'huevos rancheros', la 'msemmen' –la crep originària del Magrib amb ous remenats– o l’'açaí na tigela', bol brasiler amb gelat de margalló del Brasil (singular fruita de palmera de l’Amazones, de sabor addictiu) amb guaranà, plàtan, maduixa, gerds, xia i granola casolana.

O sobretot unes 'arepas' farcides amb huevos 'pericos', ous remenats amb tomàquet, ceba i mozzarella acompanyats d'alvocat i plàtan. I refresca l'amanida caprese tropical, coronada per una llesca de mango.

  • Restaurants
  • Cuina internacional
  • Esquerra de l’Eixample

A Barcino Food Brunch es prenen la seva especialitat molt seriosament. I de fet, tampoc hi ha tants de restaurants de brunch a Barcelona que funcionin cada dia de la setmana, dedicats en cos i ànima a aquest àpat. Per una banda, han fet una tria de plats d'esmorzar internacionals, una visió en 360 º que va des de les tendències més saludables, com per exemples els bols 'd'açai' o de iogurt amb fruita i granola, fins a hamburgueses, bagels sumptuosos o un platàs d'ous benedict. Sense oblidar, esclar, la pastisseria i la brioixeria casolana feta in situ (el seu lema és 'tailored brunch', és a dir, brunch fet a a mida). 

La seva filosofia de producte passa per la matèria primera de qualitat i de proximitat en la mesura del possible. I són dels pocs llocs de la ciutat on hi trobareu els 'poptails', còctels amb i sense alcohol amb un 'polo' clavat. 

 

Recomanat

    Més de Love Local

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat