Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Restaurant Torre de Alta Mar (Barceloneta)
Scott ChasserotRestaurant Torre de Alta Mar (Barceloneta)

Els millors restaurants romàntics de Barcelona

Restaurants espaterrants per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Si esteu preparant una vetllada especial, o només us agrada sopar en parella en un ambient romàntic, els grans restaurants d'aquesta llista us faran quedar com Déu. I sí: estem tan colonitzats mentalment que ja és imprescindible tenir tota l'artilleria a punt per celebrar Sant Valentí. On celebrar Sant Valentí amb garanties? Us donem la solució. Però si passeu molt del 14-F i teniu fòbia a l'ambient romàntic, aneu a fer una ronda pels millors bars de tapes de Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

  • Restaurants
  • El Poble-sec

El més fàcil seria dir que fan cuina de fusió. Però en aquest cas és més vàlid dir que es tracta de la recol·lecció de gustos apresos en terres llunyanes, convertits en plats que agradaran el més exigent dels paladars, i que s'amistancen amb la cuina mediterrània amb una naturalitat on tot encaixa a la primera mossegada. Producte d'alta qualitat, tractat amb grans idees, millor mà i el fet directe de la cuina de carrer asiàtica. El local és un cop de puny, on no és estrany que acabis tu amb la teva cita, en l'escenari ideal per a fer el cop definitiu.

  • Restaurants
  • Italiana
  • Horta
  • preu 2 de 4

Aquest és un restaurant italià molt atípic (o potser just a l'inrevés). Arrecerat en una cantonadeta per damunt de Travessera de Gràcia, aliè a l'horror de restaurants de ranxo de pasta, pizza i burger de l'Avinguda Gaudí, és la casa que en Danilo Di Monaco va obrir el 2008. I ho va fer allunyat de les rutes turístiques a propòsit: "volia un bon restaurant italià, sense publicitat ni xarxes socials, que la gent vingués només pel bon menjar", explica. 

I a fe que ho ha aconseguit: amagat rere una façana discreta –i rere una cortina negre!– us hi trobareu un lloc d'aparença íntima i discreta. És un salonet no massa gran, amb taules de dues persones, on serveixen plats de tota Itàlia, alguns molt coneguts –tenen fins a sis menes de lasanya!– i alguns altres no tant, com els com les 'arrosticcini', broquetes de xai. No cal dir que aquest és un lloc ideal per a un sopar romàntic, més si demaneu el plat estrella de la casa: uns luxuriosos tagliatelle frescos amb ceps, crema de parmesà, safrà i tòfona negra de la bona, de Bagnoli, que et ratllen damunt del plat amb la naturalitat de qui et porta el porronet. La carta és molt extensa, però us en podeu refiar de tot: malgrat ser un lloc petit, tenen a vint persones treballant, fan la seva pasta fresca i la majoria del producte clau arriba d'Itàlia (fins i tot fan la massa amb aigua mineral italiana!).  

Publicitat
  • Hotels
  • Eixample

La proposta de l'hotel Monument us farà quedar directament com Déu. Un hotel de cinc estrelles gran luxe superior –amb quatre estrelles Michelin sota el sostre!– ofereix la possibilitat d'un sopar romàntic a Glass, restaurant dirigit per Martín Berasategui i Paolo Casagrande, per un preu irrisori si tenim en compte el luxe del context: 65 euros per cap, menú degustació amb sis passos de delícies com Porrusalda de brou de pernil i ametlla amb làmina de bacallà i rovell d'ou de corral, tots plats amb la marca de la casa de gaudi i garrot de l'astre basc. Perquè un lluç amb salsa verda amb cloïsses de primera... Això sí que és un superaliment afrodisíac!

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Bona cuina moderna, amb una carta de vins molt completa. A les nits ofereix un menú degustació variat, atractiu i boníssim. Un bon repertori de tapes i platets es barregen en un inesperat i equilibrat menú dins d'un espai on les aromes i els colors de la Boqueria es reflecteixen en els amplis finestrals a la Rambla (el lloc és una bombolla de calma des d'on pots veure el tràfec del carrer més trepitjat de la ciutat). 

Per Sant Valentí han preparat un menú degustació que és gaudi pur: plats entrants i principals que aposten per receptes senzilles, però plenes d'ingredients i combinacions que suggestionen la panxa només llegir-los: tagliatelle al pesto de pistatxo, papada i burrata, garrinet sense feina amb puré de patates trufat... Tot amb beguda i postres, 42 euros.

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Vols un bon restaurant romàntic? Romàntic és quedar-se curt! El Contraban de l'hotel Wittmore és com una caixeta de música per a enamorats. No t'imaginaries pas mai que en aquesta cantonada discreta del barri Gòtic s'hi amaga un hotel boutique –bufó, de luxe elegant i analògic, les habitacions s'obren amb clau física– amb un restaurant que privilegia les taules íntimes, la fusta fosca i el vellut. I que està construït al voltant d'un pati interior amb el mur vegetal més alt de Barcelona: 19 metres de verd exuberant, on podeu menjar si fa bo.

Al capdavant del restaurant hi ha l'Alain Guiard, un xef que es mou amb una comoditat talentosa entre la cuina creativa i la del confort casolà. Les racions són abundants, ja sabeu que una panxa satisfeta està més ben disposada a la luxúria. I, per cert, l'hotel afavoreix la seva visió del poliamor. Si us hi presenteu un número imparell a sopar, us convidaran a un còctel. I si la cosa s'anima i us quedeu a dormir, totes les habitacions estan connectades per una porta.   

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4

L'hotel Palace ha posat tota la carn (o més aviat tot el peix) a la graella del seu restaurant: el xef Rafa Zafra, bullinià de pro, comanda Amar. I no ho fa com una assessoria, sinó com el seu segon restaurant a Barcelona, on hi està involucrat al cent per cent.

Amar ho té tot per als sopars de parelleta: un producte superlatiu, un menjador d'un disseny extraordinari, que es mou entre el drama històric i l'art modern, i un estil culinari en què Zafra uneix la seva abrasadora personalitat amb l'emoció de la cuina de sempre. Han disposat el menú Amar A Primera Vista amb diverses fórmules: dos plats per 55 €, tres plats per 75 € i 4 plats per 95 €, totes amb aigua, cafè i postres. Com a opció romàntica per a dos és un planàs.

Publicitat
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Hostafrancs
  • preu 3 de 4

A Nobu s'hi pot celebrar Sant Valentí amb magnificència, mai millor dit: gaudireu d'una gastronomia japonesa d'autor
–Nobu Matsuhisa és un dels responsables de la internacionalització del menjar japonès a Occident– amb unes vistes que no tenen adjectivació. La ciutat vista des de la planta 23 en 360º, com qui té una maqueta de la ciutat a la punta dels dits.

Per a aquesta romàntica ocasió han ideat el menú especial Omakase to share Sant Valentí, que inclou plats tan seductors com les ostres del Sol, ventresca de tonyina vermella toro amb salsa anticucho i ponzu, selecció de sushi (nigiris i chirashi), llobarro canari amb dashi ponzu, filet de vedella amb puré d''ají' groc i unes espectaculars postres de Sant Valentí. Ja sabeu que el marisc bo és afrodisíac: 150 € per persona (amb ampolla de cava) són pocs diners per reviure la passió.

  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

Ikoya Izakaya, aventura entre el grup de cuina basca Sagardi i Hideki Matsuhisa del Grup Shunka, és un espai monumental, però sobri, equipat amb una robata, graella japonesa, on el xef Jaume del Rio executa la visió del Mediterrani nipó que va portar Matsuhisa a ser el primer japonès Michelin.

La cuina és d'un gaudi sensual total i l'espai sedueix per la seva amplitud, comoditat i penombra. Aquest és un restaurant ideal per a una primera cita, perquè la cuina és del tot gurmet, però amb un punt d'informalitat, i la foscor té un 'je ne sais quoi' d'elegant sobrietat que convida a la il·lusió i a l'intimisme, però defuig la xavacaneria dels menjadors amb fanalets vermells.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4

En això de la seducció i la parella, el factor sorpresa i certa rauxa poden marcar un punt d’inflexió. Rebre la parella amb roba interior i la rosa a la boca és una possibilitat. Però convidar a un restaurant situat a la torre del telefèric és un puntàs, atès que és un caprici absurd en si mateix...

És moment de desplegar tota l’artilleria pesada per dir-li: “Sóc un mort de gana, però per tu em vendré un ronyó”. I esclar, aquest emblema del xef Òscar Manresa té una cuina de solvència fora de qüestió. Per Sant Valentí us hi trobareu un menú degustació sumptuós, amb plats com arròs de colomí en dues coccions, amb cremós de celerí.  

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

Tan sols cal que hi passeu per davant per comprovar que el Pla és el restaurant íntim per definició. L’arribada entre carrerons foscos i humits del Gòtic ens prepara per a un local dibuixat amb llum tènue i ben dirigida, decoració informal, però elegant i una cuina de criteris similars. Els vins i les postres no desentonen i superen el nivell.

Jaume Pla, hostaler intuïtiu i amb talent per al producte directe, ha reconvertit el Pla a Pla B, potenciant la tapa i la compartició. Sopar en aquest lloc encara és una exhibició de bon gust que equival a elegant tirada de trastos, on compartireu plats com calamars a la brasa amb samfaina i salsa de nyores, o carabassó gratinat amb puré de mongeta negre i coriandre, cuina subtil però amb caràcter.   

Publicitat
  • Restaurants

Fiskebar és el mar des d'una altra perspectiva, el mar del nord amb la llum del sud, diu el seu lema. Els xefs Alex Durán i Matteo Spinelli han ideat un concepte gastronòmic que viatja per les tradicions pesqueres de diferents països. Especialitzat en peixos, marisc i algues amb una forta influència nòrdica i mediterrània, Durán i Spinelli prioritzen els productes locals i sostenibles per elaborar una cuina honesta, propera i on regna el gust, la qualitat i la tècnica, en què la pasta italiana acompanya marisc d'alta qualitat, tractat amb molta inventiva.

Per exemple, uns tagliolini cipriani a la carbonara de gambes o arròs de set verds i moll obert amb taronja i herbes. Romàntic ho és una estona, el Fiskebar: a les provades capacitats afrodisíaques del bon marisc, aquí s'hi suma el valor afegit de tenir el mar als vostres peus: el veureu fondre's amb les llums de la ciutat i les estrelles. 

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 3 de 4

Si no us sona el nom de Yoaké San, només us hem de dir que aquesta dona va ser la finalista de l’edició francesa de Master Chef, i que després va tenir el seu propi xou televisiu al país veí. Yubi está dividit en un espai blau (que simbolitza la serenitat japonesa) i un de vermell (la rauxa de França). 

Esclar que Yoaké San posa l’èmfasi en l'encreuament gastro de França i Japó: el seu pare és francès, la seva mare d'Hiroshima, amb plats que fan venir salivera només de sentir-los, com per exemple unes 'gyoza' amb bou al borgonya, o foie semicuit al sake amb ponzu de tòfona negra. Aquests darrers dos són plats d'aquells que fan diana i defineixen una cuina amb caràcter: fons de salsa de cuina clàssica francesa i cítrics i espècies nipones. Plats de luxúria proteica hedonista i sabor subtil, que ben segur faran córrer altres sucs del vostre cos, ehem.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El grup La Confiteria són experts en la restauració d'espais emblemàtics de Barcelona, i la del Bar Muy Buenas és impecable: una recuperació hercúlia de l'espai, en què destaca la cuidada decoració modernista de la portalada exterior, així com l'elegant mampara de fusta amb vidres gravats a àcid de l'interior. El 2017 va reobrir aquest local històric, i el Raval va recuperar un valuós establiment en la millor versió possible.

Dir que això és un dels llocs més bonics de Barcelona on podràs menjar és quedar-se curt. Les seves mampares, el marbre regi, les volutes de fusta primorosament restaurades... Tot és un plaer per a la vista i l'ànima. I la seva cuina tradicional catalana –d'alta volada i toc modern– va directa a l'estómac i al cor del paio (o la paia) més insensible que et puguis tirar a la cara. 

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Gràcia
  • preu 3 de 4

El Roig Robí és un dels primers emblemes de la renovació gastronòmica d’aquesta ciutat. Els anys passen, però la qualitat i el bon gust queden. Sota l’atenta mirada de Mercè Navarro, 'alma mater' d’aquest vaixell insígnia que va ser un atractiu més dels jocs olímpics, el Roig Robí segueix oferint una de les cuines més serioses i bones de Barcelona.

I un ambient romàntic perenne pel qual no passen els anys. La seva renovació de l'any 2000 li va portar un dels jardins interiors més seductors i romàntics de Barcelona. Menjar el seu menú degustació –cuina tradicional amb la millor proteïna animal possible, amb plats com el tàrtar de llobarro i gambes amb caviar de truita– al jardí és un moment d'aquells que van directes al cor i a l'estómac i a l'entrecuix, si t'agrada amb qui sopes. 

Publicitat
Le Cucine Mandarosso
  • Restaurants
  • Italiana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Dinar sí, però sopar al Cucine Mandarosso amb un amic o familiar pot resultar estrany. Molt estrany. Perquè emana un no sé què íntim i acollidor que sembla fet per a una cita romàntica. Però tot subtil, casual, amb mobiliari retro, productes i llibres a les prestatgeries. I una cuina italiana que és per si mateixa el súmmum de la sensualitat. Si encara no han quedat clares les teves intencions, Le Cucine ho farà. Alerta, que la 'burrata' et pot fer fer burrades. I els seus plats de pasta al forn poden portar a la satisfacció i a la luxúria, esteu avisats. 

  • Restaurants
  • Italiana
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4

Per què us penseu que Il Giardinetto és l'escenari de l'escena de petició de mà en tantes sèries i pel·lícules? (bé, no ho sé si tantes, però d'un parell de ben conegudes almenys sí, em vé al cap 'Porca Misèria'). Inaugurat el 1974, premi FAD d’interiorisme, cap a l'any 2012 va renovar el seu interiorisme allargant la barra, però encara manté aquell 'je ne sais quoi' que fa que sigui un dels clàssics favorits per sopars dels de demanar la mà, demanar perdó o fer-se l'interessant. Bé, sí que sabem què té: en aquests temps d'espectacularitat i pompa, ells mantenen un interiorisme tant elegant i sobri com efectiu (i el mateix es pot dir de la seva cuina!)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat