Barcelona gratis! Sortir sense gastar

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res…

0

Comentaris

comments.add +

A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies.

Obren els Jardins de la finca Julio Muñoz Ramonet

 • Gratis

Els Jardins de Muñoz Ramonet (carrer Muntaner, 282), al districte de Sarrià-Sant Gervasi, obren portes cada dissabte i diumenge fins al març, a l’espera que comencin les obres de rehabilitació i accessibilitat previstes i atesa la gran demanda per part dels ciutadans. Els jardins, de gran valor patrimonial, van ser projectats l’any 1916 per Jean Claude Nicolàs Forestier per encàrrec del Marquès d’Alella. Al 1933 es van vendre part de la propietat per fer construir habitatges, eliminant una part important dels jardins. Després que Julio Muñoz Ramonet es convertís en propietari de la finca, es va produir la darrera remodelació, entre el 1956 i 1957, a càrrec de Joan Mirambell, que és com els trobem en l'actualitat. Els jardins de la finca Muñoz Ramonet signifiquen una important incorporació als jardins històrics de la ciutat, com a exemple ben conservat dels jardins de burgesia barcelonina del segle XX.

 1. Casa Muñoz Ramonet Muntaner, 282, 08021
 2. Ds gen 24 - Ds feb 28
Informació

Portes obertes al Museu de Disseny

 • Gratis

Després d'anys d'obres, el Museu del Disseny, per fi, ensenyarà els seus encants a partir del 14 de desembre. Per celebrar-ho es podrà veure la seva col·lecció, formada per més de 70.000 objectes, gratis fins al 31 de gener. Visiteu l'espai i aprendreu per què un objecte quotidià mereix acabar a la vitrina de'un museu, com ha evolucionat el concepte del disseny i per què Barcelona és una de les ciutats més capdavanteres en aquest terreny.

 1. Museu del Disseny de Barcelona Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, 08018
 2. Dg des 14 - Ds gen 31
Informació

1 dia 1 foto. 31 fotògrafs, 365 dies, Catalunya 2014

 • Gratis

365 fotografies perquè 365 dies fan un any, 31 fotògrafs perquè 31 dies són els que caben en un mes, i 2014 perquè aquest és un any important per a la història de Catalunya. Els autors són 31 professionals de la informació gràfica de Catalunya. Cadascun d’ells té assignat un dia concret dels dotze mesos de l’any: l’1, el 2, el 3… i així fins a arribar al dia 31.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dv gen 23 - Dg abr 12
Informació

Original by Two Market

 • Gratis

La factoria Two Market convoca un nou mercat, aquesta vegada centrat en la roba i els complements 'vintage'. Rebutgeu imitacions i demaneu per l'autèntic, pel Two Market Barcelona Original.

 1. RAI Art Carders, 12 ppal, Ciutat Vella, 08003
 2. Dg gen 25
Informació

On the Table. Ai Weiwei

 • Gratis

Exposició dissenyada per Ai Weiwei especialment per a La Virreina Centre de la Imatge que permetrà conèixer la seva trajectòria artística, des dels seus inicis al Nova York dels vuitanta fins avui, convertit en l'artista xinès dissident més conegut i influent del món. Activista i mediàtic, la seva obra es fon amb la seva militància en la denúncia de la manca de llibertats a la Xina, alhora que està present als principals esdeveniments i col·leccions d’art contemporani. La mostra aprofundeix en les estratègies d’apropament i intervenció sobre la realitat a través de la imatge. Des d'una pràctica artística que inclou la fotografia i el film documental, l’escultura, el disseny i l’arquitectura, les imatges d’Ai Weiwei són operacions que transcendeixen formats i disciplines, infiltrant-se i circulant també per xarxes socials i àmbits relacionats amb la cultura popular. A més de diverses obres clau per aprofundir en el treball d’aquest artista, a La Virreina es presentaran obres inèdites, noves produccions i una instal·lació específica ideada per Ai Weiwei amb motiu d’aquesta mostra

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dv gen 23 - Dg feb 1
Informació

Living la vida loca o 150 casas que no te debes perder

 • Gratis

Mostra de la dissenyadora gràfica Clara Nubiola que es presenta com un glossari il·lustrat del malbaratament urbanístic que afecta, des de fa anys, la península ibèrica. Una reflexió irònica sobre les molt diverses tipologies d'edificis que es poden trobar en els nostres pobles i ciutats a partir de 150 cases il·lustrades que, al costat d'un text, mostren la seva fesomia pròpia però també el seu caràcter, desitjos i intencions.

 1. Miscelänea Guàrdia, 10, Ciutat Vella, 08002
 2. Dv gen 23 - Dg gen 25
Informació

Observe.

 • Gratis

La fotògrafa Anne Roig exposa a Mitte les seves fotografies sota el títol 'Observe.'. La contemplació, l'observació, l'objecte i el subjecte són presents en les obres de Roig, que ens introdueix al backstage de passarel·les i sessions fotogràfiques de moda on les mirades perdudes són protagonistes.

 1. Mitte Barcelona Bailèn, 86, 08021
 2. Dv gen 23 - Dv feb 6
Informació

Girl with a camera

 • Gratis

L'artista bosnià Amir Kuckovic presenta un projecte de retrats a companyes i amigues fotògrafes reconegudes per la seva sensibilitat i principis estètics. Les creadores, que han estat retratades en moments personals i íntims, posen amb la seva càmera analògica preferida.

 1. Mutuo. Centro de Arte Julia Portet 5, Eixample Dret, 08002
 2. Dv gen 23 - Dg feb 15
Informació

Objectiu BCN. Retratem la ciutat

 • Gratis

La Virreina Centre de la Imatge presenta el resultat del projecte Objectiu BCN. Retratem la ciutat, una iniciativa de la xarxa de Centres Cívics de Barcelona que pretén compondre un retrat fotogràfic plural de la ciutat. Un projecte de fotografia documental que s’ha dut a terme en 12 centres cívics amb un programa de classes teòriques, sessions pràctiques i sortides fotogràfiques impartides per fotògrafs de reconegut prestigi internacional com ara Samuel Aranda, Fernando Moleres, Walter Astrada, Moises Saman, Emilio Morenatti, Toni Amengual, Juan Manuel Castro Prieto i Txema Salvans. Entre els mesos de febrer i juny de 2014, dos centenars de ciutadans han participat en el projecte, recorrent a peu els deu districtes urbans de Barcelona per retratar un tema o un aspecte concret de la ciutat. El resultat del projecte és la creació d’un relat visual col·lectiu de Barcelona a través de més de cent imatges que ara es presenten a La Virreina.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dv gen 23 - Dg gen 25
Informació

Assaig obert dels castellers del Poble-Sec

 • Gratis

Si voleu iniciar-vos en el món casteller aquest és el moment. Els castellers del Poble-Sec obren els seus assajos al públic per què us animeu a provar! Dos cops per setmana al Centre Cívic El Sortidor.

 1. Centre Cívic El Sortidor Pl. Sortidor, 12, Poble-sec, 08004
 2. Dv gen 23 - Dv feb 13
Informació

Estació 1924. 90 anys del metro de Barcelona

 • Gratis

Mostra que repassa l’impacte que va suposar per als barcelonins la construcció i posada en servei de la primera línia de metro de la ciutat, que va culminar amb la seva inauguració, el 30 de desembre de 1924. L’Espai Mercè Sala ens farà viatjar al passat per conèixer avui com es va viure aquell moment històric per a la ciutadania i per a Barcelona, fent un recorregut a través de fotografies, reproduccions, objectes de l’època i altre tipus de material des dels orígens, els entrebancs, la construcció dels túnels, les obres, els trens... fins arribar a la inauguració.

 1. Espai Mercè Sala Estació de metro de Diagonal, Eixample
 2. Dv gen 23 - Dv març 6
Informació

Palau Mornau: Making-of

 • Gratis

Exposició que presenta, mitjançant un llenguatge documental, la història i l'arquitectura del Palau Mornau, l'edifici que alberga al Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum de Barcelona. Una mostra que no només mostra la història d'un edifici, sinó també el costat medieval, modernista i contemporani de Barcelona.

 1. Hemp Museum Gallery Ample, 35, Gòtic
 2. Dv gen 23 - Dg març 29
Informació

Miró/Calder

 • Valoració: 3/5
 • Gratis

Els artistes són com els bolets. Quan en trobes un, a prop n’hi ha una pila més. I l’aire, l’ambient, estableix un joc de correspondències secretes que poden culminar en admiració, infecció i/o amistat. És el cas d’aquests dos nens que es van negar a créixer: Joan Miró i Alexander Calder. L’un del passatge del Crèdit, a tocar de la botiga Custo Barcelona del carrer Ferran. L’altre, de Filadèlfia, no gaire lluny de les escales que pujava Rocky quan s’entrenava.Que la comparació és frívola? No! Miró i Calder s’entrenaven al mateix gimnàs de boxejadors a París. Miró era baixet, però Calder era un armariot. I com que l’acte de pintar i l’acte de boxejar són dos ballets força distingits, Miró va demanar a Calder que l’ensenyés. Calder el va portar a la seva parròquia metodista, al ball setmanal, però no se’n va sortir...Miró i Calder, dos bolets solitaris, connectats per l’afany creador. Dos amics que intercanviaven obra, cops de puny –d’acord amb les regles del marquès de Queensberry– i un mateix afany poètic. Dos amics retrobats, de forma excepcional, a la galeria Mayoral. Quan Calder va conèixer Miró, el català estava creant una 'Ballarina espanyola' diminuta: amb una ploma, un tros de suro i una agulla damunt un cartró. Quan Miró va conèixer Calder, aquest presentava el seu circ de filferro i múltiples enginys miniaturitzats a qui ho volgués presenciar. Cabia en cinc maletes, i va muntar una sessió al Mas de Mont-roig, entre pagesos i gots de vi, mentre sonava al fonògraf la c

 1. Galeria Mayoral Consell de Cent, 286, Eixample, 08007
 2. Dv gen 23 - Dv març 13
Informació

Dones. Afganistan

 • Gratis

L’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA) dóna a conèixer la difícil situació de la dona a l’Afganistan al cap de 13 anys de la caiguda del règim talibà en aquesta exposició amb fotos de Gervasio Sánchez i textos de Mònica Bernabé.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dv gen 23 - Dg feb 15
Informació

Peter Downsbrough. Fotografías

 • Gratis

Tercera mostra individual de l'artista nord americà Peter Downsbrough a Àngels Barcelona. L'exposició se centra en la seva conceptual obra fotogràfica, que des de 1978 i fins a l'actualitat s'ha convertit en una de les pràctiques més reconegudes i entre les que també s'inclouen l'escultura, l'obra sobre paper, les pel·lícules, els llibres o les intervencions en l'espai públic.

 1. Àngels Barcelona Pintor Fortuny, 27, Ciutat Vella, 08001
 2. Dv gen 23 - Dv feb 6
Informació

Esmuc Jazz Project

 • Gratis

El cicle de Grans Conjunts de l’Esmuc presenta l'estrena de l'Esmuc Jazz Project, projecte del del departament de Jazz i Música Moderna de l’Esmuc que té per objectiu crear una eina que sigui útil en els camps de la creació, la recerca, la interpretació i la interrelació entre els departaments de l’escola. L’Esmuc Jazz Project vol constituir un altaveu de la creació, de la producció pròpia i de la pedrera de noves promeses del Jazz que s’està fent actualment a casa nostra. Cada projecte s’articula al voltant de la figura d’un músic rellevant dins del jazz i la música moderna, ja sigui recreant o re-elaborant la seva obra, o bé, creant un material original inspirat en l’essència de la seva música. El primer projecte de la formació és Keith Jarrett i compta amb la direcció de Francesc Capella, Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmartí i Lluís Vidal.

 1. L'Auditori Lepant, 150, Eixample, 08013
 2. Dt gen 27
Informació

Wagner Pa & Cesc Pascual Dúo

 • Gratis

Nit de bossa nova, jazz, reggae i chanson amb els components de la formació Wagner Pa & Brazuca Matraca, que amb més de dos dècades i quatre treballs discogràfics al darrera ens presenten temes clàssics nous en format de duet amb Wagner Pa a la veu i Cesc Pascual a la guitarra.

 1. Guzzo Plaça comercial, 10, 08003
 2. Dg gen 25
Informació

Camí a l'Escola

 • Gratis

Selecció de fotografies del projecte 'Camí a l’Escola' a les tanques del Jardí del carrer Còrsega. Un projecte que consisteix en un documental de producció francesa i una exposició fotogràfica. La pel·lícula, guanyadora del Premi César al millor documental i que ha aconseguit més d'1,5 milió d'espectadors a França, narra la història de quatre nens, Jackson, Carlitos, Zahira i Samuel, que s’han d’enfrontar amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Aquests nens viuen en quatre punts molt distants de la Terra, però comparteixen les mateixes ganes d’aprendre i són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dv gen 23 - Ds feb 28
Informació

Sobretot Goya

 • Gratis

Exposició que aplega més de 150 estampes de Francisco de Goya i dels gravadors espanyols contemporanis. Obres d’artistes com: Ramon Bayeu, Salvador Carmona, Camarón, Moles, Fontanals, Muntaner, Selma, Ametller, Esquivel, Barcelón, Esteve, etc. A partir de 5 grans temes: el retrat i la imatge del poder, la guerra i la crueltat, el poble i les supersticions, l’oci i el lleure, i el paper de la dona en la societat del seu temps, es compara el diferent tractament tècnic i la distinta mirada oferida pels més importants creadors gràfics espanyols a cavall entre el segle XVIII i XIX.

 1. Palau Antiguitats Gràcia, 1, Gràcia, 08012
 2. Dv gen 23 - Dv feb 13
Informació

Traç. El dibuix com a eina de coneixement

 • Gratis

El dibuix és tan antic com l’home. Abans de l’escriptura va aparèixer el traç, un primer intent de convertir allò que hom té al cap en una forma. Ja sigui sobre la sorra de la platja o sobre la paret de la cova, el dibuix és la primera interfície visual entre els humans, el primer canal de comunicació interpersonal no verbal. A banda d’una finalitat estètica amb una llarguíssima tradició dins de les belles arts i d’una exhibició tècnica que té mèrit per si mateixa amb una saviesa que tan sols s’adquireix amb la pràctica i els anys de dedicació, el dibuix pot ser un mitjà. Des de l’art fins a la ciència i la recerca tecnològica s’ha utilitzat el dibuix per generar i transmetre coneixement. Dibuixar és projectar, diuen. És a dir, dibuixar és una forma de pensar, de crear, de plasmar una idea, com també es diu. El dibuix és un nexe entre la ment i la mà, entre la idea i la matèria, entre la creativitat i la realitat. L'exposició investiga les capacitats del dibuix com a eina de coneixement, com a mitjà de comunicació, com a suport per projectar, com a manera de fer realitat idees i fins i tot somnis. No es tracta d’una exposició d’obres d’art, encara que sí que hi ha dibuixos magnífics. És una posada en escena d’una idea, col·locant el focus d’atenció en la potencialitat del dibuix com a mecanisme de creació de coneixement.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dv gen 23 - Dg gen 25
Informació

El daguerreotip. L'inici de la fotografia

 • Gratis

Exposició que rememora els 175 anys de l’arribada de la primera tècnica fotogràfica a la ciutat i que presenta la col·lecció municipal de daguerreotips. La mostra esdevé l’oportunitat de mostrar les eines i utillatges que s’usaven en la seva realització, amb la presentació de la primera càmera que va arribar a Barcelona i del laboratori de daguerreotípia de la família Blanxart de Sant Joan de les Abadesses, conservat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Per arrodonir la presentació del procediment inventat per Daguerre, s’ha realitzat contemporàniament amb la tècnica del daguerreotip una nova fotografia del pla de Palau, on va tenir lloc, el 10 de novembre de 1839, la primera fotografia de la ciutat i de l’Estat espanyol.

 1. Arxiu Fotogràfic de Barcelona Pl. Pons i Clerch, 2, Ciutat Vella
 2. Dv gen 23 - Ds feb 28
Informació

Hiroko Otake i Paola Masi. Afinitats

 • Gratis

Hiroko Otake i Paola Masi comparteixen exposició a Àmbit. Hiroko Otake (Tòquio, 1980) va estudiar a la Universitat d’Art de Tòquio on va obtenir el doctorat en pintura tradicional japonesa. Paola Masi (Roma, 1970) va aprofundir en l’art de la ceràmica en països com Anglaterra, Itàlia, Mèxic i França. L’any 2011 Otake i Masi van tenir una trobada casual a Espanya durant la qual es van assabentar de l’afinitat de les seves obres i es van trobar en un punt comú on superar les diferències entre Orient i Occident: el gran respecte que les dues artistes tenen vers els materials i tècniques tradicionals. Masi va tenir el gran privilegi d’accedir a l’essència mateixa del seu treball a través de la ceràmica coreana i japonesa. Així mateix, com a estudiant de filosofia sufí, l’artista s’inspira en la contínua recerca de la bellesa i l’harmonia a través de les seves múltiples formes: la música, la filosofia, la poesia i, sobretot, la natura. Otake utilitza tinta, pa d’or, plata i coure que barreja amb pigments minerals i encola en suports com la seda o el paper japonès. L’artista fa servir l’estil de la pintura tradicional japonesa, com a mitjà per fer-nos sentir la universalitat del seu treball.

 1. Ambit Galeria d'Art Consell de Cent, 282, Eixample
 2. Dv gen 23 - Ds gen 31
Informació

Raúl Urbina. Elegías Fotográficas

 • Gratis

Primera exposició individual del fotògraf Raúl Urbina (Madrid, 1978) a Barcelona. Una mostra que presenta fotografies de diverses sèries: 'Huéspedes de la memoria' (2014), 'Chicago, impediré que el viento salga' (2008/2013), 'No ticket No exit' (2000-2013) i 'Elegías fotográficas' (2014) -sèrie, aquesta última, que dóna nom a l'exposició-. Reunint tal varietat de treballs, la mostra ens permet iniciar-nos i alhora aprofundir en el treball d'Urbina, un treball marcat per una determinada concepció del que fotogràfic com a eina narrativa per explicar la història o les històries.

 1. Taché Gallery Consell de Cent, 290, Eixample Dret, 08007
 2. Dv gen 23 - Ds gen 31
Informació

Ral·li de Monte-Carlo de cotxes històrics

 • Gratis

Barcelona serà un dels punts de sortida dels cotxes clàssics (fabricats entre les dècades del 1950 i 1980) que participen en aquesta competició que té com a destí la capital de Mònaco.

Lola Lasurt. Exercici de ritme

 • Gratis

Amb un apropament crític a la idea de nostàlgia, Lola Lasurt porta a terme un anàlisi del passat recent caracteritzat per un canvi de paradigma dins d’allò social, polític i auto-referencial del mateix món de l'art, treballant la relació d'aquest espai amb la manera de construir la identitat pròpia i com a col·lectiu, dins d'un sistema d'organització que no diferencia entre cultura i patrimoni, iniciativa popular i institucional. L’artista s’interessa pel temps històric individual, la seva relació amb les directrius de comportament de la cultura hegemònica i també pels processos de construcció de símbols col·lectius. El seu treball es formalitza a través de la instal·lació pictòrica, el vídeo, i es desplega mitjançant processos col·laboratius.

 1. Joan Prats Balmes, 54, Eixample, 08007
 2. Dv gen 23 - Ds feb 7
Informació

La Casa del Rellotge des dels ulls del Punt

 • Gratis

La Casa del rellotge presenta aquesta mostra fotogràfica realitzada i editada pels alumnes del Punt Multimèdia La Marina, sobre la seva visió del Centre Cívic de La Casa del Rellotge al barri de la Marina.

 1. Centre Cívic Casa del Rellotge Pg Zona Franca, 116, Sants-Montjuïc
 2. Dv gen 23 - Dt gen 27
Informació

L'Herència de Coderch

 • Gratis

Exposició que mostra l'últim projecte en el qual va treballar Antonio Coderch de Sentmenat, figura fonamental de l'arquitectura després de la Guerra Civil i referent de nombroses generacions posteriors. L'exposició consta de 12 panells en els quals s'exposa tota la documentació recuperada sobre el projecte, els seus antecedents i una recreació amb diverses infografies. La mostra recrea a més un interior típicament coderquià , en el qual s'incorporen objectes personals cedits per la família, com els tancaments de Llambí, la xemeneia Capilla, les cadires Safari de la seva casa d'Espolla, les seves pipes, la seva música acuradament etiquetada i classificada, els seus llibres, les seves cartes, el seu whisky... Amb motiu de la mostra, MINIM ha produït un documental titulat 'Recordant Coderch', que dirigeix Poldo Pomés i en el qual participen arquitectes com Oriol Bohigas, Carlos Ferrater, Óscar Tusquets, Federico Correa o Rafael Moneo. Es podrà veure a l'espai tots els dimarts de desembre y gener a les 18 h, excepte el 6 de gener.

 1. MINIM Via Augusta, 185, 08021
 2. Dv gen 23 - Dv gen 30
Informació

Mestres antics. Dibuix a Sant Lluc del XIX al XX

 • Gratis

Una oportunitat per conèixer, a través del dibuix, els fundadors i mestres del Cercle Artístic Sant Lluc. S'exposen obres d'Enric Sagnier, Joan Miró, Josep Llimona, Joaquim Torres-García i Antoni Utrillo, entre d'altreas, que no només evidencien les qualitats tècniques que els van convertir en mestre d'artistes sinó que també delata els aspectes de la seva concepció de l'art.

 1. Cercle Artístic de Sant Lluc Mercaders, 42, Sant Pere, la Ribera i el Born, 08003
 2. Dv gen 23 - Ds feb 28
Informació

Malgosia Jankowska. Mysterious Tales

 • Gratis

Malgosia Jankowska, originària de Polònia, viu i treballa actualment a Berlín. La seva obra ens transporta a un món on la natura i l'home conviuen en harmonia. No obstant això, en la majoria de les seves obres aquesta calma que transmet l'entorn sembla estar amenaçada per l'aparició d'insectes i serps realitzats a escala més gran. Segons l'artista, representen el perill constant que amenaça la pau, posant en envidencia el fràgil equilibri de la nostra humanitat. Els nens, en canvi, representen la part més innocent i ingènua de la civilització, l'esperança en un món millor.

 1. Víctor Lope Aribau, 75, 08036
 2. Dv gen 23 - Dv gen 30
Informació

Margarita Andreu. Espais Transitats. 2000-2015

 • Gratis

Exposició dedicada Margarita Andreu, artista de gran trajectòria internacional que ens va deixar el 2013 que havia exposat, entre d'altres a la Fundació Miró i havia participat també a la Biennal de Venècia. Una mostra on hi s'hi poden trobar peces en formats molt diferents, des de videoart a instal·lacions i algunes peces fotogràfiques, molt representatives de l'artista.

 1. MCAM. Galeria Maria Costafreda Art Management Mallorca, 194, Eixample Esquerre
 2. Dv gen 23 - Ds març 14
Informació

Eugeni Xammar: el periodista que ens va explicar el món

 • Gratis

L'Any Xammar culmina al Palau Robert amb aquesta exposició en reconeixement a la tasca que va portar a terme un personatge rellevant del periodisme i la cultura catalana. La mostra està centrada entre els anys 1914 i 1945 i proposa un recorregut biogràfic i periodístic per deu fets històrics de la història universal, europea i catalana –de la Primera Guerra Mundial a la Guerra Civil, de l'ascens del nazisme a la proclamació de la República– seguits de prop per Xammar, presentats a través dels seus articles a diferents mitjans de l'època: La Publicidad, La Veu de Catalunya, Mirador, El Be Negre, Iberia o Ahora.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dv gen 23 - Ds gen 31
Informació

Elisa Murcia Artengo i Jenny Owens. Latitudes

 • Gratis

Elisa Murcia Artengo (Alacant, 1985) i Jenny Owens (Dublín, 1983) són dues fotògrafes emergents que han estat seleccionades en edicions recents del concurs de pintura i fotografia ART<30, que organitzen conjuntament la Sala Parés i la galeria Trama. El títol de l’exposició 'Latitudes' fa referència a tota una extensió de territori que serveix a les dues artistes per definir un lloc imprecís en el temps i en l’espai, que esdevé protagonista a les seves obres. Aquest lloc imprecís que forma l’ univers de les dues artistes, es desplega en aquesta exposició a través de fotografies (digitals i analògiques) en blanc i negre, que ens mostren detalls, records, sensacions...un univers ple de poètica i de sensibilitat que descobrim en cadascuna de les obres d’aquestes joves artistes.

 1. Trama Petritxol, 5, Ciutat Vella, 08002
 2. Dv gen 23 - Dt març 3
Informació

Ixone Sádaba. Gulala

 • Gratis

Exposició individual de l'artista de Bilbao Ixone Sádaba, que exhibeix per primera vegada les 15 fotografies de la seva sèrie 'Gulala', paraula Kurda per Rosella de Opi, una flor que cobreix els camps de Kurdistan a la primavera i internacionalment és reconeguda com la imatge que representa la guerra. Les peces en blanc i negre mostren imatges semi-abstractes, que són primers plans de traços realitzats en les parets, sostres i pisos d'algun recinte.

 1. Tasneem Gallery Castellnou, 51, Sarrià-Sant Gervasi, 08017
 2. Dv gen 23 - Dv març 13
Informació

Jordi Yaya Tur. Astrágalo

 • Gratis

L'artista i escultor Jordi Yaya Tur presenta la seva col·lecció 'Astrágalo', nom d'un os del peu dels humans que es caracteritza per tenir sis cares. Per la seva forma en l’antiguitat es feia servir en diferents tipus de joc i es podria dir que és l’origen del que, avui dia, coneixem com a dau. Yaya Tur aprofita la peculiar forma de l'astràgal per convertir el joc en un dels fils que travessen la seva última sèrie d’escultures, convidant a jugar amb els infinits punts de vista amb què podem mirar un mateix objecte i amb les seves inacabables combinacions que ens ofereix l’aleatori joc dels daus.

 1. Azul Tierra Còrsega, 276-282, 08008
 2. Dv gen 23 - Ds gen 31
Informació
Més activitats gratuïtes

Els usuaris diuen

4 comments
Montse
Montse

Moltes gràcies mac@s!!!!

Sandra
Sandra

Home, els mercats gratis gratis són si vas i només mires, a la que compres ja no xDDD Però merci igualment, ja tinc uns quants plans per aquest cap de setmana quan puji a la ciutat :)

aleix
aleix

Es mentira, no es gratis

Ivan
Ivan

Gratis, curioso concepto. El primer link que abro sobre una exposición en el nuevo museo dhub, y en la propia pagina del timeout me pone que vale 3-5 euros. O ellos mismos no se aclaran (los del timeout) o el concepto gratis es diferente para ellos que para mi.