Les claus de l'emprenedor

Els millors consells per fer realitat el vostre projecte

0

Comentaris

comments.add +


T'has plantejat crear una empresa? Tens una idea i vols comprobar si és viable? Us deixem amb uns quants consells perquè feu realitat els vostres projectes. Aprofiteu els bons propòsits d'any nou i llanceu-vos a la piscina!

1. De la idea al negoci.
El primer pas per assegurar-te que el teu projecte empresarial tindrà èxit és analitzar la teva idea de negoci: sempre hi ha aspectes que es poden millorar.

2. Fer un pla d'empresa.
El pla d'empresa és l'eina principal que has d'utilitzar per decidir si el teu projecte és prou sòlid, o bé si és necessari que en reconduieixis algun aspecte. També et permetrà analitzar la futura situació de l'empresa davant del mercat real i els seus competidors.

3. Aspectes legals i jurídics.
Un cop has analitzat la viabilitat del projecte empresarial, és el moment de revisar quins són els passos necessaris que has de fer legalment i jurídicament per poder constituir el teu negoci.

4. Finançament i subvencions.
Amb l'empresa constituïda, arriba el moment de buscar recursos econòmics per finançar-la: préstecs, crèdits, ajuts i subvencions, concursos i premis, incentius fiscals... Assessora't amb un professional per conèixer bé totes les opcions de què disposes.

On em puc assessorar?

Barcelona activa

L’Ajuntament de Barcelona canalitza l’ajuda als emprenedors a través de Barcelona Activa. L’entitat acompanya cada any més de mil projectes empresarials i posa a l’abast dels emprenedors un ampli ventall de serveis i productes per fer realitat les seves idees de negoci. Per accedir a aquests serveis cal trucar al 901 55 11 55, o inscriure’a a una de les seves sessions informatives gratuïtes –n’hi ha de dilluns a dijous– al portal bcn.cat/emprenedoria.

Inicia

És el pla del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya destinat a donar un suport integral a la creació d’empreses mitjançant la informació, orientació i formació a les persones emprenedores, l’assessorament en l’elaboració del pla d’empresa i el suport tècnic a la consolidació de les noves empreses. A la seva web trobareu consells i també un directori amb les associacions que us poden ajudar a fer realitat el projecte. N’hi ha més de 150 distribuïdes per tot Catalunya.

1Dia1Empresa

És una iniciativa del Centre Internacional de Negocis de Catalunya. Amb aquest programa ajuden a constituir una societat limitada de franc cada dia; és a dir, sense despeses notarials ni de registre. Ofereixen altres avantatges, com ara sis mesos d’assessoria gratuïta i disposar de franc d’espais de trobada.

Aetna Espai Empresarial

És un centre de negocis vinculat al Fòrum d’Emprenedors de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI). Ofereixen diversos serveis: des de despatxos per hores fins a elaboració de plans de negoci. Tot amb quotes assequibles.

AIJEC

L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya aplega joves amb negoci propi. Si teniu un projecte, us podeu posar en contacte amb ells i estaran encantats d’assessorar-vos. El seu objectiu és que les iniciatives i els projectes es desenvolupin amb èxit. També organitzen dinars mensuals i 'afterworks' temàtics.

Cecot

És una associació empresarial multisectorial integrada per 38 gremis i associacions empresarials. Un dels seus serveis és un departament d’emprenedoria i creixement empresarial que promou la creació de noves empreses.

CP'AC

La Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya ofereix informació i motivació per a l’autoocupació, orientació personalitzada a l’em- prenedor i assessorament per a l'elaboració del pla d'empresa, entre d'altres serveis. Tenen un programa especial per a joves entre 18 i 35 anys.

Cambra de Comerç de Barcelona

La Cambra vetlla pels interessos generals de les empreses i ofereix un ampli ventall de serveis: informació i assessorament, suport a la internacionalització i a la innovació empresarial i formació.

Impulsem SCCL

Aquesta cooperativa desenvolupa projectes d’inclusió social i laboral. També disposa d’un viver d’empreses per a persones sense recursos, que combina l’assessorament, la tutoria de projectes, la dinamització d’emprenedors i la gestoria assistida per potenciar l’emprenedoria al Raval.

SECOT

Els membres d’aquesta associació sense afany de lucre són professionals qualificats jubilats o en actiu que volen oferir la seva experiència i els seus coneixements en gestió empresarial a qui ho necessiti. Si teniu un projecte, us podeu posar en contacte amb ells perquè us assessorin.


Com em puc finançar?

FinEmpresa

És un portal de finançament per a empreses i emprenedors, promogut i coordinat per la Secretaria d’Economia del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

FISUB

És una base de dades d’ajuts i subvencions, promoguda i coordinada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Govern català.

BANC

La Business Angels Network Catalunya és una institució privada que promou la figura del 'business angel' (un inversor privat) com un nou recurs de finançament adaptat a les necessitats de les petites i mitjanes empreses. L’entitat s’adreça als inversors privats interessats a participar en nous projectes empresarials.


Vols inspirar-te?

AfterBLE

És la trobada que organitza Barcelona Loves Entrepreneurs, una plataforma que vol convertir la ciutat en un dels centres europeus de referència en emprenedoria. 'Networking' i copes.

BizBarcelona

El saló per a emprenedors, petits empresaris i autònoms de Fira de Barcelona té l’objectiu d’ajudar els emprenedors a accelerar la posada en marxa dels seus negocis i a impulsar el creixement de les empreses ja existents. La propera edició es farà el juny del 2014.

CREC

El Centre de Recursos per a Emprenedors i Ciutadans és un espai on conviuen formació i 'coworking'. Fan cursos i disposen d’un espai de treball al Poble-sec on podreu desenvolupar el projecte, reunir-vos, fer contactes i, fins i tot, realitzar una sessió de fotos professional al seu estudi.

First Tuesday

És una organització no lucrativa per ajudar emprenedors i inversors TIC. Organitzen trobades en llocs com la Fàbrica Moritz.

Fundación Iniciador

Aquesta fundació té com a objectiu fomentar i facilitar l’emprenedoria. A Barcelona hi ha un grup que munta trobades i tallers mensuals des del 2008.

Last Thursday

És una trobada que se celebra l’últim dijous de cada mes en espais com l’Hotel Mandarín Oriental. L’organitza l’Institut d’Iniciativa Emprenedora d’ESADE i està pensada perquè emprenedors i inversors intercanviïn idees.Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques