Restaurants de Montjuïc i el Poble-sec

La millor cuina del barri

0

Comentaris

comments.add +

Trobes a faltar algun restaurant imprescindible del barri? Ens ho pots dir als comentaris de sota.

Xemei

  • Preu: 3/4
  • Recomanat

No és el mateix dir “avui hem sopat en un italià” que “avui hem sopat en un venecià”. Encara hi ha categories! Quan, al Poble-sec, va obrir el Xemei, aquest incís es va fer imprescindible. Els bessons –xemei, en dialecte venecià– Stefano i Max Colombo van portar a Barcelona una cuina transalpina que superava d’una vegada els macarrons a la bolonyesa i les pizzes quattro stagioni. Arribava el peix tal com el cuinen al Vèneto, i havíem d’aprendre què són les sarde in saor o el baccalà mantecato: una altra cuina italiana era possible.

  1. Pg. de l'Exposició, 85, Poble-sec, 08014
Informació
Casa de Tapes Cañota © Ivan Giménez

Casa de Tapes Cañota © Ivan Giménez

Casa de Tapes Cañota

  • Preu: 2/4
  • Recomanat

El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat. L'oferta del Cañota és la de tota la vida: peix i marisc fregit, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per a resoldre un àpat de celebració o el sopar després de sortir del Lliure, el Mercat de les Flors i del BTM, que li queden al costat.

  1. Lleida, 7, Poble-sec, 08004
Reservar
La Federica

La Federica

La Federica

  • Preu: 1/4
  • Recomanat

A tots els que desconfieu quan entreu en un lloc bonic, les línies que venen a continuació van per a vosaltres. Jo també formo part del club “Jo desconfio”. De fet, me’n podria erigir presidenta i estampar samarretes amb la cara d’algú amb el nas arronsat. El que em sap greu és que després de travessar la porta de La Federica m’he d’arrencar els meus prejudicis, perquè el bar del Poble-sec és un prodigi del disseny i, a més, ofereixen teca bona.  En Marcos i en Diego, parella i propietaris, van obrir La Federica fa un mes i mig. Venien d’àmbits professionals diferents. Treballaven d’infermer, l’un, i d’advocat, l’altre. No havien tocat mai uns fogons i el que posseïen quan van començar l’aventura eren uns estalvis i uns quants quilos de bon gust. Els acomiadaments consecutius de les seves feines els va donar l’oportunitat de muntar un bar de tapes amb l’ajuda del seu amic i cuiner, en Sandro.El responsable de les exquisideses de La Federica elabora tapes com la mousse de tomàquet sec, les amanides d’espinacs i taronja i unes albergínies escabetxades. Bon producte i elaboració casolana són els manaments de La Federica.  Serveixen còctels clàssics i una llista de vins curta però ben triada. És possible que a algú se li escapi la bona feina de la cuina perquè els ulls es perden entre els detalls. El més espectacular, que dóna una fesomia única al local, és el mural de davant de la barra. Els dibuixos de Julio Fuentes formen una espècie de retaule cubista del Paral·lel on no hi f

  1. Salvà, 3, Poble-sec, 08004
Informació
Restaurant del Teatre Lliure

Restaurant del Teatre Lliure

Restaurant del Teatre Lliure

  • Preu: 2/4

Els propietaris de la cocteleria Sifó i el restaurant Ofis també tenen la concessió de la restauració del Teatre del Lliure. Entre setmana, al migdia, hi trobareu un menú a 10,50 molt recomanable, del mateix estil del de l'Ofis: cuina imaginativa amb una forta influència argentina, i que també aprofita les restes per fer bons plats. Són generosos: a més de les postres inclouen beguda, cafè i pa casolà. Per la nit, obren els dies de funció i disposen de carta.

  1. Pl. Margarida Xirgu, 1
Informació

Pakta

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 4/4
  • Recomanat

El segon restaurant d'Albert Adrià a Barcelona és un nikkei: aquella mena de cuina que va néixer a Perú per la mescla de la cuina autòctona i la immigració japonesa. Ara bé, ha passat pel seu filtre aquest gènere culinari per aconseguir plats soprenents, com per exemple una fusió de maki i causa de verat fumat, o un nigiri de salmó amb salsa de ají amarillo. Pakta, en quítxua, vol dir "junts".

  1. Lleida, 5
Informació
El Sortidor

El Sortidor

El Sortidor

  • Valoració: 3/5
  • Preu: 2/4

Aquest tradicional restaurant del Poble-sec, superada una època irregular, ha rejovenit amb força de la mà d'Ester Feriche, que ofereix una bona cuina, sense amaneraments, però refinada i sense estridències. A més de poder-hi prendre el vermut de sempre i tapejar –com ens imposa el furor actual–, s'hi menja magníficament aprofitant l'oferta d'una carta de forta presència mediterrània, amb tocs italians, que permet passejar-se per alguns racons de la cuina internacional sense quedar-nos atordits quan arriba el moment de pagar.

  1. Pl. del Sortidor, 5, Poble-sec, 08004
Informació

Escairón

  • Preu: 2/4
  • Recomanat

L'Escairón destaca sobretot pel seu entrecot provinent de Galícia i pel seu 'pote', el brou gallec. En Jorge i la Pilar atenen com si fos casa seva i la clientela es gairebé fixa. Els seus plats forts són l'entrecot o qualsevol de les seves carns a la brasa, però també els plats guisats, el 'lacón' i, sobretot, algunes postres com l'anomenada Escairón (crema catalana amb una mena de crocant gelat). Però immillorables i úniques són les patates fregides que acompanyen les carns, entre les quals també destaca l'escalopa milanesa.

  1. Fontrodona, 5, Poble-sec, 08004
Reservar

La Soleá

  • Preu: 1/4

Un petit restaurant que ofereix una tria de plats petita però encertada i contundent. Molt recomanable la seva 'burger queen', un àpat per si mateixa.

  1. Plaça del Sortidor, 14, Poble-sec, 08004
Informació
Rías de Galicia

Rías de Galicia

Rías de Galícia

  • Preu: 4/4
  • Recomanat

La gran cita permanent que proposa la família Iglesias amb els millors productes del mar. A la seva carta destaquen el llamàntol del cantàbric amb allets, el gall de Sant Pere i els canelons de txangurro. I quan és temporada disposen de l’exquisida llamprea a la bordelesa.

  1. Lleida, 7, Poble-sec, 08004
Reservar

Elche

  • Preu: 3/4
  • Recomanat

Diuen que la grandesa dels seus arrossos prové de les demandes dels viatjants valencians, que exigien que fossin tan bons com els de casa seva. Recomanadíssima la paella mixta i l'arròs a banda.

  1. Vila i Vilà, 71, Poble-sec, 08004
Informació

Els usuaris diuen

1 comments
Alba
Alba

Els restaurants de la rambla del poble-sec, al carrer blai, en especial: - Carmesí: hamburguesa espectacular amb formatge de cabra i tapes delicioses. - Tasqueta de Blai: imitant l'estil del pleníssim Blai Tonight, aquest lloc de pintxos i cerveses low cost val la pena, els pintxos són bons i el tracte fantàstic. Restaurant La perla, passeig de l'exposició: uns dels millors arrossos de barcelona Cal Marino (C/Margarit): celler i degustació de tapes, sempre amb l'atenció de l'Edu que et tracta com una princesa (o una reina). Extensa carta de vins i tapes de qualitat. La Bella Napoli (C/Margarit): un dels millors restaurants on menjar cuina italiana. Les pizzes són delicioses però el que val més la pena es tastar els plats de pasta, deixant-se transportar a la costa sud d'Itàlia.