Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona

  • Art
  • El Raval
  1. MACBA
    Vicente Zambrano GonzálezMACBA
  2. MACBA
    Foto: MACBA
  3. ‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’
    ‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’Miquel Coll
  4. MACBA
    Foto: MACBA
Publicitat

Time Out diu

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona ocupa l'impressionant edifici de l'arquitecte nord-americà Richard Meier a la plaça dels Àngels, al Raval. Vol transmetre l'art contemporani, oferir una multiplicitat de visions i generar debats crítics sobre l'art i la cultura. Si us perdeu, seguiu el soroll que fan els skaters, ells us indicaran el camí al museu on trobareu algunes de les millors exposicions d'art de tota la ciutat i d'altres curioses mostres que us sorprendran. 

Quin dia és gratuït el MACBA?

El MACBA obre de franc tots els dissabtes a la tarda, a partir de les 16:00 h. A més, també ofereix portes obertes el dia de Santa Eulàlia (12 de febrer), pel Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i per les Festes de La Mercè (24 de setembre).

Quines obres hi ha al MACBA?

Al MACBA es programen una infinitat d'activitats, exposicions i trobades sobre art contemporani. La col·lecció del museu, que abraça l'art des de la segona meitat del segle XX fins avui, és gran i diversa. Compta amb peces d'artistes molt coneguts com Guerrilla Girls, Ignasi Aballí, Jean-Michell Basquiat, Muntades, Antoni Llena, Eduardo Chillida, Alexander Calder, Jorge Oteiza, Àngels Ribé, Miralda, Marina Abramovic, Eulàlia Grau, Joan Brossa, Oriol Vilanova, Francesca Woodman, Fina Miralles o Nancy Spero.

Qui és l'arquitecte del MACBA?

El MACBA acull les seves obres d'art dins d'un magnífic i modern edifici que va ser dissenyat per l'arquitecte nord-americà Richard Meier, i que es va construir entre el 1991 i el 1995. L'obra és una reinterpretació del racionalisme amb referències als mestres del moviment modern i en particular a Le Corbusier.

L'Edifici Meier és una construcció de tres plantes amb una torre vertical que les travessa i una paret de vidre que il·lumina els accessos a les sales d'exposició. La llum i el color blanc en són els elements més característics, que criden l'atenció del visitant, però, alhora, cedeixen el protagonisme a les peces que s'exposen al museu.

Davant l'edifici, abans d'entrar al museu, hi ha dues obres dart que saluden el visitant des de l'exterior. Una és el mural de Keith Haring, un gran grafiti (de més de tres metres de llarg!), anomenat 'Tots junts podem parar la SIDA', que l'artista va pintar a Barcelona el 1989. L'altra és de Jorge Oteiza, qui va ser convidat a produir una obra per al museu el 1998. És una escultura anomenada 'L'onada', i és al costat d'aquesta magnificent peça on s'agrupen els skaters de la Plaça del MACBA.

Què signifiquen les sigles MACBA?

MACBA són les sigles del Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Adreça
Plaça dels Àngels, 1
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Sant Antoni (L2), Universitat (L1-L2), Catalunya (L1-L3-FGC)
Preu
10 € (8 € reduïda). Amics MACBA: carnet Amic Passi (15€), carnet Amic Família (35€), carnet Amic (50€)
Horaris
De dl. a dv. d'11 a 19.30 h. Ds. de 10 a 21 h. Dg. i festius, de 10 a 15 h. Dt. tancat excepte festius

Què hi ha ara mateix

Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l’ull

Daniel Steegmann Mangrané és un artista català establert a Rio de Janeiro. Les seves escultures, instal·lacions i creacions de realitat augmentada ens parlen de les urgències ecològiques del nostre món, des d'una visió holística on no hi ha distinció entre els humans i el seu entorn. De fet, aquesta visió dual del món -que traça una línia entre la cultura i la natura, entre el subjecte i l'objecte, o la realitat i el somni- és el marc conceptual que Steegmann dinamita amb el seu art. Per a l'artista, que ha viscut dues dècades a Rio de Janeiro, la selva tropical no és només un lloc, sinó un ésser viu que encarna les complexitats i el delicat equilibri del món contemporani. Així doncs, el canvi climàtic és un recordatori que tots som part del mateix organisme, i que estem entreteixits dins d’una xarxa de relacions de transformació mútua. 'Una fulla al lloc de l’ull' és una exposició que aplega obres realitzades al llarg de vint-i-cinc anys i construeix una coreografia entre l’espai, la llum, els objectes i les persones que convida el públic a implicar-s'hi físicament, sensorialment i intel·lectualment. 

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà