On abans hi havia el Pakta de l’Albert Adrià, temple de la cuina nikkei amb una estrella Michelin, ara hi ha una izakaya mediterrània o un celler tradicional amb visió asiàtica, segons com es miri. El porten en Jaume Marambio i la Vicky Maccarone. Ell va cuinar al St. Rémy, al Saüc, al Gaudir i al Tickets, i ella va ser cap de sala a l’Hoja Santa i el Niño Viejo. Aquí fusionen la gastronomia mediterrània amb la nipona. Com? Amb molt tacte i originalitat. Exemples? 'Montadito' de calamar i cansalada ibèrica, gyozes de tres botifarres i favetes, guisat de pèsols amb sepionets i 'katsuobushi' i, de postres, xuixo de gelat de soja i caramel.
Sobre el Paral·lel, hi trobareu el barri popular del Poble-sec, amb una oferta que cada cop creix més gràcies a la diversitat cultural, les propostes per a gent jove i, especialment, per una pila de restaurants i bars de gran qualitat. Busqueu un lloc per fer un mos a prop de Montjuïc i de la Fira de plaça d'Espanya? Doncs n'hi ha per a tots els gustos i butxaques: plats tradicionals, asiàtics de tota mena, llocs per fer el vermut i cellers per fer copes de vi.
Perquè comenceu a obrir gana, hem triat els 20 millors bars i restaurants del barri, els que heu de tastar tant sí com no!