Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Mono (Gòtic)
Scott ChasserotBar Mono (Gòtic)

Els millors restaurants del barri Gòtic

La millor cuina de la zona més antiga de la ciutat: restaurants emblemàtics, cuina creativa i plats tradicionals

Escrit per
Ricard Martín i Mireia Font
Publicitat

Si un dia us trobeu passejant pel casc antic de Barcelona i us agafa gana, teniu moltes opcions per triar! Des de cuina tradicional catalana portada als fogons moderns, passant per restaurants de sushi de primera i fins a bars de tota la vida per sentir-vos com a casa, el Gòtic acull tota una varietat de restaurants i locals perquè trobeu el vostre cobert. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Sembla que els anys no passin en aquest restaurant barceloní. Segurament és un dels espais més emblemàtics de la ciutat i alhora un dels que passa més desapercebut. Potser millor així, per evitar que s’ompli massa i córrer el risc que perdi la seva identitat. L’Agut és un oasi, entre la multitud de restaurants que poblen el Gòtic, on encara avui en dia es pot gaudir de la millor cuina tradicional de fonda posada al dia. És així com ha sobreviscut. A la cuina hi trobem clàssics com l’escalivada, l’esqueixada, bona carn i bons peixos al forn. Però també rareses com uns cervellets de vedella a la romana. 

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

Els restaurants d’hotel s’estan convertint en espais amb presència que atrauen clients que no necessàriament són els de l’hotel. Aquest és el cas de l’a Restaurant, a l’Hotel Neri, al capdavant del qual hi trobem el xef Alain Guiard, de solvència contrastada al Santa Burg i La Mundana. Aquí proposa una cuina divertida, juganera. Com en el 'ragù' de corball, escopinya i musclo amb taronja i coco, i el caneló de rostit, beixamel d’ametlles tendres i teriyaki. A la carta hi ha un espai pensat per compartir, amb tapes habituals però igualment innovadores, com les croquetes de llamàntol.

Publicitat
Els 4 Gats
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Va ser el 1897 quan en Pere Romeu i els pintors Santiago Rusiñol, Ramon Casas i Miquel Utrillo van obrir els 4 Gats a imatge i semblança del cabaret Le Chat Noir de París als baixos de la Casa Martí, edifici modernista de Josep Puig i Cadafalch (1896). Ràpidament, es va convertir en un punt de reunió del talent cultural d’aquells temps i centre ideològic de l’avantguarda artística. Per la seva sala i les seves forquilles, hi van passar, entre altres il·lustres personatges, Gaudí, Albéniz, Enric Granados i un jove Picasso, que creà la imatge de la carta. El 4 Gats, una icona del Gòtic, continua sent lloc d’inspiració d’artistes i cada nit hi ha música en directe.

La Plata
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

Les tres tapes imprescindibles d’aquest emblemàtic bar on haureu de menjar drets, ja us avisem, són el peixet blau fregit (no en va, també se’l coneix com Los Pescaditos), l’amanida de tomàquet, ceba i olives i el pintxo de botifarra. Nosaltres n’hi afegim una quarta perquè ens encanta, per atribuir més sentit al seu sobrenom i perquè, de fet, aquí s’acaba la carta de La Plata: el pintxo d’anxoves, ufanoses i consistents, les millors! I per què cal gran cosa més si el que hi fan ja és bo? Fa més de 30 anys que es dediquen a fregir peix, o sigui que en són uns grans experts.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

El Bar Mono és un restaurant obert cada dia de la setmana i amb cuina ininterrompuda els 365 dies de l’any. La seva oferta, basada en la compartició de plats, integra tapes, platets, amanides, street food, brasa i arrossos amb productes de primera qualitat i proximitat. El xef Francesc Fernández barreja les arrels mediterrànies amb la cuina asiàtica, amb plats de tendència com el seu caneló d’alvocat, tonyina vermella i mango amb salsa gochujang i el bao d’ànec a la pequinesa, hoisin i cacauet, a més de propostes més contundents, com arrossos, peix i carns a la brasa. La terrassa de la plaça Sant Josep Oriol és una meravella.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat