Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rasoterra (Gòtic)
Scott ChasserotRasoterra (Gòtic)

Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Establiments nous i també grans clàssics de la cuina vegetariana i vegana més deliciosa de la ciutat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Em recomanes un bon vegetarià? Amb l'exuberància de l'escena 'veggie' barcelonina actual, on pots menjar des d'alta cuina a hamburgueses vegetarianes, fer aquesta pregunta és com demanar que et recomanin un bon disc de Bob Dylan o Neil Young. Ara bé, us hem fet una llisteta d'allò més completa, amb un bon equilibri entre vegetarians moderns i alguns clàssics militants que encara estan molt en forma. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
Xavier Pellicer va tancar el restaurant Celerí, dedicat a la verdura –amb opció a complementar els plats amb proteïna animal– just després de guanyar la Michelin. Va reobrir-lo una breu temporada després a l’Eixample amb canvi de nom i més aposta pel vegetal. Canvi per seguir igual, més i millor: més espai, i una brasa d’alzina i foc de wok. Canvi per convertir-se, segons la guia We’re Smart Green Guide, en el millor restaurant de verdures del món. D’exemples, mil; pastanaga a la brasa al pil-pil de taronja o la carxofa amb nyàmera i emulsió d’ametlla. Ofereix una carta amb una triple declinació: proteïna animal, ovolactovegetariana i vegana.
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

El Rasoterra és més que un restaurant vegà: és un dels llocs més emblemàtics en la revolució verda a les taules de Barcelona, d’ençà que van obrir el 2013. Si tenim en compte que un dels socis del restaurant, en Danielle Rossi, també és president de l’associació Slow Food de Barcelona i que tenen un hort propi, entendrem la magnitud i el rigor del Rasoterra en matèria de cuina km 0. La xef Adriana Carcelén ha incrementat el voltatge gastronòmic de les seves elaboracions. Obren de nit, i en lloc d’una carta amb tapes i plats principals, tenen un menú tancat a 29 euros amb un aperitiu, entrant i segon que es pot allargar a voluntat.

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Tots els vegetarians volen ser diferents, però aquest ho és de veritat: el seu receptari, a mig camí entre la tradició catalana i la cuina d’autor, és sorprenent, saborós i sense dogmes vegetarians. I la veritat és que han marcat una època i ho continuen fent: van obrir l’any 2011, i ben aviat es van establir com a referent dels restaurants vegetarians que, en lloc d’imitar la cuina feta amb proteïna animal, interpreten tradicions i inventen plats nous. Al capdavant, la gran Teresa Carles, lleidatana universal. Els seus clàssics rotlles d’albergínia i l’escudella vegetal no poden faltar a la llista de plats foodies de la ciutat.

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 3 de 4

L’eslògan d’aquest restaurant càlid i d’ambient nòrdic no pot ser més clar: cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. Escèptics de la verdura, l’equip del The Green Spot té arguments molt sòlids per desmuntar-vos tots els prejudicis. Com? Amb més de trenta plats originals, suculents i temptadors com els bolets maitake amb albergínia al forn, salsifís, anacards i miso blanc i l’hamburguesa de fesols negres i pa brètzel. Atenció també amb la pizza negra amb carbassa, api i ceba caramel·litzada, festucs i formatge de cabra ecològic. Un dels projectes més diferents del fill de Rosa Maria Esteve. Té una segona seu a Av. Diagonal, 593

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4

Plats vegetarians amb opcions veganes i sense gluten molt originals. Això és el que ofereixen en aquest restaurant del Poblenou, amb un menú de migdia de plats creatius i ben combinats, que defugen els tofus i seitans sense gràcia: cuina vegetariana amb color i gust. La carta és un repertori de cuina saludable de tot el món, amb un especial èmfasi en la pasta italiana molt ben feta.

Els seus raviolis casolans de ricotta i espinacs amb salsa cremosa de gorgonzola i bolets són gloriosos. També hi ha lloc per als plaers gens culpables: com uns 'nachos' sobre un llit de fesols negres, salsa de formatge cheddar, guacamole i crème fraîche. 

  • Restaurants
  • Gràcia
  • preu 1 de 4

Vegans, vegetarians i gent no vegana sense prejudicis cap al menjar vegà; us entusiasma la gastronomia mexicana? Doncs, preneu nota; al Gallo Santo hi teniu una carta curta amb mossos interessants. D’entrants podeu optar pels omnipresents nachos amb ‘formatge’ de patata o les flautes de moniato. Els burritos van amb arròs, pico de gallo, fesols, blat de moro, crema d’anacards, enciam, pebrot i ceba i els complements que us vingui de gust. De tacos us recomanem els d’arbre de pa al pibil amb ceba morada, salsa verda i fesols negres o els de tinga de pastanaga. Si us ve de gust emplatar-vos, us ofereixen també un parell de bols amb arròs o quinoa.

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Rere l’èxit de Fat Barbies –un restaurant de carn feta amb brasa i fum– hi ha unes guarnicions vegetals extraordinàries. Tant, que ara tenen el seu propi 'spin-off' a Fat Veggies: el mateix principi aplicat al món vegetal. Podrien “haver fet verdures a la brasa, vinagretes i tira milles”, però s’han complicat la vida amb una cuina vegetal complexa i saborosa, amb molta influència de l’Orient Mitjà i una importància cabdal del fumat i la fermentació. 

Els plats són abundants però complexos. Per exemple, una coliflor feta amb tres punts de cocció diferents, sobre un puré de coliflor –fet del tronc de la verdura– amb xocolata blanca; és cruixent, cremós, deliciós, canvia la teva percepció d’una verdura avorrida. O una crema de pebrots amb espàrrecs a la brasa, que es converteix en un estudi de la combinació del pebrot amb el rave, i que escuro amb un pa de patata violeta fermentada brutal.

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • vegana
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Fan la carambola de fusionar cuines asiàtiques i alhora veganitzar-les. Al capdavant, en Maurizio Gorga (italià) i en Cliff Ubaldo (filipí). "Volíem fer un restaurant de sushi vegà. Però inventar coses que no existeixen és divertit, i satisfactori. Et volem desorientar i sorprendre", explica Gorga. El local, preciós i urbà, és com la carta: molta qualitat en un espai limitat. El sushi és boníssim i juganer, i l’encerten de ple en plats vegans amb proteïna ('plant-based') o sense. En el primer apartat, un bao on el 'jackfruit' – fruita carnosa substitutiva del pollastre– s’ha marinat tota la nit en iogurt i va guisat en tikka masala. En el segon apartat, un bròquil fregit eteri i deliciós, amb un peu al Japó (salsa de ramen) i l’altre al Vietnam (cacauets). Aquí és mala opció obviar les postres: la barreta vegana de Snickers és una meravella de trompe-l'œil i cacauet. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El germà de Teresa Carles és aquest ambiciós espai que vol aglutinar totes les tendències de cuina sana: hi trobareu plats de 'raw food', vegans, sense gluten i també opcions de peix blau. Definits com a flexiterians –verdures amb un xic de peix del bo–, un dels seus trets distintius són els superaliments. També hi ha sucs de multivegetals premsats en fred, és a dir, que mantenen totes les seves propietats.

L'Hortet
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Ja fa temps que ocupa un lloc en l’imaginari de la restauració vegetariana barcelonina; va obrir a meitats dels anys setanta, quelcom que els converteix en el restaurant vegetarià degà de la ciutat. El menú de migdia ofereix amanides i cremes més un plat del dia i postres, en un ambient molt tranquil. Una gastronomia vegetariana tradicional amb oferta per a vegans i elaborada cercant el producte ecològic.

Publicitat
  • Restaurants
  • vegana
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

Cada cop teniu més amics amb restriccions dietètiques i quedar per menjar plegats a vegades es converteix en una odissea, oi? El Pötstot us ho posa fàcil. Tot vegà, sense gluten i sense lactosa. La idea és ben senzilla; que tothom pugui demanar de tot. Obert el 2023, aquest establiment va de "veganitzar" la cuina tradicional amb ingredients de primera i de temporada.

Ofereix una carta completa; tapetes, amanides, truites, cremes, arrossos, polenta, quinoa, mandonguilles, hamburguesa, lasanya, canelons. I per beure, kombutxes, birres sense gluten, vins i caves vegans. I l'oferta és molt treballada: el caneló és fet amb làmines d'arròs, i porta beixamel de llet de soja i tòfona, i els arrossos es potencien amb una bona veganesa, per exemple. En consonància amb aquesta serenor dietètica, al local s’hi respira calma. 

