Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cerveseria El Ben Plantat
© Irene Fernández

Les millors birres de Barcelona

Descobreix els llocs on tiren les millors canyes de la ciutat

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Jonny Aldana
  • Restaurants
  • Eixample
Al Jonny Aldana són uns superdotats. A més d’aconseguir servir les tapes vegetarianes més saboroses d’aquest planeta, també tiren bé la canya. No els fa res invertir-hi un minut, saben que només així es poden aconseguir els dos dits d’escuma. Si, a més, la parròquia es pot prendre una canya a la tranquil·la i ombrívola terrasseta de l’Aldana, l’alegria ja és completa. El seu hummus de remolatxa és digne d’estudi. Ah!, i oh!, i ui!, sí, són d’aquells que sempre t’ofereixen una tapeta gratis.
Viduca
  • Bars i pubs
  • Hostafrancs
El secret de la canya ben tirada no sabem mai on ens espera. En aquest bar del barri d’Hostafrancs es prenen molt seriosament el concepte canya i bona teca. El Viduca és aparentment un bar especialitzat en menjar gallec amb la barra d’acer inoxidable i la truita de patates acabada de fer. Val la pena estar atents. Un cop ens endinsem al menjador, descobrirem fins i tot un petita barra on preparen gintònics. La llista de vins no es queda enrere. Si es prenen tantes molèsties a fer-ho tot bé, imagineu-vos què poden fer per arribar a servir una simple canya.
Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Esquerra de l’Eixample
Dues parts d’una mateixa meravella i d’un projecte en comú, muntar una vermuteria i tirar la canya de tal manera que ja ningú no sent enveja pels madrilenys. El primer a fer anar de bòlit el tirador va ser el local del Consell de Cent. En pocs mesos, el bar dels voltants de la plaça de Molina ha fet seva l’energia del fill petit. Amb més metres i una estètica berlinesa que li donen els murs de ciment i unes finestres enormes, al Mitja Vida pots acompanyar la canya amb un platet d’anxoves que neteja el Marcel. No hi falta mai el cop damunt el taulell abans de servir-la, marca de la casa. I sí, després pots fer la brometa, i dir que “això és mitja vida, o sencera”. No us oblideu de la web http://morrofi.wordpress.com/, segur que allà trobeu altres llocs on tirin bé les canyes.
Bodega Monumental
  • Restaurants
  • Sants - Montjuïc

Igual que a Madrid, a la Monumental serveixen les canyes en els gots reglamentaris i amb els dits d’escuma que toca. Passen com l’aigua i aquest és el drama de les canyes d’aquest antic celler i també la seva virtut. Si, a sobre, us asseieu a la barra i demaneu uns 'pepperoncini' picantets o un parell d’anxoves de la casa, sabreu què és el cel. Si us bé de gust quedar-vos-hi a viure, no hi ha excuses. Ofereixen dinars i sopars.

Publicitat
El Nus
  • Què fer
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Quan estigueu enmig del Born i la xafogor us arribi a les celles, trobareu un carrer ombrívol on descansar i un bar magnífic per deixar de banda la processó de guiris. Haureu arribat al Nus. A part d’un parell de tiradors amb cervesa excel·lent, podreu entretenir-vos a mirar les parets d’aquest bar carregades d’història mentre us tiren la canya, rossa, torrada o negra. De les altres ‘tiramentes’, no ens en fem càrrec.

El ben plantat
  • Bars i pubs
  • La Barceloneta
Horticultura o nacionalisme? Per prendre una canya en aquest nou local de la Barceloneta no ens fa cap falta portar el carnet amb l’estelada. Més enllà de l’acudit literari d’aire noucentista, El Ben Plantat és un local petit però molt ben aprofitat on tastarem unes bones canyes amb tapes sorprenents. Tenen una especial predilecció pels gustos vegetarians. Jo no em perdria el paté de tofu, una autèntica descoberta!
Publicitat
Gata Mala
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Gràcia

Aquest bar no pot fallar mai a la llista de llocs on fan les coses bé. Senzill, sense pretensions, però amb una de les millors cambreres de Barcelona darrere el taulell, la Trinity. Van obrir perquè Barcelona no fos tan avorrida i fer una canya després de la feina es convertís en una sagrada necessitat. Serveixen canyes rosses, fredes i gustoses, i també l’invent de la casa, la torrada, una barreja de les dues cerveses del tirador. N’hem estat sempre enamorats, però quan arriba la tapeta gratis, els demanaríem en matrimoni.

Quimet i Quimet
  • Restaurants
  • Espanyola
  • El Poble-sec

No cal saber matemàtiques per tastar tota la teca que cap dins aquest cub. Els aperitius del Quimet i Quimet són antològics. Ai, aquells crostonets de pa amb salmó, salsa de iogurt, quina moixama, i aquells bolets, te’n recordes? La salivera ve sola, i per curar-la, el millor és la birra de la casa, elaborada expressament per ells, des que van obrir. N’hi ha de diversos tipus, però la canya torrada del bar del Poble-sec fa creure en un món millor. Si l’antic senyor Quimet és dels pocs taverners de Barcelona amb gegant propi, per alguna cosa deu ser. La Núria Feliu també pot presumir de geganta, però ella no serveix canyes...

Publicitat
Bodega Gracián
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
G de Gracián i G de fer les coses senzilles amb gràcia. Aquest petit celler, a prop de la Gran Via, ha aparegut com una revelació. I el descobriment és aquest: “Qual- sevol home o dona de bona fe pot ser feliç amb una ensalada russa i una canya”. Al Gracián, s’hi ha de venir per practicar aquest aforis- me de la felicitat. Les canyes són professionals i l’ensalada russa us provocarà un goig extrem. Aquestes dues paraules poden anar juntes en una frase?
El Xampanyet
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Com si fos la barca de Chanquete de 'Verano azul', no ens podem permetre que les canyes d’El Xampanyet siguin propietat dels guiris. Així que pareu atenció al rellotge i correu-hi abans que s’hi acostin ells. Ben puntuals, la colla d’El Xampanyet treu la seva truita de patates i el seu pernil que es desfà a la boca per fer de comparsa a una cervesa fresca. En saben un munt. Perfectament servida, aviat ens dibuixarà a la cara, si no estem prou pendents, un bigotet de felicitat.

Birra i teca

El Racó d'en Cesc
  • Restaurants
  • Eixample

En pocs restaurants d’aquesta categoria amb un xef com Toni Romero podreu fer un menú on es marida cada plat amb una cervesa artesana d’àmbit internacional. La culpa de tot la té Edgar Rodríguez, un dels pocs sommeliers de cerveses que hi ha al món. Pels 25 anys del restaurant van crear una cervesa que emociona, la Cesc.

Mosquito
  • Restaurants
  • Xinesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
És lògic que sempre hi hagi cua. Si us agrada el menjar asiàtic i al·lucineu amb les cerveses de cask angleses, aquest és el vostre local. És difícil superar-ne el preu, la qualitat i la bona selecció cervesera. L’èxit ha estat tan rotund que el seu propietari fa poc ha obert Red Ant, un 'noodle' bar al carrer dels Tiradors amb la mateixa filosofia cervesera.
Publicitat
La Maison Belge. Brasserie
  • Bars i pubs
  • Cerveseria
  • Les Corts
Allà on molts encara recorden la cerveseria El Flabiol, club de fans de Jethro Tull i lloc màgic, ara la gent de La Maison Belge de Gràcia hi ha muntat una cerveseria on podreu tastar algunes especialitats belgues, com el 'croque-monsieur' o un coulant que han batejat amb precisió 'Mort per xocolata'. Qui troba a faltar els musclos?
Cerveseria Jazz
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • El Poble-sec

A la Jazz ens proposen una llista d’hamburgueses fantàstiques amb birra de tirador amb més nacionalitats que una campanya de la Unicef. Bona música, tranquil·litat i fins i tot un punt de romanticisme.

Publicitat
George & Dragon
  • Bars i pubs
  • Cerveseria
  • Eixample
Un lloc fantàstic que ofereix una bona llista de tapes, des de seitons i pernil saborós fins a plats de llomibèric amb xips de iuca. Ells mateixos us donaran pistes de com es munten les bones parelles.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat