Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
hort urbà

De l'hort al plat!

Descobreix com fer el teu propi hort urbà a casa. És molt fàcil i podràs menjar una amanida feta a casa. Literalment!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Ja ho sabeu, des de fa anys els productes km 0 estan de moda. Ens agrada menjar sa i, sobretot, saber d'on surten els productes que ens posem a la boca i volem recuperar una forma ecològica, saludable i alhora profitosa de menjar i viure.

Per això, posem en marxa un nou curs d'horts urbans, per aprendre a cultivar les vostres pròpies hortalisses al jardí o al balcó de casa vostra. Us explicarem com cultivar enciam, fulla de roure, rúcula, pastanagues i raves. No cal tenir molt d'espai, podreu fer-ho en una torreta, una jardinera o una taula especial d'hort urbà.

Ah, i a més us regalarem un planter amb llavors de nou hortalisses diferents i el llibre 'Un hort per ser feliç' (Ara Llibres) de Marc Estévez Casabosch, amb tots els trucs per crear el vostre propi hort urbà.

Lloc: El meu hortet urbà (València, 121)

Dates: 7, 8 o 9 d'octubre

Horari: De 19 a 21 h

Preu: 35 euros (30 euros per a subscriptors)

Ja us hi podeu inscriure!

També t'agradarà

Barcelona, Km 0
  • Restaurants

Els millors establiments per comprar i menjar productes de proximitat Slow Food, Km O, producte de proximitat... Digueu-li com vulgueu, tot apunta al mateix objectiu: la recuperació i reivindicació dels aliments que es produeixen a prop d'on es consumeixen. Una forma ecològica, saludable i alhora profitosa de menjar i viure. Coneixeu més establiments on poder menjar o comprar de proximitat? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Botigues Oli Sal Sandra Stefani, a la botiga Oli Sal, ens fa aquesta advertència: “Per sota de 5 euros el litre, cap oli d’oliva pot ser verge extra”. Pagant un xic més, a la seva botiga podem aconseguir una garrafa de cinc litres d’oli verge –un sabor incomparable– per 33 euros. Els màxims especialistes en oli de la ciutat disposen de 80 referències catalanes de totes les denominacions d’origen i també de totes les varietats d’olives, no només de la recurrent arbequina (tot i això, molt cotitzada per la seva suavitat). Rosses i Torrades Aquest celler especialitzat en birra sembla una convenció de l’ONU de països productors de cerveses (Dinamarca, Austràlia, Suècia, el Japó, per exemple), on Catalunya hi participa com a país de ple dret: disposen de fins a 23 marques de cervesa catalana artesana. A més de marques ja tan conegudes i apreciades com la Montseny i la Rosita, hi trobem cerveses amb noms que semblen grups de heavy metal extrem –Zulogaarden, cervesa artesana de Molins de Rei– i d’altres de desconegudes només en aparença, com la Fort, l’ela

Restaurants vegetarians
  • Restaurants
  • Vegetariana

Els millors restaurants de Barcelona per menjar sa i verd Manel Guirado ha seleccionat els millors vegetarians de la ciutat: restaurants que demostren que la dieta a base de vegetals és saludable, diversa i deliciosa. Coneixes més restaurants vegetarians de visita obligatòria? Ens els pots recomanar als comentaris de sota. Aguaribay El millor que es pot dir d'un vegetarià és que no ho sembla. Defugen la cuina del vegetarià de batalla estil tofu arrebossat, i cada migdia hi podem trobar un molt menú amb plats imaginatius, saborosos i nutritius, com les mongetes amb crema de polenta i sàlvia, o pasta farcida artesanal, sempre amb una tapa d'aperitiu inclosa. Per la nit triomfa un repertori de tapes com les 'papas arrugás', les empanades argentines i fajites i burritos. Petita i acurada sel·lecció de vi i cervesa. –R.M Teresa Carles Tots els vegetarians volen ser diferents, però aquest ho és de veritat: el seu receptari, a mig camí entre la tradició catalana i la cuina d'autor, és sorprenent, saborós i sense dogmes vegetarians. Tasteu les faves a la catalana o el seu timbal d'escalivada i figues i ja em direu. I tenen una bona bodega. Raso Terra Aquest fenomenal restaurant vegetarià, propietat dels presidents de Slow Food Barcelona, té dos fronts oberts: el del migdia, on preparen un menú fantàstic i econòmic, on es pot triar tres variants (un, dos o tres plats) sempre amb intenció gastronòmica, amb sopes i plats que s'escapen del clàssic mengar vegetarià, ja sigui per imaginac

Publicitat
Ecologia urbana
  • Restaurants

Les millors noves botigues de menjar ecològic D'ençà l'any 2011, el consum d'alimentació ecològica ha augmentat un 7 %, tot i la marea negra econòmica. Això vol dir una cosa: u, que l'actitud dels que titllaven aquest consum d'ecopijo -sovint gent adinerada que en restaurants cars se'n fan un fart, de km 0- s'esvaeix; i segon i més important, que el consumidor, a l'hora d'emplenar la cistella, no només compra per militància. S'ha acostumat a l'eco perquè té un gust que marca diferència. Ara, en el punt àlgid de l'explosió de sabors d'estiu, és el millor moment per comprar producte ecològic.    Tomàquets premiatsEl mañico Chema Bescós, des de la recent botiga I love food, adverteix que els establiments de menjar ecològic són necessaris. Sobretot perquè "comprar al mercat no garanteix que compris menjar lliure de pesticides". Sovint, diu, moltes parades compren directament a Mercabarna, i "allà hi ha de tot". En la seva botiga, especifica, tot és ecològic -certificat amb el segell del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, CCPAE per als amics- i "tot és elaborat per petits productors km 0, segons criteris slow food". Això els porta certs maldecaps: en l'ànsia d'oferir el millor producte possible, tenen 400 proveïdors directes. Quasi un per producte! La seva especialitat són les verdures. Al seu hort de Canet de Mar, hi regnen els tomàquets amb diferents varietats de noms anglesos (beef steak, heart of compassion) i varietats guardonades al Tomato Fest dels EUA, tot c

Alimentació ecològica
  • Botigues

Passem revista a la nova onada de comerços "bio", un sector que creix imparable D'ençà l'any 2011, el consum d'alimentació ecològica ha augmentat un 7 %, tot i la marea negra econòmica. Això vol dir una cosa: u, que l'actitud dels que titllaven aquest consum d'ecopijo -sovint gent adinerada que en restaurants cars se'n fan un fart, de km 0- s'esvaeix; i segon i més important, que el consumidor, a l'hora d'emplenar la cistella, no només compra per militància. S'ha acostumat a l'eco perquè té un gust que marca diferència. Ara, en el punt àlgid de l'explosió de sabors d'estiu, és el millor moment per comprar producte ecològic. I love food: tomàquets premiats El 'mañico' Chema Bescós, des de la recent botiga I love food, adverteix que els establiments de menjar ecològic són necessaris. Sobretot perquè "comprar al mercat no garanteix que compris menjar lliure de pesticides". Sovint, diu, moltes parades compren directament a Mercabarna, i "allà hi ha de tot". En la seva botiga, especifica, tot és ecològic -certificat amb el segell del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, CCPAE per als amics- i "tot és elaborat per petits productors km 0, segons criteris 'slow food'".Això els porta certs maldecaps: en l'ànsia d'oferir el millor producte possible, tenen 400 proveïdors directes. Quasi un per producte! La seva especialitat són les verdures.Al seu hort de Canet de Mar, hi regnen els tomàquets amb diferents varietats de noms anglesos ('beef

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat