Aquesta nova tendència puja com l’escuma Menú degustació cerveser El Racó d'en Cesc pot treure pit: fa tres anys que ofereixen un menú degustació d'alta cuina maridat amb cervesa, són els pioners d'aquesta tendència. Edgar Rodríguez, el sommelier de l'establiment, explica que "amb les nostres 150 referències de cervesa, podem cobrir qualsevol plat". La birra mana: "Tastem la cervesa. I a través del que ens descobreix, dissenyem un plat amb maridatge". Festival: alguns plats del menú són el tataki de tonyina amb una cervesa Racó d'en Cesc 25 aniversari, dissenyada per Rodríguez. El pap torradet amb all cremat s'ajunta amb una cervesa alemanya ben fumada.I fins i tot un plat amb tanta potència com el fricandó, que ens fa pensar en vi negre, s'ajunta amb una rabassuda stout irlandesa. "El diòxid de carboni, com passa amb el vi escumós, té el punt de bombolla que acaba netejant greixos i et dóna una sensació de frescor" (recordem que en els tastos de pernil s'afavoreix el cava o la cervesa, no pas el vi negre). També per postres, cervesa negra i dolça per acompanyar un bescuit de xocolata amb espècies. Tot un festival d'alta cuina, de set plats per 62 euros . Maridant amb vi pujaria quasi el doble. Era lògic. Després que la cervesa artesana ensenyés la seva poteta rossa i sense pasteuritzar a les barres de bon beure, el pas següent era que els restaurants es preocupessin per fer un maridatge llépol de llúpol i bona teca. El casori entre birra i menjar tot just acaba
El barri del Poblenou serà testimoni de l'11 al 13 de juliol d'una autèntica invasió de cervesa artesana. Arriba la III edició de la fira de cerveses artesanes del Poblenou i, enguany, el certamen passa d'un a tres dies de duració per oferir més activitats i propostes als assistents.
La Rambla del Poblenou, a l'alçada del Passeig Clavell, serà on podreu tastar diferents varietats de cervesa de 33 productors artesans d'arreu del món: des d'Itàlia fins a Canadà, passant per Bèlgica, Suïssa, Anglaterra o Escòcia, sense oblidar-nos dels productors de cervesa catalans. Però a la fira de cerveses artesanes no només hi trobareu l'estimat suc de civada. L'espai comptarà amb 8 estands de menjar, música a càrrec de DJ's i bandes, tallers sobre les particularitats de la cervesa, tasts, xerrades i activitats per a tots els públics.
La Fira estarà oberta el divendres de 18 a 1 h, dissabte d'11 a 1 h, i diumenge d'11 a 20 h. Animeu-vos a tastar els interessants i gustosos matisos que ens brinda la cervesa!