  • Restaurants
  • preu 1 de 4

Aquest establiment de street food és conegut pels seus kebabs vegans que fan la boca aigua. Amb l’objectiu d’eliminar d’una vegada per tots els prejudicis cap a la cuina vegana, els de Good Shit han elaborat un menú de diversos entrepans, tots elaborats amb productes fets sense crueltat animal. Escull el preparat proteínic que creus que millor encaixarà al teu dürum: pot ser d’Heura (en un panet de blat) o de seitan (en una truita de blat). Ells afirmen que és un kebab ben simple, però amb una mica de consciència. Com diu la seva web, “és boníssim i respecta el planeta, què més vols?”.

Publicitat
Amaltea
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Eixample
  • preu 1 de 4

Aquí s’opta per una cuina que respecta tots els gustos: opcions ovolactovegetarianes, veganes, i plats que puguin agradar als no vegetarians. Eviten l’excés de productes potents (vinagres, sucres, sal...); elaboren ells mateixos el seitan, el quefir, el pa i les postres; i ofereixen begudes amb baix contingut alcohòlic. Amb diferents opcions de menú al migdia i als vespres. Les raccions són molt abundants i per sucar-hi pa: aquest és un lloc ideal per menjar-hi si sou dels que penseu que un restaurant vegetarià és un lloc on s'hi va a passar gana. 

Sopa
  • Restaurants

De restaurants que es diguin Sopa n'hi ha dos a Barcelona, dos a Bali i un a Madrid, i tenen en comú els brous i les cremes vegetarianes i veganes de temporada com els autèntics protagonistes. Al menú del migdia sempre hi trobareu quatre opcions soperes per fer de primer. N'hi trobareu unes quantes de molt familiars, com la de carabassa i pastanaga de tota la vida, al costat d'altres de més exòtiques.

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Va ser un dels primers a portar la cuina vegetariana a Barcelona i continua en peu de guerra a Ciutat Vella. Però el cert és que el Biocenter va més enllà del vegetarianisme i el veganisme i aposta per una cuina sana a bon preu que agrada a tothom. Preparen esmorzars molt saludables, amb bols de fruita fresca i seca i iogurt, entrepans i brunchs d’arròs integral amb curri, llegums i verdures. Al migdia, hi trobareu diferents fórmules segons la gana que es tingui. Encara que la que triomfa més és la d’un primer, segon i postres casolanes i bones (alerta, que les begudes van a banda. Jo el que faig és demanar un got d'aigua de l'aixeta, i llestos!). Ja no hi ha aquell pantagruèlic bufet d’amanides, però encara val la pena una visita.

  • Restaurants
  • vegana

Un portal discret et porta a un altre món, amb una clientela civilitzada que hi fa cua amb safata. Menú i 'take away' on podeu triar entre quatre primers (sopes, cremes i sucs), quatre segons (arrossos, cuscús, lasanya...) i quatre postres (pastissos amb combinacions creatives: carabassa amb poma i garrofa, civada i cacau...). Tot estrictament vegà i macrobiòtic; quin plaer, dinar al Berlín del 79.

Publicitat
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

És un restaurant vegetarià i, a més, un bar de copes animat per prendre una copa o picar alguna cosa... Al fons hi ha una sala íntima ben decorada on podeu fer un àpat tranquil i, fins i tot, romàntic. Especialitats internacionals amb tendència a la cuina italiana que alegren el concepte de menjar vegetarià, encara que amb poques opcions per a vegans. Bona selecció de vins, emplatats curosos, i una mà molt fina. El seu plat estrella són uns luxuriants 'agnolottis' farcits de formatge de cabra i ceba caramel·litzada. 

Arco Iris
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Sota aquest nom una mica hippie s'amaga un petit restaurant d'estil bistro familiar, molt lluminós i animat. Serà per la seva ubicació, propera a oficines i negocis, per la seva cuina senzilla i saborosa –amanides, sopes i cremes, búrgul, mussaca... i també opcions veganes–, però el fet és que als migdies no hi ha ni una taula buida. Això sí, hi ha molta rotació i és fàcil seure al cap de poca estona. Tranqui·llitat i bons aliments.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó
  • preu 1 de 4

La Vitamínica és un local amb personalitat. No es té la sensació d'entrar ni estar en un lloc on es prediqui el vegetarianisme i els cuiners i consumidors semblen més de capipota que no pas de vegetals. De fet, la part de la barra és un bar-cerveseria on se serveixen entrepans per a omnívors. I és a dins, al menjador, on se serveix un menú de migdia, íntegrament vegetarià, pel qual val la pena pujar al barri. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat