La millor cuina creativa

Els 20 restaurants on s'elaboren els plats més originals de Barcelona

0

Comments

Add +
1
Dos Palillos

Dos Palillos

Dos Palillos

  • Preu: 3/4
  • Recomanat

Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques.

  1. Elisabets, 9, El Raval
Informació
2
Àbac

Àbac

Àbac

Amb dues estrelles Michelin, l'Àbac de Jordi Cruz és un dels restaurants imprescindibles d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel.

  1. Av. Tibidabo, 1, Sarrià-Sant Gervasi, 08022
Informació
3
Tickets © Ivan Giménez

Tickets © Ivan Giménez

Tickets

  • Preu: 3/4
  • Recomanat

Els germans Adrià han tornat a triomfar, ara a Barcelona, amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de les tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. I connectat amb Tickets, la cocteleria 41º ofereix cada nit un menú degustació que és el més proper que ha quedat d'ElBulli.

  1. Av. Paral·lel, 164, Eixample Esquerre, 08015
Informació
4

Gresca

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 3/4
  • Recomanat

Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats sempre són suculents i reconeixibles. Com per exemple, el pop amb botifarra negra. O el colomí al gingebre.

  1. Provença, 230, Eixample Esquerre, 08036
Informació
5

Saüc

  • Preu: 4/4
  • Recomanat

Poseu-lo al llistat dels que no es pot no conèixer. Com la planta que li dona nom, té propietats curatives, encara que el preu piqui ben alt. En la seva ubicació a l'hotel Ohla, el xef Xavier Franco segueix oferint alta gastronomia però amb un punt de contundència. Més botifarra esparrecada que gasosa, vaja.

  1. Via Laietana, 49, Gòtic, 08002
Informació
6

Dos Cielos

  • Preu: 4/4
  • Recomanat

Aquest restaurant ofereix una cuina de gran altura, elaborada pels bessons Javier i Sergio Torres, des de l'últim pis de l'hotel Me. Cuina molt original amb sabors de països llunyans, amb plats com la crema d'arrels amazòniques amb caviar de Sagú. Premi especial del jurat Time Out 2009.

  1. Pere IV, 272-286, Sant Martí, 08005
Informació
7

Ivan Giménez

Mil921

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 3/4
  • Recomanat

Quin és, en el fons, el motiu pel qual anem a un restaurant? Un. Divertir-nos  mentre assaborim gustos que ens fan viatjar als racons més recòndits de la memòria. I és que la cuina, quan és tractada amb una sensibilitat poètica, és un magnífic visat cap als paradisos perduts. Amb cada un dels plats que el xef Àlex Suñé em va servir a la barra –perquè dino a la barra, prop dels fogons i al costat de la Irene, l’altra cap d’aquest restaurant bicèfal– tinc la sensació de recuperar la intensitat de gustos que semblaven morts per culpa d’una globalització mal entesa. Amb tot, estem d’acord que la cuina de producte és un bé que s’ha de cuidar, però un producte, per molt biodinàmic que sigui, si és tractat per una mà poc destra, acaba perdent la dignitat. Per sort, l’Àlex combina allò que se li ha d’exigir a un cuiner: imaginació, ofici i respecte per bèsties mortes i pels clients vius.

  1. Casanova, 211, Sant Gervasi, 08021
Reservar
8
Àpat

Àpat

Àpat

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 2/4
  • Recomanat

En la recerca permanent per trobar llocs on la relació entre el menjar ofert i el preu de la nota final tingui certa consonància, hem tornat a posar a prova l'Àpat, on un equip dirigit per l'Oriol Vicente demostra diàriament, al migdia, que és possible menjar bé, de menú i a un preu raonable. És un menú variat diàriament i que en la seva proposta dóna joc per no avorrir ni dir "sempre el mateix". Ara, amb la crisi, molts s'han bolcat a oferir menús al migdia i a la nit, però no sempre encertats. Això aquí no passa. No es tracta només d'oferir un preu temptador. Cal temptar amb els plats que s'ofereixen i per això fa falta molta professionalitat i saber fer.

  1. Aribau, 137, Eixample Esquerre, 08036
Reservar
9
Manairó © Ivan Giménez

Manairó © Ivan Giménez

Manairó

  • Preu: 4/4
  • Recomanat

No és només un restaurant d'alta gastronomia on menjar bé, sinó el laboratori de Jordi Herrea, un boig a mig camí entre cuiner i inventor, que investiga amb totes les eines que té a mà per treure el màxim rendiment de tots els productes que li passen per davant. L'hem vist amb coses tan curioses com una graella amb broquetes per coure els aliments des de dins o un aparell de cocció basat en la força centrífuga per reduir la humitat dels aliments. Com els grans artistes del Renaixement, posa la ciència al servei de l'art.

  1. Diputació, 424, Eixample Dret, 08013
Reservar
10
Blau BCN

Blau BCN

Blau BCN

  • Preu: 3/4

En Marc Roca s’ha instal·lat a l’Eixample amb el seu arsenal de tapes i racions d’autor. Per fer un pica-pica de primera divisió o plats sencers. Si coneixeu el seu restaurant de Begur ja ho sabreu. Per cert, no té res a veure amb el restaurant del mateix nom que hi ha al carrer Tenor Masini de les Corts. –R.M

  1. Londres, 89, Eixample Esquerre
Reservar
11
Comerç 24 © Ivan Moreno

Comerç 24 © Ivan Moreno

Comerç 24

  • Preu: 4/4

Carles Abellán forma part d'un supergrup de joves xefs que van treballar al taller creatiu d'El Bulli a finals dels 90. Hi eren Oriol Balaguer, Marc Singla, Sergi Arola... Abellán és un home avantatjat que ha demostrat tenir una idea clara de la posada en escena i de l'alta gastronomia adaptada als nous temps. La seva gran aposta va ser aquest Comerç 24, restaurant d'estètica cosmopolita on se serveixen tapes creatives d'inspiració "bulliniana", d'altíssima qualitat i amb un excel·lent servei. Com a les obres totals, l'experiència es viu des del moment que s'entra al local i fins que se'n surt.

  1. Comerç, 24, Born-Ribera
Informació
12

41º Paral·lel

  • Preu: 4/4

El concepte de cocteleria ja fa uns dies que està de moda, però aquí ens sorprenen amb el de snack-bar, que resava a tots els cartells de bar del país durant els 80. La idea està clara, el tema es basa en fer una copa (el còctel) i acompanyar-lo d'un snack o tapa. O com es diria ara, maridar el còctel amb teca fina, cosa que també està molt de moda. Prepareu-vos per veure com tres bàrmans fan el còctel i tasteu els snacks més currats que heu vist a la vida, de filosofia elBulli passada pel sedàs del Tickets, que és al costat.

  1. Paral·lel, 164, Eixample, 08015
Informació
13

Cinc Sentits

  • Preu: 3/4

Un espai molt agradable, amb una cuina imaginativa que culmina les expectatives del seu nom. Per deixar-se emportar, gastronòmicament parlant, amb plats com el mar i muntanya amb papada cruixent de porc, allioli de safrà i calamar a la planxa.

  1. Aribau, 58, Eixample Esquerre, 08011
Informació
14
Moments

Moments

Moments

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 4/4
  • Recomanat

El fill de Carme Ruscalleda, Raül Balam, ha assolit la segona estrella Michelin amb aquest restaurant d'hotel 'top'. Com el matern Sant Pau, el concepte és una impecable cuina innovadora però molt catalana, amb plats com el fricandó de vedella amb cama-secs o les gambes del Maresme amb pètals de tomàquet confitat, bouquet vegetal i pinyons torrats.

  1. Passeig de Gràcia, 38, Eixample Esquerre, 08007
Informació
15

Enoteca

  • Preu: 4/4
  • Recomanat

El xef Paco Pérez va aconseguir la cobejada Michelin per l'Enoteca –ja no és l'altre restaurant de l'hotel Arts, és un pes pesant a Barcelona per mèrits propis– i va veure com el Miramar de Llançà ha rebut la segona estrella Michelin. Poca gent transporta el sabor del mar a l'alta cuina com ho fa ell: aquest exquisit cuiner, lacònic en paraules, parla amb la imaginació i l'oratge de la mar. L'elevació que ha fet de les espardenyes mereixen un capítol en la cuina d'avantguarda catalana, i els seus arrossos fan seure junts i contents la clientela bulliniana i els fonamentalistes del corpus de la cuina catalana. Rendir-se a la fragància del seu arròs melós amb llamàntol és la millor manera de retre-li homenatge.

  1. Marina, 19-21 (Hotel Arts), Barceloneta, 08003
Informació
16
Angle

Angle ©Ivàn Giménez

Angle

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 4/4
  • Recomanat

Jordi Cruz va portar l'Angle del Bages al carrer Aragó. Com ell diu, és un restaurant amb estrella Michelin d'ús diari. Això vol dir que s'hi pot fer un menú degustació al migdia assequible, tant per preu com per longitud. Hi trobem plats de bon producte de la terra, com la pintada rostida amb foie gras, també amb tocs orientals. I exemples de la imaginació i creativitat indicutible de Cruz, com el cebiche de peix llimona amb neu de cogombre i cireres.

  1. Aragó, 214
Informació
17

Alkimia

  • Preu: 4/4
  • Recomanat

La cuina d’en Jordi Vilà no para de créixer. El seu arròs d’escamarlans i nyores és ja patrimoni urbà. Ell i dos o tres més van definir el que havia de ser un restaurant d'alta volada modern a Barcelona.

  1. Indústria, 79, Eixample Esquerre, 08025
Informació
18
Tram-Tram

Tram-Tram

Tram-Tram

  • Preu: 3/4

L'Isidre i la Reyes han aconseguit imposar-se amb aquest restaurant càlid i familiar, instaŀlat en un casalot de Sarrià amb pati interior i habitacions habilitades com a salons bufons i acollidors. La seva carta presenta, entre altres delicies, tres textures de carxofes, foie gras amb ou de corral amb salsa de périgueux, bacallà a la mel amb aroma mediterrani, albergínia fumada i balsàmic o l'arròs melós d'ous de reig amb costella gourmanda. El celler, del qual s'encarrega la Reyes, compta amb unes 150 referències i també hi ha vins de qualitat que poden beure's a copa, segons suggeriment de la casa.

  1. Major de Sarrià, 121, Sarrià-Sant Gervasi, 08017
Reservar
19
Speakeasy

Speakeasy

Speak Easy

  • Preu: 4/4

Per entrar en aquest restaurant 'clandestí' haureu de passar per la cuina de la cocteleria Dry Martini. Després d’unes ostres Napoleó, res millor que algun dels beuratges de Javier de las Muelas.

  1. Aribau, 162, Eixample Esquerre, 08036
Informació
20
Granja Mabel

Granja Mabel

Granja Mabel

  • Preu: 1/4
  • Recomanat

Aquesta granja familiar, quan va passar de pares a fills, es va modernitzar, amb el resultat final d'oferir un dels millors menús de migdia de la zona de Marina. Per menys de deu euros, cada dia ofereix quatre primers i quatre segons de matèria humil però tractats amb gran saber fer i originalitat. Com els macarrons al revés, farcits de pollastre i beixamel. Tot un poder fàctic a la zona.

  1. Marina, 116, Sant Martí, 08018
Informació


Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques