Barcelona gratis! Sortir sense gastar

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res…

0

Comentaris

comments.add +

A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies.

Portes obertes al Museu de Disseny

 • Gratis

Després d'anys d'obres, el Museu del Disseny, per fi, ensenyarà els seus encants a partir del 14 de desembre. Per celebrar-ho es podrà veure la seva col·lecció, formada per més de 70.000 objectes, gratis fins al 31 de gener. Visiteu l'espai i aprendreu per què un objecte quotidià mereix acabar a la vitrina de'un museu, com ha evolucionat el concepte del disseny i per què Barcelona és una de les ciutats més capdavanteres en aquest terreny.

 1. Museu del Disseny de Barcelona Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, 08018
 2. Dg des 14 - Ds gen 31
Informació

Hipermerc'art 2014

 • Gratis

Des de fa 31 edicions, HIPERMERC'ART reuneix obra original en petit format d'artistes contemporanis en petit format, una oportunitat per recolzar els artistes que comencen i altres noms consolidats i apropar-los al públic general. Hi trobareu l'obra d'artistes japonesos i coreans, a més de la pintura i il·lustracions d'Eva Sánchez, Marta R. Gustems, Sonia blanco, Conrad Roset i les escultures d'Emilie Rubio i Marta Ballvé, entre molts d'altres (cadascuna de les peces s'acompanya d'un certificat d'autenticitat).

 1. Vinçon Passeig de Gràcia, 96, Eixample, 08008
 2. Dl des 22 - Dl gen 5
Informació

Mr. Brainwash

 • Gratis

Nascut a França i establert a Los Angeles, l'artista Thierry Guetta (París, 1966), que més endavant es convertiria en Mr Brainwash, és avui una referència de l'art urbà a nivell mundial. Des dels seus inicis a Los Angeles el 2006 fins avui, Mr Brainwash ha exposat en ciutats com Nova York, Miami, Toronto, Los Angeles, Londres o Ciutat del Cap, ha treballat per a Madonna o Seth McFarlane i ha protagonitzat un documental dirigit pel famós icona de l'art urbà Banksy. 3 Punts Galeria exposa les seves obres més representativa per primera vegada a Espanya, entre les quals es troben peces úniques sobre tela, cartró i paper de petit, mitjà i gran format i, creades especialmentes per a l'exposició, una sèrie d'obres úniques de petit format i una escultura el motiu serà un dels símbols més estimats i enyorats de la ciutat: Floquet de Neu.

 1. Galeria 3 Punts Enric Granados, 21, Eixample, 08007
 2. Dl des 22 - Ds gen 17
Informació

Fira de Reis a la Gran Via

 • Gratis

Tornen les parades de joguines i artesans a la Gran Via. Una bona ocasió per fer-se amb un regal 'gairebé' únic o per fer les últimes compres els dies de Nadal i Reis a les 270 parades que s'instal·len des del 19 de desembre fins al 6 de gener. El dia 5 podreu compra fins a les 3 de la matinada!

 1. Gran Via de les Corts Catalanes (entre Muntaner i Calabria) Gran Via de les Corts Catalanes, 580, Eixample
 2. Dl des 22 - Dt gen 6
Informació

On the Table. Ai Weiwei

 • Gratis

Exposició dissenyada per Ai Weiwei especialment per a La Virreina Centre de la Imatge que permetrà conèixer la seva trajectòria artística, des dels seus inicis al Nova York dels vuitanta fins avui, convertit en l'artista xinès dissident més conegut i influent del món. Activista i mediàtic, la seva obra es fon amb la seva militància en la denúncia de la manca de llibertats a la Xina, alhora que està present als principals esdeveniments i col·leccions d’art contemporani. La mostra aprofundeix en les estratègies d’apropament i intervenció sobre la realitat a través de la imatge. Des d'una pràctica artística que inclou la fotografia i el film documental, l’escultura, el disseny i l’arquitectura, les imatges d’Ai Weiwei són operacions que transcendeixen formats i disciplines, infiltrant-se i circulant també per xarxes socials i àmbits relacionats amb la cultura popular. A més de diverses obres clau per aprofundir en el treball d’aquest artista, a La Virreina es presentaran obres inèdites, noves produccions i una instal·lació específica ideada per Ai Weiwei amb motiu d’aquesta mostra

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dt des 23 - Dg feb 1
Informació

Somorrostro, crònica visual d’un barri oblidat

 • Gratis

Manel Gausa va tenir ocasió d’anar un diumenge al Somorrostro, animat per una companya de la ràdio que hi feia serveis socials i que el va acompanyar. Això li va permetre fotografiar la gent que hi vivia sense problema. Les fotografies de la mostra es van fer l’any 1958, en plena època franquista.La sèrie de fotografies, que s'ha recollit al llibre "Somorrostro. Crònica visual d'un barri oblidat", recupera la història del barri que s'aixecà a les platges de la Barceloneta i que va veure néixer la bailaora Carmen Amaya.

 1. Centre Cívic Barceloneta Conreria, 1-9, Ciutat Vella
 2. Dl des 22 - Dv gen 9
Informació

Catalunya des del cel

 • Gratis

Selecció de 44 imatges de Yann Arthus-Bertrand de diferents racons de Catalunya, contemplats des del cel: una mirada personal realitzada des d'un lloc diferent per un fotògraf que domina una tècnica expressiva diferent.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dl des 22 - Dl gen 5
Informació

Tattoo

 • Gratis

Exposició de fotografia contemporània amb una selecció d’obres d’Alberto García-Alix, Michele Curel i Antonio Flórez pertanyents a la Col·lecció Rafael Tous d'Art Contemporani.

 1. Isabel de Pedro Rambla Catalunya, 54, 08007
 2. Dl des 22 - Dt des 23
Informació

Objectiu BCN. Retratem la ciutat

 • Gratis

La Virreina Centre de la Imatge presenta el resultat del projecte Objectiu BCN. Retratem la ciutat, una iniciativa de la xarxa de Centres Cívics de Barcelona que pretén compondre un retrat fotogràfic plural de la ciutat. Un projecte de fotografia documental que s’ha dut a terme en 12 centres cívics amb un programa de classes teòriques, sessions pràctiques i sortides fotogràfiques impartides per fotògrafs de reconegut prestigi internacional com ara Samuel Aranda, Fernando Moleres, Walter Astrada, Moises Saman, Emilio Morenatti, Toni Amengual, Juan Manuel Castro Prieto i Txema Salvans. Entre els mesos de febrer i juny de 2014, dos centenars de ciutadans han participat en el projecte, recorrent a peu els deu districtes urbans de Barcelona per retratar un tema o un aspecte concret de la ciutat. El resultat del projecte és la creació d’un relat visual col·lectiu de Barcelona a través de més de cent imatges que ara es presenten a La Virreina.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dt des 23 - Dg gen 25
Informació

Fira de Santa Llúcia

 • Gratis

La Fira de Santa Llúcia presenta enguany diverses novetats respecte a d’altres edicions. S’hi instal·la un calendari d’advent gegant i les parades tindran unes teulades similars a les d’una caseta tradicional de poble. A més, el tió gegant es trasllada al Pla de Palau, a tocar de la Casa de l’Ardíaca. En total hi haurà 287 parades majoritàriament de figures i pessebres, molses, arbres de Nadal i productes d’artesania. Com és tradicional, la fira estarà oberta fins al 23 de desembre.

 1. Avinguda de la Catedral
 2. Dl des 1 - Dt des 23
Informació

SELF. Una exposició sobre l’altre autoretrat

 • Gratis

L'exposició SELF recull les instal·lacions de set autors que experimenten, reinventen i actualitzen el gènere de l'autoretrat. Entre els set fotògrafs convidats a participar en aquesta mostra hi figuren Seba Kurtis, amb 'Shoe Box'; Eufália C. Paz, amb 'O destino de un coração'; Moira Ricci, amb '20.12.53-10.08.04'; María Sánchez, amb 'Interiorismo'; Lilla Szasz, amb 'Happy New Year'; Román Yñán, amb 'Self Series ", i Isabelle Wenzel, amb' Autotimer '. En la seva majoria, els projectes d'aquests autors, presentats anteriorment en publicacions i festivals internacionals, s'exposen en primícia a Barcelona. Les seves instal·lacions incorporen, a part de la fotografia, altres mitjans de creació, com el vídeo i el fotollibre.

 1. Galeria H2O
 2. Dl des 22 - Dc des 24
Informació

Ramon Lamarca i Morell. Temps

 • Gratis

La llibreria Calders acull aquesta exposició dedicada a l'artista i pintor Ramon Lamarca i Morell. Un viatge a través del temps durant 40 anys de quadres i rellotges, de 1974 fins l'actualitat. Un món màgic ple de records que salten de la psicodèlia dels 70 al Mediterrani balear i que passen per l'atlàntic andalús o les meditacions còsmiques. La exposició es podrà visitar ( i comprar, si es vol) fins al 5 de gener.

 1. Llibreria Calders Passatge Pere Calders, 9, Sant Antoni
 2. Dl des 22 - Dl gen 5
Informació

Let's Dance

 • Gratis

La fotògrafa italiana Alessia Bombaci treballa amb projectes de tota mena, però des de fa gairebé 3 anys s'encarrega de realitzar les fotografies dels espectacles que es programen a l'Antic Teatre. Aquesta mostra que es pot veure al Bar de l'Antic Teatre és una acurada tria de les millors fotografies d'aquests darrers anys a al teatre on la presència del cos i l'execució del moviment són les seves principals bases d'expressió.

 1. Antic Teatre Verdaguer i Callís, 12, Ciutat Vella, 08003
 2. Dl des 22 - Dg des 28
Informació

Miró/Calder

 • Gratis

Sel·lecció d’obres de Joan Miró i Alexander Calder, on s’hi podran descobrir dibuixos, pintures i escultures d’aquests dos artistes mundialment reconeguts, obres que parteixen de l’any 1926.

 1. Galeria Mayoral Consell de Cent, 286, Eixample, 08007
 2. Dl des 22 - Ds feb 28
Informació

El daguerreotip. L'inici de la fotografia

 • Gratis

Exposició que rememora els 175 anys de l’arribada de la primera tècnica fotogràfica a la ciutat i que presenta la col·lecció municipal de daguerreotips. La mostra esdevé l’oportunitat de mostrar les eines i utillatges que s’usaven en la seva realització, amb la presentació de la primera càmera que va arribar a Barcelona i del laboratori de daguerreotípia de la família Blanxart de Sant Joan de les Abadesses, conservat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Per arrodonir la presentació del procediment inventat per Daguerre, s’ha realitzat contemporàniament amb la tècnica del daguerreotip una nova fotografia del pla de Palau, on va tenir lloc, el 10 de novembre de 1839, la primera fotografia de la ciutat i de l’Estat espanyol.

 1. Arxiu Fotogràfic de Barcelona Pl. Pons i Clerch, 2, Ciutat Vella
 2. Dl des 22 - Ds feb 28
Informació

Dones. Afganistan

 • Gratis

L’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA) dóna a conèixer la difícil situació de la dona a l’Afganistan al cap de 13 anys de la caiguda del règim talibà en aquesta exposició amb fotos de Gervasio Sánchez i textos de Mònica Bernabé.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dl des 22 - Dg feb 15
Informació

DelicARTessen 13

 • Gratis

Arriba la 13a edició de DelicARTessen, una exposició col·lectiva d'art de petit format que vol mostrar tot l'art que es fa avui, sense discriminar tècniques i estils. A la galeria Esther Montoriol han reunit 200 peces –pintura, escultura, fotografia, dibuix i videoart– de 70 artistes que han presentat com a mínim una obra que costa 100 €. Teniu previst regalar art aquest Nadal? Aquí ho fan possible...  

 1. Galeria Esther Montoriol Diputació, 339, Eixample
 2. Dv nov 21 - Dv gen 16
Informació

Kumar Súblevao-Beat feat. Aupa Quartet

 • Gratis

Kumar és un MC i productor de música urbana afrocubana que va començar la seva carrera musical a l'Havana, dins del moviment del hip hop dels anys 90. Súblevao Beat és el resultat de la profunda influència que el afrolatin-jazz, el reggae, el funk i especialment la música tradicional afrocubana tenen en el seu treball musical, aconseguint una sonoritat personal que combina percussió afrocubana amb samplers, sintetitzadors, i instruments acústics. L'acompanyen Aupa Quartet, amb instruments clàssics d'on flueix una música carregada de groove i espontaneïtat. Mostren la seva particular fusió del jazz, funk, son flamenc a través de composicions pròpies: enganxoses melodies enriquides amb apassionades improvisacions.

 1. Guzzo Plaça comercial, 10, 08003
 2. Dg des 28
Informació

Palau Mornau: Making-of

 • Gratis

Exposició que presenta, mitjançant un llenguatge documental, la història i l'arquitectura del Palau Mornau, l'edifici que alberga al Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum de Barcelona. Una mostra que no només mostra la història d'un edifici, sinó també el costat medieval, modernista i contemporani de Barcelona.

 1. Hemp Museum Gallery Ample, 35, Gòtic
 2. Dl des 22 - Dg març 29
Informació

A Babel amb patinet

 • Gratis

Aquesta comèdia de titelles a càrrec de La Puntual explica la història d'en Bial, que arriba a Babel de Dalt buscant els seus cosins que encara no coneix. Allà descobreix que hi corre un rumor inexplicable: "No es pot riure! Riure és molt dolent i a més s’encomana” El Bilal pregunta, però ningú li sap respondre el perquè d’una prohibició tan antipàtica. Com s'ho farà per tornar el riure al poble? A partir de 4 anys.

 1. Centre Cívic Vil·la Florida Muntaner, 544, Sarrià-Sant Gervasi
 2. Dt des 23
Informació

Ken'ichiro Taniguchi

 • Gratis

Exposició de Ken'ichiro Taniguchi, artista japonès que basa el seu treball en els 'hecomi', paraula japonesa per denominar les esquerdes o esquerdes que el pas del temps fa sobre el terra o les parets. En aquest cas ha fet un estudi sobre Barcelona i totes les obres exposades estan basades en els carrers de la ciutat.

 1. N2 Galeria Enric Granados, 61, Eixample
 2. Dl des 22 - Dt des 23
Informació

ACTE 30: Lúa Coderch, Or

 • Gratis

L'ACTE 30: Lúa Coderch, Or és el treball resultant de la tercera edició de la beca de producció, stage i difusió atorgada per la Fundació Suñol, en col·laboració amb el màster ProdArt de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Partint d’una anècdota biogràfica particular, el fet d’haver nascut al Perú, sense conservar cap experiència o record d’aquest país on només hi va viure uns mesos, Lúa Coderch fa una recreació en vídeo d’aquest lloc (Perú i la selva amazònica) com si es tractés d’un espai de ficció. Aquest exercici -un intent de projectar els espais d’una memòria inexistent- és un marc per reflexionar sobre la construcció del valor, el carisma i altres ficcions i la seva relació amb la distància, l'opacitat i l'aparença.

 1. Nivell Zero. Fundació Suñol Rosselló 240, 08008
 2. Dl des 22 - Ds gen 10
Informació

Traç. El dibuix com a eina de coneixement

 • Gratis

El dibuix és tan antic com l’home. Abans de l’escriptura va aparèixer el traç, un primer intent de convertir allò que hom té al cap en una forma. Ja sigui sobre la sorra de la platja o sobre la paret de la cova, el dibuix és la primera interfície visual entre els humans, el primer canal de comunicació interpersonal no verbal. A banda d’una finalitat estètica amb una llarguíssima tradició dins de les belles arts i d’una exhibició tècnica que té mèrit per si mateixa amb una saviesa que tan sols s’adquireix amb la pràctica i els anys de dedicació, el dibuix pot ser un mitjà. Des de l’art fins a la ciència i la recerca tecnològica s’ha utilitzat el dibuix per generar i transmetre coneixement. Dibuixar és projectar, diuen. És a dir, dibuixar és una forma de pensar, de crear, de plasmar una idea, com també es diu. El dibuix és un nexe entre la ment i la mà, entre la idea i la matèria, entre la creativitat i la realitat. L'exposició investiga les capacitats del dibuix com a eina de coneixement, com a mitjà de comunicació, com a suport per projectar, com a manera de fer realitat idees i fins i tot somnis. No es tracta d’una exposició d’obres d’art, encara que sí que hi ha dibuixos magnífics. És una posada en escena d’una idea, col·locant el focus d’atenció en la potencialitat del dibuix com a mecanisme de creació de coneixement.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dt des 23 - Dg gen 25
Informació

Fàbrica dels Reis d'Orient

 • Gratis

Coincidint amb els dies previs al 6 de gener, Fabra i Coats acollirà la Fàbrica i el magatzem de joguines dels Reis d’Orient. Els visitants de la fàbrica podran comprovar com els operaris ajudants dels Reis treballen perquè tots els regals estiguin a punt per a la Nit de Reis. A més, durant els vuit dies de l'intervenció, els finestrals dels tres pisos de la façana d’accés a la fàbrica de creació s'il·luminaran de colors per deixar entreveure els milers de regals del magatzem reial. Aquesta proposta artística, que va guanyar dos premis FAD el 2012, és obra de l’artista Xevi Bayona i el col·lectiu Las Gardenias. La Fàbrica dels Reis és un projecte del Districte de Sant Andreu.

 1. Fabra i Coats Sant Adrià, 20, 08030
 2. Ds des 27 - Dg gen 4
Informació

Un nadal diferent

 • Gratis

El centre cívic Teresa Pàmies celebrarà el nadal amb un arbre diferent, artístic, reivindicatiu, imaginatiu, creat per Quim Rifà, un artista torellonenc amb l'estudi a Molins de Rei que treballa l'escultura a partir de materials reciclats. (en aquestes mateixes dates, es podran veure les obres de l'artista a la sala d'exposicions).

Candel: Els altres Catalans

 • Gratis

Enguany se celebra els 50 anys de la publicació del llibre 'Els altres catalans' de Paco Candel. Amb motiu d’aquest aniversari el Museu d’Història de Catalunya i la Fundació Paco Candel presentem aquesta exposició en forma de repàs a la seva vida i obra.

 1. Museu d'Història de Catalunya Plaça de Pau Vila, 3, Barceloneta, 08039
 2. Dt des 23 - Dg gen 11
Informació

Futurs abandonats. Demà ja era la qüestió

 • Gratis

Mostra que reuneix el treball de 13 artistes: Xavier Arenós, Anna Artaker/Meike S. Gleim, Joan Bennàssar Cerdà, Jordi Colomer, Eva Fàbregas, Claire Fontaine, Gustav Klucis, Jordi Mitjà, Dani Montlleó, Societé Réaliste, Rirkrit Tiravanija, Todo por la Praxis i Oriol Vilanova.

 1. Fabra i Coats Sant Adrià, 20, 08030
 2. Dt des 23 - Dg gen 18
Informació

Herederos. Rostros de la Habana

 • Gratis

L’exposició 'Herederos. Rostros de la Habana' recull un seguit de vint retrats fotogràfics capturats en aquesta ciutat al llarg del mes d’agost i de setembre de 2013. És doncs, una petita mostra visual que convida a l’espectador a retrocedir al passat per conèixer la Cuba present.  

 1. Centre Cívic Sarrià-Espai Jove de Sarrià Eduardo Conde, 22-42, Sarrià-Sant Gervasi
 2. Dl des 22 - Dc des 31
Informació

Young Talents in Contemporary Painting: Narcís Díaz Pujol i Berto Martínez Tello

 • Gratis

Reinassance Barcelona Hotel i Alejandrogallery presenten un cicle d’exposicions per a la promoció dels joves talents de Catalunya en la creació d’Art Contemporani. La primera exposcició del cicle és la proposta expositiva dels gironins Narcís Díaz Pujol i Berto Martínez Tello. La seva obra mai ha estat un manierisme, ni s’han acomodat a possibles fòrmules d’éxit, al contrari, no paren d’evolucionar en l’investigació visual i conceptual, molt lligada a la contemporaneitat i a la vegada a la tradició pictòrica dels grans mestres de l’Historia de l’Art. En aquesta exposició podrem veure una selecció de pintures dels darrers cinc anys de Narcis Díaz i d’algunes peces del dinàmic Berto Martínez Tello. Narcis i Berto col.laboren puntualment en la realització de projectes pictòrics que ideen i realitzen conjuntament. Actualment estan finalitzan un projecte: 'Política moderna. Caníbals i bruixes', que s’exposarà properament a l’Alejandrogallery de Barcelona.

 1. Pau Clarís, 122, 08009
 2. Dl des 22 - Dg gen 4
Informació

Conjunt Atria

 • Gratis

El conjunt de cambra especialitzat en música antiga, que formen Isabel Soteras i Guillem Cabré (violins), Carla Rovirosa (violoncel), Júlia Santos (flauta) i Marc Sumsi (clavecí), ofereixen un concert sota el títol 'La música de l'Europa del segle XVIII', que inclou peces de diversos compositors, com ara Corelli, Telemann o Vivaldi, entre d'altres.  

 1. Església de Sant Gaietà Consell de Cent, 293, Eixample
 2. Dg des 28
Informació

Un mundo real

 • Gratis

Mostra col·lectiva que reuneix obres dels artistes Pablo Maeso, Eva Navarro i Marta Sánchez Luengo. Tres mons, 3 visons de com viuen els personatges les seves emocions i sentiments dins d'un entorn... real? Pablo Maeso transforma diferents realitats en una sola, Eva Navarro parteix de l'observació de la gent, ja sigui en la distància o en grups i Marta Sánchez Luengo modela els seus personatges indagant entre la societat i l'espiritualitat.

 1. El Quatre Barcelona Rosselló, 193, 08036
 2. Dl des 22 - Dl gen 5
Informació
Més activitats gratuïtes

Els usuaris diuen

4 comments
Montse
Montse

Moltes gràcies mac@s!!!!

Sandra
Sandra

Home, els mercats gratis gratis són si vas i només mires, a la que compres ja no xDDD Però merci igualment, ja tinc uns quants plans per aquest cap de setmana quan puji a la ciutat :)

aleix
aleix

Es mentira, no es gratis

Ivan
Ivan

Gratis, curioso concepto. El primer link que abro sobre una exposición en el nuevo museo dhub, y en la propia pagina del timeout me pone que vale 3-5 euros. O ellos mismos no se aclaran (los del timeout) o el concepto gratis es diferente para ellos que para mi.