Plans per a l'Onze de setembre

11 propostes per celebrar la Diada

0

Comentaris

comments.add +
Fossar de les moreres

Fossar de les moreres ©Scott Chasserot

Catalunya en transició

Si us va la història i sobretot el període a partir de 1975, tot allò que té a veure amb l'Assemblea de Catalunya, la recuperació del català després d'anys de prohibició, i el procés de reforma i ruptura, visiteu l'exposició 'Catalunya en transició', al pati d'Armes del Castell de Montjuïc. La mostra produïda pel Memorial Democràtic repassa el procés que va conduir a les eleccions generals del 1977 i el que va concloure amb les eleccions al Parlament de Catalunya el 1980.

  1. Carretera de Montjuïc, 66
  2. De 10 a 20.30 h

© Olivia Rutherford / Time Out

Portes obertes a la Generalitat i el Parlament de Catalunya

Imagineu-vos passejar pel claustre gòtic de la Generalitat, treure el cap al Pati dels Tarongers, i el saló Sant Jordi i la capella... És dia de portes obertes al palau de la plaça de Sant Jaume i també a l'edifici del Parlament. Voleu fer un viatge al 1714? Deixeu-vos perdre per l'antic arsenal de la Ciutadella que manà construir Felip V.

  1. Palau de la Generalitat (Plaça Sant Jaume) i Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella, s/n)
  2. De 10 a 18 h
MNAC

MNAC

Portes obertes al MNAC i el Museu d'Història de Catalunya

Per recuperar els episodis de la Guerra de Successió, apropeu-vos al Museu d'Història de Catalunya. Amb motiu de la Diada fan jornada de portes obertes i visites guiades cada mitja hora (a partir de les 10.30 i fins a les 13.30 h). Si us tira més l'art català, heu de saber que al MNAC avui l'accés també és gratuït.

  1. De 10 a 14.30 h (Museu d'Història); de 10 a 15 h (MNAC)

Actes oficials

La Diada té la seva litúrgia i aquesta passa, entre d'altres, pel monument de Rafael de Casanova. A les 9 h, al carrer Alí Bei, Artur Mas i la resta de govern faran l'ofrena floral al monument; els seguiran la Mesa del Parlament, encapçalats per Núria de Gispert. I si ja heu mantinat per veure passar la comitiva de polítics i institucions del país, i ja han dipositat la corona de flors i cantat 'Els segadors', aprofiteu per buscar lloc al Parc de la Ciutadella. A les 11.30 h arrenca l'acte institucional de la Generalitat i el Parlament.

  1. Monument Rafael de Casanova i Parc de la Ciutadella
  2. A partir de les 9 h

©Tomàs Muñoz

#EncerclemLaCaixa

Sota el lema #EncerclemLaCaixa, la gent de Procés Constituent han convocat una altra cadena. L'objectiu? Reivindicar els drets socials i nacionals, assenyalar els culpables de la crisi i les retallades i donar suport al manifest d'Arcadi Oliveres i Teresa Forcades. Si aposteu per la reivindicació alternativa, sumeu-vos als trams que encerclaran les torres de La Caixa a la Diagonal, tot connectant amb la cadena humana de l'ANC.

  1. Av. Diagonal, 621-629
  2. 15 h

Lectures recomanades

L'alternativa per aquells que passen d'aglomeracions és 'Victus', d'Albert Sánchez Piñol? Per aprofundir en la història del Born, el més indicat és recórrer a un expert en la matèria, Albert Garcia Espuche, i al seu llibre  'La ciutat del Born'. I si voleu saber més d'Àustries, Borbons, dinasties, lluites pel tro i com aquestes van afectar Catalunya, endinseu-vos en 'Catalunya durant la Guerra de Successió'.


Els usuaris diuen

0 comments

El basar 'indepe'

Samarretes, vambes i cartells per reivindicar l'autodeterminació a totes hores

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques