Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Gran Teatre del Liceu

  • Música
  • El Raval
  • Crítica de Time Out
Tel_sense_projector_lluny_-_Fot_graf_Antoni_Bofill.jpg
Interior del Liceu
Publicitat

Time Out diu

Ni els incendis ni les crisis econòmiques han pogut acabar amb l’esperit i l’esplendor del Liceu, una de les sales més prestigioses del món (va ser el teatre d’òpera més gran d’Europa durant els seus primers 100 anys). Des de la seva inauguració i durant gairebé un segle, el Liceu va ser el punt de referència, de confluència i d'expansió de la vida artística, social i política de Barcelona i el termòmetre de les seves etapes d'esplendor, de desenvolupament i de decadència.

Després de l’incendi de 1994, la sala de l’auditori es va reedificar reproduint fidelment l’aspecte que tenia la sala el 1909, però amb algunes millores. Té 2.292 seients i té forma de ferradura que es va tancant a mesura que s'apropa al prosceni.

Detalls

Adreça
La Rambla, 51-59
El Raval
Barcelona
08002
Transport
Liceu (M: L3)
Horaris
Horari de taquilla: de dl. a dv., de 13.30 a 20 h. Feiners amb representació, mitja hora abans de l'espectacle, i ds. i festius amb representació, a partir d'una hora abans de l'espectacle.

Què hi ha ara mateix

Guitar BCN 24

  • Festival de música

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona (en la primera edició hi havia noms com Victòria dels Àngels i Paco de Lucía), una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes, però que conserva part del seu ADN si ens fixem en la part de cantautors o en les propostes més clàssiques com les de Toto i Andrés Calamaro.  Els californians Toto són precisament un dels grans reclams de la programació d'enguany, que tindran l'honor de tancar amb un concert al Poble Espanyol el 27 de juliol, el mateix recinte en què Andrés Calamaro portarà dies abans el seu concert titulat 'Agenda 1999' (perquè ens en fem una idea, l'any que va publicar 'Honestidad brutal').  Però aquests són només dos noms de la quarantena d'artistes que participen al festival que inaugura Sole Giménez aquest 26 de gener al Palau de la Música. Passaran pel Guitar Malú, Ismael Serrano, Maria Hein (acompanyada de Julieta, Mushkaa i Plan-et), Marcel i Júlia, Andrea Motis, Mikel Izal, Xoel López, Coque Malla, Rodrigo Cuevas, Lianne La Havas i Los Tigres del Norte, que actuaran a l'auditori del Fòrum.  Aniversaris i tributs Faran concerts de 30è aniversari dos grups amb noms d'animal, Elefantes i Gossos; presentaran disc Els Amics de les Arts; hi haurà tributs a Genesis (The Musical Box) Mike Oldfield (Opus One) i Pink Floyd (The Australian Pink Floyd Show), i ve

Trencanous-jazz

  • Activitats musicals

Titelles i jazz s'uneixen per explicar la clàssica història d''El trencanous', revisitada pel Gran Teatre del Liceu des d'una mirada actual. Acompanyades de la icònica música de Txaikovski, la Daniela, una noia valenta que acabarà convertida en un trencanous de fusta, i la seva mare, la Sra. Drossel, s'enfronten al repte de trobar la nou màgica per salvar en Pirli del conjur de la reina dels ratolins. La música jazz es combina amb l'art dels titelles, sota la direcció de Joan M. Segura, en la construcció d'aquest espectacle màgic que els infants podran gaudir del 27 al 30 de desembre de 2023 i el 6 i 7 d'abril de 2024. L'obra està recomanada per a nens i nenes a partir de 6 anys, i l'entrada té un preu de 15 euros.

Orgia

  • Clàssica i òpera

El Gran Teatre del Liceu acull dues úniques funcions de l'última òpera d'Hèctor Parra, un dels compositors catalans amb més projecció internacional. Es tracta d'una obra per a tres veus solistes i orquestra de cambra, que es basa en Orgia de Pier Paolo Pasolini, que relata la història tràgica i autodestructiva d'un matrimoni. Calixto Bieito n'és el director d'escena, mentre que de la part musical se n'ocupa Pierre Bleuse, al capdavant de l'Orquestra del Liceu, i els solistes vocals, Aušrinė Stundytė, Christian Miedl i Jone Martínez.

Solistes de l'Orquestra del Liceu

  • Clàssica i òpera

No tenim gaires oportunitats de poder veure en concert l'actuació d'algun contrabaix solista, acompanyat d'una orquestra. És per això que aquest concert que organitza l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu al Foyer del teatre té un atractiu especial. A més, n'hi haurà dos de solistes, els contrabaixistes Joaquín Arrabal i João Seara. El programa inclou obres d'autors clàssics i romàntics, com Wanhal, Haydn, Schubert o Bottesini. Francesc Prat en serà el director musical.

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà