Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mirador del Palau
©Maria Dias

17 restaurants 'ocults' amb fogons espectaculars

Botigues, museus, teatres, espais de coworking... Els restaurants i bars amb bona teca que s'amaguen a espais que no us imagineu

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

De vegades passem davant de teatres, museus, fundacions i tallers sense saber que en el seu interior amaguen un bon restaurant per posar la panxa contenta o un dels millors bars de la ciutat. Aquests són 17 llocs on no esperàveu fer un bon àpat o un bon còctel i que us deixaran d'allò més satisfets. Compartiu el secret.

Matís Bar
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
Molt ben amagat té Artur Martínez, estrella Michelin a Terrassa amb el Capritx, el Matís Bar, el bar-restaurant que trobareu baixant les escales del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Sap que el gremi està en perpètua crisi, i la seva oferta és de tapes i platillos de tota la vida amb l'empremta de la seva fortíssima personalitat: una mescla de xató i salmorejo, el xatorejo, o una fenomenal pilota feta amb carn de rostit i beixamel, per exemple. Tot a preus d'amic.
Café Jaime Beriestain
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out
L'elegància en la decoració del Café Jaime Beriestain és indiscutible i sembla més un cafè de l’exclusiu barri londinenc de Hampstead que un restaurant. Beriestain, un xilè resident a Barcelona va crear aquesta conceptstore on hi podreu trobar des de mobles vintage o flors fins a espelmes i altres articles de disseny. L’oferta és variada, amb receptes lleugeres, cuinades amb productes amb denominació d’origen.

Publicitat
Adagio Tapas by Jordi Herrera
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
Només cal que entreu a l'hotel Adagio per trobar el lloc de Tapes amb la signatura del mestre de mestres Jordi Herrera. Hi trobareu un producte finíssim i una creativitat al servei del paladar. Les seves tapes respecten la tradició, però porten els platets tradicionals a un nivell de sofisticació irresistible. Ubicat a l'Hotel Adagio, al bell mig del carrer Ferran, el restaurant de Jordi Herrera s’ha convertit en una parada de culte. Croquetes de conill, calamars amb ou fregit, fideuà amb pop... Tapes còsmiques d’un cuiner Michelin, al centre de Barcelona i a preus populars? No us pessigueu, esteu desperts.
Llotja de Sant Cristòfol

Llotja de Sant Cristòfol

Aquesta cafeteria-restaurant es troba situada a la sortida de la visita al Museu Marítim de Barcelona, a l’espai conegut amb el nom de Llotja de Sant Cristòfol. És un indret rehabilitat que també disposa de terrassa a l’aire lliure i el seu servei de restauració ofereix menú de migdia i plats combinats en el qual hi podreu trobar com no, força gastronomia marítima.
Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 2 de 4
La cuina que es practica en el molt singular espai gastronòmic del Reial Cercle Artístic, retrocuina impulsada per la tecnologia i les noves mirades, s'escau d'allò més als aires senyorials dels seus salons. Són plats amb sucs, reduccions i glaces, con la costella de porc ibèric amb salsa agredolça, encara que també hi podem menjar un catalaníssim suquet de peix, o un arrós negre amb tòfona deliciós. Molt bona relació qualitat-preu.
El Mirador del Palau
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Alguns no coneixen el restaurant que queda a l'entrada del Palau a la dreta. La incorporació de Dídac Moltó com a xef ha elevat substancialment la categoria gastronòmica de l'establiment. Ara, el restaurant d'aquesta joia del Modernisme ofereix carta i menús –que poden ser degustació o exprés, aquests per poder menjar a la mitja part dels concerts– de producte de proximitat tractat amb molta personalitat. Bona cuina d'autor a un preu més assequible del que sembla.
Publicitat
Bar Centre Gallec de Barcelona
  • 3 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • El Raval
  • Crítica de Time Out
Si baixes la rambla dels Caputxins, a mà dreta, entre botigues de records, hostals i tablaos, hi ha un portal ample, de sostres alts, marbre blanc i antiga solera. Al primer pis, com d’amagatotis, hi trobareu una casa regional de les més actives de la ciutat, la de Galícia. Heu menjat mai llamprea, aquell peix primitiu sense cap que fa mitja basarda? Voleu afartar-vos de lacón o pop del bo i no voleu deixar-vos-hi el sou? El bar ofereix un racó tranquil i familiar on degustar plats típics gallecs i els migdies fan suculents menús a 10 euros (plat del dia a 8), una canya val 1,80 i un cafè, 1,30: preus assequibles i bona matèria primera. Quan sigueu a la Rambla i no sapigueu on caure morts, aneu al primer pis del número 37 i us hi sentireu com a casa.
Sifó (Teatre Lliure)
  • Restaurants
  • Argentina
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
Els propietaris de la cocteleria Sifó i el restaurant Ofis també tenen la concessió de la restauració del Teatre del Lliure. Entre setmana, al migdia, hi trobareu un menú a 10,50 molt recomanable, del mateix estil del de l'Ofis: cuina imaginativa amb una forta influència argentina, i que també aprofita les restes per fer bons plats. Són generosos: a més de les postres inclouen beguda, cafè i pa casolà! A la nit, obren els dies de funció dues hores abans que comenci i disposen de carta. El restaurant està sempre obert a tothom encara que no tingueu entrades pel teatre. També hi podeu anar a esmorzar els dies que fa bo a l'esplèndida terrassa del restaurant.

Publicitat
Bistrot by Valkiria

Bistrot by Valkiria

En aquest espai de coworking del Poblenou també hi podeu trobar el Bistrot by Valkiria on a l'hora d'esmorzar hi serveixen sucs de fruites acabats de fer, sandvitx amb pans especials i una àmplia selecció de té i infusions. Per dinar ofereixen tres propostes de menú que van des dels 6,50 fins a 12 euros. Normalment treballen amb productes bio, de temporada i de km. 0. Hi podreu trobar plats com una crema de carabassa al curry, amanida de ruca amb parmesà i panses, bacallà gratinat amb musselina de safrà o un cheesecake de rocafort amb fruits vermells.

www.valkiriahubspace.com

Botapinfota
  • Restaurants
Miracle a l’Hospi. Fent via cap a la Ciutat de la Justícia, als baixos d’un bloc d’aires desarrollistas, Botapinfota desenvolupa la seva tasca des de fa set anys. Fins al migdia, cafeteria. A l’hora de dinar, posen en joc un menú que justifica el viatge: per exemple hi podeu menjar un arròs caldós més que competent, i una crep de pollastre amb salsa de pinyons, farcida d’uns porros melosos que quasi són una crema. L’esmentat arròs i els ous remenats amb foie gras mai no cauen del menú: 12 euros amb vi bo i postres casolanes. Dissabtes inclosos! Quan aneu a l’Ikea, feu la parada aquí.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat