La nova cuina d'hotel

Excel·lent cuina jove d'hotel a preus que no piquen

0

Comentaris

comments.add +

Carlos Fernández @ Ivan Giménez


Barcelona, com en altres ciutats del món, els hotels tenen un gran protagonisme per la seva qualitat, la seva ubicació o la seva fama, però, a diferència d’altres urbs, no reben la visita dels habitants de la seva ciutat. Per primavera i estiu, alguns bons hotels barcelonins han pensat ofertes per atreure l’atenció dels ciutadans. És una gran oportunitat per substituir viatges costosos de cap de setmana i refugiar-se amb parella –i fins i tot amb nens– en llocs no gaire allunyats de casa. No sempre és imprescindible contractar una habitació que justifiqui travessar les portes giratòries d’un hotel.
 
Jubany entra al Majestic
Un dissabte o diumenge, per exemple, es pot gaudir d’un esmorzar diferent, únic a la ciutat, com el que ofereix l'Hotel Majestic a 29 euros. El superb hotel del passeig de Gràcia i València compta amb l’assessorament extern, ni més ni menys, que del gran xef Nando Jubany, que ha iniciat el seu projecte a l’hotel replantejant la primera gran cita alimentària del dia: esmorzars amb excel·lent xarcuteria, amb picades d’ullet cap a l’alta cuina, amb una àmplia oferta de truites, croquetes o creps fetes al moment i a la vista, i una brioixeria i rebosteria amb signatura.

A més de crear també els banquets i grans menjars, Jubany anirà ocupant progressivament altres sectors que tenen més a veure amb taula i estovalles, fins a arribar a refundar el restaurant de l’hotel, així com crear una nova carta per al bar, punt de trobada de sempre d’alguns barcelonins, sobretot a l’hora del te (amb la càlida companyia del piano, que en un passat llunyà va ser fil musical de la signatura del contracte entre Guardiola i Laporta per a la banqueta del Barça). Ja fora de les fronteres de l’hotel, el xef s’ocuparà de donar un gir radical, sobretot en qualitat, del veí Petit Comitè (al passatge de la Concepció), que forma part del grup.

Hotel Gallery

Hotel Gallery ©IvanGimenez


Un càtering de qualitat
A pocs metres, a l’Hotel Condes de Barcelona, també es couen novetats. El restaurant s’ha imposat, sobretot pel seu caràcter d’impulsor de bones ofertes gastronòmiques. Bull sobretot al migdia, gràcies a la joventut i a l’entusiasme del xef Carlos Fernández, sota l’atenta supervisió d’un dels grans, Martín Berasategui. L’altre gran pol del Condes és l’alta cuina del Lasarte, venerada pels seguidors del gran xef basc.

La novetat d’aquesta temporada és la inauguració del Condes Catering Martín Berasategui. Gràcies a aquesta oferta, casaments i celebracions en cases particulars poden dur la firma i els excelsos plats a què ens té acostumats el xef donostiarra. Sota el lema ‘Una estrella amb estrelles’, el càtering promet que un esdeveniment pugui convertir-se en un “acte inoblidable”, basant-se en un bon servei i una cuidada gastronomia. Es tracta d’un conjunt de menús pensats minuciosament perquè, sigui quin sigui l’esdeveniment, enamorin el paladar més exigent.

També se serveixen en espais excepcionals amb què l’hotel té acords. També sota la seva batuta funciona –i amb èxit— la Fonda España, gràcies al talent i bon fer d’un altre jove xef del qual és necessari començar a parlar-ne més: Xavi Sender, durant molts anys la mà dreta de Berasategui.

La gastronomia és una de les grans apostes i un dels punts d’atracció del nou Hotel España, amb un restaurant en el marc d’un menjador modernista, originàriament projectat i decorat per Domènech i Montaner. També es pot assaborir l’oferta de la Fonda en una moderna terrassa amb excel·lents vistes al centre de la ciutat.

Un espai viu i encantador
Tot i que la novetat és sempre permanent i sorprenent a dins i als voltants de l’Hotel Gallery, segurament el més actiu i proper als veïns de l’Eixample, un barri que per si mateix ja té molt d’ambient i activitat. Des de fa un any, The Gallery Space captiva pel seu dinamisme i caràcter mundà.

Al costat de l’hotel funciona un espai multifuncional, que serveix esmorzars, tapes i menús al migdia, gintònics i tes a la tarda, i organitza mercadillos de roba o un mercat gastronòmic que té previst per al mes de juny amb una més que interessant oferta de productes alimentaris.

A més de convocar molts barcelonins al migdia i a la nit al seu Café Gallery gràcies a un excel·lent menú de 18 euros (12 euros a The Gallery Space), el flamant xef Miguel Ángel García Diez proposa una cuina que combina modernitat i tradició en la seva nova carta. Gaudim amb una molt personal fondue de torta del Casar, i amb un tàrtar preparat davant el comensal, un dels millors de la ciutat. Tot i que la gran novetat de l’estiu serà, sens dubte, la terrassa amb piscina que s’habilitarà aquest estiu, i que durant les tardes i les nits comptarà amb una barbacoa i s’especialitzarà amb còctels.

Info pràctica

  1. Mallorca, 248 (Hotel Condes de Barcelona), Eixample Esquerre, 08008
Reservar
  1. Sant Pau, 9-11, El Raval, 08001
Reservar

Majestic Hotel

  • Preu: 3/4
  1. Passeig de Gracia, 68, 08008
Informació

Els usuaris diuen

0 comments