Barcelona gratis! Sortir sense gastar

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res…

0

Comentaris

comments.add +

A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies.

Catalunya des del cel

 • Gratis

Selecció de 44 imatges de Yann Arthus-Bertrand de diferents racons de Catalunya, contemplats des del cel: una mirada personal realitzada des d'un lloc diferent per un fotògraf que domina una tècnica expressiva diferent.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dj oct 23 - Dg nov 30
Informació

48 h Open House Bcn

 • Gratis

És la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l'arquitectura, un cap de setmana  de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida. 'Open House' ofereix l'oportunitat d'experimentar l'arquitectura de forma excepcional i completament de franc. Les activitats de l'Open House conviden a tothom a explorar i entendre el valor d'un espai ben construït i dissenyat. Aquest esdeveniment, va començar a Londres a l'any 1992, i des d'aleshores s'ha implantat a diverses capitals arreu del món.

 1. Diversos Espais
 2. Ds oct 25 - Dg oct 26
Informació

Openwalls Conference 2014

 • Gratis

Openwalls Conference 2014 (OWC14) és una trobada internacional que aborda la gestió d’intervencions urbanes autònomes a l’espai públic a partir de dos eixos principals: un seminari internacional i intervencions murals a l’espai públic a diferents espais de la ciutat de Barcelona (CCCB, BAU, Espai Jove Bocanord) i en murs de diferents districtes de la ciutat. Per reforçar la seva vocació pràctica, les intervencions murals, pretenen ser una mostra del que poden aportar aquest tipus de projectes a les ciutats contemporànies: vinculació amb el territori en el que s’emmarquen, a través de murs habilitats de manera permanent, intervencions murals puntuals de gran format, i tallers que fomentin la reflexió i la creativitat ciutadana a través de les arts visuals a l’espai públic. Consulteu tota la programació a www.openwallsconference2014.org

 1. Diversos Espais
 2. Dj oct 23 - Dg oct 26
Informació

Ciència i societat: Visita a l'Observatori Fabra

 • Gratis

Al Tibidabo, a 415 m d’altitud, s’erigeix l’Observatori Fabra. Inaugurat oficialment l’any 1904, es tracta del quart observatori més antic del món que segueix en funcionament. En aquesta visita podreu descobrir tant la història d’aquest singular edifici com les investigacions que s’hi duen a terme actualment. És imprescindible la reserva prèvia abans del 21 d’octubre a infoicub@bcn.cat. Màxim dues entrades per persona.

 1. Observatori Fabra Camí de l'Observatori, s/n, Sarrià-Sant Gervasi, 08035
 2. Dj oct 23
Informació

Traç. El dibuix com a eina de coneixement

 • Gratis

El dibuix és tan antic com l’home. Abans de l’escriptura va aparèixer el traç, un primer intent de convertir allò que hom té al cap en una forma. Ja sigui sobre la sorra de la platja o sobre la paret de la cova, el dibuix és la primera interfície visual entre els humans, el primer canal de comunicació interpersonal no verbal. A banda d’una finalitat estètica amb una llarguíssima tradició dins de les belles arts i d’una exhibició tècnica que té mèrit per si mateixa amb una saviesa que tan sols s’adquireix amb la pràctica i els anys de dedicació, el dibuix pot ser un mitjà. Des de l’art fins a la ciència i la recerca tecnològica s’ha utilitzat el dibuix per generar i transmetre coneixement. Dibuixar és projectar, diuen. És a dir, dibuixar és una forma de pensar, de crear, de plasmar una idea, com també es diu. El dibuix és un nexe entre la ment i la mà, entre la idea i la matèria, entre la creativitat i la realitat. L'exposició investiga les capacitats del dibuix com a eina de coneixement, com a mitjà de comunicació, com a suport per projectar, com a manera de fer realitat idees i fins i tot somnis. No es tracta d’una exposició d’obres d’art, encara que sí que hi ha dibuixos magnífics. És una posada en escena d’una idea, col·locant el focus d’atenció en la potencialitat del dibuix com a mecanisme de creació de coneixement.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dj oct 23 - Dg des 7
Informació

Canewood

 • Gratis

Quan s'entra a Canewood les ferides deixen de coure. No busqueu referents en aquesta obra de Cane, que va ser fan de Sim City. Canewood senzillament és... una explosió de color i optimisme. 

 1. Mutuo. Centro de Arte Julia Portet 5, Eixample Dret, 08002
 2. Dj oct 23 - Dj des 18
Informació

Sant Andreu Jazz band, un somni fet realitat

 • Gratis

Aquesta exposició neix de la passió de l'arquitecta Lili Bonmatí per la fotografia i pel jazz.La mostra és un recorregut a través de la història de la Sant Andreu Jazz Band, una banda de nens que reprodueixen els estàndards dels grans intèrprets del jazz, dirigits pel músic Joan Chamorro. La inauguració de l´exposició estarà precedida per un cercavila dels nens de la banda.  

 1. Centre Cívic Sant Andreu Gran de Sant Andreu, 111, Sant Andreu
 2. Dj oct 23 - Ds oct 25
Informació

Riiko Sakkinen. Capitalistes sans frontières

 • Gratis

Murals, pintures i objectes de l'entorn més quotidià comprenen l'obra del finlandès Riiko Sakkinen, que a través dels seus treballs d'iconografia popular critica el model capitalista i la societat de consum i satiritza les pràctiques del model socio-econòmic imperant.

 1. Cyan Gallery Balmes, 88, 08003
 2. Dj oct 23 - Dv oct 31
Informació

Democracia. Us protegim de vosaltres mateixos

 • Gratis

L’eslògan que dóna títol a l’exposició 'Us protegim de vosaltres mateixos' està representat per la imatge d’un antiavalot, una imatge familiar als nostres ulls que ens parla d’una repressió espectacularitzada per part del poder polític espanyol. En aquesta ocasió el col.lectiu DEMOCRACIA explora les diverses estructures de poder i l’estatus de l’espectador a través dels seus treballs i de les seves intervencions públiques que s’insereixen a l’espai cultural, urbà i sociopolític de les societats democràtiques.

 1. ADN Enric Granados, 49, Eixample, 08008
 2. Dj oct 23 - Ds nov 8
Informació

Músiques al Born CC: Paola Sanchez + Blai Mañer

 • Gratis

Continuen les propostes de concert al Born, amb aquest cicle encetat fa només unes setmanes, que organitza el Conservatori Municipal de Barcelona. En el recital d'avui hi actua el Premi d'Honor de Música de Cambra del Conservatori 2014, un duet format per una violoncel·lista i un pianista.

 1. El Born Centre Cultural Pl Comercial, 12, 08003
 2. Dv oct 24
Informació

Emerging talents

 • Gratis

La mostra reuneix els principals talents internacionals i emergents de la fotografia, noms com Antoine Bruy, Sian Davey, Adreas Olesen i Nancy Borowick, seleccionats per l'assocació internacional Lens Culture.

 1. Valid Foto Buenaventura Muñoz, 6, 08018
 2. Dj oct 23 - Ds nov 8
Informació

De Miró a Barcelona

 • Gratis

La Fundació Miró dóna el tret de sortida a 'Miró documents', un cicle d'exposicions que revisarà l'obra i la documentació del museu. La primera de les mostres està dedicada als treballs que Joan Miró va oferir a l'espai públic de la ciutat, i mostra els esborranys i projectes del Mosaic del Pla de l'Os, el mural de l'aeroport, l'escultura monumental per al parc de Cervantes i la Fundació Miró.

 1. Fundació Joan Miró Parc de Montjuïc, s/n, Sants-Montjuïc, 08038
 2. Dj maig 8 - Dg nov 2
Informació

Alejandra Atarés. Retratos #2

 • Gratis

Els retrats d'Alejandra Atarés dilueixen les fronteres i jerarquies entre materials que l'artista empra de forma lúdica. Les seves fantasies d'esquenes impecablement vestides ressalten el cantó matèric de la pintura i aconsegueixen un efecte hipnòtic. 

 1. Galeria Balaguer Consell de Cent, 315, entl.2a, 08007
 2. Dj oct 23 - Ds nov 29
Informació

Luis Gordillo. Aproximación-aproximándose

 • Gratis

Luis Gordillo ha utilitzat i s’ha recolzat en la fotografia durant tota la seva trajectòria, primer d’una manera funcional, com a model, i més tard d’una manera conscientment més creativa, fins i tot com a recerca dins de la pintura. Als anys setanta, Luis Gordillo emprava la fotografia en blanc i negre amb nombrosos objectius, però potser el més important i el que s’ha mantingut al llarg del temps és l’anàlisi dels elements orgànics de la pintura, neutralitzant i cosificant el gest. Aquesta exposició marca un punt d’expansió de la fotografia en l’obra de Luis Gordillo, en el qual l’artista tracta de crear un espai on pintura i fotografia dialoguen i interactuen. Gordillo segueix interessat primordialment en la pintura com a interrogació corporal; tanmateix, amb la intervenció tècnica de la fotografia crea una tensió dialèctica, un espai mental en creixement.

 1. Joan Prats Balmes, 54, Eixample, 08007
 2. Dj oct 23 - Dv des 12
Informació

Instants de rock

 • Gratis

Carlota Rubio ens mostra una exposició on trobarem imatges dels músics participants a l’última edició del Concurs de Directes de Sarrià, la del 2013. Imatges de moments que recullen aspiracions i desitjos de joves músics de Barcelona i rodalies.

 1. Centre Cívic Sarrià-Espai Jove de Sarrià Eduardo Conde, 22-42, Sarrià-Sant Gervasi
 2. Dj oct 23 - Dv oct 31
Informació

L’ocàs de l’imperi

 • Gratis

La primera exposició de 'L’ocàs de l’Imperi', inaugurada el 17 de desembre de 2010 a la varsoviana Galeria Nacional d’Art Zachęta, va mostrar 50 dels diversos centenars de fotografies fetes a l’antiga URSS. L’exposició que es presenta a Barcelona, i que anteriorment es va exhibir a Madrid, és aquesta segona versió reduïda, composta per 36 de les 50 fotografies que formaven la mostra original exposada a Varsòvia. Les imatges donen fe tant del talent del reporter gràfic com de la qualitat artística del seu autor, Ryszard Kapuściński.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dj oct 23 - Dg nov 23
Informació

Land of autumn

 • Gratis

Ana de Izaguirre ens presenta una exposició formada per 16 fotografies. Imatges d’interiors envoltats de fulles de tardor. Fotografia digital en color impresa en paper de cotó. Un homenatge a la vessant més artesanal i multidisciplinar de la fotografia.

 1. Centre Cívic l'Elèctric Ctra. Vallvidrera Planes, km 6,5, Sarrià-Sant Gervasi, 08017
 2. Dj oct 23 - Dv oct 24
Informació

Tattoo

 • Gratis

Exposició de fotografia contemporània amb una selecció d’obres d’Alberto García-Alix, Michele Curel i Antonio Flórez pertanyents a la Col·lecció Rafael Tous d'Art Contemporani.

 1. Isabel de Pedro Rambla Catalunya, 54, 08007
 2. Dj oct 23 - Dt des 23
Informació

Escena Poblenou 2014: Esquerdes

 • Gratis

'Esquerdes' és un espectacle de circ de Hotel Iocandi que combina elements aeris, escala d’equilibris i música en viu a través de tres cossos en moviment en un joc entre el desig i la fugida. Què queda en l’espai buit que separa les peces que no encaixen? Tres personatges: dues dones i un home. La veu d’una i la força de l’altra. I ell, en cerca de l’espai buit com les fractures busquen l’encaix. Qualsevol moviment pot ser una excusa perquè el joc comenci.

 1. Centre Cívic Can Felipa Pallars, 277, Sant Martí, 08005
 2. Dv oct 24 - Dg oct 26
Informació

Art Nou / Primera visió: Pequeño drama sobreactuado

 • Gratis

Jonathan Millan porta la producció artística al límit de l'absurd. L'artista es transforma en un nàufrag que navega a la deriva sobre un bot de fusta i interpreta l'oceà en el cub blanc, la galeria. Així inicia l'aventura cap a un nou horitzó fictici que canvia les coordenades tant de l'individu com de les seves produccions.

 1. Estrany de la Mota Ptge. Mercader, 18, Eixample, 08008
 2. Dj oct 23 - Dt oct 28
Informació

Katja Mater. Light Fiction

 • Gratis

Ser conscients que el color no és més que una ficció de la llum, és un dels temes recurrents de l'obra de Katja Mater, protagonista d'aquesta exposició, on veurem com utilitza la pel·lícula i la fotografia per tal de captar una realitat paral·lela que generalment roman invisible per a nosaltres a causa de les limitacions dels nostres propis ulls.

 1. Halfhouse Av.Vallvidrera, 69, bxs, 08017
 2. Dj oct 23 - Ds nov 8
Informació

Abattoir. Fuckshima

 • Gratis

Abattoir significa escorxador, una paraula delicada que parla de sang, bestiar i budells. Tres conceptes que resumeixen l’obra d’una artista que s’expressa sense embuts, modificant cossos per unir l’animal i l’humà en un mateix ésser. Perquè tot és vulnerable de formar part d’una totalitat anònima, la carn en la seva més ampli significat.

 1. Artevistas Ptge. del Crèdit, 4, Ciutat Vella, 08002
 2. Dj oct 23 - Dg nov 2
Informació

Sergio Dahò, Barcelona 1967-1972

 • Gratis

Barcelona Visions continua la seva tasca de descoberta, difusió i promoció de la fotografia lligada a la Ciutat i la Ciutat lligada a la fotografia i ho fa amb l'exposició 'Sergio Dahò, Barcelona 1967-1972'. Conegut editor de revistes com 'Il Diaframma', 'Il Fotografo' o l’edició italiana de la prestigiosa revista 'Zoom', de la qual va ser director a principis dels anys setanta, Sergio Dahò (Milà, 1942) ha desenvolupat com a fotògraf una llarga i intensa trajectòria molt centrada en la representació arquitectònica i urbanística. L'exposició presenta una selecció de quaranta tiratges de Sergio Dahò realitzats per Jordi Calafell a partir dels negatius originals de l'autor. La primera digitalització d’aquestes fotografies ha anat a càrrec de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, institució a la qual s’ha fet la donació del treball complert composat per 487 negatius.

 1. Barcelona Visions Banys Vells, 7, bxs, 08003
 2. Dj oct 23 - Dv nov 14
Informació

Diego Mallo. I’m so glad

 • Gratis

Diego Mallo (Vigo, 1974) és un entusiasta de l'absurd existencial. La seva iconografia, inspirada en la comunicació no verbal i el llenguatge corporal, dóna vida a les paradoxes de la realitat contemporània. En el seu últim projecte, 'I'm so glad', dóna forma a un univers gestual poblat per un catàleg d'éssers incomplets, captius de la geometria del gest forçat. Com el mateix descriu, 'la falsedat i l'autèntic conviuen en contradicció i ambigüitat... com en la vida quotidiana'.

 1. La Plataforma Pujades, 99, 08005
 2. Dj oct 23 - Dv nov 14
Informació

Urban People

 • Gratis

Hem construït les nostres ciutats com el nostre entorn natural, on hi convivim, hi treballem, ens interrelacionem, trobem els nostres llocs especials, ens comuniquem... Les fem part de les nostres experiències, hi construïm la nostra pròpia intimitat, la nostra identitat, ens vinculem a elles amb les nostres històries i el nostre present. Somiem, projectem la nostra existència, les recorrem i creem dia a dia vivències en les seves cantonades, encara que mai ens oblidem dels nostres orígens i necessitem buscar moments de connexió amb la natura. La mostra 'Urban People' explora aquesta relació a través de la mirada de diferents artistes, les seves ciutats reals o imaginàries, els accidents i experiments que les transformen o la sensació de llibertat en projectes que ens apropen a la natura.

 1. Mitte Barcelona Bailèn, 86, 08021
 2. Dj oct 23 - Dv nov 7
Informació
Més activitats gratuïtes

Els usuaris diuen

4 comments
Montse
Montse

Moltes gràcies mac@s!!!!

Sandra
Sandra

Home, els mercats gratis gratis són si vas i només mires, a la que compres ja no xDDD Però merci igualment, ja tinc uns quants plans per aquest cap de setmana quan puji a la ciutat :)

aleix
aleix

Es mentira, no es gratis

Ivan
Ivan

Gratis, curioso concepto. El primer link que abro sobre una exposición en el nuevo museo dhub, y en la propia pagina del timeout me pone que vale 3-5 euros. O ellos mismos no se aclaran (los del timeout) o el concepto gratis es diferente para ellos que para mi.