Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
diables sant antoni

Festa Major de Sant Antoni 2015

Del 16 al 25 de gener el barri es posa de gala i ofereix tot tipus d'activitats per a totes les edats!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ens sobren els motius per rendir culte al barri de Sant Antoni, als vermuts a les terrasses del carrer del Parlament, a la cartellera del Floridablanca, al mercat dominical de llibres i al mercat del barri del qual esperem gaudir per fi l’any que ve. Per si tot això no fos prou, durant nou dies, del divendres 16 al diumenge 25, Sant Antoni es vesteix de Festa Major i la vida al carrer es multiplica.

DIVENDRES 16
És vigília de Festa Major i el barri escalfa motors a partir de mitja tarda. Mentre a la Biblioteca de Sant Antoni fan una taula rodona sobre la recuperació del desaparegut Teatre Arnau (18.30 h), a la Casa Golferichs proposen una sessió de jazz i cervesa (19 h). Sense un envelat, però, no es pot parlar de festa major. Aquest any l’han muntat a l’avinguda de Mistral, entre Rocafort i Calàbria. L’estrena el col·lectiu Totiferra Sound Festival, a partir de les 21 h, amb les actuacions estel·lars de la Big Band Antàrtida, la rumba de La Casita del Huerto i la selecció de revetlla de DJ Caspa.

DISSABTE 17
Oficialment Sant Antoni, el barri es lleva a les 9.30 h amb el fogueig dels trabucaires. Per esmorzar bé, res millor que una visita a la fira de cervesa artesana que es planta a Viladomat, entre Floridablanca i Tamarit, a partir de les 11 h. Mitja hora més tard, als Jardinets de l’Alguer, arrenca la cercavila d’inici i benvinguda a la Festa Major. Entre les ballades dels gegants i el foc dels diables, el barri rendeix homenatge al seu patró, sant Antoni Abat, protector dels animals domèstics i de càrrega. Qui vulgui beneir els seus animals de companyia podrà fer-ho a partir de les 12 h davant de l’Escola Pia (Rda. de Sant Pau, 72), que enguany celebra el 200 aniversari i s’encarrega del pregó de la festa (13 h). Després del dinar de Festa Major a l’Envelat (14 h), comença una tarda de música amb concerts a diversos bars del barrial Calders, La Resistència, l’Olímpia...– i actuacions musicals als carrers. A la nit, l’envelat és territori del Sant Antoni Reggae Splash, un festival de música jamaicana que arriba a l’onzena edició.

DIUMENGE 18
Per continuar amb la tradició, la jornada arrenca amb la Cursa Popular de Sant Antoni (sortida a Floridablanca a les 11 h), que aquest any celebra la 37a edició. Si us ha fet agafar gana, a Urgell, entre Manso i Tamarit, hi trobareu aperitiu popular fins a les 15 h. Després d’un merescut descans, a les 19 h arrenca a l’Envelat una cantada d’havaneres (5 euros amb cremat inclòs) a càrrec del Grup Morralla.

DILLUNS 19 - DIVENDRES 23
Entre setmana baixa la intensitat festiva, però el programa continua. El dilluns 24 obren a tothom les portes d’Hortantoni, l’hort comunitari del barri. El dimarts 21 fan una sessió de cinema mut amb acompanyament musical a l’Envelat (18 h), i per als nens, una xocolatada popular a Floridablanca (18.30 h). Per als fans d’Interstellar i curiosos en general, el físic i astrònom Jordi Aloy Domènech imparteix una xerrada sobre la recerca de vida a l’univers. Serà el dimecres 21 a l’Escola Ferran Sunyer (Viladomat, 2), a les 18.30 h. El dijous 22 la Casa Golferichs celebra una marató de poesia (de 17 a 20 h) i el divendres 23 és dia de teatre; a l’Espai Escènic Tísner (Viladomat, 2-8) representen el musical 'Somriures i... nostàlgies' sobre la vida al barri

DISSABTE 24
L’acte central del dissabte és la cavalcada dels Tres Tombs, la passejada amb animals de companyia i de càrrega presidida per la imatge de Sant Antoni Abat, protector dels animals, que arrenca a les 10.30 h des de Floridablanca amb Calàbria fins a arribar, cap a les 12.45 h, a la plaça de Sant Jaume.

DIUMENGE 25
Traca final a nou dies de festa. Sant Antoni desperta amb les tradicionals matinades (8 h), un concurs de paelles a l’avinguda de Mistral (de 10 a 18 h), música, espectacles i un correfoc que surt dels Jardinets de l’Alguer a les 19.45 h per rematar la celebració.

També t'agradarà

Bars del carrer Parlament
  • Bars i pubs

Els establiments que han convertit Parlament en un dels carrers més populars de Sant Antoni i de tot Barcelona Ja fa temps que es diu que el barri de moda de Barcelona és Sant Antoni, on durant els últims anys han proliferat com bolets locals nous que conviuen amb els de tota la vida. El toc modern es combina amb el clàssic i dóna com a resultat que satisfà tant a veterans com a moderns, que hi troben bona teca i beguda a totes les hores del dia. L'epicentre de tot aquest 'boom' és, sense dubte, el carrer Parlament. Aquesta via que uneix el Raval amb el Paral·lel acull alguns dels millors locals de la ciutat. Tant si hi aneu a fer el vermut –no feu plans després, se us pot allargar fins a mitja tarda... o més enllà– com si hi aneu de nit, hi podreu anar de bars sense que això suposi hipotecar un ronyó. Aquí teniu alguns dels que més ens agraden. Llarga vida al carrer Parlament! Els Sortidors del Parlament Aquest local que avui fa cara de divendres, farcit de gent amb copes a la mà, no fa gaire era un taller mecànic de motos. El carrer del Parlament ha canviat de fesomia a marxes forçades, per convertir-se en un dels llocs amb més bars i restaurants nous de la ciutat. El Poble-sec comença a situar-se, i Sant Antoni agafa el vol. Així que per sort es reivindica des de ja fa una bona temporada la Barcelona a peu pla. Els Sortidors del Parlament és el nou paradís per als que gaudeixen d’un bon pica-pica. Entre bótes de vi i mobiliari distret, la gent s’asseu a beure copes d’una b

Els 100 millors bars
  • Bars i pubs

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist 7 maneres de conèixer gent a Barcelona Els millors consells per fer noves amistats (o alguna cosa més) Coneix gent Happn Descobreix a la gent més diversa i interessant que pots creuar-te per Barcelona gràcies a Happn! Ja sigui perquè acabes d'arribar a la ciutat, perquè et passes tot el sant dia a la feina, perquè totes les teves amistats estan emparellades o perquè t'acabes de quedar solter/a, a vegade

Publicitat
Gratis! Sortir sense gastar
  • Què fer

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Equipaments culturals gratuïts Virreina Centre de la Imatge El Palau de la Virreina, seu de l'Institut de la Cultura de Barcelona, acull aquest centre d'exposicions especialitzat en la imatge en totes les seves expressions. Arts Santa Mònica L'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i d'investigació  on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Amb la connexió entre disciplines com a principi, el centre, nascut el 1984 com a espai expositiu de la Generalitat, vol promoure el diàleg entre les diferents aportacions locals i els moviments socials globals. Palau Robert El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic. Espai Cultural Obra Social Caja Madrid Està a una ubicació privilegiada, a la plaça de Catalunya, per on passen cada dia milers de persones, tant autòctons com turi

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat