Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
All Those Food Market
© Pablo Santos Suárez

Coses per fer a Barcelona a l'abril

Exposicions, concerts, teatre, festes, activitats... Abril arriba carregat d'activitats interessants. No te'n perdis cap!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ja hem entrat a la primavera i es nota en el clima i en les activitats que omplen Barcelona aquest mes d'abril. Aquí teniu una bona tria entre coses per fer a la ciutat, mercats, exposicions, les obres de teatre més esperades, els concerts del mes i molts més plans per a tots els gustos. 

NO T'HO PERDIS:  50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Activitats a la ciutat

  • Què fer
  • Rutes i passejades

La Passejada amb Barret de Barcelona és ja tot un clàssic de la ciutat que enguany celebra la seva 20a edició. Una trobada cultural popular que convida tothom que vulgui a passejar-se amb barret per la ciutat per donar la benvinguda a la primavera.

Organitzat per la Asociación de Sombrereros, és un esdeveniment que està inspirat en el concepte americà de l'Easter Parade, que és particularment popular a la ciutat de Nova York on tradicionalment el Diumenge de Pasqua, es tanca al tràfic un tram de la 5a Avinguda perquè la gent surti a passejar amb barret.

El punt de sortida és a les 12 h del migdia a Rambla de Catalunya amb Diagonal a l'alçada de l'escultura de la girafa coqueta. 

 

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Jean Paul Gaultier és més que un dissenyador de roba, és un artista. I Barcelona tindrà el plaer de rebre (en exclusiva a l’Estat espanyol) una de les seves creacions més extraordinàries: el 'Fashion freak show'. Del 4 al 21 d’abril el Teatre Coliseum acull aquest espectacle en què revista, concert pop i desfilada de moda es barregen per retre homenatge als darrers 50 anys de la cultura pop en un format tipus cabaret, però també comèdia musical.

  • Què fer
  • Curiositats fantàstiques

Nedar entremig de centenars de bombolles deu ser molt i molt plaent. O no. Ens hi juguem alguna cosa? El resultat el tindrem a partir del 19 d’abril quan l’experiència immersiva 'Bubble planet' arribi a la ciutat. Es tracta d’una activitat sensorial plena de colors pastels i fantasia que, a partir de la realitat virtual i la constant interacció amb el públic, genera onze entorns temàtics diferents per despertar el nen que tenim dins. I sí, un d’aquests entorns és una enorme piscina de bombolles.

Publicitat
  • Música
  • Música

Bé sigui una passejada a la platja, un aperitiu a la terrassa d’un bar o una volta per un mercat d’artesania, amb l’arribada de la primavera i el bon temps a tots ens agrada gaudir d’estones a cel obert. Les activitats a l’exterior passen a ser les més buscades i, conseqüentment, sorgeixen noves ofertes d’oci a l’aire lliure. Un exemple és Locked Outdoor, una festa de música electrònica que ha triat el parc del Tibidabo com a seu per aquesta temporada primaveral. Així doncs, la plaça dels somnis del parc d’atraccions es convertirà en una discoteca 'open air', només durant tres dies: els divendres 22 de març, 19 d’abril i 10 de maig. La festa comptarà amb artistes com Âme, Worakls, Michael Mayer, Gerard Bauza i Andrea Castells, entre molts d’altres.

  • Què fer
  • Ciutat

Ja ens hem apuntat a l'agenda les sis noves rutes gratuïtes a la Rambla d'aquest mes de març, i ara també tindrem l'agenda ocupada el mes vinent: l’Ajuntament ja ha publicat quines són les pròximes visites guiades gratis a diferents patrimonis de la ciutat que se celebraran durant tot l'abril. Per participar-hi, cal reservar entrades a la pàgina web de la ruta que més us agradi, tot i que haureu de ser ràpids perquè són limitades i se solen esgotar de seguida. Per tant, si us interessa, no badeu: serà el dijous 14 de març a les 12 h quan s’obri el procediment de registre per a cada visita. 

Publicitat
  • Música
  • Sants - Montjuïc

'Dream days' dels fans eurovisius: la tercera edició del Barcelona Eurovision Party reunirà del 4 al 6 d'abril als fans del certamen en diversos esdeveniments.

El primer, a la sala Safari Club, amb un DJ exclusiu que punxarà el 4 d'abril de 0.30 h a 5 h. L’endemà, la celebració es traslladarà de 21 a 6 h a La Terrazza del Poble Espanyol, amb un concert de diferents artistes que han actuat en edicions passades d’Eurovisió, o que han participat en preseleccions del certamen, que es completarà amb la sessió d’un DJ.

El dissabte 6 d’abril, la 'Barcelona Eurovision Party' acabarà amb un concert amb alguns dels participants d’Eurovisió del 2024 al Sant Jordi Club. Hi haurà artistes com Las Ketchup (Espanya, 2006), Cornelia Jakobs (Suècia, 2022) o Albina (Croàcia, 2021), entre d’altres. A més, estarà presentat per Nina, Àlex Marteen i Guiseppe di Bella.

Les entrades estan a la venda al seu web amb preus que varien entre els 15 i els 55 . També hi ha un paquet per les tres nits per 65 €. 

  • Què fer
  • La Trinitat Nova

Qui ha dit que les titelles són per a la canalla? Aquest cicle demostra tot el contrari: El Ròmbic, el festival de titelles per a adults que es fa a l'Ateneu de 9 Barris, porta el dijous 25 d'abril l’estrena de l'espectacle Cecs d'Urmah, una companyia sorgida de l’Institut del Teatre que versiona l’obra de Maurice Maeterlinck. El divendres 26 d'abril es podrà veure l’espectacle Los Funestos Esponsales de Don Cristóbal de la companyia francesa Pelele, que fa un homenatge a la titella de mà amb músic aindrecte. El dissabte 27 es pordà veure PHAZZ ‘una filosofia de la por’ de la cia. Zero en Conducta, companyia que va iniciar la seva trajectòria al Ròmbic i que s'ha convertit en tot un referent.

Publicitat
  • Art
  • El Gòtic

El festival Catalonia a Sacra celebra dotze anys i prepara més d'una trentena d'activitats des del divendres 1 de març fins al 30 de novembre, a 22 comarques de Catalunya, 1 del País Valencià i per primer cop a Andorra. Aquesta iniciativa es va crear per 10 bisbats l’any 2012 i vol donar a conèixer el patrimoni cultural de l'Església dialogant amb la generació actual a través de visites, itineraris i conferències.

  • Nens
  • Vila de Gràcia

'Drac Màgic' és un espectacle amb veu cantada i recitada, acompanyada de poesia visual i de diferents sonoritats. Pensat per a nens i nenes menors de 3 anys, l'obra de la companyia teatral Pamipipa explica històries mitjançant divuit cançons tradicionals i populars catalanes i altres cultures (francesa, castellana, italiana, àrab i americana). També es faran jocs de faldilla, endevinalles, poesies i apariats.

Publicitat
  • Què fer
  • Sants - Montjuïc

Els amants de la cervesa i el menjar alemany tenen un oasi al Biergarten, la festa cervesera que arriba al Poble Espanyol del 26 d'abril al 6 de maig. A més de gastronomia i beure, també hi ha tallers, degustacions, música en directe i DJ. S'oferiran entre vint varietats de cervesa diferents i especialitats alemanyes de menjar: frankfurt, bratwurst, pikantwurst, cervela, garró, amanida Kartoffel... així com opcions veganes i propostes pels més petits.

  • Botigues
  • Botigues vintage
  • El Raval

Social, per al barri, ple de veïns i curiosos que volen comprar o vendre a preus raonables... Aquesta és la filosofia del Fleadonia, el mercat de segona mà que organitza la gent de Freedonia. A més de parades hi haurà música, animació i vermut per fer el diumenge agradable al Raval.

Publicitat
  • Què fer
  • Activitats gastronòmiques
  • Ciutat Vella

Si sou dels que us deixeu guiar per l'aroma d'un bon formatge i us perd assaborir la infinitat de varietats que hi ha, ja sigui d’un mos o en alguna recepta fundent, com un pastís de formatge, teniu una cita imperdible. El cap de setmana del 5 al 7 d'abril torna el Cheesy Fest a l'Estació de França, una cita organitzada pel grup de restauració BNGrup, que ho va petar l'any passat i que en aquesta segona edició promet ser una versió encara més millorada i deliciosa.

Contingut patrocinat
  • Música
  • Festival de música

Monumental Club inaugura aquest 2024 FANGO, un renovat format de festes temàtiques a la ciutat comtal que presentarà, amb 3 dates durant l'any, diferents gèneres musicals i comunitats. La primavera s'estrenarà el dissabte 13 d'abril amb l'especial 'Canela en Rama'. El cartell compta amb artistes de talent nacional com el compositor i productor Kiko Veneno. Els seus hits van des del rock melòdic, passant pel pop tropical i fins al flamenc avantguardista. La performance de Meneo aportarà el seu punt guatemalenc amb sons llatins. El col·leccionista i rei de l'Achilifunk Txarly Brown, omplirà FANGO amb la seva ànima folklòrica i la seva obsessió per la rumba catalana. La parella artística d'estil eclèctic Maitia Bizarre completa el cartell d'aquesta última jornada. Ja es poden comprar les entrades

 

Publicitat
  • Música
  • El Poble-sec

Ladilla Rusa, que acaben de publicar la hilarant 'Madre mía el asco que me das', inauguren el 24 de febrer la 12a edició del Curtcircuit, el cicle de concerts de l'ASACC que reivindica la música en directe en la proximitat de les sales de concerts. De moment, hi ha 32 artistes confirmats que faran una quarantena llarga de concerts a 30 sales de Catalunya, Menorca, València i el País Basc, durant la primavera i la tardor del 2024.

  • Música
  • Festival de música
  • Sant Martí

Els multitudinaris Zoo s'acomiaden dels escenaris després de deu anys plagats d'èxits, amb fites tan bèsties com omplir el Palau Sant Jordi, però també convocant immenses quantitats de públic en territori castellanoparlant, com han fet al WiZink Center de Madrid i al ViñaRock de Villarrobledo. L'últim concert dels de Gandia a Barcelona serà a la Telecogresca 2024, el dissabte 6 d'abril de 2024 al Parc del Fòrum, on també actuaran JazzWoman, Sara Socas i DJ Trapella, a més del grup i DJ's guanyadors de l'Engresca't. Les entrades costen 30 euros i ja estan a la venda. 

Publicitat
  • Nens
  • Activitats musicals
  • El Raval

Titelles i jazz s'uneixen per explicar la clàssica història d''El trencanous', revisitada pel Gran Teatre del Liceu des d'una mirada actual. Acompanyades de la icònica música de Txaikovski, la Daniela, una noia valenta que acabarà convertida en un trencanous de fusta, i la seva mare, la Sra. Drossel, s'enfronten al repte de trobar la nou màgica per salvar en Pirli del conjur de la reina dels ratolins.

  • Què fer
  • Mercats i fires
  • Fort Pienc

El Mercat dels Encants acull des del 1928 tota mena de productes per als més curiosos que busquin sortir de la normalitat dels mercats. Abans es trobava al carrer Dos de Maig i ara l'acull la Meridiana sobre un edifici lluent de Fermín Vázquez. 

Teatre

  • 4 de 5 estrelles
  • Teatre
  • Dreta de l'Eixample
  • Crítica de Time Out

'Màquina Hamlet', o 'La màquina Hamlet', com han decidit titular-la a la Sala Atrium, és el cim del teatre postdramàtic de l'últim quart del segle XX. Una obra de només nou pàgines en què Heiner Müller va destil·lar tot el coneixement que havia adquirit del text clàssic de Shakespeare després de prop de trenta anys d'estudi, i d'obsessió, a banda d'abocar-hi la seva biografia. Un exercici de depuració dur i espinós que ho deixa tot en mans del director d'escena, obligat a interpretar cadascuna de les paraules del dramaturg alemany, decisives totes, cap d'arbitrària.

Marc Chornet ha decidit situar-la en una habitació d'hotel i comptar amb només dos intèrprets (Xavier Torra Xuriguera i Anna Pérez Moya), i apostar-ho tot al disseny de so, una cosa que ja va fer Bob Wilson en una de les més icòniques posades en escena de la peça, als anys 80. D'aquí que ofereixi auriculars als espectadors, que no rebran instruccions ni res de semblant, sinó que els faran servir per immergir-se més profundament en la peça.

  • 4 de 5 estrelles
  • Teatre
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • Crítica de Time Out

A Enrico Ianniello ja el coneixíem gràcies a Oriol Broggi, de 'Filumena Marturano' o 'Questi fantasmi'. Sabíem que és un actor de primera línia napolità, que també ha fet fortuna a l'audiovisual, al 'Mia madre', de Nanni Moretti, per exemple. O que és el principal responsable de l'èxit de les obres de Pau Miró a Itàlia, de qui n'és el traductor. Però mai no l'havíem gaudit, a casa nostra, aguantant tant de pes en escena com en aquest 'La veritat de la mentida'.

Tot passa per Ianniello. Gairebé no desapareix. I és el seu conflicte el que mou la peça, entre l'admiració per l'amic que ha canviat de vida a través d'una nova parella, molt més jove que l'anterior, i l'amor, sí, que sent per la seva esposa, amb qui fa almenys vint anys que està casat. L'autor, Florian Zeller, el mateix d''El pare' i 'La mare', la va escriure per a un altre tòtem, Daniel Auteuil, el Daniel a qui dona vida Ianniello, un home indecís, editor de professió, que sol fer el que li mana la dona, bon cuiner i sense ganes de ficar-se en problemes.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Teatre
  • El Raval
  • Crítica de Time Out

Quan Rousseau (Pep Planas) li acaba de confessar a Voltaire (Josep Maria Flotats) que, efectivament, va abandonar els seus cinc fills, Flotats mira el públic, fa una pausa i s'asseu. Són cinc segons que fan que el que acaba de dir Rousseau no caigui en sac buit, perquè el públic copsi la gravetat del moment. És un dels clímaxs de la funció. Un petit detall, potser minúscul, la pausa, el moviment, que fa volar molt amunt aquesta versió de 'La disputa' de Jean-François Prévand que tenim al Romea.

  • 4 de 5 estrelles
  • Teatre
  • Comèdia
  • Crítica de Time Out

La sèrie infantil francocanadensa 'Espies de veritat' va ser un fenomen a totes les llars catalanes de 2002 a 2013. Les protagonistes (Sam, Clover i Alex) eren tres noies d'un institut tocat i posat de Beverly Hills que, tretes de la seva rutina, eren cridades a acomplir missions impossibles, de les quals se'n sortien sense despentinar-se. Tres noies que podrien ser les Spice Girls convertides en trio que Berta Prieto i Lola Rosales agafen com a referents per fer una obra que apel·la directament a la generació que les va veure. I que aconsegueix interpel·lar-la des d'un cert cansament d'estar cridats a salvar el món.

Publicitat
  • 3 de 5 estrelles
  • Teatre
  • El Raval
  • Crítica de Time Out

'La ronda' d'Arthur Schnitzler deu ser una de les obres més versionades del teatre contemporani. Des de 'L'habitació blava' de David Hare, que vam veure fa uns anys al Romea, fins a aquests '17 esbossos des de la foscor' de Roland Schimmelpfennig que La Danesa acaba d'estrenar al Tantarantana. Deu escenes que retrataven la societat vienesa de 1900 i que avui, adaptades, esbossen la nostra a partir de parelles de personatges captats abans o després d'un encontre amorós.

  • 3 de 5 estrelles
  • Teatre
  • Fort Pienc
  • Crítica de Time Out

Passada mitja obra, tres homes es queixen. Asseguts, eixarrancats, diuen que les dones excepcionals que veuen a la tele són massa extremes, que la gent corrent com ells no interessa perquè són això, “normals”. Tres paios que representen una societat que es resisteix a assumir que avui dia són elles les que tenen històries a explicar. Fins aquí l'obra de Joan Yago va pujant, però aleshores comprovem que tot continua més o menys igual, amb personatges femenins que desperten contradiccions en el públic, cada cop una mica més extrems.

Concerts

  • Música
  • Festival de música
  • Sant Martí

Els multitudinaris Zoo s'acomiaden dels escenaris després de deu anys plagats d'èxits, amb fites tan bèsties com omplir el Palau Sant Jordi, però també convocant immenses quantitats de públic en territori castellanoparlant, com han fet al WiZink Center de Madrid i al ViñaRock de Villarrobledo. L'últim concert dels de Gandia a Barcelona serà a la Telecogresca 2024, el dissabte 6 d'abril de 2024 al Parc del Fòrum, on també actuaran JazzWoman, Sara Socas i DJ Trapella, a més del grup i DJ's guanyadors de l'Engresca't. Les entrades costen 30 euros i ja estan a la venda. 

  • Música
  • El Poble-sec

Ladilla Rusa, que acaben de publicar la hilarant 'Madre mía el asco que me das', inauguren el 24 de febrer la 12a edició del Curtcircuit, el cicle de concerts de l'ASACC que reivindica la música en directe en la proximitat de les sales de concerts. De moment, hi ha 32 artistes confirmats que faran una quarantena llarga de concerts a 30 sales de Catalunya, Menorca, València i el País Basc, durant la primavera i la tardor del 2024.

Publicitat
  • Música
  • Sant Andreu

La 15a edició del Barcelona Districte Cultural apropa als Centres Cívics de Barcelona els concerts de l'autora de pop lluminós Carlota Flâneur, de la pianista de flamenco-jazz Miranda Fernández, de la cantautora madrilenya Eva Sierra i de la rapera manxega Bewis de La Rosa. També hi seran el grup de flamenc Los Aurora, la potent banda de soul i de funk Marina BBFace & The Beatroots que presentarà les cançons del que serà el seu nou àlbum, i Ruïnosa y las Strippers de Rahola, que recuperen el punk rock a l'estil dels New York Dolls amb una proposta irònica i plena de diversió.

  • Música

El festival Empremtes creix passant dels onze concerts d’edicions anteriors als 28 d’aquesta tercera temporada. Marwan (19 de gener), Sofía Ellar (27 de gener), Blaumut (1 de febrer), Marina Rossell (3 de febrer), La Bien Querida (10 de febrer), Mazoni (24 de febrer), Las Migas (5 d'abril), Roger Mas (13 d'abril), Las Karamba (25 d'abril) i Celtas Cortos (27 d'abril) són alguns dels artistes d’aquest festival centrat en la música d’autor que s’escampa per unes quantes sales de Barcelona com l’Apolo, Razzmatazz, el Casino l’Aliança, el New Fizz i la Wolf fins ben entrada la primavera.

Publicitat
  • Música
  • El Poble-sec

Awamba Buluba Rock 'n' Roll Club commemora el seu onzè aniversari el 18 d'abril amb una festa a la Sala Apolo, amb Ray Collins i Los Torontos com a convidats de luxeFa onze anys, aquest club, dels pocs de Barcelona que programen rock and roll internacional en la seva acepció més àmplia, es va inaugurar al Marula Café de Barcelona i des de llavors ha organitzat més de 700 concerts, traslladant-se també a ciutats com Madrid, Bilbao i Buenos Aires, amb moments àlgids que queden pel record: sobretot nits de 'search and destroy' absolutes com la de Dave Kusworth dels Jacobites o la llegenda punk USA The Real Kids. 

 

  • Música
  • Punk i metal
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

Mägo de Oz portarà de gira el seu nou disc 'Alicia en el Metalverso' (disponible a partir del 26 de gener de 2024). Es tracta del Feliz No Cumpleaños Tour, que passarà per la sala Razzmatazz de Barcelona, el 26 d'abril de 2024, i també per Girona, l'endemà. És el dinovè disc d'estudi del grup de heavy madrileny liderat per Txus di Fellatio, amb Rafa Blas a la veu, que substitueix l'anterior cantant Zeta.  

 

Publicitat
  • Música
  • Festival de música
  • Sant Gervasi - Galvany

Un centenar d'actuacions conformaran el programa del Barnasants 2024, que s'inicia el 26 de gener al Teatre Joventut de L'Hospitalet i que s'allargarà fins a finals de maig. Les Kol·lontai seran les encarregades de donar el tret de sortida a aquesta nova edició, que commemora el 50è aniversari de la Revolució dels Clavells amb un concert col·lectiu el 13 d'abril dirigit per Núria Piferrer 'Névoa' i també amb un cartell commemoratiu de Julia Solans. 

  • Música
  • Festival de música
  • Sant Gervasi - Galvany

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona, una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes. A més de Toto i Andrés Calamaro, passaran pel Guitar Malú, Ismael Serrano, Maria Hein (acompanyada de Julieta, Mushkaa i Plan-et), Marcel i Júlia, Andrea Motis, Mikel Izal, Xoel López, Coque Malla, Rodrigo Cuevas i Los Tigres del Norte, entre molts altres.

Art

  • Art
  • Sant Martí

De què va? Aquesta gran instal·lació comprèn quatre dècades de treball amb 'fotocollage' de l'artista Pep Duran Esteva. Totes les obres que podem veure a l’exposició són inèdites i estan fetes amb papers que el creador ha anat intervenint al llarg de tots aquests anys.

Per què hi heu d'anar? Perquè l'artista, que ve del món de l’escenografia, transforma el museu en un escenari on el públic pot trobar petites intervencions, al llarg del recorregut de la mostra, que actuen com escenes, diàlegs o monòlegs oberts. 

 

  • Art
  • Art

De què va? L’accés a la planta -2 de la Fundació Tàpies s’ha llevat cobert d’un fil vermell que teixeix una immensa teranyina. Les escales que ens condueixen a les sales d’exposició ara semblen una cova cap a l’infern, però en realitat només ens donen la benvinguda a les creacions de Chiharu Shiota, una artista japonesa que presenta aquesta mostra sorprenent i plena de simbolismes. 

Per què hi heu d'anar? Perquè l’obra de Chiharu Shiota ens parla de la fragilitat de la vida, de la memòria i del vincle amb la terra a través d’aquestes teranyines de color carmí que, a dins, atrapen objectes quotidians com unes sabates o unes claus

Publicitat
  • Art
  • El Raval

De què va? Una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Segurament aquesta és la idea que aflora al cap de la majoria quan sent l’expressió “somni americà”. El CCCB dedica una mostra als reptes de la ciutat agafant d’excusa aquest model urbanístic suburbial.

Per què hi heu d'anar? Des de l’inici dels suburbis amb la revolució industrial, passant per l’auge de la vida en urbanitzacions perifèriques després de la Segona Guerra Mundial, l’exposició explora també la part fosca de la vida residencial i els futurs postsuburbials que ens esperen.

  • Art
  • La Font de la Guatlla

De què va? Aquesta mostra del CaixaForum és un recorregut pels 5.000 anys de pensament espiritual, però fixant-nos en el poder femení i la seva materialització en escultures, objectes sagrats i obres d’art de diversos continents, des del món antic fins a l’actualitat.

Per què hi heu d'anar? Per gaudir de 154 peces del British Museum, que entren en diàleg amb obres contemporànies per fer-nos reflexionar sobre el poder femení i la feminitat, i la seva relació històrica amb ideals com la saviesa, la passió, el desig, la guerra, la justícia o la misericòrdia.

Publicitat
  • Art
  • Fotografia

De què va? Consuelo Kanaga, fotògrafa nord-americana, va retratar els conflictes socials de la seva època al llarg de sis dècades.

Per què hi heu d'anar? Des de la pobresa urbana fins a la lluita pels drets dels treballadors, passant pel terror de la segregació racial i la desigualtat social, Kanaga va abordar gèneres de tota mena i es va fer especialment famosa pels retrats de la comunitat afroamericana, que mostraven amb emotivitat, tècniques formals modernistes i una política documental radical, la realitat social d’aquest grup. 

  • Què fer
  • Festivals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De què va? Una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló i Elena Lasala en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix una visió completa de la figura de l'artista i la trasllada al moment actual. 

Per què hi heu d'anar? La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós.

Publicitat
  • Art
  • Art

De què va? L’exposició de ceràmiques de Miquel Barceló a La Pedrera duu un nom que fa referència a l’admiració que l’artista sent per les civilitzacions que van viure i crear abans que nosaltres. La mostra comprèn tres dècades de treball, des de les primeres obres africanes, de 1994, fins a la producció més recent. 

Per què hi heu d'anar? Per ser rebuts, a l'entrada, per una paret blava d'on treuen el cap peixos salvatges, que són alguns dels animals presents a les creacions del mallorquí. A través de la ceràmica, que per l'artista és només una altra forma de pintura, conviureu amb tonyines, toros, crancs, cérvols, calaveres i pedres volcàniques, tot endinsant-vos en l'imaginari natural i primitiu de l'artista mallorquí.  

 

 

  • Art
  • Sants - Montjuïc

De què va? Del paper que va jugar l'art en l'antijudaïsme, durant l'època medieval.

Per què hi heu d'anar? Per entendre que si bé la diferència existeix, l'alteritat es construeix, a través d'un recull obres d'art de tota mena que ens permeten conèixer quin retrat se'n va fer, dels jueus i els conversos, per part dels cristians, a l'Espanya d'entre el 1285 i el 1492. 

 

Publicitat
  • Art
  • Art

De què va? Agafes el torn en una sala d’espera. Quan et criden, entres en una sala, t’estires en un llit i et mors. Així comença el recorregut laberíntic, immersiu i lúdic en què consisteix la nova exposició de l’Arts Santa Mònica. Sota el títol ‘L’altre costat’, la mostra et convida a abandonar la vida material per explorar el més enllà: per alguns artistes això vol dir els somnis, per altres, l’inconscient, el plaer, la mort o la resurrecció.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir obres de 10 artistes locals i internacionals recorrent una exposició laberíntica. Peces d'art que són inflables on moure el cos, constel·lacions que pengen del sostre, instal·lacions que et permeten tenir un diàleg amb tu mateix i obres d'art que parlen i no et deixen desviar la mirada cap a un altre lloc. 




  • Art
  • Fotografia

De què va? Aquesta exposició explora la cultura fotogràfica popular a casa nostra, que va créixer amb força entre finals del segle XIX i fins a l’esclat de la guerra civil, en el mateix moment que la fotografia amateur arribava també en altres zones d’Europa.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer la fotografia popular catalana, els temes i els motius visuals recurrents del gènere. 

Publicitat
  • Art
  • Eixample

De què va? El nou espai dedicat a l'art contemporani de la galeria Mayoral s'estrena, sota la direcció artística de la crítica i comissària Joana Hurtado, amb aquesta exposició anomenada 'Mater'.

Per què hi heu d'anar? Per veure 9 peces de grans dimensions i de colors llampants que es mouen entre la instal·lació, l'escultura i la performance, de les artistes Carolina Caycedo, Pia Camil, Catalina León, Cinthia Marcelle i Marga Ximénez. 

 

  • Art
  • Dreta de l'Eixample

De què va? Comença l’Any Tàpies, que celebra el centenari del naixement de l'artista, i la Fundació ofereix aquesta exposició sobre l'impacte dels artistes japonesos i la cultura oriental en el pensament i l'obra de l'artista.

Per què hi heu d'anar? Una tria d'obres entre les quals hi ha pintures, ceràmiques i dibuixos, mostren com Tàpies va integrar al seu llenguatge, i a la tradició occidental que li era pròpia, moltes de les actituds, imatges i tècniques que aquests artistes utilitzaven.

 

Publicitat
  • Art
  • El Gòtic

De què va? En aquesta exposició, la comissària Victoria Cirlot ha seleccionat escultures del segle XII al XVI provinents de les col·leccions del Museu Frederic Marès per fer-les dialogar amb obres d’art contemporànies.

Per què hi heu d'anar? Per veure com l'art ha plasmat totes les emocions i expressions facials que hi ha en el trànsit de la tristesa a l’alegria, amb obres d'artistes contemporanis com Antoni Tàpies, Lucio Fontana, Javier Riera i Bill Viola. 

  • Art
  • Escultura
  • Eixample

De què va? Susana Solano (1946) és una de les artistes més destacades de l'escena espanyola i forma part d'una generació d'escultors espanyols amb gran projecció exterior. El seu llenguatge, però, destaca per ser força diferent. La seva obra es nodreix d'escultors referents de tota la línia temporal i fa èmfasi en qüestions semàntiques i la llibertat en la utilització de materials.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir la capacitat de l'artista per trobar ressonàncies espirituals, emocionals o líriques a partir de les formes i dels materials.  Solano, que va començar pintant i que en els seus inicis treballava també amb fusta, es concentra aviat en l’ús de metalls, i, de manera intermitent, també amb el vídeo, gravacions de so, cera, plàstics o vímet. Les seves obres es caracteritzen per la simplicitat geomètrica i una aparença sòlida i rotunda que té referències constants a l’arquitectura i el paisatge. 

Publicitat
  • Art

De què va? Les obres de Joan Brossa dialoguen amb la llum en aquesta exposició de la Galeria Santa&Cole.

Per què hi heu d'anar? Comissariada i dissenyada pel mestre de la llum Antoni Arola, la mostra configura una experiència expositiva que intensifica la lírica de les obres de Brossa. 

  • Art
  • Sants - Montjuïc

De què va? Amb aquesta instal·lació, Alba Mayol vol provocar una sensació de complicitat i estranyesa de memòria tradicional i també d'imaginació i utopia. Els diversos formats que presenta -escultura, peces murals i dibuix, entre altres-, habiten i existeixen en l'espai sense intenció d'ocupar-lo i junts formen un cos unitari. 

Per què hi heu d'anar? Per passejar enter les peces d'aquesta artista italo-catalana en una exposició on els contrastos i els llindars es desdibuixen en constant fluïdesa.

Publicitat
  • Art
  • El Raval

De què va? La torre del MACBA estarà ocupada, durant 108 dies, per 108 persones diferents. Aquesta és la proposta de l'artista algeriana Lydia Ourahmane, que vol convertir la torre en una mena de 'speaker corner' que els concedeix la veu de manera temporal o bé en un aparador on exposar les seves vivències. 

Per què hi heu d'anar? Perquè cada vegada que visiteu el MACBA, trobareu a la torre algú diferent, actuant-hi o treballant-hi, com si fos un espai més de la nostra ciutat. 

 

 

  • Art

De què va? Aquesta mostra, comissariada per Anna Llopis, vol centrar-se en la fascinació que encara avui provoca la figura de Joan Brossa per donar veu al poeta a través de la seva obra.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer com Brossa va posar les possibilitats del llenguatge visual i plàstic al servei de la poesia tot conreant la prosa poètica, la poesia escènica, la poesia visual, el poema objecte o la poesia literària, a través d’una seixantena d’obres. 

Publicitat
  • Art
  • Fotografia

De què va? Foto Colectania exposa prop de 160 obres escollides d’entre les més de 3000 que hi ha en la seva col·lecció en aquesta exposició comissariada per Carles Guerra. La mostra permet endinsar-se en la col·lecció privada amb la representació la fotografia que es va fer durant la segona meitat del segle XX a la península Ibèrica.

Per què hi heu d'anar? A través de les fotografies escollides -ja siguin imatges úniques que han esdevingut icones, o seqüències fotogràfiques- presenciareu un doble procés de modernització: el del mitjà fotogràfic i el de les societats del sud d'Europa. 

 

  • Art
  • El Raval

¿De què va? Daniel Steegmann Mangrané és un artista català establert a Rio de Janeiro. Les seves escultures, instal·lacions i creacions de realitat augmentada ens parlen de les urgències ecològiques del nostre món, des d'una visió holística on no hi ha distinció entre els humans i el seu entorn. 

¿Per què hi heu d'anar? Per entendre per què la selva tropical no és només un lloc, sinó un ésser viu que encarna les complexitats i el delicat equilibri del món contemporani.

Cine

1. Pájaros

L'atzar uneix dos perdedors en plena fugida endavant i els porta a compartir un viatge en cotxe des de València fins a la ciutat romanesa de Constanza. I, mentre travessen Europa, amb aturades als Aiguamolls de l'Empordà i a terres italianes o hongareses, tots dos aniran vivint una transformació íntima que els descobrirà parts desconegudes d'ells mateixos. Pau Durà (director de 'Formentera lady' i, com a actor, l'etern Pol de 'Plats bruts') dirigeix i signa el guió amb Ana M. Peiró d'una lluminosa, tendra i melancòlica road movie. I ho fa amb la complicitat de la seva carismàtica parella protagonista, Javier Gutiérrez i un Luis Zahera que va guanyar la Bisnaga de Plata al Festival de Màlaga amb una emocionant interpretació allunyada de la seva imatge.

Dir. Pau Durà (Espanya, 2024). 100 min. Estrena: 5 d'abril.

2. Pequeñas cartas indiscretas

Hi ha pel·lícules que, més enllà d'altres consideracions, es justifiquen pels seus duels interpretatius. Passa amb aquesta singular comèdia d'època, basada en fets reals, que es posa en les invencibles mans d'Olivia Colman i Jessie Buckley. Dues actrius magnífiques convertides en veïnes en guerra en una trama que ens porta fins a una petita població anglesa, fa cent anys. Una dona soltera rep un seguit de cartes plenes d'insults i menyspreus obscens, i els prejudicis de la policia i de la mateixa receptora de les missives posen el focus cap a la mare vídua que viu a la casa del costat. La sospitosa és una dona lliure, que es declara atea, té un nòvio negre amb qui conviu sense estar casada, s'emborratxa a la taverna del poble, és irlandesa, malparlada i no es deixa lligar per cap convenció social. Amb tots els números per ser mal vista pel veïnat, recelós pel seu comportament escandalós, serà acusada d'escriure aquestes cartes i portada a judici. L'encantador esperit de les velles comèdies de la productora Ealing sobrevola en un film que també juga amb els elements del 'whodunnit' i amb una denúncia del sexisme socialment instal·lat.

Dir. Thea Sharrock (Regne Unit, 2023). 102 min. Estrena: 5 d'abril.

Publicitat

3. Matusalén

L'orgull freak de David Galán Galindo, director d'aquella reivindicable mirada al món dels superherois que era 'Orígenes secretos' (2020), el porta ara a fixar-se en l'auge del rap i en les comèdies d'institut per signar un vestit a mida per un Julián López a qui envolta d'alguns dels seus eterns companys chanantes, com Carlos Areces i Raúl Cimas. En aquesta comèdia sobre peterpans tirant a rucs a la recerca d'una segona oportunitat, López és un raper que estira les glòries passades i encara viu amb els seus pares, i que es matricula a la universitat per culpa d'una aposta. Que un senyor de 40 i tants comparteixi sortides i bromes amb nois i noies de 20 resulta tan poc edificant que només s'entén amb la comicitat del seu protagonista. Amb Miren Ibarguren i Antonio Resines completant el repartiment, 'Matusalén' s'abraça al sentit del ridícul i a la vergonyeta aliena per oferir una comèdia tan inofensiva com solvent, que no canvia el món, però demostra el talent dels seus intèrprets.

Dir. David Galán Galindo (Espanya, 2024). 119 min. Estrena: 5 d'abril.

4. Sangre en los labios

La sang, suor i llàgrimes de l'icònic discurs de Churchill es pot aplicar a aquesta bogeria trepidant i, a estones, lisèrgica en la que s'hi barregen mafiosos i assassinats, culturistes i anabolitzants, sexe salvatge i la caiguda del Mur de Berlín. I, anant cap a Las Vegas, dues dones lesbianes, Katy O'Brien i una Kristen Stewart que, projecte a projecte, segueix demostrant una personalitat a prova de bombes fugint del que Hollywood li havia destinat en temps de la saga 'Crepuscle'. Després d'una estimulant òpera prima, 'Saint Maude' (2019), la cineasta britànica Rose Glass proposa ara un còctel que escapa a les expectatives: 'Sangre en los labios' és un sorprenent i provocador neo-noir que no s'assembla a cap altre neo-noir, amb aires dels primers Coen i de 'Drive', de David Lynch i de 'Thelma & Louise'. Un festival passat de rosca amb el segell de la productora A24, la més cool del segle XXI.

Dir. Rose Glass (EUA, 2024). 104 min. Estrena: 12 d'abril.

Publicitat

5. El salto

25 anys després d'un sonat debut amb 'Solas', l'andalús Benito Zambrano dirigeix ara la que defineix com la seva pel·lícula més necessària. I és que pocs miralls tan potents com el que ens posa davant del nas 'El salto', així es titula al·ludint a l'arriscadíssim pas que molts migrants fan, mirant de creuar la tanca (o les tanques) de Melilla per arribar a Europa. Zambrano dona el protagonisme a un jove guineà que treballa a Madrid amb papers d'algú que no és ell, que viu en un pis ple d'africans com ell, i que espera un nadó amb la seva parella, una altra migrant sense papers. Detingut per la policia i expulsat del país, el nostre home mirarà de tornar a fer el perillosíssim viatge d'entrada a Espanya que tantes i tantes persones proven cada dia, moltes vegades perdent la vida en l'intent. Zambrano aposta pel cinema social sense artificis ni coartades, amb humanitat i empatia, i amb un missatge directe i contundent que ens fa reflexionar sobre els intolerants temps que vivim.

Dir. Benito Zambrano (Espanya, 2024). 90 min. Estrena: 12 d'abril.

6. Civil War

Alex Garland és un visionari gestor d'apocalipsis: ho va demostrar sobradament com a guionista de '28 días después' i de la seva seqüela setmanal (per cert, filmada pel canari Juan Carlos Fresnadillo). Després de dirigir 'Ex Machina' i 'Men', ara presenta un altre escenari al límit: els Estats Units viu immersos en una cruenta guerra civil, amb un president que ha tancat la paradeta de l'FBI i que ha comès el pecat d'actuar militarment contra civils. Un grapat de periodistes, que barregen el desencant d'uns i l'entusiasme dels més joves, travessen el país amb Washington com a final de trajecte, amb la voluntat d'aconseguir una entrevista amb el màxim mandatari abans que les forces rebels arribin a la Casa Blanca. Esgarrifa veure la pel·lícula per una versemblança que, en els polaritzats temps que corren, la fa més propera a la predicció que a la distopia. Amb Kirsten Dunst com a cap de cartell, la pel·lícula compta amb Wagner Moura (el Pablo Escobar de 'Narcos') i Cailee Spaeny ('Priscilla'), en una road movie que sap combinar magníficament l'impacte de la premissa, la violència d'escenes que gelen la sang i un punt de vista narratiu que deixa marge al públic per omplir els buits que el guió no vol explicar. Una de les pel·lícules de l'any.

Dir. Alex Garland (EUA, 2024). 109 min. Estrena: 19 d'abril.

Publicitat

7. Guardiana de dracs (Dragonkeeper)

Dracs i masmorres a l'antiga Xina imperial, bruixots i una nena amb misteriosos poders que té en les seves mans el futur de la humanitat. Amb aquestes eines, el català Salvador Simó (director de l'excel·lent 'Buñuel y el laberinto de las tortugas') signa, juntament amb el xinès Li Jianping, una aventura amb ànima del cinema dels anys 80 i 90. 'Guardiana de dracs' adapta la primera de les sis novel·les homònimes de Carole Wilkinson i aposta per l'ambició, amb aquesta multimilionària fantasia animada en 3D coproduïda entre Espanya i Xina que arriba a les cartelleres disposada a plantar cara als monstres de l'animació nord-americana.

Dir. Salvador Simó i Li Jianping (Espanya-Xina, 2024). 99 min. Estrena: 19 d'abril.

8. El especialista

Quan encara tenim fresca la seva aparició com a Ken a la darrera gala dels Oscar, Ryan Gosling estrena nova pel·li. 'El especialista' adapta una vella sèrie televisiva dels 80 protagonitzada per Lee Majors, sobre un doble d'escenes d'acció que arrodoneix el seu sou fent de caçarrecompenses. I, a la seva manera, li dona un inesperat tomb, potenciant els dots humorístics de Gosling i de la seva magnífica partenaire, Emily Blunt. Així doncs, barrejant comèdia, acció i romanticisme, el film és també una carta d'amor a una professió, la d'especialista de seqüències perilloses, que va ser la feina del director del film, David Leitch, doble habitual durant anys d'un Brad Pitt a qui va acabar dirigint a la frenètica 'Bullet train'. Prepareu crispetes i a gaudir.

Dir. David Leitch (Estats Units, 2024). 125 min. Estrena: 26 d'abril.

Publicitat

9. Rivales

El món del tenis professional serveix de context, i de macguffin, en la nova història romàntica de Luca Guadagnino ('Call me by your name'), que el cineasta sicilià defineix com la seva primera comèdia. I ara planteja una relació entre Josh O'Connor ('The Crown'), Mike Feist ('West Side Story') i una Zendaya que assaboreix l'èxit de 'Dune 2', convertida en l'epicentre d'un triangle amorós amb morbo, marcat per la competitivitat i el fracàs, i que li serveix a Guadagnino per continuar parlant de desig, de cossos i de passions.

Dir. Luca Guadagnino (Estats Units, 2024). Estrena: 26 d'abril.

Mamífera
Filmax

10. Mamífera

Liliana Torres torna a experimentar amb l'autoficció, com venia fent a 'Family tour' (2013) i a '¿Qué hacemos mal?' (2021), i, amb la complicitat de Maria Rodríguez Soto com a protagonista, reflexiona sobre com les dones són permanentment jutjades o estigmatitzades quan prenen segons quines decisions. A 'Mamífera', la protagonista i la seva parella (Enric Auquer) comparteixen valors i mirades sobre el futur, i el seu passa per no tenir fills. Però un embaràs accidental posarà al damunt de la taula la fortalesa de les seves eleccions vitals. Lluminosa i plena de veritat, la pel·lícula es va presentar mundialment al prestigiós festival South by Southwest d'Austin (Texas), i Maria Rodríguez va endur-se el premi a millor interpretació, un magnífic aval per aquesta pel·lícula valenta que explora el qüestionament d'algunes normes no escrites però imposades socialment.

Dir. Liliana Torres (Espanya, 2024). 93 min. Estrena: 26 d'abril.

Música clàssica

  • Música
  • Clàssica i òpera
  • preu 0 de 4
  • Ciutat Vella
Els concerts de carilló, que cada primer diumenge de mes es poden seguir en directe des del Palau de la Generalitat, o per streaming a través del canal de YouTube del Carilló del Palau, no deixen de sorprendre, per la gran varietat de propostes que s'ofereixen. La d'aquest mes està centrada en la música del compositor nord-americà Philip Glass, un dels màxims exponents del minimalisme. La intèrpret, com sempre, serà l'Anna Maria Reverté, la carillonista titular del Palau, els comentaris aniran a càrrec de Joan Vives, músic i divulgador musical. L'entrada és lliure però cal reservar les invitacions a través del 012 o de la pàgina web del carilló: presidencia.gencat.cat/carillo. 
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
La gran pianista argentina torna a Barcelona per oferir de nou un recital al Palau de la Música Catalana. Aquesta vegada, acompanyada pel pianista coreà Dong-Hyek Lim. Junts interpretaran obres per a dos pianos, i també per a piano a quatre mans, d'autors com ara Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart o Serguei Rakhmàninov.
Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • El Raval
El Gran Teatre del Liceu acull dues úniques funcions de l'última òpera d'Hèctor Parra, un dels compositors catalans amb més projecció internacional. Es tracta d'una obra per a tres veus solistes i orquestra de cambra, que es basa en Orgia de Pier Paolo Pasolini, que relata la història tràgica i autodestructiva d'un matrimoni. Calixto Bieito n'és el director d'escena, mentre que de la part musical se n'ocupa Pierre Bleuse, al capdavant de l'Orquestra del Liceu, i els solistes vocals, Aušrinė Stundytė, Christian Miedl i Jone Martínez.
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
El pianista anglès completa amb aquest concert la integral de les sonates per a piano de Franz Schubert, que ha vingut oferint aquestes últimes temporades al Palau de la Música Catalana. Aquest cop tocarà les tres darreres, probablement les més importants del seu catàleg. Una oportunitat única per endinsar-nos en l'univers pianístic d'un dels millors compositors per aquest instrument de la primera meitat del segle XIX.
Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Ciutat Vella
És un dels grups vocals catalans més importants de l'actualitat. Ara actuen a l'Església de Sant Felip Neri, dins del cicle Llums d'Antiga, organitzat per L'Auditori de Barcelona. El programa, que dirigirà Xavier Pastrana, el seu fundador i director titular, està format íntegrament per la música de Johann Sebastian Bach, de qui oferiran els seus motets.
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
És un dels quartets de corda més destacats del panorama estatal, i ara tornen a Barcelona per a celebrar els seus 20 anys de trajectòria. El programa que presenten el formen quartets de tres autors imprescindibles de la literatura per a aquesta formació, com són Haydn, Bartók i Beethoven, a més d'una estrena absoluta de Raquel García-Tomás, encàrrec conjunt del Palau de la Música Catalana i el Cuarteto Quiroga.
Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • preu 0 de 4
  • Ciutat Vella
És un dels concerts més esperats de la temporada del 'Cicle d'Orgue de la Catedral'. L'actuació conjunta dels organistes Montserrat Torrent (que celebra enguany 98 anys!) i Guy Bovet. Dos grans amics que ofereixen plegats un programa que inclou interpretacions de tots dos per separats i també d'alguna peça a quatre mans. Músiques d'autors com Correa de Arauxo, Beethoven o Sweelinck, entre d'altres.
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Eixample
La temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya continua amb un programa on destaquen dues obres del gran repertori i una estrena. Aquesta última serà l'obra Null, escrita l'any 2006 per Victoria Poleva, que mai fins ara s'havia escoltat al nostre país. Serà la peça que obri el concert. Després arribarà el Concert per a violí i orquestra de Jean Sibelius, amb Nikita Boriso-Glebsky com a solista; per acabar amb les Variacions Enigma, d'Edward Elgar. La direcció musical serà en aquesta ocasió de Marta Gardolińska.
Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • El Raval
No tenim gaires oportunitats de poder veure en concert l'actuació d'algun contrabaix solista, acompanyat d'una orquestra. És per això que aquest concert que organitza l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu al Foyer del teatre té un atractiu especial. A més, n'hi haurà dos de solistes, els contrabaixistes Joaquín Arrabal i João Seara. El programa inclou obres d'autors clàssics i romàntics, com Wanhal, Haydn, Schubert o Bottesini. Francesc Prat en serà el director musical.

Altres plans a Barcelona

  • Què fer

La marca dels ninots ‘click’ que ha fet (i fa) feliços a milions d’infants de tot el món celebra mig segle multiplicant la seva capacitat d’escampar alegria. El 8 de març, Playmobil va acampar al Finestrelles Shopping Centre -primer centre comercial a Espanya en acollir aquesta celebració- per desplegar tot el seu món imaginari a través de diferents atraccions.

Les instal·lacions estan dissenyades per a nens de 4 a 10 anys (tot està fet a la seva mida), tot i que això no exclou que els més grans també puguem passar-ho de meravella i recordar els bons temps. Compta amb quatre vitrines amb més de 1.500 peces de col·leccionisme de les sèries Novelmore, City Life, Astérix i Scooby Doo. A més, els visitants poden gaudir de quatre grans zones de joc delimitades, repartides per tot el centre, amb una àmplia varietat de joguines amb escenes i situacions de la vida quotidiana, així com mons històrics, d'aventures, fantasia i ciència-ficció. Hi ha taules amb multitud de figures articulades perquè els nens les puguin col·locar en diferents posicions i fer volar la seva imaginació. Recull també vuit figures de Playmobil gegants, mida XXL. 

La celebració és gratuïta i romandrà oberta també el 22, 23, 25, 26, 27, 28 i 30 de març. A més, els fans de la marca podran gaudir de dos dies de Meet&Greet i fotografiar-se amb les seves figures preferides (16 i 27 de març). Preparats per reviure l’univers Playmobil? Feu ‘click’ aquí per saber-ne més detalls!

Contingut patrocinat
  • Teatre
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Sou uns enamorats del teatre en totes les seves fórmules, especialment quan li afegiu un toc picant i altres arts com a espècies? Aleshores, gaudireu de valent de Fuerza Bruta Wayra! Una obra immersiva i multidisciplinària, on la dansa, les acrobàcies, la música en directe, els efectes audiovisuals i altres filigranes són benvingudes amb l’objectiu de posar-vos la pell de gallina. Una festa teatral sense seients, on a estones us oblidareu que sou l’audiència i us confondreu amb els artistes: els protagonistes es barrejaran amb els espectadors i us convidaran a ballar amb ells. La intenció és emocionar-vos de cop, estavellar-vos contra la vostra pròpia sensibilitat i compartir-la a l’uníson amb tot el món.
El muntatge és la primera vegada que s’estrena a Barcelona, després d’haver fet una llarga gira mundial amb molt èxit. Més de 6,4 milions d’espectadors de tot el món ja han gaudit dels seus muntatges en més de 37 països i 68 ciutats, i també van estar actuant 9 anys consecutius a l’Off-Broadway de Nova York. Un projecte que, des de que va néixer el 2003 de la mà de la companyia De La Guarda, i que va continuar la companyia Fuerza Bruta, sempre ha posat l’accent en l’experimentació i la innovació. A punt per deixar-vos portar per Fuerza Bruta Wayra? Correu a aconseguir les entrades (l’última funció és el 31 de març!).

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Sant Martí

Sempre que teniu un pla us preocupa que no acceptin gossos? Doncs a Dog Fest no només són benvinguts, sinó que ells seran els reis de la festa! El fest se celebra el dissabte 6 d'abril a la Terrassa del Mar, a la planta alta de Diagonal Mar. L'esdeveniment és gratuït, però això sí, el requisit és ser client VIP de Diagonal Mar.

A l'esdeveniment podreu fer DOGA (i us regalaran una estoreta), que es basa en tècniques de ioga i manipulació amb i per a gossos. Sentireu com el vostre pelut se sent més vinculat i guanya confiança amb vosaltres i amb la família. Pels més competitius, hi haurà un concurs Doglove amb premis on el vostre lleial amic haurà de travessar una catifa vermella plena d'objectes temptadors. Us estima tant com penseu o… prefereix joguines i llaminadures? Caldrà veure-ho! Mentrestant, al taller Doginfluencer us explicaran alguns dels secrets i trucs per gestionar un compte d'Instagram per als vostres gossos: millors posis, contingut…

Aquest esdeveniment també és per a vosaltres si esteu pensant en augmentar la família. Si voleu donar una llar a quatre potes, és el fest ideal perquè podreu participar en la jornada d'adopció amb l'associació S.O.S DOGS BDN, patrocinada per Kiwoko.

Una experiència única perquè us ho passeu d'allò més bé i feu créixer el vostre cercle d'amics (tant vosaltres, com els vostres petits). Mireu la programació completa i consulteu quins tallers necessiten reserva prèvia a la seva pàgina.

Contingut patrocinat
  • Restaurants
  • Fora de Barcelona

La fusió de mar i terra, a base de calamar farcit de Parmentier de paella marinera sobre torrada de pa i ruca, amb salsa americana i cruixent de coral, del restaurant La Ribera; el Polrado, un rotllet farcit de gamba, vedella, porc, verdures, salsa d’ostres, maionesa de kimchi, rave i llavors de sèsam de L’Avinyet; l’alfajor d’albergínia amb cremós suau de formatge de cabra, mel i llima del Merci Sitges... Aquestes són només tres de les trenta-tres espectaculars propostes que podreu assaborir durant el Tapa a Tapa Sitges d’aquest any. Una ruta gastronòmica que és tota una oportunitat per gaudir de la primavera vora el mar, endinsar-se pels carrerons d’aquesta encantadora població del Garraf i descobrir els restauradors més top, que durant deu dies oferiran les seves propostes gourmet elaborades amb producte de temporada i de proximitat. I tot, per un preu més que assequible: 4€ per tapa, acompanyada d’un ‘quinto’ o d’una canya de cervesa Estrella Damm. Tota una temptació, oi? Doncs si voleu deixar-vos temptar encara més, consulteu en aquest enllaç totes les delicioses propostes (i ubiqueu-les al mapa) i no deixeu passar l’ocasió de menjar-vos Sitges de tapa en tapa!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Art
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La primavera enceta un nou capítol al Palau de la Música Catalana, amb el cicle d’activitats complementàries del Palau, Híbrids, inclòs dins de L'Hivernacle del Palau, que recupera el pols de la literatura modernista per reviure-la sobre un escenari que també és fill d’aquella època. Consistirà en una sèrie de 5 activitats en les que el patrimoni arquitectònic, la literatura i la història modernista s’entrellacen. Hi participaran una pila d'escriptors, poetes i artistes de renom!

Pocs dies després de Sant Jordi, el Palau manté viva la tradició de les lletres inaugurant el cicle amb el 'Gran Recital Poètic: Llegats vius' (28 d'abril), que reuneix Antonina Canyelles, Rosa Font, Feliu Formosa, Biel Mesquida, Francesc Parcerisas, Jaume Pérez Montaner, Josep M. Sala-Valldaura i Olga Xirinacs. Vuit poetes de referència obligada per a les generacions posteriors i la lectura de poemes de Nora Albert, recentment traspassada, amb interludis de la violoncel·lista Mariona Camats. A ‘La Primavera Modernista’ (19 de maig) els poetes Lluís Calvo, Jaume Coll Mariné, Carles Dachs, Laia Llobera i Susanna Rafart invoquen una constel·lació d’escriptors del Modernisme, com son Joan Maragall, Apel·les Mestres i Joan Alcover, per recuperar el fil que enllaça paraula i natura. El 22 de maig és el torn de 'Ruines', una proposta del poeta Pascal Quignard i la pianista Aline Piboule que inclou un recital de textos amb interpretacions musicals al voltant de la Fantasia, op. 17, de Schumann, una extraordinària declaració d’amor. Una altra proposta imperdible és la lectura del 'Poema del bosc' d’Alexandre de Riquer, amb l’actor Lluís Soler (19 de juny). Una tria de versos, a cura de la poeta Laia Llobera. El viatge dels Híbrids es tanca amb 'Una altra serenata' (29 de juny), una visita nocturna per l'entorn natural del Palau guiada per l'artista Anna Dot.

Ja heu afinat bé les oïdes per endinsar-vos en les 5 formes de viure poèticament el Palau?

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Gràcia

Si sou uns apassionats de la carretera i dels vehicles a quatre rodes, no us podeu perdre la nova exposició de CASA SEAT, '5 generacions del SEAT Ibiza', del 25 de març al 6 d'abril. Tota una recopilació dels models més icònics del SEAT Ibiza, que compleix 40 anys des de que es va fabricar per primera vegada l'any 1984. Des d'aleshores acumula més de sis milions d'unitats venudes i va ser el primer SEAT amb fabricació independent.
Us agrada veure com han anat evolucionant els cotxes? Doncs aquesta exposició dona per emocionar-se, perquè comptarà amb un model de cadascuna de les 5 generacions de l'Ibiza de la Col·lecció de Cotxes Històrics de SEAT, a partir de la qual podreu contemplar l'evolució del vehicle amb el pas dels anys i les transformacions que es van anar introduint fins arribar al model actual, representat pel SEAT Ibiza FR Aniversari. Trobareu mostres singulars, que són un reflex del progrés en la indústria al llarg de la història: des de la col·laboració pionera amb visionaris com Giorgetto Giugiaro, Karmann i Porsche, fins a l'actualitat, on l'Ibiza continua sent un referent d'estil i dinamisme a les carreteres de tot el món.
Us sumeu a l'exposició sobre rodes?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Fora de Barcelona

El Pollo Pepe és un súper vendes que desperta la passió pels llibres en nens entre 0 i 5 anys i en les seves famílies. Tot un best-seller que porta venuts milions d'exemplars a tot el món des que va aparèixer al mercat fa 24 anys, amb diferents llibres d'una mateixa col·lecció dirigits i adaptats a cada període d'edat. El secret del seu èxit? La seva senzillesa i la interacció que estableix el nen amb el personatge que, sàpiga o no parlar encara, sempre gaudeix manipulant el llibre, que té pop-ups reforçats.
I ara, el popular personatge salta de les pàgines per prendre Gran Via 2 i omplir els dies feiners d'aquesta Setmana Santa d'alegria i diversió. A la planta baixa del centre, divendres 22 de març de 16 a 20 i del 23 al 30 de març, dies hàbils, de 12 a 14 h i de 16 a 20 h, trobareu diferents espais, com un d'entreteniment educatiu, un parc, un teatre, un gym Montessori i un punt de trobada on podreu conèixer i saludar al Pollo Pepe. Consulteu aquí els horaris.
Els nens podran exercitar la ment mentre es diverteixen amb puzles gegants del Pollo Pepe, llençar-se per un tobogan i caure en una piscina gegant de boles plena de tresors amagats, jugar amb les titelles dels personatges, escoltar contes amb les millors aventures i, fins i tot , reforçar-ne l'equilibri amb unes taules de balanç. A més, hi haurà regals especials per als més petits i, entre tots aquells clients que participin a les activitats, se sortejarà una targeta regal de 100€ per gastar a Gran Via 2. Una cita imperdible!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Concerts
  • El Poble-sec

Si els petits de casa són fanàtics del rock o els voleu emocionar amb hits inoblidables de les vostres millors èpoques, com 'Rock And Roll All Nite', 'Lick It Up' o 'Heaven’s On fire', teniu una cita el diumenge 14 d’abril a la Sala Apolo de Barcelona! 
Escola de Rock i la Sala Apolo s’han ajuntat de nou per fer-vos viure una jornada plena de música i sentiment. Aquesta vegada es tracta d’una edició especial dedicada a la banda de hard rock KISS, amb el grup tribut Kiss of Death, i us podem assegurar que animaran el matinal amb música a tota marxa, l’icònica escenografia del grup nord-americà, i fins i tot el maquillatge característic de la banda!
I és que no només s’endinsaran en aquest univers els músics, sinó que abans de l’espectacle hi haurà tallers de tatuatges, maquillatge, memory i imants perquè tothom es pugui impregnar de l’essència de KISS més pura. I no s’acaba aquí, aquesta edició especial també acollirà un concert de les joves promeses de l’alumnat de l’escola de música La Sala del Poble Sec, que s’encarregarà d’obrir la jornada. Esteu a punt per un matí d’autèntics rockers? Correu a comprar les entrades i no oblideu que els menors de 16 anys hauran d'anar acompanyats del seu pare, mare o tutor legal. O bé acompanyats per un adult major de 18 anys i presentar firmat pels seus pares el següent 
formulari de consentiment. No us perdeu aquesta festassa!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Exposicions
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

‘Per què la guerra?’ és la pregunta que es van fer Sigmund Freud i Albert Einstein l’any 1932, i alhora és una pregunta que no ens queda gens lluny a dia d'avui. A vegades, però, és difícil obtenir resposta. Aquesta exposició, organitzada per El Born Centre de Cultura i Memòria i el Memorial Democràtic, convida a reflexionar sobre els conflictes armats i les ferides que deixen en les persones, els llocs i els paisatges, a través d’un recull d’obres d’artistes contemporanis. 
Entre tot el mar d’incerteses que representa una guerra, ‘Per què la guerra?’ pretén reflexionar sobre la seva omnipresència en el món actual i el lligam que té amb l’economia i la política que marquen l’ordre mundial. A més, la guerra deteriora la democràcia i la justícia, nodreix estructures com el patriarcat i obre escenaris devastants com les crisis humanitàries. De tots aquests aspectes en podreu reflexionar amb obres d’artistes internacionals com Francesc Abad, Isabel Banal, Juan Manuel Echavarría, Rula Halawani, Shirin Neshat i Francesc Torres, entre altres. 
La mostra ja està oberta al públic i la podeu veure a la Sala Casanova de l’antic Mercat del Born fins el 29 de setembre. 
I si us agrada, trobareu més programació cultural relacionada, com un club de lectura sobre la guerra civil, un seminari i una conferència de l’artista Alfredo Jaar o un cicle de xerrades en què experts d’història contemporània reflexionaran sobre l’existència de la guerra a dia d’avui. Si teniu ganes d’indagar en pensaments i espais sobre l’existència de la guerra, ja podeu fer-vos amb les entrades!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Activitats gastronòmiques
  • Ciutat Vella

Si sou dels que us deixeu guiar per l'aroma d'un bon formatge i us perd assaborir la infinitat de varietats que hi ha, ja sigui d’un mos o en alguna recepta fundent, com un pastís de formatge, teniu una cita imperdible. El cap de setmana del 5 al 7 d'abril torna el Cheesy Fest a l'Estació de França, una cita organitzada pel grup de restauració BNGrup, que ho va petar l'any passat i que en aquesta segona edició promet ser una versió encara més millorada i deliciosa.

L'Estació Espai Gastronòmic es transformarà per donar cabuda a tots els vostres desitjos, i tot amb música en directe i dj's, perquè assaboriu amb més gust i molt de ritme les delícies que us oferiran. Trobareu formatges de tot el món, des dels formatges locals al millor producte europeu. I, a més, aquest any podrem conèixer de prop artesans, productors i afinadors de formatge, com Ardai, Mamafiore o Formatges Suïssos, que protagonitzaran uns estands on podreu tastar els seus productes més saborosos.

Per descomptat, també podreu fer tasts de formatges maridats amb vi de diferents varietats servits per Vila Viniteca. Només cal que trieu horari i un tipus d'entrada entre les quatre modalitats: la general, amb dues tapes de formatge i una copa de vi; la Premium, amb una taula de formatges gurmet i una copa de vi; el tast de formatges maridat amb vi o la degustació de formatges maridat amb vi blanc, negre, escumós i cervesa. Ideal per brindar!

No faltaran opcions gastronòmiques top, com hamburgueses, pizzes, biquinis (de 8 formatges!), tequeños, quesadillas o cachopos, ni, per descomptat, els millors chesecakes de Barcelona, ​​de locals tan famosos com Jon Cake, La Fundente i K- Xop, entre altres. Una temptació per als sentits que no us podeu perdre, feu-vos amb les vostres entrades!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat Vella

Si clameu que la carn és un dels béns més preuats del món (i no exagereu), Meat & Fire us cridarà com els càntics de les sirenes. A la vora del mar, al Moll de la Fusta del Port Vell, i hipnotitzats per la música que sonarà per tot el moll, us enamorareu d’aquesta festa de la carn i el foc de filosofia sostenible -la primera del Sud d’Europa amb aquesta temàtica- on podreu clavar queixelada a una àmplia varietat de creacions carnívores, la majoria fetes a la brasa. Del 7 al 9 de juny, l’esdeveniment que se celebra per segon any consecutiu a Barcelona concentrarà a més de quaranta reconegudes graelleres i graellers de tot el món que es posaran als fogons dels trenta grills del festival per a delectar els assistents amb una àmplia varietat de plats elaborats amb diversos talls de carn. Cadascun d'ells utilitzarà una varietat d'eines com graelles, 'xulengos', 'kamados', fumadors, robatas, forns de llenya i caixes xineses per elaborar les seves creacions amb les millors carns disponibles al mercat, sempre amb un absolut respecte per l'animal i enfocats en oferir productes de qualitat.

Entre queixalada i queixalada, podreu passejar-vos pel marketplace i aprofitar per comprar estris especials i omplir el rebost, assentar-vos en algun dels bars a l’aire lliure, gaudir d’un espectacle musical o d'un showcooking o, fins i tot, apuntar-vos a un taller de cuina. Ja se us fa la boca aigua? No espereu a comprar la vostra entrada!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Ciutat Vella

Una gramola i discos mítics de vinil seran els protagonistes de Twist & Bliss, les noves sessions de maridatge musical que organitza l'hotel Kimpton Vividora. Sessions en què sonarà la millor música d'estils diferents que maridin, en funció del dia, amb vi, cava, cervesa o tequila. Un planarro que tindrà lloc el tercer dijous de cada mes, a les 20 h, a l'encantador menjador d'aquest hotel, un espai que, encara que s'ubiqui a Ciutat Vella, emula un típic pis modernista de l'Eixample barceloní, amb sostres alts i terres hidràulics.
Els amfitrions de Casa de Vivi us oferiran el millor producte amb el millor ambient i faran que us sentiu com a casa, interactuant amb els assistents i deixant a la vostra elecció alguns temes musicals claus. Al març podreu gaudir del plaer de florir amb una sessió dedicada a la música de primavera, maridada amb vins d'Alta Alella. A l'abril, sentireu els batecs del cor de Barcelona, ​​al ritme de la millor música urbana, assaborint un tast de cerveses Damm. Al maig, descobrireu els matisos de l'atzavara i el so (i el gust!) del tequila. I, al juny, us posareu bombollants al ritme de la música d'estiu més espurnejant mentre gaudiu d'un tast de caves. Sens dubte, cadascuna de les sessions serà una experiència inigualable que no us podeu perdre!

Contingut patrocinat
Publicitat

'El clan de hierro', de Sean Durkin, explica la increïble història dels germans Von Erich, que van fer història al món de la lluita lliure professional a principis dels 80. Entrenats pel seu propi pare, els va instruir amb un lema molt clar: cal ser fort per protegir la família. Lluitar es converteix, doncs, en un requisit perquè l'amor perduri i no es trenqui. I a la pel·lícula descobrireu com aquesta màxima recorre els universos d'aquests quatre germans que, entre tragèdies i triomfs, es van enfrontant als diferents reptes que la vida els ofereix dins i fora del ring. Una pel·lícula plena d'emocions que ha aconseguit un gran èxit de taquilla als Estats Units i crítiques enlluernadores, amb una de les millors interpretacions de Zac Efron al paper protagonista acompanyat de l'actor de moda, Jeremy Allen White ('The Bear'). Tots dos han transformat els seus cossos per a la pel·lícula, fins aconseguir el físic propi de les estrelles de la lluita. La resta del repartiment és espectacular, amb Harris Dickinson ('El triangle de la tristesa') i Lily James ('Baby Driver'). Preparats per al combat?

  • Comèdia
  • Sant Martí

Si sou amants de la comèdia, els monòlegs i el riure sense frens, no us podeu perdre la novena edició dels monòlegs de Casino Barcelona Comedy. El Casino de la Ciutat Comtal ha convidat tretze dels millors monologuistes del país per fer-nos riure pels descosits a la sala Cotton Club. Cada dijous, des del 15 de febrer fins al 21 de novembre, a partir de les 21h, podreu gaudir dels còmics més reconeguts a nivell nacional, com Daniel Fez, Dario Orsi o Calladitas esteu més guapes.
Se us acut millor nom que Patricia Espejo per obrir l'edició el proper 15 de febrer? A nosaltres no! A més, també passaran per l'escenari noms que han triomfat en teatres i programes com el Club de la Comèdia o Paramount Comedy, com ara Andreu Casanova, Santi Rodríguez, Adri Romero, David Amor, Txabi Franquesa, David Fernández, Alex O'Dogherty, Fran Pati i Charlie Pee. Un repertori per flipar, oi? A més, els tindreu ben a prop, perquè tots els espectacles tindran aforament reduït a 250 persones, un petit comitè privilegiat! Per això, si no us voleu perdre l'oportunitat d'estar molt a prop dels vostres còmics preferits, ja podeu córrer a comprar les entrades, amb preus a partir dels 12€. I ja us avancem el darrer secret: qui compri les entrades, podrà gaudir, el mateix dia de l'actuació, d'un 10% de descompte per sopar als restaurants Bet Bar o La Vinoteca, a l'interior de Casino Barcelona. Aprofiteu l'oportunitat!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Art

Un dels efectes que més busquem quan contemplem alguna obra d’art és que ens travessi l’ànima com una fletxa. Que ens bategui el cor o el cervell a mil! Aquesta és una de les intencions principals de ‘Temporals’, un cicle d’exposicions organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona que té l’objectiu de crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. 

Us faran qüestionar interrogants tant necessaris com el futur de la humanitat, les obres en creació comunitària o experimentar com l’obra també és creada pel públic i evoluciona en funció de la seva mirada. I, a més de la peça expositiva, hi haurà un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius, entitats i ciutadania és imprescindible.

Hi trobareu set exposicions repartides per 12 Centres Cívics de la ciutat. ‘De pedra’ és una instal·lació visual amb una base d’imatges d’arxiu que muta en presència de cada visitant, que imita el procés de construcció dels records. ‘El cielo las estrellas’ us convidarà a relacionar el que és tangible amb el que és intangible i el cos amb l’esperit des de l’art. 'El Dissens' parteix d’una pràctica assembleària amb estudiants que va donar com a resultat un guió per a una obra audiovisual. 'Orientar-se en la foscor més absoluta' presenta de forma audiovisual la paradoxal situació resultant d'un hipotètic col·lapse mediambiental: les solucions des de la tecnologia són, en part, les que amenacen la sostenibilitat de la Terra. A 'The Opposite Sea' es convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat, però també de lloc de fronteres i conflicte. La proposta audiovisual i performativa 'Vinader: un viaje interplanetario' convida a obrir-se al desconegut per explorar el present a través de la imaginació, inspirat en les muntanyes de Montserrat. I, finalment, 'Fem festa – més enllà de la tradició': una obra compartida que qüestiona el sentit de les celebracions i actes similars.

Us apunteu a gaudir de totes aquestes obres experiencials? Consulteu la programació i localitzacions al seu web!

Contingut patrocinat
  • Què fer

Heu tingut l’oportunitat de gaudir dels bruch icònics de l’Hotel Intercontinental Barcelona? Si sou dels que el bon menjar us fa embogir i saliveu només de sentir els noms dels plats, preneu atenció, perquè ja tenen disponibles totes les dates dels brunch de diumenges del 2024! I és que aquest 2024 podreu gaudir de fins a 13 diumenges: el 21 de gener, el 4 i 18 de febrer, el 10 i 24 de març, el 7 i 21 d’abril, el 5 i 19 de maig, el 9 i 23 de juny i el 7 i 21 de juliol. No teniu excusa per perdre-us un diumenge d’hotel de 5 estrelles!
I és que aquest brunch que ofereix el restaurant de l’hotel, Arrel, té gastronomia de tots colors, estacions fredes, calentes, 'showcooking' i uns postres per llepar-vos els dits! Trobareu un buffet espectacular ple de productes del territori i de temporada, de manera que el menú pot variar segons l’època de l’any. De moment, us fem un tastet del que podreu tastar… Se us farà la boca aigua: us sorprendran amb pernil ibèric, formatges locals, encurtits, steak tartar de vedella, ostres del Delta amb guarnicions, croissants de tots els gustos, plum cakes, puddings i cookies artesanes, melmelades de km0 i el que no pot faltar, fruita fresca! Pels calents, també podeu començar a preparar el paladar, perquè no us quedareu amb gana, podeu escollir entre tota la seva elaboració d’ous (benedictins, amb llamàntol i caviar, o truita amb ostres del Delta), i també carn com bacon i dumplings de pollastre al curry, de porc i vegans! I un dels plats forts és el showcooking, no us decebrà, veureu cuinar risotto mantecat en una roda de 20kg de parmesà, gigot de vedella, llobarro salvatge a la sal i ‘chicken and waffles’. Els trossets de cel que us deixaran bocabadats seran els dolços, amb un Atelier, selecció de pastissos, xurros, macarons o les maduixes amb nata i ‘torrijas’ caramelitzades. Per acompanyar-ho amb un glop, tindreu tant sucs com cafè, te i infusions, i també una selecció de vins i escumosos. A punt per fer un regal al vostre paladar? Podeu reservar des d’ara mateix al web per 75 € per persona. Asseieu-vos i gaudiu de cada mos!

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat