Gran plaer basc en petit format Esmolem l'escuradents i fem el rànquing dels pintxos més saborosos de Barcelona. Prepareu els colzes per fer-vos lloc a les barres basques amb més bon gust de la ciutat! Coneixes més llocs de pintxos indispensables? Ens ho pots dir als comentaris de sota. El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes japonesos. I Barcelona estava a 24 hores en tren de la cap
Del 8 al 30 de novembre, 34 locals del barri de Sant Antoni (a l'edició de maig n'hi havia 20) participaran a Tapantoni, una iniciativa per dinamitzar el consum i l'oci del barri. Els bars i restaurants ofereixen una tapa i beguda per dos euros. Aquests són els locals que hi participen, el que ofereixen i els horaris de la promoció.
Bar-bodega Chiqui (Vilamarí, 29). De dl. a dv. de 7h. a 22h. Ds. i dg. de 7h. a 15h.
Banderilla de carxofa i seitó + quinto o vermut de la casa.
Bar Calders (Parlament, 25). De dl. a dj. de 17.30h. a 21.30h.
Ensaladilla de tardor amb bolets i oli de romaní + canya.
Bar Líder (Floridablanca, 65-67). De dl. a dv. de 16h. a 20h.
Lacón del líder + copa de vi blanc.
Bar Merquén (Viladomat, 36). De dm. a dj. de 19h. a 21h.. Ds. i dg. de 12h. a 13h.
Patates braves amb salsa Merquén + canya.
Bar Pothos (Marquès de Campo Sagrado, 29). De dl. a dv. de 7h. a 23 h. Ds. i dg. de 9h. a 14h.
Botifarró de ceba amb ceba caramelitzada i ou de guatlla + canya.
Bar Radio (Sepúlveda, 91). De dl. a ds. de 9h. a 22h.
Mini mandonguilles mixtes amb salsa d'ají groc i xips de carxofa + canya.
Bracafè (Comte d'Urgell, 35). De dl. a dv. de 7 h. a 20.30h, ds. de 8h. a 20.30h. i dg. de 9h. a 20.30h.
Trosset de truita de patates amb llesca de pa + canya.
Cafè del Barri (Comte Borrell, 75). De dl. a ds. de 7.30h. 21:30h. Dg. de 8.00h. 15:30h.
Tardor mallorquina: sobre una torradeta, ou de guatlla guarnit amb sobrassada i formatge de cabra + canya.
Cafeteràpia (Ronda de Sant Pau, 59). De dl. a dv. de 12h. a 22h. Ds. i dg. de 12h. a 15h.
Miniburguer casolana de vedella amb gorgonzola i llit de rúcula + canya.
Cafeteria - Xurreria Forn d'en Pau (Calàbria, 23). Tots el dies de 12h. a 23h.
Mini suís amb dues porres o dos xurros.
Dai Mo! (Comte d'Urgell, 5). De dm. a ds. de 12.00h. a 17.00h. i de 18.00h. a 23.00h. Dg. de 12.00h. a 17.00h.
Lasagna de la Mamma: Tapa de lassanya de pasta clàssica casolana amb autèntica bolonyesa + canya.
El Duende (Comte Borrell, 35). De dl. a ds. de 12h. a 23.30h.
Mandonguilles de la iaia amb tomàquet: platet de mandonguilles amb tomàquet + canya.
El Jabalí de Ronda (Rda. de Sant Pau, 15). De dm. a dj. de 9h.a 20h.
Montadito de pernil ibèric i montadito del dia + canya.
El Museu de l'Embotit (Floridablanca, 131). De dm. a dv. de 14h. a 20h.
Montadito de formatge brie amb anxova i tomàquet + canya.
El 20 metros (Calàbria, 39). De dj. a ds. de 13h. a 23h.
Pintxo de formatge de cabra, carbassó i speak.
Fàbrica Moritz Barcelona (Rda. de Sant Antoni, 41). De dl. a dg. de 12h. a 14h. i de 17h. a 19h. (sempre a la barra).
Braves d'aquí (mitja ració): patates amb allioli i oli vermell picant + canya Moritz.
Fleca Barot (Parlament, 58). De dl. a ds. de 13h. a 20h. Dg. de 13h. a 15h.
Fons d'escalivada amb betxamel de formatge i xampinyó amb all i julivert + canya.
Gelateria Sirvent (Rda. de Sant Pau, 3). De dl. a dg. de 10h. a 14h. i de 16h. a 21h.
Porció de torró + gotet de moscatell o vi dolç Cal Menescal.
Idò D.O. Balear (Viladomat, 43). De dm. a dv. de 19h. a 23h. Ds. de 12h. a 16h. i de 19h. a 23h. Dg. de 12h. a 16h.
Tast idò: Galleta marinera i embotit illenc o formatge maonès + canya petita
La Bodega d'en Rafel (Manso, 52). De dl. a dv. de 7h. a 23h. i ds de 7h. a 15h. (sempre a la barra).
Croqueta de pernil amb formatge i xorisset + canya.
La Chirusa (Viladomat, 23). De dm. a ds. d'11h. a 24h. Dg. d'11h. a 16h.
Tapa d'hummus de remolatxa + canya o copa de vi.
La Terrassa de l'Aiguajoc (Comte Borrell, 21-33). De dl. a dj. d'11h. a 13 i de 17h. a 23h. Dv. i ds. d'11h. a 13 i de 17h. a 24h.
Cruixent d'escabetx: Musclos en escabetx casolà sobre cruixent fet a base de formatge parmesà i carn de musclos amb salsa d'escabetx i fils de porros torrats + canya, copa de cava o copa de vi blanc.
Laurel (Floridablanca, 140). Tots els dies de 17h. a 24h.
Tapa d'empanada de massa fina de carn o formatge + beguda de la casa.
Mono Risto-Bar (Calàbria, 80). De dl. a ds. d'11h. a 16h. Dj. i dv. també de 20h. a 23h.
Tosta de formatge blau cremòs, compota de prèssec i vainilla + canya.
Nostàlgic (Viladomat, 38). De dm. a ds. de 12h. a 15h. i de 19h. a 23h. Dl. de 19h. a 23h.
Mini tosta amb melmelada de figa i seitó al perfum de ginebra.
Nostrebar - Cafeteria de l'Esportiu (Floridablanca, 41). De dl. a ds. de 12h. a 22.30h.
Tapa de trinxat d'escalivada amb botifarra negra i seitó + canya.
Petit Ballet (Viladomat, 28). De dm. a ds. de 18h. a 23h.
Tapa de "Pulpo a feira con cachelos" + canya o copa de vi.
Pizzeria Tres i No Res (Cera, 53). De dl. a ds. de 20h. a 21h. a la barra.
Tall de pizza a triar + canya.
Racó de Manso (Calàbria, 23). Tots el dies de 12h. a 23h.
Volcà de rostit: Pernil rostit amb patata al caliu i salsa de la casa.
Rekons (Comte d'Urgell, 32). De dl. a dg. de 16h. a 21h. (Dimarts tancat)
Mini cresta a triar + quinto.
Restaurant La Tata (Calàbria, 69). De dc. a ds. de 12h. a 22h. Dg., dl. i dm. de 12h. a 16h.
Minicaneló de jarret amb peu de porc i foie banyat amb beixamel de Modena + canya.
Terra Mar (Parlament, 34). De dm. a dg. d'11h. a 24h.
Minihamburguesa de vedella i foie pinzellada amb allioli i pà de tomaquet
Tolón Tolón (Marquès de Campo Sagrado, 13). De dl. a ds. de 16.30h. a 21h.
Got de xocolata amb cascada de nata i llàgrimes de xocolata i bossa de magdalenes artesanes.
Vinòdrom (Tamarit, 111). De dm. a dj. de 13h. a 16h. i de 17h. a 24h. Dv. i ds. de 13h. a 16h. i de 19h. a 24h.
Dia i nit de botifarres: Botifarres cuites d''ou i negre amb pebrot escali- bat i allioli + canya.