Barcelona gratis! Sortir sense gastar

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res…

0

Comentaris

comments.add +

A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies.

Obren els Jardins de la finca Julio Muñoz Ramonet

 • Gratis

Els Jardins de Muñoz Ramonet (carrer Muntaner, 282), al districte de Sarrià-Sant Gervasi, obren portes cada dissabte i diumenge fins al març, a l’espera que comencin les obres de rehabilitació i accessibilitat previstes i atesa la gran demanda per part dels ciutadans. Els jardins, de gran valor patrimonial, van ser projectats l’any 1916 per Jean Claude Nicolàs Forestier per encàrrec del Marquès d’Alella. Al 1933 es van vendre part de la propietat per fer construir habitatges, eliminant una part important dels jardins. Després que Julio Muñoz Ramonet es convertís en propietari de la finca, es va produir la darrera remodelació, entre el 1956 i 1957, a càrrec de Joan Mirambell, que és com els trobem en l'actualitat. Els jardins de la finca Muñoz Ramonet signifiquen una important incorporació als jardins històrics de la ciutat, com a exemple ben conservat dels jardins de burgesia barcelonina del segle XX.

 1. Casa Muñoz Ramonet Muntaner, 282, 08021
 2. Ds feb 28 - Dg març 29
Informació

Portes obertes al Museu de Cultures del Món

 • Gratis

El Museu de Cultures del Món és una plataforma de preservació, presentació difusió i projecció social del patrimoni artístic i del coneixement de cultures d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania, tot dins el contenidor patrimonial i cultural barceloní que són les cases que allotgen la institució: La casa Nadal i del Marqués de Llió, al carrer Montcada.Un equipament inèdit que presenta una part important del préstec en comodat durant vint anys a l'Ajuntament de la Fundació Folch, prop de 2400 objectes d'art –dels quals ara se n'exposen 529– representatiu d'Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania, que es complementen amb fons del Museu Etnològic de Barcelona i de destacades col·leccions privades del país com ara la Fundació Arqueològica Clos i la Col·lecció Arqueològica Duran Vall-llosera. També s'exhibiran peces del Museum of Archeology & Anthropology de Cambridge. A banda de les obres originals, l'exposició permanent es reforça amb un conjunt de recursos museogràfics interactius i audiovisuals basat en el fons gràfic, fílmic i documental del Museu Etnològic de Barcelona i la Fundació Folch, que permet aprofundir en diferents aspectes relacionats amb les cultures i els paisatges presents a les sales.

 1. Museu de Cultures del Món Montcada, 14, 08003
 2. Ds feb 28 - Dt abr 7
Informació

Demanoenmano

 • Gratis

Nova edició del mercat de segona mà i artesania,  una proposta que aglutina els amants del 'vintage' i els creadors alternatius, la música i l'art. 

 1. Centre Cívic Convent de Sant Agustí Comerç, 36, Ciutat Vella, 08003
 2. Ds feb 28 - Dg març 1
Informació

1 dia 1 foto. 31 fotògrafs, 365 dies, Catalunya 2014

 • Gratis

365 fotografies perquè 365 dies fan un any, 31 fotògrafs perquè 31 dies són els que caben en un mes, i 2014 perquè aquest és un any important per a la història de Catalunya. Els autors són 31 professionals de la informació gràfica de Catalunya. Cadascun d’ells té assignat un dia concret dels dotze mesos de l’any: l’1, el 2, el 3… i així fins a arribar al dia 31.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Ds feb 28 - Dg abr 12
Informació

Javier Peñafiel. Pánico esnob

 • Valoració: 4/5
 • Gratis

Tot l’art és polític i la proposta de Javier Peñafiel no escapa a aquesta afirmació. L’artista presenta aquí els “dibuixos escrits i textos dibuixats” a través dels quals juga a posar paraules –que funcionen com a eslògans– a imatges de personatges i objectes mig esbossats. El resultat és una mena de poemes visuals que són un intent de descriure una realitat absurda i gairebé incomprensible. Algú, fins i tot, s’atreviria a parlar en termes d’anàlisi política. En la seva grafia proliferen els oxímorons, així com un gust per la repetició, tot creant enfilalls i derivacions de mots (“intimidad privada de vida”, “propaganda-proselitismo-inducción”, “narra ropa”, “pobreza inducida”, “isla resplandor”...) que acompanyen un dibuix brut, barreja de línies i taques poc definides. La seva particular hermenèutica es construeix a partir de formes recurrents i segueix els passos de l’egolactante, àlter ego de l’artista nascut a finals dels 90, que apunta maneres de capgròs. Peñafiel treballa el paper com si fos un escultor: manipula, pressiona, talla i modela. A la sèrie 'Narra ropa', protagonitzada per un espantaocells que fa pinta de crucifix, l’estira fins a deformar-lo i hi deixa la marca de les seves empremtes. En d’altres, la fulla d’un material gairebé transparent guaita enmig d’una petita estructura de fusta o perviu enganxada a la paret, com els anuncis de carrer que tenen la part inferior arrencable. Un cant a la materialitat en l’era digital.

 1. etHALL Joaquin Costa, 30, Raval
 2. Ds feb 28 - Ds març 14
Informació

El còmic i la il·lustració: dels anys 50 al 2000

 • Gratis

El Reial Cercle Artístic de Barcelona dóna vida a la vinyeta en una exposició que recupera els millors dibuixants del còmic i de la il·lustració dels últims 50 anys. La mostra comptarà amb part de l'obra del 'Grup de la Floresta' que neix com a moviment artístic de sis historietistes espanyols que es van instal·lar en aquesta zona de Sant Cugat sota el paraigua de Josep Toutain, editor de l'agència Seleccions il·lustrades i un dels fundadors de la revista 'El Víbora'. Formen part d'aquest grup: Luis García, Carlos Giménez, Esteban Maroto, Suso Penya, Ramon Torrents i Adolfo Usero. Junts van aconseguir produir la sèrie '5 por Infinito' que va ser distribuïda per tot el món i es va convertir en un èxit a finals dels anys 60. A la mostra, a part de les representacions dels artistes del 'Grup de la Floresta' també s'exposaran il·lustracions d'altres personalitats del món del còmic com el dibuixant de 'Cavall Fort', Picanyol o l'editor d'historietes fantàstiques, Víctor de la Fuente.

 1. Reial Cercle Artístic de Barcelona Arcs, 5, Ciutat Vella, 08002
 2. Ds feb 28 - Dv març 6
Informació

Camí a l'Escola

 • Gratis

Selecció de fotografies del projecte 'Camí a l’Escola' a les tanques del Jardí del carrer Còrsega. Un projecte que consisteix en un documental de producció francesa i una exposició fotogràfica. La pel·lícula, guanyadora del Premi César al millor documental i que ha aconseguit més d'1,5 milió d'espectadors a França, narra la història de quatre nens, Jackson, Carlitos, Zahira i Samuel, que s’han d’enfrontar amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Aquests nens viuen en quatre punts molt distants de la Terra, però comparteixen les mateixes ganes d’aprendre i són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Ds feb 28
Informació

Eduardo Chillida. Entre las formas

 • Gratis

Eduardo Chillida és, sens dubte, un dels artistes espanyols més importants i dels escultors que més van marcar l'escola artística nacional. Aquesta mostra, creada especialment per al Roca Barcelona Gallery, pretén descobrir al públic la vessant més desconeguda i personal de l'artista basc. La mostra gira entorn de tres aspectes fonamentals de Chillida: la seva obra pública, les seves creacions gràfiques i els seus treballs de petit format que presenten la seva faceta més íntima. La mostra recull una miscel·lània de peces, projectes, escultures de petit format i diversos materials, obra gràfica, manuscrits i fotografies que ofereixen una visió homogènia i coherent del llenguatge de l'artista.

 1. Roca Barcelona Gallery Joan Güell, 211-213, Les Corts
 2. Ds feb 28 - Ds maig 2
Informació

Miró/Calder

 • Valoració: 3/5
 • Gratis

Els artistes són com els bolets. Quan en trobes un, a prop n’hi ha una pila més. I l’aire, l’ambient, estableix un joc de correspondències secretes que poden culminar en admiració, infecció i/o amistat. És el cas d’aquests dos nens que es van negar a créixer: Joan Miró i Alexander Calder. L’un del passatge del Crèdit, a tocar de la botiga Custo Barcelona del carrer Ferran. L’altre, de Filadèlfia, no gaire lluny de les escales que pujava Rocky quan s’entrenava.Que la comparació és frívola? No! Miró i Calder s’entrenaven al mateix gimnàs de boxejadors a París. Miró era baixet, però Calder era un armariot. I com que l’acte de pintar i l’acte de boxejar són dos ballets força distingits, Miró va demanar a Calder que l’ensenyés. Calder el va portar a la seva parròquia metodista, al ball setmanal, però no se’n va sortir...Miró i Calder, dos bolets solitaris, connectats per l’afany creador. Dos amics que intercanviaven obra, cops de puny –d’acord amb les regles del marquès de Queensberry– i un mateix afany poètic. Dos amics retrobats, de forma excepcional, a la galeria Mayoral. Quan Calder va conèixer Miró, el català estava creant una 'Ballarina espanyola' diminuta: amb una ploma, un tros de suro i una agulla damunt un cartró. Quan Miró va conèixer Calder, aquest presentava el seu circ de filferro i múltiples enginys miniaturitzats a qui ho volgués presenciar. Cabia en cinc maletes, i va muntar una sessió al Mas de Mont-roig, entre pagesos i gots de vi, mentre sonava al fonògraf la c

 1. Galeria Mayoral Consell de Cent, 286, Eixample, 08007
 2. Ds feb 28 - Dv març 13
Informació

Monogràfic d'impressió 3D

 • Gratis

El professor Raul Nieves us ensenyarà a fer funcionar una impressora 3D, procés de creació de la idea; trucs per a la correcta per a la correcta deposició del plàstic i com aquestes màquines tradueixen codis numèrics en objectes en tres dimensions. Durant la sessió també podreu veure els programes informàtics, alguns de pagament i altres gratuïts, més utilitzats segons les seves funcions que van des de l'animació fins a la construcció de peces mecàniques. El preu del taller és gratuït però, per 25 euros el quilo podeu emportar-vos la vostra impressió en 3D.

 1. Centre Cívic Guinardó Ronda Guinardó, 113 - 141, Horta-Guinardó
 2. Ds feb 28
Informació

Jordi Socías. Fotografies trobades

 • Valoració: 3/5
 • Gratis

No és fàcil resumir 45 anys d’intensa carrera fotogràfica en dues habitacions i un passadís. O fer-ho a través de poc menys d’una cinquantena d’imatges, gairebé una per any d’activitat. Per això aquesta exposició de “fotografies trobades” no és una antològica ni, en el sentit estricte, una retrospectiva. Es tracta simplement d’un aplec d’imatges per a gaudi de l’espectador.Aquestes imatges han de ser vistes en el seu context històric –les que retraten instants de la Transició democràtica–, cultural –rostres de creadors, referents universals– i fins i tot lingüístic –l’ús del blanc i negre, l’especial manera d’enquadrar...–.Podem obviar qui és Jordi Socías, per bé que té pàgina web pròpia, però sempre queda l’obra. Socías s’inicia en la fotografia empès pel cinema de Bertolucci i la Nouvelle Vague francesa. El 1972 ja exerceix de corresponsal a Barcelona del setmanari Cambio 16, i el 1976 es trasllada a Madrid, on viurà la Transició i l’escena coneguda com La Movida. Col·laborarà amb directors de cinema realitzant fotografia de rodatge, i dirigirà l’agència Cover. En cert sentit, encarna la nova fotografia periodística espanyola, que tant aborda actes del recentment autoritzat Partit Comunista com inunda els suplements dominicals de glamur.Aquesta exposició no es tracta tan sols d’un aplec d’imatges, d’una nutritiva escudella de tons de grisos. La mida de les fotografies, en general superior a 1 metre per 70 centímetres, i la poca distància que hi ha entre aquestes ens suggere

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Ds feb 28 - Dg abr 26
Informació

La negra Barcelona dels germans Muñoz Ramonet

 • Gratis

Exposició que forma part del programa de la setmana de novela negra de Barcelona BCNegra 2015. Un projecte fotogràfic col·lectiu que converteix en imatges tres llibres ben diferents entre sí, però amb un nexe comú: Barcelona i els germans Muñoz Ramonet. 'Si te dicen que caí', 'Muñoz Ramonet Societat Il·limitada'  i 'La invención de Carmen Broto' ens submergeixen en una ciutat fosca i uns personatges tèrbols que se'ns mostraran a través de l'objectiu de la càmera de 5 fotògrafs amb àmplia experiència expositiva: Alvaro Sanchez Montañés, Faustí Llucià, Gabriele Merolli, Joan Teixidor i Xavi Piera. Una exposició on es recrea lliurement la Barcelona i l'empremta dels germans Muñoz Ramonet, un pols a una ciutat i a una època fosca i glamurosa a la vegada. Unes  mirades que ens permetran consolidar en el temps la imatge d'una Barcelona que s'anat transformant,  però que realment, no ha canviat tant.  La seva ànima segueix tenint racons negres, molt negres.

 1. Barcelona Visions Banys Vells, 7, bxs, 08003
 2. Ds feb 28 - Dg març 1
Informació

Popcèntric. 50 anys de Pop Català

 • Gratis

L’exposició planteja una visita als 50 anys del pop català. El recorregut s’inicia amb un apartat dedicat a Concèntric, el segell que va impulsar la revolució pop cultural dels anys seixanta a Catalunya, per passar després a tres àmbits on es visualitzaran les relacions entre la música, el disseny, la moda i les lletres de les cançons.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Ds feb 28 - Dg abr 12
Informació

Estació 1924. 90 anys del metro de Barcelona

 • Gratis

Mostra que repassa l’impacte que va suposar per als barcelonins la construcció i posada en servei de la primera línia de metro de la ciutat, que va culminar amb la seva inauguració, el 30 de desembre de 1924. L’Espai Mercè Sala ens farà viatjar al passat per conèixer avui com es va viure aquell moment històric per a la ciutadania i per a Barcelona, fent un recorregut a través de fotografies, reproduccions, objectes de l’època i altre tipus de material des dels orígens, els entrebancs, la construcció dels túnels, les obres, els trens... fins arribar a la inauguració.

 1. Espai Mercè Sala Estació de metro de Diagonal, Eixample
 2. Dl març 2 - Dv març 6
Informació

I like Barcelona. Persones, arquitectura i urbanisme

 • Gratis

A partir de les més de tres mil opinions i nou mil imatges, recollides durant les darreres edicions del Festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona, la Sala Ciutat presenta una exposició participativa on la ciutadania descriu, amb les seves fotografies, aportacions i votacions, el límits oberts de l’arquitectura i l’urbanisme de la Barcelona actual. Es tracta d’una mostra on els visitants completaran, amb les seves eleccions i preferències, la visió holística de la ciutat.

 1. Sala Ciutat Carrer Ciutat, 2, Ciutat Vella
 2. Ds feb 28 - Dv març 20
Informació

artivins#1

 • Gratis

La botiga ['galeri] estrena projecte de vermut matinal en què combina la presentació d'artistes i creadors locals amb la descoberta de vins de la terra. En la primera de les sessions d'artivins, el protagonista serà el "Clot d'encís blanc 2013 DO Terra Alta", de les bodegues Sant Josep, i els miralls convexos d'Alejandro de la Torre.

 1. ['galeri] Viladomat, 27, Sant Antoni
 2. Ds feb 28
Informació

El daguerreotip. L'inici de la fotografia

 • Gratis

Exposició que rememora els 175 anys de l’arribada de la primera tècnica fotogràfica a la ciutat i que presenta la col·lecció municipal de daguerreotips. La mostra esdevé l’oportunitat de mostrar les eines i utillatges que s’usaven en la seva realització, amb la presentació de la primera càmera que va arribar a Barcelona i del laboratori de daguerreotípia de la família Blanxart de Sant Joan de les Abadesses, conservat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Per arrodonir la presentació del procediment inventat per Daguerre, s’ha realitzat contemporàniament amb la tècnica del daguerreotip una nova fotografia del pla de Palau, on va tenir lloc, el 10 de novembre de 1839, la primera fotografia de la ciutat i de l’Estat espanyol.

 1. Arxiu Fotogràfic de Barcelona Pl. Pons i Clerch, 2, Ciutat Vella
 2. Ds feb 28
Informació

Seconds Market Barcelona

 • Gratis

Els cafès, les llibreries, i altres espais acollidors i amb encant són els escenaris triats per ubicar el Seconds Market, un esdeveniment que aglutina –i matisen que no barreja– propostes vintage, de segona mà i retro.

 1. Bar Borneo Rec, 49, Born-Ribera
 2. Ds feb 28
Informació

Sobretot Goya

 • Gratis

Exposició que aplega més de 150 estampes de Francisco de Goya i dels gravadors espanyols contemporanis. Obres d’artistes com: Ramon Bayeu, Salvador Carmona, Camarón, Moles, Fontanals, Muntaner, Selma, Ametller, Esquivel, Barcelón, Esteve, etc. A partir de 5 grans temes: el retrat i la imatge del poder, la guerra i la crueltat, el poble i les supersticions, l’oci i el lleure, i el paper de la dona en la societat del seu temps, es compara el diferent tractament tècnic i la distinta mirada oferida pels més importants creadors gràfics espanyols a cavall entre el segle XVIII i XIX.

 1. Palau Antiguitats Gràcia, 1, Gràcia, 08012
 2. Dl març 2 - Dv abr 3
Informació

Elisa Murcia Artengo i Jenny Owens. Latitudes

 • Gratis

Elisa Murcia Artengo (Alacant, 1985) i Jenny Owens (Dublín, 1983) són dues fotògrafes emergents que han estat seleccionades en edicions recents del concurs de pintura i fotografia ART<30, que organitzen conjuntament la Sala Parés i la galeria Trama. El títol de l’exposició 'Latitudes' fa referència a tota una extensió de territori que serveix a les dues artistes per definir un lloc imprecís en el temps i en l’espai, que esdevé protagonista a les seves obres. Aquest lloc imprecís que forma l’ univers de les dues artistes, es desplega en aquesta exposició a través de fotografies (digitals i analògiques) en blanc i negre, que ens mostren detalls, records, sensacions...un univers ple de poètica i de sensibilitat que descobrim en cadascuna de les obres d’aquestes joves artistes.

 1. Trama Petritxol, 5, Ciutat Vella, 08002
 2. Ds feb 28 - Dt març 3
Informació

Palau Mornau: Making-of

 • Gratis

Exposició que presenta, mitjançant un llenguatge documental, la història i l'arquitectura del Palau Mornau, l'edifici que alberga al Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum de Barcelona. Una mostra que no només mostra la història d'un edifici, sinó també el costat medieval, modernista i contemporani de Barcelona.

 1. Hemp Museum Gallery Ample, 35, Gòtic
 2. Ds feb 28 - Dg març 29
Informació

20 anys de BarnaSants

 • Gratis

Exposició amb fotografies de Juan Miguel Morales que fixa la mirada en diversos cantants de noms imprescindibles de la cançó d’autor del nostre temps i, que han deixat moments inoblidables en la història del BarnaSants, que aquest any celebra la seva vintena edició.

 1. Centre Cívic Cotxeres de Sants Sants, 79, Sants-Montjuïc
 2. Ds feb 28
Informació

Susi Sweet Dress

 • Gratis

Torna el mercat Susi Sweet Dress, un mercat per a les amants dels vestits únics amb tocs 'vintage', on també trobareu fadilles i samarretes, 'tote bags' i les creacions de Fauna y Flora. En paral·lel, el mercat ha convidat una de les creadores del moment, Lara Costafreda, a il·lustrar aquesta tornada al ritme de les melodies dels Nico&Sunset.

 1. Casa Capell Rambla del Prat, 27
 2. Dv març 6 - Dg març 8
Informació

Caio Reisewitz. Altamira

 • Gratis

'Altamira' és la tercera exposició de Caio Reisewitz a la Galeria Joan Prats on presenta obra recent, fotografies, collages i vídeo. El nom fa al·lusió a un municipi brasiler, on el bosc anomenat Belo Monte, a la vora del riu Xingu, desapareixerà a causa de la construcció de la tercera central hidroelèctrica més gran del món. Aquest projecte ha estat molt criticat ja que suposarà un gran impacte mediambiental i posarà en perill la supervivència de diversos pobles indígenes.

 1. Joan Prats Balmes, 54, Eixample, 08007
 2. Ds feb 28 - Dc abr 1
Informació

Taller de maridatge Moritz i Paul & Pippa

 • Gratis

Hi ha molta gent que defensarà fins a caure esgotat que la cervesa és la gran oblidada i que marida a la perfecció amb tot tipus d’aliment: entrants, sopes, carn, peix i fins i tot dolç. Òbviament, a Can Moritz deuen estar-hi d’acord, ja que han preparat un seguit de tallers de maridatge juntament amb Paul & Pippa, fabricants de galetes 100% naturals, fetes amb oli d’oliva extra, llevat orgànic, farina d’espelta i ingredients naturals. Els tallers són gratuïts, tenen una durada de mitja hora i hi ha lloc per a sis persones en cadascun. Podeu escollir dia i hora enviant un correu electrònic a press@paulandpippa.com, des d’on us confirmaran si teniu plaça o no. El punt de trobada serà l’M-Store de la Fàbrica Moritz Barcelona el divendres 27 (a les 19 h, 19.45 h i 20.30 h), el dissabte 28 i el diumenge 1 de (a les 12 h, 12.45 h i 13.30 h). I què hi tastareu? Apunteu! Una crema de carabassó, menta i cítrics juntament amb els quatre sabors salats de Paul & Pippa (tomàquet, formatge i comí, olivada i llavors ecològiques) i maridat amb la cervesa Moritz d’essència alsaciana. D’altra banda, també comprovareu si la Moritz triple malta li escau bé a una crema de xocolata i avellanes amb les galetes de llima i les de coco, pels seus matisos de fruits secs i caramel. El tercer tast, també dolç, serà a base d’una crema de iogurt, mascarpone i vainilla, que acompanyaran les galetes de xocolata i les de poma i canyella de Paul & Pippa. Com veieu, n’hi haurà per a

 1. M-Store Ronda Sant Antoni, 39, Sant Antoni
 2. Ds feb 28 - Dg març 1
Informació

COLOR: Imi Knoebel, Miquel Mont, Bruno Ollé i Diego Baselga

 • Gratis

Primera mostra del cicle 'Un concepte, una exposició', amb el qual la Galeria Miquel Alzueta es proposa reflexionar sobre tècniques, suports i conceptes artístics al llarg d’aquest nou any. L’exposició COLOR posa en comú les obres de quatre artistes: Imi Knoebel (Dessau, 1940), Miquel Mont (Barcelona, 1963), Diego Baselga (Madrid, 1959) i Bruno Ollé (Barcelona, 1983).  En el cas de Mont i Bacelga, el color s’expandeix en l’espai i és alliberat en forma de matèria pictòrica desafiant així els límits del quadre. Aquest plantejament contrasta amb l’ús controlat i organitzat que en fan Ollé i Knoebel. Així, les quatre propostes vertebren un diàleg entorn la pintura i el sentit de seguir pintant al segle XXI.

 1. Galeria Miquel Alzueta Sèneca, 9, Gràcia
 2. Ds feb 28 - Dt març 10
Informació

Peter Downsbrough. Fotografías

 • Gratis

Tercera mostra individual de l'artista nord americà Peter Downsbrough a Àngels Barcelona. L'exposició se centra en la seva conceptual obra fotogràfica, que des de 1978 i fins a l'actualitat s'ha convertit en una de les pràctiques més reconegudes i entre les que també s'inclouen l'escultura, l'obra sobre paper, les pel·lícules, els llibres o les intervencions en l'espai públic.

 1. Àngels Barcelona Pintor Fortuny, 27, Ciutat Vella, 08001
 2. Dl març 2 - Dv març 6
Informació

Mestres antics. Dibuix a Sant Lluc del XIX al XX

 • Gratis

Una oportunitat per conèixer, a través del dibuix, els fundadors i mestres del Cercle Artístic Sant Lluc. S'exposen obres d'Enric Sagnier, Joan Miró, Josep Llimona, Joaquim Torres-García i Antoni Utrillo, entre d'altreas, que no només evidencien les qualitats tècniques que els van convertir en mestre d'artistes sinó que també delata els aspectes de la seva concepció de l'art.

 1. Cercle Artístic de Sant Lluc Mercaders, 42, Sant Pere, la Ribera i el Born, 08003
 2. Ds feb 28
Informació

Ana Prada. Don't escape the ordinary

 • Valoració: 2/5
 • Gratis

Duchamp va donar el tret de sortida: s’obria la veda per fer art amb objectes quotidians. I Warhol ho va rematar incloent tot tipus de productes de consum en les seves peces. Aquí diversos estris de producció seriada nous de fàbrica es transformen, tot conformant la proposta d’Ana Prada. Criden l’atenció les escultures d’aparença molecular creades amb raspalls de dents acoblats ('TB Creator') o una circumferència totèmica ('Ring mother') formada per masses i morters de fusta. En aquestes escultures, reconeixem l’objecte que l’artista ha decidit inutilitzar en pro d’un nou ens, que cerca el seu significat a partir de la repetició. Altres obres ('Creeper o Green with envy'), integrades a la paret de la galeria, es destruiran quan es clausuri l’exposició. Es tracta d’ungles postisses de colors i grapes que conviden a imaginar un paisatge arbori. La mostra es completa amb una trentena de dibuixos i una foto que contribueix al desconcert.

 1. Estrany de la Mota Ptge. Mercader, 18, Eixample, 08008
 2. Ds feb 28 - Ds març 28
Informació

Enzo Dal Verme. Retratos en Silencio

 • Gratis

Després d'haver immortalitzat a celebritats com Donatella Versace, Marina Abramovic, Bianca Jagger, Wim Wenders i moltes altres, el fotògraf italià capta el silenci que s'amaga després de la màscara social de personalitats desconegudes però igualment carismàtiques a l'exposició 'Ritratti In silenzio' (retrats en Silenci). Una mostra d'imatges amb simple plantejament, un rostre i un gest, com en els quadres de la tradició retratística italiana que han fascinat al fotògraf durant els seus estudis d'història de l'art. Per exemple els retrats de Giovan Battista Moroni, artista del segle XVI, famós sobretot per la seva capacitat de conjugar la fidelitat al model, fins i tot amb les seves imperfeccions físiques, a través de la investigació introspectiva, d'aquí la intensitat i la quietud que caracteritzen les mirades.

 1. Institut Italià de Cultura de Barcelona Passatge Méndez Vigo, 5
 2. Dj març 5 - Dc abr 8
Informació

Kids & Animals

 • Gratis

Mostra d'obres elaborades en diferents tècniques (il·lustració, pintura figurativa i abstracta, gravat, serigrafia ...), que tenen com a temàtica els animals. Els artistes que hi participen són: Amaia Arrazola, Sergio Mora, Eva Armisén, Bernat Cormand, Maxi Luchini, Miju Lee, Carmen Segovia, Mr. Ed, Morteza Zahedi, Vanessa Linares, Vall Karsunke.

 1. Plom Gallery Sèneca, 31, Gràcia
 2. Ds feb 28
Informació

Qui té por del roig?

 • Gratis

Mostra formada per una seixantena de pintures i gravats procedents de la col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València. Són obres que reflecteixen l’art d’artistes espanyols del segle XX amb un comú denominador: el posicionament de tots ells a favor de l’art compromès. 'Qui té por del roig?' pren el títol d’una obra de Valerio Adami que es podrà veure a l’exposició. La col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València està integrada per artistes, principalment espanyols del segle XX, que han situat el seu ideari creatiu en el marc de la crítica sociopolítica.

 1. Centre d'Art Tecla Sala Av. Josep Tarradellas i Joan, 44
 2. Ds feb 28 - Dv maig 8
Informació

Laura Medrano. Prohibida

 • Gratis

Primera exposició de Laura Medrano (Alacant, 1976) a la galeria. La mostra ens proposa descobrir la seva particular visió de la Xina: des d’una mil·lenària Ciutat Prohibida, antic Palau Imperial de la Dinastia Ming, a Beijin, fins als més moderns gratacels, que l’artista va tenir l’oportunitat de fotografiar durant la seva estada a l’any 2013.

 1. Il Mondo Calàbria, 178, Eixample, 08015
 2. Ds feb 28 - Ds abr 11
Informació

Ixone Sádaba. Gulala

 • Gratis

Exposició individual de l'artista de Bilbao Ixone Sádaba, que exhibeix per primera vegada les 15 fotografies de la seva sèrie 'Gulala', paraula Kurda per Rosella de Opi, una flor que cobreix els camps de Kurdistan a la primavera i internacionalment és reconeguda com la imatge que representa la guerra. Les peces en blanc i negre mostren imatges semi-abstractes, que són primers plans de traços realitzats en les parets, sostres i pisos d'algun recinte.

 1. Tasneem Gallery Castellnou, 51, Sarrià-Sant Gervasi, 08017
 2. Dj març 5 - Dv març 13
Informació
Més activitats gratuïtes

Els usuaris diuen

4 comments
Montse
Montse

Moltes gràcies mac@s!!!!

Sandra
Sandra

Home, els mercats gratis gratis són si vas i només mires, a la que compres ja no xDDD Però merci igualment, ja tinc uns quants plans per aquest cap de setmana quan puji a la ciutat :)

aleix
aleix

Es mentira, no es gratis

Ivan
Ivan

Gratis, curioso concepto. El primer link que abro sobre una exposición en el nuevo museo dhub, y en la propia pagina del timeout me pone que vale 3-5 euros. O ellos mismos no se aclaran (los del timeout) o el concepto gratis es diferente para ellos que para mi.