Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona, Born
Foto: Shutterstock

Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Activitats gratuïtes per fer a Barcelona: concerts, exposicions, tallers i altres propostes que pots fer sense pagar

Editat per
Eugènia Güell
Escrit per
Ricard Martín
i
Borja Duñó
Publicitat

Què podeu fer gratis avui a Barcelona? Moltes coses. A la ciutat hi ha un munt d'activitats gratuïtes, propostes culturals molt interessants que no necessiten grans quantitats de calés. De fet, tenim obres de teatre, exposicions gratis, concerts, mercats i encara moltes altres propostes que no costen ni un cèntim. Us fem una tria d'activitats perquè les gaudiu sense treure el moneder. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Coses per fer gratis a Barcelona

  • Música
  • Música

Amb l’arribada del bon temps, no hi ha cap racó de Barcelona que escapi dels esdeveniments a l’aire lliure –només cal veure l’agenda del cap de setmana per confirmar-ho–. Des d’activitats gratuïtes per a tota la família al Jardí Botànic de Montjuïc fins a 10 hores de música electrònica gratis al parc de l’Estació del Nord, de punta a punta de la ciutat se celebren actes a cel obert. El Passeig de Gràcia no n’és una excepció i, per això, durant el pròxim 28 d’abril, de 12.30 a 22 h, es convertirà en el punt d'encontre dels amants del jazz. 

  • Què fer
  • Ciutat

Sant Jordi se celebra amb entusiasme a Barcelona, per això no és d’estranyar que desenes de marques se sumin a la diada amb propostes diferents. Des de gelats amb sabor a rosa fins a concerts gratuïts a l’aire lliure per homenatjar el dia, cada projecte adapta els seus serveis a la tradició. És el cas també de la marca de cafè d’especialitat Syra Coffe, que se suma a la celebració en col·laboració amb la llibreria Re-read.

Publicitat
  • Música
  • Música

Amb l'arribada de la primavera i el bon temps ja tenim ganes de passejar pels carrers de Barcelona en màniga curta, gaudir de les hores de sol i celebrar que els dies ja són una mica més llargs. Durant aquesta època de l'any, les activitats a l'aire lliure són les més buscades i, tot i que cada any en sorgeixen de noves, hi ha altres que ja s'han convertit en tradicions de la ciutat. Com ja és habitual, el Palau Robert celebrarà l'arribada de la nova estació amb un nou cicle musical a l'aire lliure

 

  • Música
  • Música

A partir d’aquest mes i fins a finals d’octubre, els parcs i espais naturals de la Diputació de Barcelona es tornen a omplir de música gràcies al cicle 'Parcs en concert', un repertori de propostes artístiques gratuïtes a l’aire lliure en espais naturals protegits. Des de la música d’autor, al folk, passant també pel pop, la cançó mediterrània i recitals poètics, la programació d’enguany proposa una oferta molt variada. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Menjar

Si entreu a Instagram, segur que coneixeu el perfil d'Heura. La marca de carn vegetal es va fer viral fa un temps i des de llavors és una de les més conegudes del món amb propostes fetes amb pollastre, boví, porc i peix vegetal que han revolucionat el sector. Ara, l'empresa ha anunciat una altra iniciativa innovadora: un festival gastronòmic que regalarà 20.000 plats arreu de l'Estat fets amb els seus productes. "El primer festival que no es cancel·la per pluja, on entres (i menges) gratis i no perdeu el mòbil", explica la marca en un comunicat.

 

  • Què fer
  • Barcelona

El Tech & Play llevará del 25 al 28 de abril un festival de tecnología con una cuarentena de actividades en la Fabra i Coats, para sumergirse en diversos aspectos de la tecnología, la robótica y la innovación digital.

Entre las actividades destacadas habrá talleres sobre ciberseguridad, en los que se podrá aprender a crear contraseñas seguras, así como sesiones dedicadas a explorar la seguridad digital. Además, los participantes podrán participar en talleres centrados en la creación utilizando la inteligencia artificial, así como aprender sobre videojuegos independientes y la combinación entre música y tecnología.

Tech & Play contará con la participación de figuras influyentes del mundo de la tecnología y la digitalización. El domingo se celebrará el Family day, una jornada destinada a los más pequeños, en la que se podrá disfrutar de actividades diseñadas para ellos para que conozcan la robótica.

La entrada por el festival es libre, pero debe rellenarse un formulario en la web.

Publicitat
  • Música
  • Música

L’arribada del bon temps implica que les activitats a l’aire lliure també tornen. Siguin festivals, rutes guiades per la ciutat o descobrir noves platges on veure passar les hores. Com a bons mediterranis, ens encanta fer vida a l’exterior. Si a més dels rajos de sol també us agrada és la música electrònica, bingo: l’Ameba Parkfest torna amb la seva novena edició. 

  • Art
  • Art

Agafes el torn en una sala d’espera. Quan et criden, entres en una sala, t’estires en un llit i et mors. Així comença el recorregut laberíntic, immersiu i lúdic en què consisteix la nova exposició de l’Arts Santa Mònica. Sota el títol ‘L’altre costat’, la mostra et convida a abandonar la vida material per explorar el més enllà: per alguns artistes això vol dir els somnis, per altres, l’inconscient, el plaer, la mort o la resurrecció. 

Els encarregats d’escollir els 10 artistes locals i internacionals que han participat en aquesta exposició laberíntica són el director de teatre Ferran Utzet i Enric Puig Punyet, director de l’Arts Santa Mònica. I la primera de les obres amb què topa el visitant (després de transitar per una sala on és convidat, si vol, a disfressar-se i convertir-se en algú altre) és l’experiència mateixa de la mort. L’ha ideada l’artista Iara Solano juntament amb el grup Sleepwalk Collective i consisteix en un llit que et proposa transitar entre la vida i el més enllà. És el pas previ a entrar al laberint i es titula ‘Vostè és aquí’. Una expressió que, pertinentment, en tibetà fa referència a l’estat intermedi entre la mort i la reencarnació. 

Entrem al laberint. Ens rep una pintura de Pere Llobera que fa referència a un concert de la banda psicodèlica Gong al Monestir de Montserrat, una efemèride recordada per pocs que ens convida a situar-nos a l’abisme entre la realitat, la memòria, els somnis i la imaginació. A la següent sala, una gran massa blanca ens sorprèn: és una obra d’Anna Irina Russell en forma d’inflable que ens convida a veure com els nostres cossos interactuen amb l’entorn. Hi podem jugar i, just després, pugem per unes escales per veure el laberint des del dalt. Del sostre en pengen constel·lacions que són pintures de Francesca Llopis, com si les pàgines d’un llibre d’artista s’haguessin convertit en planetes i estrelles.

Publicitat
  • Què fer
  • La Trinitat Nova

La Court des miracles presenta De bestiae e humani, un recorregut artístic protagonitzada per 10 artistes pels racons més secrets de l’Ateneu, creat exclusivament per l'ocasió. Una proposta que es podrà veure de 21 a 23 h el 25 d'abril gratuïtament.

  • 4 de 5 estrelles
  • Què fer
  • Exposicions
  • Dreta de l'Eixample
  • Crítica de Time Out

L'homenatge que Núria Feliu (1941-2022) mereixia ha arribat en forma d'una gran exposició al Palau Robert comissariada per Òscar Dalmau i amb guió de Julià Guillamon. Aneu-hi, perquè sovint la importància musical i artística de la Feliu en aquest país ha quedat una mica tapada pel personatge. Organitzada en cinc sales i per ordre cronològic, la mostra comença al seu barri de Sants, on venia llegums al mercat, però de seguida descobrim la Feliu que s'inicia amb la companyia Teatre Experimental Català i amb el grup de música ie-ie Donald Duc.

 

Publicitat
  • Art
  • Eixample

El nou espai dedicat a l'art contemporani de la galeria Mayoral s'estrena, sota la direcció artística de la crítica i comissària Joana Hurtado, amb aquesta exposició anomenada 'Mater'. La mostra reuneix obres de cinc artistes que han treballat amb la matèria, han explorat els límits dels materials amb els quals creen i reflexionen sobre conceptes de rabiosa actualitat com la migració o la societat de consum. 

Són 9 peces de grans dimensions i de colors llampants que es mouen entre la instal·lació, l'escultura i la performance, de les artistes Carolina Caycedo, Pia Camil, Catalina León, Cinthia Marcelle i Marga Ximénez. 

  • Música
  • Fora de Barcelona

Julieta31 FAM i Maria Hein actuaran a la tercera edició del Límbic Festival, que se celebra els dies 3 i 4 de maig. Aquest festival totalment gratuït i itinerant de creació contemporània organitzat per Òmnium Cultural fa cada edició en un indret diferent i enguany tindrà lloc a Santa Coloma de Gramenet.

L'esdeveniment transformarà els carrers de la ciutat en un conjunt d'escenaris que no només oferiran espectacles musicals, sinó també monòlegs, teatre, pòdcasts en directe, DJ's i molt més. Joel Diaz serà l'encarregat de ignaugurar l'acte a través d'un discurs ple d'humor i ironia. El comunicador colomenc entrevistarà a persones que van néixer a la ciutat i que es vinculen amb la cultura del municipi. El primer dia de festival presentarà propostes ben variades: La Clara Aguilar especialitzada en arts escèniques i música per a cine,actuarà primer amb l'espectacle Figura.  Martí Güell ballarà a la plaça de la Vila durant 90 minuts i reflexionarà sobre la precarietat del sector de la dansa. També hi haurà monòlegs de la mà de còmics com Indicatiu i Godai Garcia a Mas Fonollar. La humorista Charlie Pee coneguda per participar a 'La resistencia', aprofitarà el festival per presentar el seu primer espectacle en solitari 'Mamasita'.

Durant el dia 4 actuaran personalitats com la transformista Jessica Pulla, que parlarà de ser políticament incorrecta. També el pòdcast 'La guàrdia' presentarà el seu programa en directe per parlar de la música en català. A la nit, els que els agradi la festa gaudiran d'una programació molt top, ja que el parc de Can Zam acollirà alguns dels millors artistes del panorama actual català. Maria Hein obrirà la nit a les 21 h, seguida per l'actuació de Julieta a les 22.15 h. A les 23.30, 31 FAM també cantarà i després DJ Trapella, qui posarà punt final a la nit amb els èxits que més agraden.

Les actuacions i concerts dels dos dies se situaran  a diferents localitzacions del centre de la ciutat i els escenaris es dividiran en sis ubicacions diferents. Les actuacions són gratuïtes, però per veure algunes de les propostes és necessària la reserva prèvia d'entrades.

En aquest enllaç pots consultar quins altres festivals hi ha a Barcelona i a Catalunya aquest 2024.

 
Publicitat
  • Art

Les obres de Joan Brossa dialoguen amb la llum en aquesta exposició de la Galeria Santa and Cole. Comissariada i dissenyada pel mestre de la llum Antoni Arola, la mostra configura una experiència expositiva que intensifica la lírica de les obres de Brossa. L'artista, que va destacar per la seva mirada lliure i desacomplexada, va aconseguir aproximar-se a la poesia, tradicionalment ancorada al món literari, des d'una òptica visual, i a l'exposició es mostra una selecció de les seves obres seriades, amb la intenció de donar continuïtat al desig del poeta de posar-se a l'abast de tothom. Són 18 peces d'obra gràfica i 30 objectes seriats, tots originals i disponibles des de 900 euros. 

  • Què fer
  • Festivals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L'exposició 'Carles Santos. I ara, què? és una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló i Elena Lasala en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix una visió completa de la figura de l'artista i la trasllada al moment actual. 

La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós. 'Carles Santos. I ara, què?' és un dubte que es llença al buit després que Brossa li preguntés a Santos què volia fer a més de ser pianista: aquesta qüestió va marcar les obres de l'artista de Vinaròs, que va passar de l’academicisme ortodox a una experimentació avantguardista.

Aquesta és la primera exposició dedicada a la figura del músic després de la seva mort l'any 2017 i es divideix en tres sales amb el bar inclòs i set àmbits conceptuals que guien la mostra des de l'inici de la seva trajectòria fins a la transformació del creador. La investigació d'Ona Balló exhibeix una àmplia selecció de partitures, fotografies, elements escènics, material sonor, fragments de films i entrevistes.

El Palau de la música també s'ha unit al Primavera Santos i ha organitzat el festival Inaudit del 26 al 27 d'abril, un esdeveniment que reunirà més de quatre músics que seguiran les partitures de Santos i les versionaran. També hi haurà una mostra temporal d'arxius sonors i fílmics del pianista a la Sala d’Exposicions Temporals 2 i Espai 4 del Museu de la Música.

A més, la Filmoteca de Catalunya presentarà 'Carles Santos', un cicle de projeccions que es podrà veure durant el mes de maig a les sales de la filmoteca. Es projectaran, entre
d’altres, els curtmetratges 'L’àpat' (1967) i 'LA-RE-MI-LA-FA-RE-MI-DO-RE-FA-DO-MI-FA-RE-MI-FA-MI' (1979).

L'entrada a l'exposició principal és gratuïta, però la resta d'activitats tenen un cost. En aquesta web pots trobar tota la informació de la Primavera Santos.

Publicitat
  • Música
  • Eixample

La 15a edició del Barcelona Districte Cultural apropa als Centres Cívics de Barcelona els concerts de l'autora de pop lluminós Carlota Flâneur, de la pianista de flamenco-jazz Miranda Fernández, de la cantautora madrilenya Eva Sierra i de la rapera manxega Bewis de La Rosa. També hi seran el grup de flamenc Los Aurora, la potent banda de soul i de funk Marina BBFace & The Beatroots que presentarà les cançons del que serà el seu nou àlbum, i Ruïnosa y las Strippers de Rahola, que recuperen el punk rock a l'estil dels New York Dolls amb una proposta irònica i plena de diversió.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat