Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Mai Tai (Ingredients: rom envellit, rom blanc, Cointreau, amaretto, suc de pinya, granadina i una camisa florejada.)
    Ingredients: rom envellit, rom blanc, Cointreau, amaretto, suc de pinya, granadina i una camisa florejada.

    Esteu davant del còctel d’estiu més pornogràfic: cada bàrman en fa el que vol, i a cada bar hi ha un Mai Tai diferent. De totes maneres, a l’Stinger han perfeccionat els preparats amb fruites (cal recomanar les especialitats sense alcohol) i la veritat és que els surt un espècimen de primera categoria a un preu molt i molt competitiu; un còctel idoni, a més, per als qui no beuen habitualment. La combinació de rom amb sucs funciona bé: dolç, perillós, amb un cromatisme tropical que enamora, el Mai Tai de l’Stinger mai no decep. Ja sabeu el que diuen, si Mahoma no pot anar a Tahití, que Tahití vingui a Mahoma. 

    Stinger
    Còrsega, 338
     T. 93 217 71 87

  2. Watermelon Martini (Ingredients: Síndria triturada, sucre, vodka, xarop de meló, suc de llimona, triangle de síndria i un pot per escopir les llavors (és broma).)
    Ingredients: Síndria triturada, sucre, vodka, xarop de meló, suc de llimona, triangle de síndria i un pot per escopir les llavors (és broma).

    A l’estiu el cos et demana síndria, i al Milano saben perfectament que aquesta fruita pot salvar la vida a més d’una víctima de la canícula. Per això han obrat un petit miracle que farà que els rigors de l’estiu us semblin una costellada a Hèlsinki. Servida amb una agraïda dosi de síndria triturada, aquesta petita delicatessen ultrarefrescant és una onada escumosa de sacarosa natural. És impossible resistir-se al seu influx carmesí. Una generosa dosi de vitamina A, un remei infaŀlible contra el cop de calor i la depressió, un glop natural d’eufòria mesurada sense gaires calories.... I un puntet de vodka per baixar-ho tot: perquè després diguin que beure és dolent

    Milano
    Rda. Universitat, 35  
    T. 661 207 139

  3. Miles Lebowski (Ingredients: Vodka premium, crema de llet, Kahlúa, gel abundant i picat, canyella en pols i el geni imprevisible del gran Miles. )
    Ingredients: Vodka premium, crema de llet, Kahlúa, gel abundant i picat, canyella en pols i el geni imprevisible del gran Miles.

    Miles Dufrasne, bàrman estratosfèric, guanyador habitual de concursos i bona persona, decideix posar-se el batí, les bermudes i les ulleres de sol, i es converteix en The Dude per fer una variant del mític White Russian que l’entranyable hippy d’El gran Lebowski es beu entre porro de maria i porro de maria. El gel ben picadet, les proporcions justes dels ingredients i la dolçor refrescant de la recepta converteixen aquest remix en referència obligatòria de l’estiu gracienc. Tranquils, ningú entrarà a casa vostra i us pixarà la catifa
    mentre degusteu aquest mannà cremós. I si passa, en Miles promet pagar-vos la tintoreria i una partida de bitlles.  

    L’Entresòl
    Planeta, 39

  4. Blue Hawaii (Ingredients: suc de llimona, pinya, xarop de sucre, curaçao blau, rom, vodka, gel picat en abundància, rodanxa de llimona i l’inevitable i imprescindible para-sol.)
    Ingredients: suc de llimona, pinya, xarop de sucre, curaçao blau, rom, vodka, gel picat en abundància, rodanxa de llimona i l’inevitable i imprescindible para-sol.

    No hi ha hagut un genocidi de barrufets. Fans d’Avatar, estigueu tranquils, que no s’han carregat cap Na’vi per treure-li suc: és la proposta de l’Alberto quan li demano un còctel estiuenc que entri bé per la gola i també pels ulls. I aquí tenim un Blue Hawaii que et porta a la glòria tiki. El Tahití és la cocteleria perfecta per a aquestes dutxes d’exotisme amb regust dels anys 50, i el caramel blavós que veieu és un bitllet d’anada cap a l’orgasme etílic més refrigerant. Si desconfieu de les coloraines i la dolçor, aneu errats: aquest pecat amb nom de film d’Elvis ve farcit de vodka i rom, vaja, que si us en foteu un parell, parlareu polinesi amb fluïdesa abans que abaixin la persiana. 

    Tahití
    Joaquín Costa, 39

  5. Jim-Let Foxtrot (Ingredients: ginebra Bombay Original, llima Rose’s, tònica Schweppes, pell de llima i la precisió quirúrgica del Dry Team. )
    Ingredients: ginebra Bombay Original, llima Rose’s, tònica Schweppes, pell de llima i la precisió quirúrgica del Dry Team.

    Aquest diamant és el Michael Jordan dels Dry & Tonics que preparen a l’església de Javier de las Muelas. Sec, cítric, fresquíssim i directe a l’espinada, el Jim-Let Fox Trot reinventa el gimlet en clau àrtica, és a dir: el congela, l’esmicola i el transforma en una mena de granissat extrasuau que us convertirà les gotes de suor en estalactites. Si esteu farts de mojitos de gustos marcians, de caipirinhas porques i d’altres tòpics estiuencs, aquesta és la millor opció per refredar les gònades, matar la set i agafar el puntet de distingida eufòria del millor gin.

    Dry Martini
    Aribau, 162-166
    T. 93 217 50 80

  6. Passion Time Out (Ingredients: maduixa, pinya, taronja, llima, fruita de la passió, vodka, menta, rodanxa de taronja, cirereta confitada i l’elegància en la mescla de Joan Villanueva.)
    Ingredients: maduixa, pinya, taronja, llima, fruita de la passió, vodka, menta, rodanxa de taronja, cirereta confitada i l’elegància en la mescla de Joan Villanueva.

    Ionquis de la fruita, no us amagueu, en Joan Villanueva s’està canviant a una cabina per convertir-se en el vostre superbàrman i salvar-vos dels puristes. I ja el tenim aquí amb el seu arsenal de nèctars per inventar-se un còctel tropical exclusiu i dedicat a la revista: una temptació geladeta, suau, dolça, tutti frutti a dojo i perfectament equilibrada en la intensitat dels sabors, perquè destaqui la fruita de la passió. I no li tingueu por, que el Joan no el carrega gaire: sap que la set estiuenca és traïdora i que, d’aquesta llaminadura, la majoria en voldreu repetir i tornar a casa sense endur-vos un clatellot de la parella. 

    Cooler
    Mallorca, 196
    T. 93 451 90 93

  7. Summer Time Out (Ingredients: Amaretto Disaronno, ginebra Seagram’s, llima Rose’s, suc natural de pomelo rosa, una rodanxa de pomelo rosa, fulles de menta i el swing d’Alfredo Pernia.)
    Ingredients: Amaretto Disaronno, ginebra Seagram’s, llima Rose’s, suc natural de pomelo rosa, una rodanxa de pomelo rosa, fulles de menta i el swing d’Alfredo Pernia.

    Dic al mestre Alfredo Pernia que estic buscant el còctel de l’estiu, una cosa senzilleta que refredi, i el bàrman català, que li agraden els reptes que són cosa fina, va i es treu de la màniga una creació improvisada en honor d’aquesta santa publicació. El monstre es diu Summer Time Out i és una bufetada de frescor que et deixa amb les pupiŀles girades i els mugronets encongits. La clau és el suc natural de pomelo rosa. El nèctar li dóna un punt entre dolç i amargant que reverbera al paladar. Els ingredients, combinats amb els glaçons extragrans, el got llarg i la Seagram’s, desemboquen en una festa de ginebra, suavitat, color i elegància.

    Tandem Cocktail Bar
    Aribau, 86
    T. 93 451 43 30

  8. Cooler de rom (Ingredients: rom, suc de llimona natural, ginger ale, rodanxa de taronja, cirereta confitada i totes les temporades de Mad Men a la bossa.)
    Ingredients: rom, suc de llimona natural, ginger ale, rodanxa de taronja, cirereta confitada i totes les temporades de Mad Men a la bossa.

    Mentre el 90% de la població mundial estigui convençuda que els millors còctels estiuencs surten del barret fruiter de Carmen Miranda, els Humphrey Bogarts que encara creuen en les begudes per a homes sempre podran anar al Gimlet, posar cara de Don Draper i demanar el majestuós i refrigerant Cooler que hi preparen. Got llarg, gel abundant, temperatura glacial i senzillesa, depuració, essència... No es compliquen la vida, però saben combinar els elements a l’antiga i sacsejar la coctelera perquè surti or líquid. És suau, té un punt dolç i refresca més que una nevera industrial. Recomanable demanar-lo amb base de rom.   

    Gimlet
    Santaló, 46
    T. 93 201 53 06

  9. Lindi (Ingredients: ginebra, suc de llima, puré de litxi, tònica Indi, rodanxa de llima, pell de llimona i el joc de mans del mestre Gotarda. )
    Ingredients: ginebra, suc de llima, puré de litxi, tònica Indi, rodanxa de llima, pell de llimona i el joc de mans del mestre Gotarda.

    Busqueu un reclinatori: ens ha tocat la loteria. El mestre Josep Maria Gotarda i el jove bàrman Ignacio Ussia s’inventen sobre la marxa un còctel nou amb motiu d’aquest reportatge. Només per a vosaltres. Un parell d’indicacions d’aquest humil bevedor, i els cracs la claven, jugant una carta guanyadora que us deixarà nous i us congelarà les entranyes. El Lindi és un preparat completíssim amb totes les virtuts per sobreviure a l’estiu: la frescor immediata del gel ben picat, el punt cítric de la llima, la lluentor al paladar de la ginebra, l’exotisme del litxi (la clau de l’invent) i, fins i tot, el got, ideal per a una beguda tan refrescant. Només un Smint sucat en nitrogen podria superar-lo. 

    Ideal Cocktail Bar
    Aribau, 89
    T. 93 453 10 28

  10. Engaña mujeres (Ingredients: tequila blanc Sauza Hornitos, pippermint, suc de llima, triple sec, ginger ale, rodanxes de carambola, cor de menta, cirera confitada.)
    Ingredients: tequila blanc Sauza Hornitos, pippermint, suc de llima, triple sec, ginger ale, rodanxes de carambola, cor de menta, cirera confitada.

    El nom ho diu tot. M’agrada que siguin tan sincers. I és que les noies que necessiten una empenta per tirar la canya o mossegar l’esquer, tenen en aquest còctel un gran aliat. Però també els voltors que les volen emborratxar. La combinació d’ingredients presenta la càrrega de sacarosa i la frescor indicades per accedir als paladars menys entrenats i fer pupa sense que ho notin. El tequila blanc, la llima, el pippermint... Tot flota en perfecta felicitat en un còctel vigoritzant, afrodisíac i carregat pel diable. A més, la superba presentació verdosa demana a crits que li foteu una queixalada: oi que són cuques les estrelles de carambola? Doncs, compte, que foten mal.   

    Slow
    París, 186
    T.  93 368 14 55

Els 10 còctels més frescos

Us presentem deu bombes de frescor per combatre les altes temperatures

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Voleu més copes?

Les millors cocteleries
  • Bars i pubs
  • Cocteleries

Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors, això no és una cocteleria, és una esglési

Bars de culte
  • Restaurants

A Barcelona fots una coça a un roc i en surt un bar, però no tots mereixen una menció especial. Aquesta llista recull els locals imprescindibles, bars de culte de visita obligada. Trobes a faltar algun bar de culte de Barcelona? Ens ho pots dir als comentaris de sota. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats. No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Bar Mingus En una cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. Kasparo En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps. Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la

Publicitat
Els millors gintònics
  • Restaurants

El gintònic és manté com a la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. I a espera de la nova bogeria que no arriba, aquesta ja s'ha consolidat. Però no tothom sap tractar com cal el combinat més aristocràtic. Us recomanem els 13 millors gintònics de la ciutat. No som supersticiosos, aquest és un número màgic per gafar un bon gat! 13 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'i

Els millors mojitos
  • Restaurants

El còctel cubà conquereix Barcelona. Us presentem els millors mojitos de la ciutat perquè assaboriu aquesta bomba de frescor i sabor amb plenes garanties El més vist Les 10 millors platges de Catalunya No cal viatjar gaire lluny per plantar el para-sol en una platja espectacular 20 terrasses de pel·lícula Els millors racons amb sol de la ciutat Restaurants i bars recomanats Bar Centre Gallec de Barcelona Heu menjat mai llamprea, aquell peix primitiu sense cap que fa mitja basarda? Voleu afartar-vos de lacón o pop del bo i no voleu deixar-vos-hi el sou? Sabeu què és el raxo? És llom de porc adobat amb pebre vermell, et poden contestar els amables cambrers del bar del Centre Gallec de Barcelona, una espècie de vestigi del vint en plena urbs del vint-i-u. Si baixes la rambla dels Caputxins, a mà dreta, entre botigues de records, hostals i tablaos, hi ha un portal ample, de sostres alts, marbre blanc i antiga solera. Al primer pis, com d’amagatotis, hi trobareu una casa regional de les més actives de la ciutat, la de Galícia, que està a punt de celebrar 120 anys d’existència, cosa que es diu ràpid.  Per als parroquians del Centre i per a tothom que hi vulgui menjar o fer un beure, el bar ofereix un racó tranquil i familiar on degustar plats típics gallecs o fins i tot, de tant en tant, en una de les seves espaioses sales interiors, poder veure tocar músics com el genial Raimundo Amador, l’aflamencat Javier Ruibal, els sonats de Manos de Topo o els excitats Mujeres. Els migdies fa

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat