Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cuina japonesa i garnatxa de l'Empordà

Can Kenji marida taverna kaponesa i vi empordanès

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
El Tocat de l’Ala és un vi creat amb la coŀlaboració de dos cellers, Coca i Fitó de la DO Monsant i Roig Parals de la DO Empordà. Cadascú hi va contribuir d’alguna manera. En Toni del Celler del Montsant hi va posar la seva feina com a enòleg i el celler de Mollet de Peralada, el terreny i la collita a mà. L’etiqueta i el nom d’aquest entrecreuament són inoblidables. Un saltimbanqui avança damunt d’una sola roda i amb aquest desequilibri aparent l’etiqueta entra en el regne de les més curioses.

Elaborat a partir de garnatxa i samsó, és un vi negre delicat i molt afruitat que fa bona parella amb la cuina del restaurant de tapes Can Kenji. Ja fa tres anys que en Kenji i la Neus van començar aquesta aventura al discret restaurant. Ja és hora que algú expliqui que el sushi són els canelons de l’àvia per als japonesos. Vaja, que hi ha un altre univers de menjar japonès per conèixer i llepar-se els bigotis.

Un dels objectius del Kenji és reintrepretar la cuina japonesa amb “el producte mediterrani i de temporada”, em confessa. Només cal fer un cop d’ull a la carta per veure de què parla aquest cuiner que regentava una peixateria quan vivia a Tòquio. Tot i la seva destresa amb el peix,  a Can Kenji els agrada la carn i un dels seus plats estrella és el bistec tàrtar oriental. Hi ha mandonguilles de xiitake amb llagostins arrebossats, broqueta de pollastre al curri amb salsa de iogurt i menta i saltat de secret de porc ibèric amb kimuchi. La garnatxa i el samsó del Tocat de l’Ala pronuncien el gust de les carns més potents de la carta i també n’alleugereixen les aromes.

Afegim al plats carnívors els lletons caramel·litzats amb vinagre de Mòdena i mel i una sorprenent llengua de vaca amb espàrrecs a la planxa. Qui ha anat al Japó sap que és molt més habitual als restaurants que un plat de sushi. La carta de vins del restaurant demostra l’estima pel vi català. Deixen de banda les convencions i ofereix alguns dels vins més sorprenents i amb preus raonables de tot el que es fa i desfà al país. El Tocat de l’Ala quan se serveix passa ràpidament per tres fases. Tocat, posat i begut

Info pràctica

Can Kenji
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Ja se sap el bon nivell que té la ciutat en matèria de cuina japonesa, una situació bastant envejable respecte d’altres capitals. Però això no impedeix que continuem parlant de bones cases de cuina nipona quan les detectem. Kenji és un dinàmic xef que ha passat per les millors cuines japoneses de Barcelona, fins que fa molt poc es va decidir a muntar la seva pròpia taverna, amb la filosofia tan rica i vàlida de la senzillesa aferrada a la qualitat.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat