Barcelona gratis! Sortir sense gastar

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res…

0

Comentaris

comments.add +

A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies.

Fira per la Terra 2015

 • Gratis

La Fira de la Terra, un gran esdeveniment que busca promoure una manera de viure respectuosa amb el planeta, celebra enguany la seva vintena edició, l'activitat central de la qual és una acció popular i reivindicativa contra les armes nuclears, orgnitzada conjuntament amb la Fundació Fundipau. Enguany repeteixen amb el Mercat de Pagès, un desplegament de parades de pagesos de l'agricultura local i ecològica, i hi serà també la tradicional fira d'artesans i associacions. Entre les moltes activitats programades hi ha conferències, tallers i activitats familiars que giren al voltant del repensament de la nostra manera de viure.

 1. Arc de Triomf Passeig Lluís Companys, s/n, Born-Ribera
 2. Dg abr 26
Informació

Escultura espanyola. Segles XX-XXI

 • Valoració: 4/5
 • Gratis

El títol de l’exposició, 'Escultura espanyola. Segles XX-XXI', ja ho diu tot, o gairebé. Estem davant d’una selecció d’escultura espanyola realitzada durant els darrers cent anys. El recull, que ha estat cosa de Kosme de Barañano, inclou peces dels principals escultors del territori, però no hi són tots. “És una aposta personal –es defensa, abans de possibles atacs, en el text del catàleg–, és la meva reflexió que comença pel millor escultor basc, Paco Durrio, i acaba amb l’obra d’un alumne de fa anys, David Rodríguez”. Entremig, es traça un recorregut pels camins sinuosos –per tècniques, materials i conceptes– de l’art d’esculpir i modelar. Una vintena d’obres que donen una idea general del que s’ha fet i del que es fa avui. La ceràmica 'Gran medallón con figura o El sueño de Eva' (1908), de Durrio, serveix per començar. A continuació, dos aiguaforts de Picasso, que formen part de la meravellosa 'Suite Vollard' (1930-1937), donen fe de l’interès de l’artista per l’escultura. Llàstima que no s’hagi pogut incloure cap obra del malagueny que és qui, de nou, agafa una de les arts i la porta fins a límits aleshores insospitats. Però no ens desviem i tornem a la sala. L’exposició transcorre –no necessàriament de manera cronològica– amb 'El Picador' (1925), de José de Creeft; dos autoretrats de Juli González i el bronze 'Femme dite Les trois plis’ (1931), i la fusta 'Ilarik II' (1954), de Chillida; i es desenvolupa amb una nòmina de noms prou previsible (no per això menys valuosos)

 1. Marlborough Enric Granados, 68
 2. Dl abr 27 - Ds maig 9
Informació

Jordi Socías. Fotografies trobades

 • Valoració: 3/5
 • Gratis

No és fàcil resumir 45 anys d’intensa carrera fotogràfica en dues habitacions i un passadís. O fer-ho a través de poc menys d’una cinquantena d’imatges, gairebé una per any d’activitat. Per això aquesta exposició de “fotografies trobades” no és una antològica ni, en el sentit estricte, una retrospectiva. Es tracta simplement d’un aplec d’imatges per a gaudi de l’espectador.Aquestes imatges han de ser vistes en el seu context històric –les que retraten instants de la Transició democràtica–, cultural –rostres de creadors, referents universals– i fins i tot lingüístic –l’ús del blanc i negre, l’especial manera d’enquadrar...–.Podem obviar qui és Jordi Socías, per bé que té pàgina web pròpia, però sempre queda l’obra. Socías s’inicia en la fotografia empès pel cinema de Bertolucci i la Nouvelle Vague francesa. El 1972 ja exerceix de corresponsal a Barcelona del setmanari Cambio 16, i el 1976 es trasllada a Madrid, on viurà la Transició i l’escena coneguda com La Movida. Col·laborarà amb directors de cinema realitzant fotografia de rodatge, i dirigirà l’agència Cover. En cert sentit, encarna la nova fotografia periodística espanyola, que tant aborda actes del recentment autoritzat Partit Comunista com inunda els suplements dominicals de glamur.Aquesta exposició no es tracta tan sols d’un aplec d’imatges, d’una nutritiva escudella de tons de grisos. La mida de les fotografies, en general superior a 1 metre per 70 centímetres, i la poca distància que hi ha entre aquestes ens suggere

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dg abr 26
Informació

Sophie Calle. Modus vivendi

 • Gratis

Retrospectiva de l’artista francesa Sophie Calle que repassa la seva obra des de mitjans dels anys vuitanta fins a l’actualitat. En la diversitat de vivències de l’artista durant quatre dècades, es fa palesa la seva relació amb els altres i amb ella mateixa; és a dir, la seva intenció de construir la mirada i d’autoconstruir-se. Les seves obres no han deixat de fer-se en primera persona. D’altra banda, la relació amb l’altre, amb els altres, també queda implícita en aquesta recerca de la bellesa i de l’art en els seus diferents vessants.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dg abr 26 - Dg juny 7
Informació

Catalunya MOTO. Indústria, societat, competició i tecnologia

 • Gratis

Exposició en forma d'homenatge a totes les persones que en el passat i en el present han fet possible que Catalunya esdevingui una referència mundial del sector, i també vol projectar una mirada il·lusionada al futur. Un èxit col·lectiu en el qual han col·laborat els pioners i les marques d’un passat llegendari i els destacadíssims èxits esportius dels joves pilots catalans, aplicant la fórmula de talent, tenacitat i esforç.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dg abr 26 - Dg oct 25
Informació

Eduardo Chillida. Entre las formas

 • Gratis

Eduardo Chillida és, sens dubte, un dels artistes espanyols més importants i dels escultors que més van marcar l'escola artística nacional. Aquesta mostra, creada especialment per al Roca Barcelona Gallery, pretén descobrir al públic la vessant més desconeguda i personal de l'artista basc. La mostra gira entorn de tres aspectes fonamentals de Chillida: la seva obra pública, les seves creacions gràfiques i els seus treballs de petit format que presenten la seva faceta més íntima. La mostra recull una miscel·lània de peces, projectes, escultures de petit format i diversos materials, obra gràfica, manuscrits i fotografies que ofereixen una visió homogènia i coherent del llenguatge de l'artista.

 1. Roca Barcelona Gallery Joan Güell, 211-213, Les Corts
 2. Dl abr 27 - Ds maig 2
Informació

Tristan Perich. Sound in Bits

 • Gratis

Tristan Perich compagina a la seva obra les arts visuals i la música, i en ambdós camps pugna per fer visible i audible la interrelació del codi lògic amb la impressió sensorial. A mig camí entre la simplicitat de l'ordre matemàtic i la complexitat del món orgànic, els seus dibuixos i instal·lacions sonores fan visible i audible el procés de la seva pròpia realització. La peça 'Octave' s'inclou a l'exposició en col·laboració amb el cicle Sampler Sèries de L'Auditori. És també la primer exposició indivual a Espanya de Tristan Perich que al 2013 va ser seleccionat para 'Soundings': primera gran exposició del MoMA sobre art sonor i en la qual es mostraven els treballs dels artistes contemporanis més innovadors treballant amb so.

 1. Àngels Barcelona Pintor Fortuny, 27, Ciutat Vella, 08001
 2. Dl abr 27 - Dl maig 11
Informació

RCR Arquitectes. Creativitat compartida

 • Gratis

La mostra ofereix un recorregut pels 25 anys de trajectòria de l’estudi RCR Arquitectes. Creat el 1987 i integrat per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, RCR destaca per l’aposta que fa per la recerca d’una arquitectura en harmonia amb l’entorn. La trajectòria d’RCR Arquitectes es vincula als paisatges de la Garrotxa, les pedres volcàniques, els boscos, la llum de la comarca, la proximitat amb els artesans i els industrials, i aquestes arrels es manifesten més enllà de les seves fronteres.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dl abr 27 - Ds set 12
Informació

La Barcelona del PSUC

 • Gratis

La importància de la fotografia en la recuperació de la memòria d’aquesta ciutat, juntament amb la important activitat del PSUC com a fenòmen mobilitzador de la ciutadania, possibilita a Barelona Visions realitzar una exposició plena de contingut històric i social a través de la recuperació/visualització del fons de fotografies que l’arxiu del PSU ha anat aglutinant.   Hi trobarem imatges de diferents tipologies i formats. De gent i militants anònims o de professionals de la fotografia que en el seu moment van fer el seguiment d’aquesta rica activitat del Partit.   La intenció és mostrar els originals tal i com es conserven en el fons arxivístic, en molts casos encara per catalogar. Així doncs trobarem formats diferents, estils variats i no estils, suports diversos i materials en estat de conservació molt diferents.

 1. Barcelona Visions Banys Vells, 7, bxs, 08003
 2. Dg abr 26
Informació

#Instacraft

 • Gratis

Si encara no us heu contagiat de la moda del 'do it yourself', a l'exposició #Instacraf és una bona oportunitat per fer-ho. Les millors fotografies craft del 2014, penjades amb l'etiqueta #Instacraft, formaran aquesta mostra dels moments on veterans i novells del fil i l'agulla, ensenyen el seu quit de ganxet, el seu moment ideal per cosir, el moneder acabat... Entre els assistents se sortejaran llibres on s'explica com fer coses que mai haguessis pensat que es podrien fer amb ganxet o les últimes tendències del món del crochet.

 1. Centre Cívic Casa Sagnier Brusi, 61, Sant Gervasi, 08006
 2. Dv feb 13 - Dj abr 30
Informació

Cicle les 1000 i 10 paraules: La paraula com a eina reivindicativa

 • Gratis

Un cicle multi-disciplinari que posa l'accent en la paraula i el seu poder a partir d'exposicions d'art, espectacles, actes performàtics, cabarets i debats. La paraula com a centre de l'acció. Consulteu totes les activitats a la web del centre cívic.

 1. Centre Cívic Besòs Rambla Prim, 87-89, Sant Martí
 2. Dg abr 26 - Dj abr 30
Informació

Ricardo Nomdedeu. Metamorphosis

 • Gratis

Els vibrants colors de les pintures de l'artista Ricardo Nomdedeu són els protagonistes de 'Metamorphosis', aquesta exposició on entrarem de a fons en les evocacions que provoquen els seus colors. Blaus, liles, verds...

 1. N2 Galeria Enric Granados, 61, Eixample
 2. Dl abr 27 - Dj abr 30
Informació

Women’s Nike Run Club Barcelona

 • Gratis

Voleu començar a córrer però us falta una empenteta? El Women 's Nike Run Club Barcelona munta cada dimarts a les 20 h una sessió de' running' per a dones dirigida per l'atleta olímpic i entrenador del Nike Run Club Barcelona, Nacho Cáceres, amb sortida des de l'Hotel W, l'hotel vela, i al costat del mar. Les sessions per a 50 'runners' són gratis, així que si busqueu una manera de posar-vos en forma sense gastar diners, pot ser una bona opció. I si sortir a córrer soles us costa, el compromís amb el Run Club femení pot ajudar-vos a mantenir la disciplina de l'entrenament setmanal. Per participar cal apuntar cada setmana a www.nike.com/es/ca_es/c/cities/barcelona.

 1. Hotel W Plaça de la Rosa dels Vents, 1, Barceloneta
 2. Dt abr 28 - Dt maig 26
Informació

Els millors tenors del món

 • Gratis

Mostra basada en el llibre del mateix nom en què 44 tenors de prestigi mundial parlen de les seves carreres, costums i secrets, i comparteixen fotografies privades. L’exposició, que arriba de la mà del Festival del Castell de Peralada, aplega 18 fotografies de Johannes Ifkovits, que també és l’autor dels textos, i de l’Òpera Rifko Verlag.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dg abr 26
Informació

Michel Collet. Thegibberishmelody

 • Gratis

Michel Collet és un poeta i artista. No obstant això, no assigna la seva obra a una especialitat concreta, preferint fer referència al que ell anomena la 'Pràctica del Divers "(Pratique du Divers). Realitza exposicions, esdeveniments, accions, performances, edicions i lectures, experimentant en les' zones intermèdies 'entre l'art i el no art. Dirigeix diferents estudis al departament d'investigació en performance del centre ISBA de Besançon i al laboratori de ciències de l'art de la Université de Strasbourg.

 1. Galeria H2O
 2. Dl abr 27 - Dj abr 30
Informació

Unseen. Jessica Lange

 • Gratis

El 1967, Jessica Lange obté una beca de la Universitat de Minnesota per estudiar fotografia, però els avatars de la vida estudiantil la duen a Espanya i a París, on decideix donar preferència a  l’art dramàtic abans que a la pràctica fotogràfica. És aleshores que comença la seva carrera com a actriu, que la porta a convertir-se en protagonista de pel·lícules emblemàtiques i a rebre dos Oscar com a millor actriu per les seves actuacions a 'Tootsie', el 1983 i a 'Blue Sky', el 1995. No serà però fins més endavant, a primers anys 90 (quan Sam Shepard li regala una 'Leica' M6), que Jessica Lange reprengui la seva activitat fotogràfica. Enregistra les seves imatges en el decurs dels seus viatges: Estats Units, França, Finlàndia i Itàlia són alguns dels països que recorre, tot i demostrar una especial predilecció per Mèxic 'per les seves llums i les seves grans nits', com ella mateixa destaca. Aquesta exposició, reuneix 134 fotografies realitzades els darrers vint anys. S’articula en dues sèries: 'Things I see' i 'Mexico, on scene'. Gran part d’aquestes fotografies no han estat mai exposades i es presentaran per primer cop.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dg abr 26 - Dg juny 28
Informació

Young Talents in Contemporary Art, III: Jan Monclús i Lluc Baños

 • Gratis

Reinassance Barcelona Hotel i Alejandrogallery presenten un cicle d’exposicions per a la promoció dels joves talents de Catalunya en la creació d’Art Contemporani. La tercera exposcició del cicle inclou obres dels artistes Jan Monclús i Lluc Baños. Els dos artistes van estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona (UB) i es caracteritzen pel seu talent en connectar amb la creació contemporània internacional, per la investigació visual i conceptual, que es materialitza en obres que demostren també un virtuosisme en els seus respectius mitjans: pintura i escultura.

 1. Renaissance Barcelona Hotel Pau Clarís, 122, 08009
 2. Dg abr 26
Informació

réserVoir

 • Gratis

Després d’anys d’acumular, recopilar i personalitzar frases, citacions i idees d’altri apuntades en trossos de paper, el 23 d’octubre del 2003 Manel Clot va prendre consciència de l’arxiu que aquest gest senzill i íntim havia generat amb el pas del temps: un 'museu de frases' atemporal, desjerarquitzat i inesgotable on, de manera caòtica i expansiva, hi ha gran part dels seus interessos emocionals i vivencials relacionats amb l’art contemporani. Una manera de pensar i sentir la pràctica artística estretament lligada a una manera de pensar i sentir la realitat. En definitiva, una metodologia de treball basada en connexions afectives i estructures de complicitat.RéserVoir genera dos nivells d’intensitat complementaris. D’una banda, i a mode de tesi de comissariat, recupera la col·lecció de frases de Manel Clot; de l’altra, l’arxiu dóna peu a una exposició col·lectiva formada per tota una sèrie d’artistes units a ell professionalment i emocionalment. Artistes que, al llarg de les seves trajectòries, han viscut experiències concretes amb Manel Clot i que, per tant, comparteixen una determinada sensibilitat i actitud davant del fet artístic. Artistes que, des de diferents punts de vista, comparteixen també la condició processual de l’arxiu i les seves possibilitats de distribució més enllà del format expositiu.

 1. La Capella Hospital, 56, El Raval, 08001
 2. Dg abr 26 - Dg maig 17
Informació

Lydia Delgado. Dibuixos

 • Gratis

Dissenyadora fonamental dins el món de la moda actual, Lydia Delgado, presentarà mitjançant les seves obres sobre paper, la seva faceta, poc coneguda, dedicada a les arts plàstiques. Es tracta d’obres, on l’espontaneïtat del traç, l’elegància de les formes i l’armonia dels colors i la composició, ens deixaran veure la imaginació i creativitat, de l’artista.

 1. Alejandro Sales Julián Romea, 16, Gràcia, 08006
 2. Dt abr 28 - Dj abr 30
Informació

16è Concurs de Còmic de Nou Barris

 • Gratis

El Centre Cívic Can Verdaguer esdevé un espai de trobada dels amants del còmic. La primera cita és el concurs de còmics. Per a participar-hi podeu lliurar els vostres treballs fins al 23 de maig. Hi ha dues categories, una per a nois i noies de 9 a 15 anys, i una altra per a majors de 16 anys. Els mesos d’abril a juliol, Can Verdaguer acollirà també activitats relacionades amb aquest món, com ara exposicions, xerrades, activitats per a escoles i instituts, a càrrec de dibuixants professionals i col·lectius especialistes.

 1. Centre Cívic Can Verdaguer Piferrer 94-100, 08016
 2. Dl abr 27 - Dc maig 27
Informació

Jordi Casañas. 21 fotografies

 • Gratis

Exposició del fotògraf Jordi Casañas, que sobre la seva obra va escriure: Les meves fotografies sorgeixen d’una idea preconcebuda transformada en accidentalitat. Són imatges conceptualment premeditades però formalment atzaroses. Busco en les imatges allò que Roland Barthes anomenava el 'punctum': un detall, alguna cosa que esdevé íntima, que ens sorprengui a través d’una presència inoportuna, que ens inquieti, però que sobretot ens permeti reflexionar a partir d’una suggerència.

 1. El Quadern Robat Còrsega 267, principal 2 B, 08008
 2. Dt abr 28 - Ds maig 30
Informació

Cintapinta. Gravitant

 • Gratis

Exposició de pintura de l'artista barcelonina Cintapinta (Cinta Vidal Agulló) on pretén mostrar que vivim en un mateix món, però l'habitem de formes molt diverses. Juga amb elements i espais quotidians situats de forma impossible per expressar que de vegades la dimensió interna de cada un de nosaltres no concorda amb l'estructura mental dels que ens envolten. L'espai arquitectònic, els estris del dia a dia, no són només elements de conflicte, sinó que són alhora metàfora del difícil encaix de tot allò que configura el nostre espai quotidià: les relacions socials, de parella, la feina, les ambicions i il·lusions... La tècnica realista ajuda a potenciar el reconeixement per part de l'espectador de l'espai comú que habitem, ajudant així a entrar en la confusió ordenada que es proposa.

 1. Miscelänea Guàrdia, 10, Ciutat Vella, 08002
 2. Dg abr 26
Informació

Inka Martí. Paisatges de vent

 • Gratis

Primera exposició individual de la fotògrafa alemanya Inka Martí. Com ella mateixa explica, sent la necessitat de parlar sobre la bellesa en contraposició a la degradació que ens envolta. La sèrie de fotografies que presenta, per primera vegada a la galeria, forma una singular exposició acuradament escollida. A 'Paisatges de vent' la bellesa pren forma en aquestes vint-i-tres fotografies en les quals l'artista prescindeix del color per oferir-nos la llum del blanc que veu en els seus somnis i que a través de la càmera cobren vida i se'ns mostren com a mirall del seu ser intern.

 1. Ambit Galeria d'Art Consell de Cent, 282, Eixample
 2. Dt abr 28 - Ds maig 30
Informació

Sobretot Goya

 • Gratis

Exposició que aplega més de 150 estampes de Francisco de Goya i dels gravadors espanyols contemporanis. Obres d’artistes com: Ramon Bayeu, Salvador Carmona, Camarón, Moles, Fontanals, Muntaner, Selma, Ametller, Esquivel, Barcelón, Esteve, etc. A partir de 5 grans temes: el retrat i la imatge del poder, la guerra i la crueltat, el poble i les supersticions, l’oci i el lleure, i el paper de la dona en la societat del seu temps, es compara el diferent tractament tècnic i la distinta mirada oferida pels més importants creadors gràfics espanyols a cavall entre el segle XVIII i XIX.

 1. Palau Antiguitats Gràcia, 1, Gràcia, 08012
 2. Dl abr 27 - Dl maig 25
Informació

República, Guerra, Dictadura: Foto Fixa Sabaté

 • Gratis

Els autors de les imatges d'aquesta exposició són onze fotògrafs, entre els quals Antonio Gavilán, Carlos Pérez de Rozas, Emilio Godes, Juan Gyenes i Salvador Torres Garriga. Es tracta de reproduccions actuals de gran qualitat dels negatius originals que es conservaven a Reproducciones Sabaté, un dels laboratoris de fotografia industrial de Barcelona –encara en actiu– on els productors de les pel·lícules dipositaven els negatius de les fotos fixes per a fer-ne reproduccions, tant per a la premsa com per a publicitat. L’exposició permet copsar, a través de fotos fixes de rodatges, com en aquells anys convulsos que van passar de la República al franquisme, el cinema representava l’ideal de societat, amb les seves contradiccions i les seves característiques peculiars, il·lustrant el treball, l’oci o les relacions de parella. Un objectiu complementari de la mostra d’aquestes fotografies és reivindicar la figura i la feina del foto fixa, un personatge molt més important en un rodatge del que es considerava fins ara.

 1. Filmoteca de Catalunya Plaça Salvador Seguí, 1, El Raval, 08001
 2. Dg abr 26 - Dg ag 30
Informació

Marcos Ávila Forero. Paisajes Revoltosos

 • Gratis

L'exposició 'Paisajes Revoltosos' reuneix una sèrie de projectes que mostren de manera humana, sensible i poètica realitats difícils explorant el desplaçament forçat i el fenomen migratori a través de la violència, la deshumanització i les històries personals. Marcos Àvila Forero es converteix en testimoni i còmplice d'aquestes 'micro-històries', confrontant les barreres geogràfiques i ideològiques que existeixen avui dia.

 1. ADN Enric Granados, 49, Eixample, 08008
 2. Dt abr 28 - Dj abr 30
Informació

Museum

 • Gratis

Aquest local de copes va ser el primer vídeo bar d'ambient de la ciutat. Hi trobareu diverses pantalles que simulen quadres on es projecten videoclips amb les novetats pop més recents.

 1. Sepúlveda, 178, Eixample, 08011
Informació

Patrons

 • Gratis

Una sala i quatre peces tèxtils serveixen d'excusa per a trobar-nos experimentant diferents estats d’un mateix. La proposta de Berta Vallvé passa per analitzar i fer un registre de com intervenen els patronatges tèxtils en els patrons de conducta de l’individu, captant la varietat de relacions que s'originen en cada cos. Aquesta obra s'anirà completant amb la participació d'un públic actiu, un suport sensible, que definirà els conceptes als que els transporta l'acció de vestir les peces.

 1. Centre Cívic Guinardó Ronda Guinardó, 113 - 141, 08041
 2. Dl abr 27 - Dt abr 28
Informació

Qui té por del roig?

 • Gratis

Mostra formada per una seixantena de pintures i gravats procedents de la col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València. Són obres que reflecteixen l’art d’artistes espanyols del segle XX amb un comú denominador: el posicionament de tots ells a favor de l’art compromès. 'Qui té por del roig?' pren el títol d’una obra de Valerio Adami que es podrà veure a l’exposició. La col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València està integrada per artistes, principalment espanyols del segle XX, que han situat el seu ideari creatiu en el marc de la crítica sociopolítica.

 1. Centre d'Art Tecla Sala Av. Josep Tarradellas i Joan, 44
 2. Dg abr 26 - Dv maig 8
Informació

Univers Marca Barcelona

 • Gratis

Exposició que s’endinsa en l’essència de la ciutat de Barcelona i que mostra de manera sensorial i experiencial els seus valors i sectors de negoci de projecció internacional. Motors de desenvolupament, tant emergents com consolidats, que representen els actius, els atributs i els valors que la identifiquen com una de les ciutats de referència al món.

 1. Sala Ciutat Carrer Ciutat, 2, Ciutat Vella
 2. Dg abr 26 - Dv juny 26
Informació

Victor Jaenada. Romanticisme-Punk

 • Gratis

L'artista barceloní Victor Jaenada presenta la seva segona exposició individual a la Galeria Balaguer. Continuant amb la seva línia de treball habitual veurem obres multi-disciplinars i específiques per l’espai i la ocasió. Aquesta vegada sota el signe del 'Romanticisme-Punk', ens proposa una mostra arriscada i diferent, sense obres en venda i sense inauguració. Un viatge iniciàtic on converteix l’espai de la galeria en la seva particular caverna i introduint-nos en un univers d’ombres. Instal·lacions, pintures murals, pells de conill, rituals, i l’instint, aniran guiant-nos per aquest camí, que al final el que pretén, com tot l’art, és donar algun tipus de resposta a allò desconegut, llançar una tènue llum.

 1. Galeria Balaguer Consell de Cent, 315, entl.2a, 08007
 2. Dt abr 28 - Ds maig 30
Informació

Pau Ardid. Exposició Col·lectiva

 • Gratis

'Exposició Col·lectiva' és una mostra fotogràfica que, a través de l’art i una certa ironia, reflexiona sobre les possibilitats de la fotografia per veure, recórrer i inscriure imatges en la realitat del món actual. La mostra compta amb obres que freguen l’art conceptual i d’altres més pròpies del fotoperiodisme, sempre posant una mirada crítica (o si més no, reflexiva) sobre la societat, els mitjans de comunicació, les xarxes socials. L’obra que dóna nom a la mostra està formada per un conjunt de fotografies de barres metàl·liques del metro de Londres, on resideix Pau Ardid. L’enorme quantitat de mans que s’hi han agafat han acabat generant un desgast en aquestes barres, dibuixant formes a través de l’erosió de la pintura. Amb subtilesa poètica, aquestes fotografies ens mostren com aquesta ocupació massiva dels espais i la seva permanent exposició a un enorme col·lectiu acaba per transformar-los i transforma necessàriament també la manera que tenim de veure’ls i mirar-los. Altres obres com els 25 filtres de Instagram sense imatge insisteixen en aquest punt: els mecanismes a través dels quals mirem i pensem el que ens envolta.

 1. MCAM. Galeria Maria Costafreda Art Management Mallorca, 194, Eixample Esquerre
 2. Dl abr 27 - Ds maig 23
Informació

Dani Buch. Encuentros misticos

 • Gratis

Pintor, dibuixant i gravador, Dani Buch (Girona, 1976) experimenta a través de diversos suports i materials, els límits del possible: un univers propi que obliga, a qui contempla la seva obra, a un incessant qüestionament de les fronteres del establert pels nostres sentits. Desafiant una vegada més, a través de les seves creacions, la transgressió de la regla que divideix el pla del real i de l’imaginari, Dani Buch ens ofereix una nova progressió de la seva valent estratègia del risc. Ens convida aquesta vegada a contemplar el resultat de l’experiència que, rememorant el Triangle de Penrose -parábola geomètrica del impossible i inacabable-, ha generat un evocador periple creatiu a través de les seves diverses residències artístiques durant el 2014: de Barcelona a Cape Town; de Berlín a Barcelona.

 1. Espai B Torrent de l'Olla, 158, Gràcia, 08012
 2. Dl abr 27 - Ds maig 9
Informació
Més activitats gratuïtes

Els usuaris diuen

5 comments
Montse
Montse

Moltes gràcies mac@s!!!!

Sandra
Sandra

Home, els mercats gratis gratis són si vas i només mires, a la que compres ja no xDDD Però merci igualment, ja tinc uns quants plans per aquest cap de setmana quan puji a la ciutat :)

aleix
aleix

Es mentira, no es gratis

Ivan
Ivan

Gratis, curioso concepto. El primer link que abro sobre una exposición en el nuevo museo dhub, y en la propia pagina del timeout me pone que vale 3-5 euros. O ellos mismos no se aclaran (los del timeout) o el concepto gratis es diferente para ellos que para mi.

Jordi Z
Jordi Z

@Ivan Doncs jo he mirat a totes les resenyes que hi havia, pero cap es fa al DHUB !. Podries dir quina activitat es la que dius que es de pagament. Gracies Ivan.