Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festa Major del Poble Sec 2014
Festa Major del Poble-sec

Festa major del Poble-sec 2014!

Del 19 al 27 de juliol el barri del Poble-sec s'omple de tallers, concerts i activitats per a totes les edats!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La Festa Major del Poble-sec és una de les festes més esperades. Del 19 al 27 de juliol el barri s'omple d'una quantitat pràcticament inabastable d'activitats, amb propostes cada dia per a totes les edats i gustos. No sabeu com organitzar-vos? Aquí teniu una selecció del que hi trobareu cada dia!

DISSABTE 19 DE JULIOL
Les activitats comencen ben d'hora el primer dia de Festa Major. A les 10.30 h podeu afegir-vos a la ruta 'L'arquitectura de Poble-sec, el Modernisme de la classe obrera': dura dues hores i comença a la plaça del Sortidor. Si aneu amb canalla, a les 11 h a la mateixa plaça hi ha un espectacle de pallassos i a les 14 h podreu recarregar energies gràcies a una fideuada agroecològica, també a la plaça del Sortidor.

A les 19 h comença a la plaça de la Santa Madrona veureu la trobada de gegants que aplega a un gran nombre de colles de tot Barcelona: de Sants, de la Barceloneta, de la Marina, de Sant Andreu, de Gràcia... El recorregut segueix pel carrer de l'Olivera, plaça Navas, Elkano, Concòrdia, Blai, Margarit, Magalhaes i acaba a la plaça del Sortidor.

Durant tota la jornada de dissabte també us podreu impregnar del millor street art i graffiti a la plaça de les Tres Xemeneies, on hi ha programada una exhibició amb alguns dels grafiters més il·lustres de la ciutat, acompanyats de música de diferents DJ. Si us queden ganes de ballar, a les 21 h acosteu-vos al Koska Taverna, on el DJ Mr. Patato estarà punxant el millor Black Groove. Una bona opció per acabar la jornada és la festa popular al carrer Roser: barbacoa popular a l'aire lliure i música reggae fins a les 2 h.


DIUMENGE 20 DE JULIOL
Per combatre els excessos del dia anterior, què millor que la cursa del Poble-sec? Hi ha tres modalitats: una infantil (200 metres), una júnior (1.000 metres) i una d'adults de 5.000 metres. L'arc de sortida i arribada està situat al carrer de Magalhaes amb plaça del Sortidor. Després de la suada, recupereu-vos al migdia amb la paella ecològica que ofereixen a la plaça del Sortidor, on a les 18 h hi ha un ball de bastons i a les 21 h una botifarrada on també hi podreu menjar els vegans!

Els castellers del Poble-sec celebren el seu 15è aniversari amb l'organització d'una diada castellera en què també participaran els castellers de Barcelona i els de Lledia. Serà de 12 a 15 h, al carre de Blai, davant de la biblioteca Francesc Boix.

Una bona opció per passar la tarda de diumenge és el carrer Roser. A les 18.30 h hi haurà una xocolatada freda i orxatada veïnal; a les 19 h es jugarà a aquell joc de taula popular en què canten línia! (altrament dit bingo); de 20.30 a 22 h hi haurà una barbacoa i concert i ball popular al carrer.

A la plaça de Navas a les 12 h hi haurà una trobada de tabalers, després de tallers per al més menuts que comencen a les 11 h. A les 19 h hi ha un correfoc infantil a la mateixa plaça i a les 21 h començarà un espectacle de correfoc que donarà pas al correfoc adult.

DIMARTS 22 i DIMECRES 23 DE JULIOL
Entre setmana baixa una mica el nombre d'activitats, però al barri segueixen havent moltes propostes que valen la pena. El dimarts 22 de 17 a 20 h, a la plaça del Sortidor, hi haurà una xocolatada popular gentilesa de la pastisseria Casas. En acabar, a la mateixa plaça, podreu participar en el taller de castells a càrrec dels Castellers de Poble-sec. Tot seguit dirigiu-vos al carrer Roser, on de 21 a 23 h podreu veure espectacles de circ, cabaret i diverses sorpreses!

Dimecres 23 els més petits poden potenciar el seu vessant més creatiu al taller infantil de dibuix amb guix, que comença a les 18 h al carrer de Blesa. A la nit no us perdeu el concert de rumba i flamenc que hi haurà al carrer Roser de 20.30 a 21.30 h.

DIJOUS 24 DE JULIOL
Arriba el moment d'escalfar motors pel cap de setmana. Els Castellers del Poble-sec organitzen durant tota la tarda –de 17 a 20 hactivitats per als més petits, que inclouen jocs d'aigua al carrer i castells inflables.

A l'hora de sopar una bona opció és dirigir-se a la 'notte italiana' que organitzen a La cultural del seco: aperitiu italià, spritz, degustació de productes d'slow food italià... Tot això acompanyat d'un 'cooking DJ set' de piadina per a grans i petits. La nit italiana acabarà amb un sopar musical compost de pizzes, focaccies i piadines.

DIVENDRES 25 DE JULIOL
El divendres arriba carregadet de propostes, com la passejada per conèixer el vell Paral·lel, que comença a les 10.30 h al passatge de la Canadenca amb Vila i Vilà.

Si teniu canalla, el vostre destí és la plaça del Sortidor, on des de les 17 fins a les 20.15 h trobareu  diferents activitats familiars: tallers de cuina i de màscares i, per acabar, un cercavila, amb circ, humor i música. Els amants de la pólvora i les tradicions no us perdreu el correfoc que comença a les 21.15 h a la plaça de la Santa Madrona.

