Els grans restaurants del Baix Llobregat

La millor cuina de l'hort de Barcelona

0

Comments

Add +

Les cireres acaben d’esclatar i prenen el relleu de les carxofes. Carbassons, pebrots, cogombres, albergínies i tomàquets anuncien que l’estiu és a tocar. I vosaltres llegiu l’inici d’aquest reportatge i us penseu que tanta prosa virgiliana és l’extracte d’un tríptic turístic de Tudela. Però no: us parlem del Baix Llobregat, de l’extensíssima horta d’aquesta comarca veïna de Barcelona que, pels pèls, s’ha salvat d’Eurovegas. Barcelonins, celebreu el privilegi raríssim de viure a tocar d’un rebost que us proveeix de productes frescos de primera qualitat. Amb un patrimoni així no és estrany que al voltant del Parc Agrari del Baix Llobregat hi hagi restaurants que calgui conèixer. Nosaltres us en proposem cinc.

Follia

Follia


Dos en un
Un cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).

FOLLIA Creu de Muntaner, 17. Sant Joan Despí. T. 93 477 11 56

Suc

Suc


Proposta 'bistronòmica'
És un restaurant d'aquells d'ell-i-ella: en Pep Badrinas, a la cuina, i la seva parella, la Verónica Aguilera, a la sala. Amb tres persones més, el Suc ja té prou equip per tirar endavant un bistronòmic amagat al nucli antic de Viladecans. Al menjador, on vell i nou s'enamoren, hi serveixen una cuina delicada i molt hortícola: pèsols ofegats amb alls tendres i botifarra negra; galta de vedella guisada al vi negre amb cremós de xirivia i pa d'espècies; filet de bou amb patates confitades, pebrots del piquillo i mantega de mostassa verda... El menú de degustació (36 €) conté algun d'aquests plats. El de tapes (nou platillos per 22 €) en té de ben suggeridors, com el salmó marinat al cafè amb xirivia o l'arròs a la cubana en miniatura.

SUC RESTAURANT Sant Joan, 10. Viladecans. T. 93 637 19 35


Dels camins a la cuina
Balbina Garcia, la xef del Casa Nostra, passeja cada dia pels camins de Corbera i el paisatge que hi troba marca la seva cuina. Les hortalisses, les fruites i les herbes li inspiren plats com la tempura d'herbes remeieres; les flors de carbassó farcides de mató, anxoves i herbes de temporada; el bacallà amb cireres o la crema de marialluïsa. El xalet on trobareu el Casa Nostra va ser, realment, la casa de la cuinera, i el pati amb piscina és, a l'estiu, una terrassa nocturna que combina tapes i jazz. El secret del restaurant -que té el segell Km 0- és una carta de vins 100% catalans que us ha de cantar la Balbina: n'és tota una apassionada i us en descobrirà més d'un. El menú de degustació maridat val 36 €.

CASA NOSTRA Frederic Soler Pitarra, s/n. Corbera de Llobregat. T. 93 650 06 52

Kauai

Kauai


Paradís gavanenc
No sou a la Polinèsia, sou a la platja de Gavà, però el xef Òscar Manresa ha convertit aquest paratge de dunes en un xiringuito amb estil, al lloc que imagineu per passar les vacances, estirats en una hamaca davant del mar Mediterrani mentre les aneu veient passar. Però és que, a més a més, també s'hi menja molt bé. Tot són tapes, algunes amb productes de l'hort propi, que s'allunyen de les fregimentes olioses de la pitjor cuina litoral que tots coneixem, per desgràcia. Hi tastareu ostres, calamarsons, peixet fregit, sípia amb mandonguilles, hamburgueses, carns a la brasa i el bon rotllo habitual  del propietari -que també n'és de la Torre de Alta Mar i El Magatzem, de la Barceloneta.
 
KAUAI Calafell, 25-27. Gavà Mar. T. 93 645 11 88


Xovinisme avícola
Catalunya només té reconegudes tres races de pollastre autòctones: la penedesenca, l'empordanesa i la pota blava del Prat de Llobregat. Per això, el xef Joan Figueras -pratenc de soca-rel- té tot l'any plats amb aquesta au a la carta del Sinfonía. Quan n'és temporada, l'acompanya amb carxofes -l'altre hit gastronòmic del municipi-. Ara el serveix confitat en dues coccions acompanyat de gírgoles. Aplaudim, per sa, aquest xovinisme culinari als fogons d'un hotel de negocis, el Ciutat del Prat, que no es limiten al previsible receptari internacional. Molts productes són del Parc Agrari. I molts clients també en són veïns: això és garantia!
 
SINFONÍA (Hotel Ciutat del Prat).
Av. Remolar, 46. El Prat de Llobregat. T. 93 378 83 33


Els usuaris diuen

1 comments
Tura Basagañas
Tura Basagañas

Excel.lent restaurant. Encara que hauria de marcar la diferència, que 22€ per un menu degustació tapes+ les begudes ja es un preu just. Jo no hi vaig més donç no m'agrada pagar extres inesperats: IVA apart ....... pagar pel pa o pel cobert........... per tant, només em puc permetre anar-hi molt de tant en tant. Tornaré i seguiré recomenant (i avisant, clar) pd.Ón es veuen les critiques dels altres clients?

Més idees

Cartellera de teatre i dansa

Estrenes, crítiques i tota la informació de teatre i dansa.

Les hamburgueses més desitjades

20 establiments que faran les delícies dels carnívors més exigents.

La millor cuina catalana

Els plats més tradicionals de la nostra gastronomia.

Vermut: l'hora de l'aperitiu

El vermut mai ha marxat de Barcelona, però els últims anys guanya adeptes i establiments.

Rutes per córrer

No teniu prou fons per fer la cursa de la Mercè? Us proposem 5 rutes per iniciar-vos al 'running'.

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les nostres recomanacions diàries.