Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Strand of Oaks
Strand of Oaks

El millor del Primavera Club 2014

¿Ja heu fet els deures per saber qui voleu veure a l'edició de tardor del festival Primavera Sound? No patiu: els hem fet per vosaltres

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Si quan a principis de setembre, encara tocats perquè s'havien acabat les vacances, constatar que no coneixíeu cap grup del cartell del Primavera Club us va acabar d'enfonsar, no us ho prengueu a la valenta: ja es tractava d'això.

Després d'una accidentada doble edició el 2012 a Barcelona i Madrid –amb traves institucionals com el tancament de l'Apolo que van implicar canvis d'aforament i de sales a última hora–, el festival d'hivern del Primavera Sound va fer vacances el 2013 i ara torna transformat.

Sense caps de cartell obvis, del 31 d'octubre al 2 de novembre el Primavera Club vol ser un aparador de grups amb potencial per esdevenir 'the next big thing' l'any que ve. De la quarantena grups que actuen a l'Apolo, La [2], el Teatre Principal, el seu Teatro Latino i el Sidecar, en fem una tria generosa per descobrir-los abans no siguin el nou grup favorit de tothom.

I si compreu l'abonament a Time Out Barcelona, a banda de poder descobrir els grups que estan a punt de rebentar escenaris, tindràs un 26% de descompte en els concerts que munta el Primavera Sound durant els pròxims mesos: St. Vincent, The Afghan Whigs, Mac DeMarco...

JUNGLE
  • Música
  • Pop
Aquí ja hem fet tard: el hype precedeix el duo de productors londinenc que en viu s’amplia a septet al servei d’una mescla de soul, disco i funk sintètic.
Per a fans de... Hot Chip o els millors Scissor Sisters.
Alvvays
  • Música
  • Pop
Els canadencs són el principal reclam indie-pop del cartell. Es fan seva l’herència del C-86 amb cançons boniques i un pèl melancòliques que Molly Rankin canta com si li anés la vida.
Per a fans de... Camera Obscura.
Publicitat
  • Música
  • Pop
Ep, que 'Total strife forever', debut d’aquest eclèctic productor d’electrònica amb cor, va disputar el Mercury Prize al millor àlbum britànic a Damon Albarn (i a Jungle; ho veieu, com fem tard?). Al final se l'han endut els Young Fathers, a qui vam veure al BAM, així que tampoc no ens podem queixar. Però millor seguir la pista a William Doyle, premi o no. és un dels noms que més sona del cartell.
Per a fans de... Caribou
Fear of Men
  • Música
  • Pop
Que serveixi de punt de referència que Jessica Weiss, veu d’aquest trio entre indie-pop i dream pop de Brighton, és la teclista de la nova formació de The Pains of Being Pure at Heart.
Per a fans de... Au Revoir Simone i The Pains of Being Pure at Heart, evidentment.
Publicitat
Steve Gunn
  • Música
  • Pop
Amb la seva banda De Stervende Honden (els gossos moribunds), aquest efímer Violator defensa la cançó americana amb un twist –africà, jazz o psicodèlic– del desè (fa 15 anys que ‘emergeix’) àlbum Way out weather.
Per a fans de... Kurt Vile, es clar.
Strand of Oaks
  • Música
  • Pop
L’havien comparat amb Bon Iver, i no per la barba, sinó pels seus anteriors àlbums. Però al quart, HEAL, sembla el Boss dels 80.
Per a fans de... Bruce Springsteen.
Publicitat
Black Bananas
  • Música
  • Pop
Una altra veterana, Jennifer Herrema manté la brutor de l’art noise de Royal Trux però ara juga amb sintetitzadors i caixes de ritmes més dels 80 que el seu look sleaze rock.
Per a fans de... Glass Candy.
Publicitat
Nothing
  • Música
  • Pop
El quartet nord-americà combina l’agressivitat de les guitarres del grunge amb la delicadesa atmosfèrica del shoegaze. Nois tatuats vestits de negre que harmonitzen amb veu de tenor.
Per a fans de... Ash.

També t'agradarà

Els concerts de la setmana
  • Música
  • Dance i electrònica

Ani DiFranco La cantautora nord-americana Ani DiFranco torna a Barcelona sis anys des de la seva última visita. Nascuda a Buffalo (Nova York) i amb més de 20 anys  de carrera, DiFranco és una de les cantants i compositores més significatives de l'escena alternativa. Una artista directa, amb una proposta de folk rock d'autor amb actitud, un so contundent acompanyat de lletres combatives plenes de referències autobiogràfiques i missatges compromesos amb la política i la societat actual. Farà un repàs de la seva llarga discografia, incloent els seus treballs més recent, i avançarà l’encara inèdit ‘Allergic to water’ (2014). Bis Festival 2014: Me and The Bees + Mourn El Centre Cultural Albareda col·labora amb la quarta edició del BIS (Barcelona Independent Sessions), un festival fet entre vàries discogràfiques i promotores independents per a dinamitzar i continuar impulsant l’escena musical a Barcelona. El festival es consolida en aquesta nova edició amb una primera jornada on hi participen el trio de Barcelona Me and The Bees, que presenten el seu nou i segon treball, 'Silver cross' (2014), un disc ple d'energia i himnes power pop i Mourn, un joveníssim quartet que neix de l’amistat lligada a la música, amb influències que van des del rock al grunge, passant pel punk i els grups de riot girls i que inclou en les seves files a les filles de Ramón Rodríguez (The New Raemon), Jazz i Leia. Altaveu 2014: Neil Halstead + Robert Ellis El cantautor Robert Ellis (22.15 h) portarà les not

  • Música
  • Espais musicals

N'hi haurà molts més, però us seleccionem alguns dels concerts més destacats que tindran lloc a Barcelona en els propers mesos, les grans cites de la música en viu a la ciutat, que, de moment, continua sent parada d'algunes de les grans gires mundials. Els concerts de la setmana Pharrell Williams El 2013 Pharrell Williams va formar part de tres dels hits de l'any: el seu propi i enganxós tema 'Happy', el 'Get lucky' amb Daft Punk i les 'Blurred lines' de Robin Thicke. Trio d'asos que es completa aquest any amb la visita de Pharrell a Barcelona, per on passarà la 'Dear G I R L European Tour', on presentarà el seu segon disc, 'G I R L' (2014), on podrem celebrar l'autèntica felicitat en directe d'un concert del productor i artista del moment. 46 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona: Diana Krall Diana Krall és l'encarregada d'inaugurar la 46a Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. L'últim disc de la canadenca, 'Glad rag doll' (2012), va ser definit per la seva discogràfica, Verve, com 'una estimulant i ambiciosa exploració de nous sons' amb, com a protagonista, 'una cantant i pianista amb ganes de ser entremaliada, plena d´humor i amb un renovat sentit de la tendresa i de la intimitat'. I tenen raó. Aquella Diana Krall que va debutar a Barcelona fa anys, el 1996, a Luz de Gas, ha anat creixent i creixent. La seva confiança sembla il·limitada, el seu sofisticat sentit del ritme fa esclatar les emocions de la seva audiència, el seu encant s'ha mult

Publicitat
Concerts gratis a Barcelona!
  • Música

Aprofita els concerts gratis que hi ha a Barcelona... i gaudeix de la música en directe! El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes japonesos. I Barcelona estava a 24 hores en tren de la capital francesa. Tots els artistes catalans que passaven per París n’estaven assabentats. Fortuny va ser el primer. Més endavant, Santiago Rusiñol o Darío de Regoyos coŀleccionaran art japonès i s’inspi

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat