Barcelona gratis! Sortir sense gastar

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res…

0

Comments

Add +

A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies.

Molt soroll per res

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat
 • Gratis

Autor: William Shakespeare. Versió i direcció: Israel Solà. Traducció: Salvador Oliva. Amb: Òscar Bosch, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Carles Gilabert, Ferran Herrera, Ariadna Matas, Santi Monreal. Ricard Sadurní.El sostre de l'amfiteatre temporal de Parking Shakespeare al Parc de l'Estació del Nord segueix el seu lent camí de perfecció. La cúpula de til·lers dibuixa ja un perfecte òcul central. L'espiral de ceràmica també segueix el seu camí a la perdició. I entre el cel i la terra la tossuda tasca d'una companyia que a l'estiu es dedica amb entusiasme a la versió més pura de l'ofici teatral. Utilleria mínima, res per amplificar la veu –un escenari sense acústica és un mur sord– i enormes ganes per fer de Shakespeare un autor popular capaç d'aturar el camí de qualsevol passejant. Si tinguessin totes les facilitats això seria Shakespeare in the Park i l'Estació del Nord Central Park. Sense totes elles –aquesta és la prodigiosa realitat– el que hi ha és una bona feina per adaptar l'autor a les circumstàncies, un sisè sentit actoral cada vegada més depurat per controlar millor l'especificitat de l'espai i l'audiència, un gust per la senzillesa i la proximitat, i un gran plaer pel joc teatral. Com els directors són figures canviants (Israel Solà per a aquest nou 'Molt soroll per res'), cal pensar que els mèrits que els identifiquen estan permanentment instal·lats en els membres de la companyia, ara també entrenats en els se

 1. Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord, 08013
 2. Dj jul 31 - Dg ag 3
Informació

Mas i Mas Festival 2014: La Banda Municipal de Barcelona a la Plaça del Rei

 • Recomanat
 • Gratis

Després de l'èxit de l'any passat, la Banda Municipal repeteix concert en un dels rovells de l'ou del centre de Barcelona, amb un programa festiu, que inclou peces de Beethoven, Txaikovski, Toldrà i de Salvador Brotons, que és qui dirigirà la formació. Aquest concert és una mena de tret de sortida dels concerts que durant tot el mes d'agost es faran al Museu d'Història de Barcelona.

 1. Plaça del Rei Plaça del Rei, Ciutat Vella
 2. Dj jul 31
Informació

Cinema a la fresca 2014: Holy Motors

 • Gratis

Leos Carax. França, 2012. VOSE. 115'.   'Holy Motors' narra 24 hores en la vida d'un ésser amb múltiples cares: assassí. vagabund. executiu, pare de familia... el protagonista té una identitat completament diferent en cadascuna d'aquestes vides. Un film inclassificable del director francès Léos Carax, protagonitzat per un genial Denis Lavant per on hi passen Kylie Minogue i Eva Mendes entre d'altres i que va guanyar el premi a la millor pel·lícula a l'edició 2012 del Festival de Sitges.

 1. Platja de Sant Sebastià Passeig de Joan de Borbó, s/n, Ciutat Vella
 2. Dj jul 31
Informació

Cómplices y testigos

 • Valoració: 2/5
 • Gratis

El 1894, ara fa 120 anys, Sorolla pintava el seu cèlebre quadre I encara diuen que el peix és car. Es tractava d’una crítica social i laboral sobre els riscos de mariners i pescadors, basada en un text de Blasco Ibáñez. El va presentar a l’Exposición Nacional del 1895 i l’Estat el va premiar i comprar. Avui dia podem contemplar al Museo del Prado aquest primer assaig hispànic de crítica social... i la seva assimilació per part de les institucions.Cómplices y testigos és una mostra coŀlectiva que té lloc a la galeria ADN. Segons el fullet de presentació, està composta per “artistes que intervenen en esferes ‘no autoritzades’ que promouen altres maneres de participació i transformació social i creen noves vies de relació entre art, societat i vida, en definitiva, que cavalquen entre la coŀlaboració, la interacció i l’actuació coŀlectiva”. I quines són aquestes esferes no autoritzades? En aquest ordre, la immigració, les retallades i el problema de l’habitatge. En temps de Ramon Casas, i el seu cèlebre 'La càrrega' (1902), el problema era la justícia social, i la resposta, socialisme i anarquisme. El que ha canviat ara és que no hi ha grans respostes, tan sols accions ‘robinhoodesques’, ficcionalitzacions dramàtiques i postsituacionisme. La utopia s’ha quedat sense sostre.Núria Güell mostra 'Too much melanine' (2013), una peça duta a terme durant la Biennal de Göteborg (Suècia): va contractar una immigrant iŀlegal d’origen kosovar, que havia estat, a la seva terra, policia. La s

 1. ADN Enric Granados, 49, Eixample, 08008
 2. Ds maig 24 - Dj jul 31
Informació

El Rastro de la Virgen

 • Gratis

Torna El Rastro de la Virgen, tradicional mercat a l'aire lliure de segona mà. Una oportunitat per reviure les antigues fires de carrer, apostar pel reciclatge de roba, vinils, llibres i tot tipus d'objectes utilitzats, i potenciar una forma de consum alternatiu des del Raval. Necessiteu més arguments per començar el dissabte al carrer de la Verge?

 1. Carrer de la Verge Carrer de la Verge, Raval
 2. Ds ag 2
Informació

Downtown Market

 • Gratis

Moda i complements d'estiu a preus llaminers en un entorn agradable, amb vistes al mar. Aquesta és la proposta de Downtown Market que en l'edició Summer Sale ha reunit marques com Cotton Chic, Dalia Showroom, My Little Treasure, Silenzio, El Gato Vintage, Taller De Drapets i Blue Bird, entre d'altres

 1. Maremàgnum Moll d'Espanya, 5
 2. Ds ag 2 - Dg ag 3
Informació

Niu d'estiu al Museu de la Ciència

 • Gratis

Espai destinat a les famílies amb nens i nenes amb edat compresa màxim fins als 6 anys que té com a objectiu promoure i, sobretot, gaudir de la ciència a través de la descoberta, l'activitat espontània i el joc. Cada sessió té una durada de 30 minuts.

 1. Museu Blau Pl. de Leonardo da Vinci, 4-5, Sant Martí, 08019
 2. Dj jul 31 - Dg set 14
Informació

Obrim el mirador del CCCB

 • Gratis

El CCCB aquest any fa 20 anys i, per celebrar-ho, organitza 20 accions. Entre elles l’obertura, el primer diumenge de cada mes, d'11 a 20 h, del Mirador situat a la cinquena planta del CCCB. A través de la façana de vidre es pot contemplar Barcelona des d’una perspectiva poc usual: el mar, el Barri Gòtic i la Ciutat Vella, Montjuïc, el Tibidabo i la torre Collserola.

 1. CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Montalegre, 5, El Raval, 08001
 2. Dg ag 3 - Dg des 7
Informació

Fem Art 2014

 • Gratis

Un any més arriba la Mostra d’Art de Dones de Ca la Dona, la 20a edició d'aquest projecte artístic feminista que, al voltant d’una exposició monogràfica i temàtica, vol provocar reflexions artístiques diferencials, iròniques, dramàtiques i, sobre tot, alternatives a tot allò que estem acostumades a veure sempre tractat d’una mateixa manera. Aquest any la convocatòria ha proposat el tema 'Cos desobedient', i les propostes que s'hi han presentat, de qualsevol disciplina artística (arts visuals, escèniques, musicals) es presenten del 28 al 31 de juliol.

 1. Ca la Dona Ripoll 25, Gòtic, 08002
 2. Dj jul 31
Informació

Mac, cartellista

 • Gratis

Macario Gómez Quibus és, des del 1955, Mac, un dels millors cartellistes de cinema. La Filmoteca de Catalunya disposa del fons Mac, que conté més de 500 cartells. En presenten una selecció.

 1. Filmoteca de Catalunya Plaça Salvador Seguí, 1, El Raval, 08001
 2. Dj jul 31 - Dg set 14
Informació

Cinema a la fresca 2014: Tots volem el millor per a ella

 • Gratis

Mar Coll. Espanya, 2013. 97'.   Nora Navas és una dona acomodada de la zona alta de la ciutat. Ella només vol recuperar la il·lusió després d’un accident desafortunat. Vol sentir-se lliure de nou, sense adonar-se que la llibertat també té les seves pròpiesconseqüències. Senzilla però detallista, Mar Coll ens torna a sorprendre després del seu primer film 'Tres dies amb la família' revelant-se com una necessitat per al cinema espanyol actual.

 1. Platja de Sant Sebastià Passeig de Joan de Borbó, s/n, Ciutat Vella
 2. Dg ag 3
Informació

Catalunya Creativa I. Creativitat + tradició

 • Gratis

Cineastes, dramaturgs, artistes plàstics, dissenyadors, dibuixants de còmic i arquitectes agrupats sota un mateix paraigua, a la primera part d'una triple mostra dedicada a la creativitat més inquieta, desbordant i renovadora que treu el cap a la Catalunya del nou mil·lenni.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dj juny 19 - Dg set 28
Informació

Descobreix les 10 Barcelones

 • Gratis

Exposició fotogràfica que explora els racons més singulars i menys coneguts dels deu districtes barcelonins. Reconegudes amb la seva incorporació al banc d’imatges de la Viquipèdia, les 100 imatges que componen la mostra s'han escollit entre les més de 3.000 presentades al concurs de fotografia mòbil convocat per a l'exposició. Es tracta d'un projecte col·laboratiu creat pels ciutadans per captar l’essència menys tòpica de la ciutat.

 1. Sala Ciutat Carrer Ciutat, 2, Ciutat Vella
 2. Dj jul 31 - Dv set 12
Informació

Barcelona Design Week 2014: Out of the Box ‐ Design made in Israel

 • Gratis

L'exposició descriu a través d'objectes quotidians, la manera en què els dissenyadors israelians lidien amb la passió de crear davant la necessitat d'existir. La supervivència, com està comunament determinat, és la mare de totes les invencions. Sembla que en els camps de disseny, es requereix encara més del treball dels creadors. Se'ls requereix perquè pensin fora dels marges establerts, 'out of the box', per desenvolupar un punt de vista únic.

 1. DHUB. Disseny Hub Barcelona-Les Glòries Plaça de la Glòries, 37-38, Sant Martí
 2. Dj jul 31 - Dg ag 31
Informació

DOCfield>14: Pingüinos emperadores

 • Gratis

Paul Nicklen, guanyador de World Press Photo i del BBC Wildlife Photographer of the Year 2012, presenta un reportatge de gran format que retrata la vida dels pingüins emperadors en el seu hàbitat natural.

 1. Espai Mercè Sala Estació de metro de Diagonal, Eixample
 2. Dj jul 31 - Dl set 15
Informació

Els inconformistes

 • Gratis

La Virreina recupera un dels primers treballs de Martin Parr, 'The Non-Conformists', un projecte que va dur a terme amb Susie Mitchell i que fa referència a les comunitats metodistes i baptistes de prop de Yorkshire. El 1975 el fotògraf va retratar el dia a dia de les ciutats de Hebden Bridge i Calderdale i la seva gent, treballadors de fàbriques, miners i grangers d'esperit independent.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dc abr 16 - Dg jul 27
Informació

DOCfield>14: Family Love

 • Gratis

Darcy Padilla presenta un projecte basat en la biografia de Julie Baird. L'ha seguit durant 21 anys i n'ha recollit la història: la de Baird és una història de pobresa, drogues, VIH, relacions, naixements, morts, pèrdues i retrobaments.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dc juny 18 - Dg set 14
Informació

Mobilitzats

 • Gratis

Mostra que recull una reflexió sobre l’impacte social dels dispositius mòbils a través d’expressions artístiques com la fotografia, el disseny gràfic i els vídeos experimentals. L’exhibició presenta una selecció d’instantànies de fotògrafs barcelonins que mostren la presència quotidiana del mòbil en diferents entorns. Jordi Adrià, Catarina Barjau, Antoni Bernad, Edu García, Leila Méndez, Manuel Outumuro, Sergi Pons i Dani Riera són alguns dels autors que han cedit les seves obres. Una retrospectiva amb imatges d’àmbit internacional que mostra també l’ús dels dispositius en entorns polítics, poblats massais o en situacions de conflicte. L’exposició també analitza l’empremta del mòbil als mitjans de comunicació amb una mostra de portades Der Spiegel, Life, Icon, The Economist, The New Yorker o Wired, entre d’altres.

 1. Mobile World Centre Fontanella 2, 08002
 2. Dj jul 31 - Dt set 30
Informació

Amsterdam, Bangkok, Xiamen

 • Gratis

Gerald Van Der Kaap treballa amb varietat de disciplines artístiques: fotografia, vídeo i instal·lacions; ordinadors, televisió i CD-ROM; i vídeo digital i performances en directe sempre amb una visió conceptual i experimental. L'exposició és el resultat del treball de Van Der Kaap en diferents residències d'artistes en diverses ciutats del món.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dv juny 27 - Dg ag 31
Informació

Entre sueños, alas y cascabeles

 • Gratis

L'exposició mostra els darrers treballs de Tono Carbajo, fotografies, objectes i videoinstal·lacions que fan tangible un univers social, de reflexió, de gust i disgust per la vida. En una societat a la deriva l'individu intenta, una vegada i una altra, salvar-se de nou. L'artista explora aquesta poètica a través de materials viscuts, com la fusta de marcs de portes o les increïbles ales desmembrades d'un avió.

 1. Piramidón, Centre d'Art Contemporani Concili de Trento, 313, Sant Martí, 08020
 2. Dj juny 12 - Dv set 12
Informació

Consumption

 • Gratis

El certamen internacional Prix Pictet sobre fotografia i sostenibilitat presenta les fotos de Michael Schmidt, guanyadores del premi de l'edició d’enguany, i una selecció d'altres obres que optaven al guardó en aquesta exposició. El Prix Pictet és un premi de fotografia sobre sostenibilitat de gran prestigi internacional. El seu objectiu és utilitzar el poder i la capacitat de suggestió de la fotografia per transmetre missatges globals sobre la preservació del medi ambient. Els fotògrafs que exposen al Palau Robert són, a més de Michael Schmidt, Adam Bartos, Motoyuki Daifu, Rineke Dijkstra, Hong Hao, Mishka Henner, Juan Fernando Herrán, Boris Mikhailov, Abraham Oghobase, Allan Sekula i Laurie Simmons.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dj jul 31 - Dg ag 24
Informació

DOCfield>14: Las vidas del agua

 • Gratis

Reportatge fotogràfic De Juan Carlos Tomasi que mostra la importància de la qualitat de l'aigua per al tractament mèdic contra la desnutrició a Níger en projectes de Metges sense Fronteres, així com la importància de creuar fronteres i donar veu a aquesta problemàtica.

 1. Roca Barcelona Gallery Joan Güell, 211-213, Les Corts
 2. Dj jul 31
Informació
Més activitats gratuïtes

Els usuaris diuen

4 comments
Montse
Montse

Moltes gràcies mac@s!!!!

Sandra
Sandra

Home, els mercats gratis gratis són si vas i només mires, a la que compres ja no xDDD Però merci igualment, ja tinc uns quants plans per aquest cap de setmana quan puji a la ciutat :)

aleix
aleix

Es mentira, no es gratis

Ivan
Ivan

Gratis, curioso concepto. El primer link que abro sobre una exposición en el nuevo museo dhub, y en la propia pagina del timeout me pone que vale 3-5 euros. O ellos mismos no se aclaran (los del timeout) o el concepto gratis es diferente para ellos que para mi.