L'Apolo, des de la tarda fins a mitjanit, ofereix tot un regitzell de concerts a l'escenari que ha instal·lat a Vila i Vilà: a les 19 h toca Santa Rita, a les 20 h, Brut, a les 21 h, Aliment i a les 22.30 h podreu participar en un karaoke amb la música en directe de Vàlius.

També trobareu música a Koska Taverna, primer amb swing en directe (20 h) i després amb sessió de DJ. Si teniu  la nit rockera no us perdeu els concerts de Holy Family i Salvaje Montoya que organitzen els amics del Psycho al carrer Piqué i si preferiu la música electrònica, passeu a partir de les 21 h pel carrer Roser (abans hi ha una barbacoa popular).

DISSABTE 26 DE JULIOL

Les activitats de festa major a l'escenari del carrer Vila i Vilà comencen a les 12 h amb un taller de música per a nens, i s'allargaran durant tot el dia, amb un vermut musical a les 13 h, portes obertes a l'Apolo a les 13 h i concerts des de les 19 h fins a la mitjanit (Shakin' All (19 h); Ramon & The One Armed Go-Go Dancer (20.30 h), The Saurs (22 h), Turista Bang Bang dj (23 h).

Si busqueu activitats familiars, a la plaça de la Santa Madrona fan titelles a les 12 h, i després d'un dinar popular, a les 18 h, també organitzen tallers infantils.

Al carrer d'Albareda la Fundació Arrels organiza una arrossada popular a les 14 h. Això sí, si teniu intenció d'afegir-vos, haureu de recollir el ticket prèviament entre els dies 20 i 25 de juliol. A les 17.30 h al mateix carrer podreu veure un espectacle de màgia, mentre que al carrer de Roser organitzen tallers i jocs de carrer per als més menuts. També a Roser, de les 20 a les 21 h sonaran músiques llatines i a partir de llavors fins a la matinada serà el torn del funk, el soul i el hip-hop.

A partir de les 20 h La Cultural del Seco trobareu una mostra d'artesani i de bicis, circ, sardines i diferents actuacions musicals i a la mateix ahora, a la Taverna Koska, podreu veure una exhibició de txalaparta, l'instrument tradicional de percussió basc. Al carrer Piqué, després del sopar popular de germanor, serà el torn dels concerts de Drogueria Quinto i Fuckin' Bollocks.

DIUMENGE 27 DE JULIOL
Per a l'últim dia de festes, si encara us queden forces, podeu escollir entre el vermut popular de la plaça de la Santa Madrona (a partir de les 13 h; durant el matí hi ha ball flamenc, country i sevillanes) o el concert vermut del carrer de la Purísima Concepció, a les 12.30 h, i continuar amb la parrillada 'on the street' del carrer Blai, a les 13.30 h.

També t'agradarà

Barcelona gratis! Sortir sense gastar
  • Què fer

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Equipaments culturals gratuïts Virreina Centre de la Imatge El Palau de la Virreina, seu de l'Institut de la Cultura de Barcelona, acull aquest centre d'exposicions especialitzat en la imatge en totes les seves expressions. Arts Santa Mònica L'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i d'investigació  on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Amb la connexió entre disciplines com a principi, el centre, nascut el 1984 com a espai expositiu de la Generalitat, vol promoure el diàleg entre les diferents aportacions locals i els moviments socials globals. Palau Robert El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic. Espai Cultural Obra Social Caja Madrid Està a una ubicació privilegiada, a la plaça de Catalunya, per on passen cada dia milers de persones, tant autòctons com turi

  • Què fer

Contempleu els racons més bells de la ciutat: carrers, façanes, patis, cantonades i cafès que han nascut perquè els admiris. Orgull barceloní! També t'agradarà Art a l'aire lliure a Barcelona Algunes de les millors obres d'art de la ciutat es troben en plena ciutat El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes japonesos. I Barcelona estava a 24 hores en tren de la capital francesa. Tots els

Publicitat
Barcelona Top 10: Herois del Poble-sec
  • Què fer

Jaume Sisa, Serrat, Margarida Xirgú, Quimet i Quimet... Repassem alguns dels noms que formen part de la història del Poble-sec La història d'un barri la forgen els seus carrers, els comerços i el teixit veïnal, i també aquells veïns il·lustres, famosos per diversos motius, que han situat el barri al mapa de l'imaginari col·lectiu. Aquests són 10 dels herois del Poble-sec... N'hi ha molts més! Jaume Sisa El cantant galàctic diu que la seva pàtria és el Poble-sec, concretament la part alta del carrer del Poeta Cabanyes. Hi jugava i hi somiava de petit, i no ens estranyaria que encara hi jugués i hi somiés de tant en tant, alguna nit, tot esperant el sol, perquè en Sisa és un home de principis. Joan Manuel Serrat S’ha guanyat el títol d’‘El noi del Poble-sec’ perquè ha sabut captar l’essència popular del barri amb les seves cançons, si no, d’on surt La Carmeta que passeja pel Paral·lel amb el seu gos ple de sarna o El drapaire que, de carrer en carrer, de taverna en taverna, remuga de la canalla? El meu pare Nascut a Vilà i Vilà, no era cantant sinó ginecòleg, però estava fet tot un artista conceptual i després de cada part que li tocava assistir a la matinada es fumia un parell d’ous ferrats amb sobrassada, fos l’hora que fos. No em direu que no és una bona desconstrucció metafòrica de la vida? La mare de Los Morancos Sí, la mare que els va parir va néixer al barri, però no ho poden dir gaire perquè si cauen sota la sospita de tenir gens catalans perdr

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat