On menjar barat?

Llocs essencials per menjar bé de preu a la ciutat

0

Comments

Add +

Us ajudem en l'èpica tasca de trobar llocs bons i barats on menjar a Barcelona amb aquesta selecció dels millors restaurants econòmics de la ciutat.

Àpat

Àpat

Àpat

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 2/4
  • Recomanat

En la recerca permanent per trobar llocs on la relació entre el menjar ofert i el preu de la nota final tingui certa consonància, hem tornat a posar a prova l'Àpat, on un equip dirigit per l'Oriol Vicente demostra diàriament, al migdia, que és possible menjar bé, de menú i a un preu raonable, 14 euros. És un menú variat diàriament i que en la seva proposta dóna joc per no avorrir ni dir "sempre el mateix". Ara, amb la crisi, molts s'han bolcat a oferir menús al migdia i a la nit, però no sempre encertats. Això aquí no passa. No es tracta només d'oferir un preu temptador. Cal temptar amb els plats que s'ofereixen i per això fa falta molta professionalitat i saber fer.

  1. Aribau, 137, Eixample Esquerre, 08036
Reservar
Granja Mabel

Granja Mabel

Granja Mabel

  • Preu: 1/4
  • Recomanat

Aquesta granja familiar, quan va passar de pares a fills, es va modernitzar, amb el resultat final d'oferir un dels millors menús de migdia de la zona de Marina. Per menys de deu euros, cada dia ofereix quatre primers i quatre segons de matèria humil però tractats amb gran saber fer i originalitat. Com els macarrons al revés, farcits de pollastre i beixamel. Tot un poder fàctic a la zona.

  1. Marina, 116, Sant Martí, 08018
Informació

©Scott Chasserot

Lluís de les Moles

  • Preu: 2/4
  • Recomanat

Per fer un menú que és més que un menú en un petit carrer a tocar de la plaça Catalunya. Amb tants plats per escollir que fer menú sembla casi menjar a la carta. Alerta, només al migdia i sense beguda. El seu timbal de patata i botifarra negra ja és un clàssic.

  1. De les Moles, 25, Gòtic, 08002
Informació
Romero

Romero

Romero

  • Preu: 2/4
  • Recomanat

Si voleu mantenir la despesa controlada, i alhora no caure en els fregits, Romero és el vostre lloc. El xef veneçolà José Antonio Camacaro practica una cuina on els adjectius fresc i mediterrani –amb un grapat d'influències del seu país– es pot aplicar sense caure en el tòpic. La seva cuina és apta per a celíacs i ofereix opcions per als vegetarians. Àpats excel·lents en un ambient agradable.

  1. Bailèn, 115, Eixample Dret, 08009
Informació

©Ivan Giménez

Himali

  • Preu: 1/4
  • Recomanat

L'entranyable nepalès que el porta des de fa gairebé una dècada no va canviar la decoració de l'antic propietari, i va pintar punts budistas als fronts dels retrats de Joan Manel Serrat, Salvador Dalí i Montserrat Caballé que estan dibuixats als vitralls. Una imatge surrealista que ja val la pena per si mateixa (és una forçada 'photo opportunity'), i que s'acompanya de curris suculents i de l'amabilitat dels cambrers. Si voleu una visió global de la cuina nepalesa, demaneu el menú 'tahli'.

  1. Milà i Fontanals, 60-68, Gràcia, 08012
Informació
Las Fernández

Las Fernández

Las Fernández

  • Preu: 2/4

Aquestes tres germanes del Bierzo han celebrat sis anys de vida al cor del Raval amb una proposta que combina el producte de la seva terra amb aires vermells, acolorits, de pel·lícula d'Almodóvar. Tots els plats es comparteixen. No és gaire gran i compta amb fans incondicionals, així que cal reservar amb suficient antelació.

  1. Carretes, 11, El Raval, 08001
Informació
Tarannà © Irene Fernández

Tarannà © Irene Fernández

Tarannà

  • Valoració: 5/5
  • Recomanat

El Tarannà és un lloc especial. La llum és magnífica a mitja tarda, s’hi està de conya. Quan cau la nit, no hi ha res com demanar una de les moltes cerveses que ofereix la carta i acompanyar-la d’un entrepà ecològic de pollastre amb alvocat, el meu favorit. Esmorzar, vermut, dinar, berenar –dolços brutals–, sopar, mam de qualitat... El local combina polivalència, modernitat, qualitat i senzillesa, i cuida com Déu mana la clientela –hi abunda la gent cool– a través d’un servei molt atent i ràpid. És impossible no deixar-se seduir per aquest oasi, pel menjar, per la seva atmosfera relaxant.

  1. Viladomat, 23, Sant Antoni, 08015
Informació
La Taquería

La Taquería

La Taquería

  • Preu: 1/4
  • Recomanat

Els seus propietaris, mexicans, diuen que fan "menjar de carrer mexicà". I el fan del bo: els seus 'tacos' –demaneu els clàssics de pastor– són fenomenals, i les 'quesadilles' artesanes, eviten el 'cheddar' industrial. Disposen de tot un repertori de delícies informals mexicanes, i els caps de setmana preparen receptes tradicionals com els 'aguachiles' o el pollastre amb 'mole'. La interacció de propietaris i clients també és un punt apart: mexicà modern i colorista.

  1. Passatge de la Font, 5, Eixample, 08013
Informació

Gelida

  • Preu: 1/4

Un bar i restaurant dels que no en queden, amb plats per a pressupostos ajustats i bons paladars. L'esmorzar de forquilla és per llepar-se els dits. I a l'hora de dinar, prepareu-vos per a un àpat comunitari i uns primers i uns segons deliciosos, amb quasi trenta referències de plat a la carta. El capipota, el braó i el bacallà són excel·lents. Regueu-ho tot amb un bon vi de Gelida.

  1. Diputació, 133, Eixample Dret, 08015
Informació

Escairón

  • Preu: 2/4
  • Recomanat

L'Escairón destaca sobretot pel seu entrecot provinent de Galícia i pel seu 'pote', el brou gallec. En Jorge i la Pilar atenen com si fos casa seva i la clientela es gairebé fixa. Els seus plats forts són l'entrecot o qualsevol de les seves carns a la brasa, però també els plats guisats, el 'lacón' i, sobretot, algunes postres com l'anomenada Escairón (crema catalana amb una mena de crocant gelat). Però immillorables i úniques són les patates fregides que acompanyen les carns, entre les quals també destaca l'escalopa milanesa.

  1. Fontrodona, 5, Poble-sec, 08004
Reservar

Bouzu

  • Preu: 2/4

A la taverna Bouzu, un bon lloc per tastar cuina japonesa autèntica en format tapa, l’elaboren de forma artesanal amb verduretes. Un bon lloc per tastar cuina japonesa autèntica en format tapa i a preus molt amistosos. L'elaboren de forma artesanal amb verduretes. No hi trobareu sushi, sinó mandonguilles de tofu i porc o pollastre fregit a la japonesa. També sopa de miso, una pasta fermentada i salada de soja, de color blanc o roig, recepta imprescindible de la gastronomia nipona i compendi de productes típicament japonesos, curiosament associada als esmorzars.

  1. Ronda de Sant Antoni, 26, El Raval
Informació
Mosquito

Mosquito

Mosquito

  • Recomanat

El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el que us passi pel cap, l'enciclopèdia de la birra la va escriure ell.

  1. Carders, 46, Born-Ribera, 08003
Informació
Negro Carbón

Negro Carbón

Negro Carbón

  • Valoració: 3/5
  • Recomanat

Negro Carbón és un local senzill, ben arreglat. I la seva oferta culinària justifica una visita. D’entrada, la rebuda –mèrit de Mariela, la propietària– és molt acollidora, sigui del país o turista el visitant. I això cada cop és més estrany. La cuina és gairebé perfecta, de la mà d’en Juan, el seu marit, que demostra els seus dots a la parrilla.

  1. Pla de Palau, 16, Born-Ribera, 08003
Reservar
Taverna Blai Tonight

Taverna Blai Tonight

Taverna Blai Tonight

  • Valoració: 4/5

En poc temps a Poble-sec, s'ha guanyat un lloc a la gloriosa zona de Bali i Blesa gràcies a boníssims i variats 'pintxos' a un euro i molta energia juvenil.

  1. Blai, 23, Poble-sec, 08004
Informació

Wok to Walk Ramblas

  • Valoració: 3/5
  • Preu: 1/4

Aquesta cadena de fast-food de qualitat –premi Time Out 2010 a Amsterdam a millor local de menjar ràpid– ofereix woks amb ingredients frescos de la Boqueria, y una cuina oberta on els mestres del foc saltejen els ingredients entre flamarades. El resultat són plats cruixents i saborosos, també saludables. Funciona mitjançant una tria de tres passes –tallarines o arrós–, quinze ingredients –entre ells pollastre, xiitake o tofu–i l'elecció d'una salsa especial. S'hi pot menjar a partir de 4,90 euros, i el ticket mitjà són 8. I un horari molt dilatat fa que sigui un lloc ideal per menjar-hi a deshores, sobretot en nits de marxa.

  1. La Rambla, 95
Informació

Els usuaris diuen

15 comments
Carme F
Carme F

Cal cercar més, a Barcelona es pot menjar més barat que les propostes que feu. En el meu barri hi ha el Restaurant Fausto que te un menú de 9 €, excelent.

ostia 14€ barato, q cobrareu noiiis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vaia tela aterreu al planeta de la plebe

Sandra
Sandra

Per mi un ticket mitjà de 14 € ho sento però no es barat es un luxe que no em puc permetre... Vivim en societat cada vegada més pobre...

Patricia
Patricia

No sé qué sueldos cobráis pero para gente como yo barato (y bueno, y sano, porque unos son pobres Y exigentes) podría ser por ejemplo el GOPAL dentro de la tienda vegana Verdia en carrer Cervantes. Solo sirven al mediodía entre semana. Vale mucho la pena, es una comida sana, bien hecha, en un sitio humilde y acogedor. Para cenar están las maravillosas pizzas de Messié Pizza en carrer Torent de l'Olla 65. Leéis nuestros comentarios para hacer evolucionar vuestros artículos? Estamos en la calle y podéis contar con nuestra opinión

Lyn
Lyn

el Bouzou es carísimo. Después de pagar 60 euros para dos personas, tienes que ir a comerte un bocadillo a un bar cercano. El Taranná también es muy caro (y el servicio de pena). ¿Un cerveza más de 3 euros? Venga ya, que nos hemos vuelto tontos, todos.

Alba
Alba

També he de dir que no és gaire encertat dir que El Mosquito és barat, mínim 20 euros per cap si vols menjar i beure "normal". Salut!

Mercè
Mercè

Dir que al LLuis de les Moles es menja barat és poc acertat, es menja molt bé, però no baixa mai dels 25 euros quan afegeixes cafe i beguda

Mercedes
Mercedes

En la C/Provença, 237 Hänsel Rest. Café para los que os gusta muchísimo el QUESO, hay una promoción de menú de noche a 6,25 € que consiste en una tabla de quesos con pan de coca o un surtido de embutidos ibéricos de bellota también con pan de coca a 7,25 € muy buena y exquisita la variedad y la cantidad.

Laia
Laia

Ole Mallorca genial, Bouzu també, Mosquito igual, el del wok ho trobo moooolt car per la poca varietat i quantitat sobretot, però provaré uns quants i, sobre aquest preu també hi és el bestiari, menú exquisit de 13 euros. Potser el nom més adient per l'article és "la millor relació qualitat preu" trobo que el preu dels que heu posat no és gens car comparat amb el que ofereixen.

Esther
Esther

El vostre concepte de "barat" s'hauria de revisar... El Lluís de les Moles té un menú de 17,90 euros beguda apart no és barat. I el menú mes econòmic del Bouzu surt per 8,50 però sense la beguda. I el Negro Carbón no és gens econòmic...

Lourdes Serra
Lourdes Serra

No em sembla que cap d'aquests restaurants ho sigui massa, de barat. Ni tan sols el Wok to Walk, per 4,90 només hi ha la base (arròs, tallarins o verdures) i la salsa, tots el toppings van sumant, així que un sol plat sense beguda acaba sortint per més de 5 euros. Això és barat? Nois, sembla q aquest article només estigui escrit als upper Diagonal.

martina
martina

aquí falta l'Ole Mallorca, a Mallorca,476 (amb Lepant)! Molt acollidor i boníssim

lluis
lluis

el negro carbon barat?

Jaume
Jaume

Bouzu molt bo. Pero dir q es barat es una bestiesa.