Esquerra!
Els veïns vam lamentar el cartell de traspàs penjant a Casa Jaime (Consell de Cent, 222) tot i no haver-lo trepitjat mai; Ramon Ramió i la seva parella no van voler deixar passar l’oportunitat de reobrir la veterana casa de menjars fent un gir a la carta i l’estètica del local, però conservant-ne el nom. Han aconseguit reunir sota un mateix sostre un públic de generacions i estils molt diferents (també hi tenen la mà trencada els del Gelida, al carrer de la Diputació, 133, i la colla frenètica de La Flauta, al d’Aribau, 164). Per petició popular han recuperat plats com l’escudella i la carn d’olla com la de l’àvia, estrelles del menú els dimecres d’hivern; alguna nit sorprenen amb música en directe, i a les tardes reben la visita dels incondicionals que fan la partida de cartes.
Al costat de les aromes que desprenen els locals de tota la vida, brillen el modern Tarambana (Borrell, 148), la proposta de cuina mediterrània d’Artte (Muntaner, 83), un espai amb una intensa agenda musical i una llarga carta de tes, i l’acabat d’estrenar Disfrutar (Villarroel, 163), que vist des de fora fa venir salivera.
També espurnegen les estrelles Michelin d’una llista de restaurants situats a l’Esquerra de l’Eixample, començant per l’històric Gaig (Còrsega, 200), seguit del Cinc Sentits de Jordi Artal (Aribau, 58) i l’Angle de Jordi Cruz (Aragó, 214).