Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Calders
Foto: Maria Dias Bar Calders

Les millors terrasses de Barcelona

Descobreix les millors terrasses de Barcelona: vistes espaterrants, bon ambient i fogons extraordinaris

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i a tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per fer un cafè. Aquí hi trobaràs les més carismàtiques: terrasses secretes i amagades on pots estar tranquil, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'escuma (o dos, va a gustos), terrasses amb vistes espectaculars i terrasses boniques i amb encant a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i de les millors terrasses dels hotels de Barcelona. Ara toca una selecció d'establiments on podràs gaudir del bon temps i el bon menjar com ens agrada tant, a l'aire lliure!

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Terrasses de pel·lícula

  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

El Calders és tot un referent dels vermuts i els vinets de Sant Antoni. La seva terrassa, en un passatge sense circulació, és una de les més cotitzades del barri. S’hi crea un ambient que fa que mai tinguis ganes d’abandonar la cadira. Aquí s’hi està bé, quedem-nos-hi a fer el vermut, a esmorzar, a berenar... De fet, a qualsevol hora serveixen menjar, per tant, sempre hi sereu benvinguts. Vermut de Reus i, per picar, tenen uns nachos completíssims, patates gruixudes amb tres salses, anxoves molt bones, petxines, embotits, formatges, hummus... cervesa ben tirada i gintònics ben preparats si la cosa se us allarga i necessiteu més gasolina per acabar de rematar. Què, demanem una altra ronda? Bon moment per visitar-los, ara que celebren deu anys. 

  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

La reobertura del Bar Alegria –preciós local modernista del 1899 a Gran Via amb Borrell– va ser atzarosa. El segon dia de la nova propietat, el juliol del 2019, els socis de renom (Carles Abellán i els 'xemei' Colombo) es van retirar del projecte i les obres a peu de carrer van convertir-lo en una ratera. “I jo els vaig proposar de quedar-m’ho sencer i poder fer-ne el que volgués”, explica en Tomàs, fill d’en Carles i ex mànager de La Barra.

“Abans era més bar, i he volgut que fos més restaurant", explica Abellán fill. Tapes? Fem cuina de Barcelona, una suma de peix de llotja, horta, guisats i tapes”, resumeix. En lloc de fer-nos anar a caçar QRs, han posat dues pissarres per on desfila producte fresc i de gamma alta –no tenen nevera– en racions abundants. La terrassa és espectacular, d'aquelles que han quedat incrustades en el subconscient col·lectiu durant generacions. Feu la vostra reserva al baralegria1899.com

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Recordeu el Bar Iposa? Aquell bar tan bonic del Raval que amb prou feines era una espitllera oberta a la paret i una terrassa fantàstica, just al patí de darrere de la Boqueria. Doncs la bona notícia és que el xef Stefano Mazza, propietari del Last Monkey de Sant Antoni l'ha reobert amb el nom de Superclàssic. El comentari sempre era: Agafes l'Iposa? Això és un superclàssic! Doncs mira, el nom m'agrada i s'ha quedat així", comenta Mazza. 

Val a dir que per la magnificència de la terrassa –rere la Boqueria, als jardins de Dr Fleming a l'empara de la biblioteca de Catalunya i la Reial l'Acadèmia de Medecina, amb un parc infantil al costat– això rajaria sol, però Mazza hi ha disposat una oferta de menjar i beure de primera divisió en l'apartat aperitiu. I no és que tingui vermut de la casa: és que els fan ells, amb resultats tan excel·lents com un de macerat amb cireres i pero ximenes que té un grau alcohòlic respectable, però passa com l'aigua!

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

Els restaurants d'hotel s'estan convertint en espais amb presència que atrauen clients que no són necessàriament els de l'hotel. Aquest és el cas de l'a Restaurant, a l'Hotel Neri, al capdavant del qual hi ha el xef Alain Guiard, de solvència contrastada. Aquí proposa una cuina divertida i juganera, plena de talent, imaginació i suculència. Tan deliciosa com la seva cuina és la terrassa del restaurant, ubicada a la Plaça Sant Felip Neri. Que, per cert, és un indret on la bellesa es contraposa amb la violència del passat. En aquesta plaça s'enterraven els condemnats a la forca, i també s'hi poden distingir els danys d'una bomba que va matar 40 nens durant la Guerra Civil.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Catalana
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

El Bar Glaciar és del millor que hi ha a la plaça Reial, i ho és, ni més ni menys que des de l'any 1929, quan va obrir. Allà continuen intactes les columnes de ferro, la barra i les taules de marbre, les cadires de fusta i una terrassa amb vista privilegiada de la plaça que fan d'aquest racó un lloc agradable per anar-hi sol o acompanyat. El personal és del més amable de la zona. 

Després d'una digna etapa de bar d'entrepans, tapes i plat combinat, el va adquirir La Pomada, un grup de restauració barceloní sorgit durant la pandèmia, l'any 2022. Ara, és tot un senyor restaurant amb un enfocament de bistrot de cuina catalana, amb especial cura en la tria dels vins, i amb una bona cocteleria. El menjar és impecable, be sigui a la Rambla o al Bages: un caneló amb beixamel deliciós, un arròs sense feina boníssim, amb el gra al punt (la recepta es va inventar a la Plaça reial!) i mandonguilles amb sèpia de manual, per exemple, així com tapes, embotits de la terra i brasa de qualitat. Els preus freguen els 40 euros per cap. Aquest és el plus, esclar, de menjar bé en el local més cèntric de Barcelona. 

  • Restaurants
  • Catalana
  • Les Corts
  • preu 1 de 4

La propietària del Toni Bigoti és publicista de formació però cuinera de passió. L’aplica amb plats com mongeta tendra en tempura, finíssima, acompanyada amb una maionesa amb tòfona per menys de 6 euros, o un 'trompe-l'oeil' de braves que en realitat són daus de polenta amb suau crema d’idiazabal. Totes les salses les fan ells i es nota: les administren de manera intel·ligent i sempre a banda. Al migdia hi ha un menú esplèndid per 15 euros, a l'aire lliure. La terrassa, mitja vida: els jardins de Joaquim Ruyra al servei d’una canya com les bones de Madrid.

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Un bar maco de nassos: una barra neta amb cuina a la vista, i aires madrilenys de marbre blanc i taules de tamboret alt. En Xavier, l'amo, va treballar en bars de Madrid, on va aprendre a tirar la canya.

A la cuina hi treballa l'Héctor, un aragonès format al Basque Culinary Center. Gent d'alta gastronomia per fer cuina de barri a preus de barri. Tenen uns musclos al vapor excel·lents. Els seus brutals callos, de picantor abraonada i textura gelatinosa subtil, redimeixen la púrria vermellosa que cultiva bacteris en expositors. I la terrassa és fantàstica: és en aquell tram de vianants del Carrer Ribes, des d'on es domina tot el mercat de Fort Pienc i s'és un espectador de la vida del barri. 

  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou
  • preu 1 de 4

Molt més que una terrassa: el 'xiringuito' Camping ocupa una situació privilegiada que aprofita el parc del Poblenou, les seves pistes esportives i 10 taules de fusta massissa de mobiliari urbà. Pots seure sense consumir, o fer-ho amb el que portis. Però si ho demanes, et posaran cervesa ben tirada a preus d'amic, menjar bo (hi fan pop-ups Dr Zhang, exquisits artesans del 'dumpling, i molts altres cracks de l'street food)'. Atents a l’instagram: hi fan des de cursos de DJ fins a classes de surf. I poder relaxar-te sota un tendal mentre els nens pugen a un arbre, sense risc que els obri el cap un camió, no té preu. 

Publicitat
Kasparo
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps.

  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Casa Amàlia és un restaurant de tota la vida: un local obert el 1950 just davant del Mercat de la Concepció, amb una carta clàssica i sense complicacions en què preval el bon producte i la cuina de sempre. O això era fins que se'l van quedar en Jordi Castán i en Sergi Suaña el 2020.

La carta s'articula en aperitius i dos apartats: un de tradició i un de transformació. En el primer, meravelles directes com rap a la brasa amb salsa d'espàrrecs blancs i carxofes del prat, o canelons de tres carns amb beixamel. En el segon, barbaritats juganeres com la 'panalena mallorquina'. I la terrassa és una delícia: és al mateix passatge del Mercat, sense cotxes ni massa gent. Només vosaltres, bona companyia, un menjar extraordinari i el solet acaronant-vos la cara i les llambordes.   

Publicitat
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 4 de 4

Si tenim ganes d’impressionar la parella, a la terrassa interior del Vivanda és difícil no fer-ho. Es tracta del pati del darrere d’una antiga casa de Sarrià envoltat d’heures. Les taules estan prou separades i els plats són creació del magnífic xef Jordi Vilà, a preus més que raonables. Truites de patates acabades de fer, bacallà amb samfaina, pèsols del Maresme amb crema de curri i sípia... Delícies de sofregit del bo i de temporada. Una copa de vi a la mà i la ciutat pot semblar en una altra galàxia.

  • Restaurants
  • Catalana
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4

A l'Artesana hi conflueixen dos factors: una terrassa fantàstica i un menú de migdia excel·lent. I la terrassa és d'allò més còmoda: davant d'una escola, en una zona de vianants i amb tot l'espai del món, sense que et posin en un corralet amb boies grogues al costat del reciclatge. I el menú de migdia, per 13'90 euros, és un generós primer i segon i postres casolans de cuina catalana amb un gir creatiu i maneres d'alta escola. No en sortireu amb gana. I si passa, doncs afegiu una croqueta al menú, una copa de vi i un gotet d'herbes i per vint euros heu fet un festival. 

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Italiana
  • Sant Antoni
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

Allò local té el potencial de ser universal. Aquest lloc comú –més desgastat que una espardenya del 1714– s’aplica al Benzina: un restaurant de cuina italiana que batega sota la cromada carrosseria d’un club amb aires novaiorquesos. I en un lloc immillorable: a l’espectacular espai que va deixar el Lando, al passatge Calders. Des de la seva terrassa es domina tota la xerinola d'aquest 'hot spot' de Barcelona, i l'oferta gastronòmica és d'alt voltatge, pel que fa al producte i al talent del xef. 

Belvedere
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 3 de 4

Tot i que és un establiment de tota la vida, hi ha encara massa gent que no el coneix. La terrassa conté amb prou feines tres taules, però és potser la més exquisida de Barcelona. Ubicada a les escales d’una casa modernista amb una entrada de ferro forjat, hi podreu sopar de categoria i prendre un còctel elaborat pel mestre Ginés Pérez. Una meravella.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Pedralbes

No és un restaurant de cuina índia: la Paula Ospina –fotògrafa i restauradora a Les Filles– s’ha inspirat en la utopia urbana que Le Corbusier va construir a l’índia. En una casa amb jardí a Pedralbes i lluny dels tòpics d’interiorisme, això és una festa del cromatisme alegre, amb un pati d’arbres meravellós (hi corren esquirols!) i un interior ple de disseny clàssic, com cadires Chandigarh dissenyades per Jeanneret, col·laborador de Le Corbusier. Pedralbes no és un barri amable amb el passejant, però val la pena pujar fins aqui per gaudir d'aquest espai fantàstic, i d'una carta de bistrot francès excel·lent i amb plats per fer festa o fer bondat.  

 

  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Turca
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Un petit cafè turc d’aires chic i intencions healthy va obrir al bell mig del Turó Parc –vistes impressionants!– i es va traspassar. La Sojaila, la nova propietària, va reduir la carta a la meitat sense renunciar a part de l’empremta de l’establiment primigeni. Per esmorzar, entrepans amb pa 'simit', plats d’ous i l’esmorzar típic de Turquia: un plat combinat amb formatge, olives marinades, tomàquet, cogombre, pebrot, crema de sèsam, melmelada, pa, mel i mató, fruits secs i fruita. Per dinar, amanides, hamburgueses, pollastre amb 'sumaque' i salmó amb quinoa. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • Les Corts

Poca broma, que després de cinquanta anys de vida el Flash Flash ja té un germà petit: El Croma By Flash, obert la tardor del 2020, no és una sucursal sinó una actualització del Flash Flash al segle XXI. La cosa senzilla hauria sigut clonar l'icònic original, però no: el Croma és espectacular i enorme, però alhora manté l'horitzontalitat i el sostre baix, un fet que fa que la comunicació entre taules sigui enorme. I res de blanc i negre, si no una paleta de colors feta servir amb saviesa. I molta llum. 

La carta tampoc fotocopia l'original: entren els cebiches i els 'tiraditos', i també un generós apartat de pasta italiana deutor d'Il Giardinetto. I sí, les truites aquí són importants, però hi trobareu models nous, com per exemple la catalana, una deliciosa truita bavosa d'escalivada. Des de la seva fabulosa terrassa de la Diagonal podreu gaudir d'interior i exterior, perquè l'espectacular façana transparent et fa sentir a dins sent a fora i viceversa. 

Dos Torres
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Les Tres Torres
  • preu 2 de 4

Situat en una antiga finca modernista a Sarrià totalment reformada, el Dos Torres ofereix cuina de mercat de molt bona qualitat. En la seva gran terrassa es pot menjar sota l'ombra de la gran palmera que presideix l'estança i a la nit assaborir bons còctels en un ambient tranquil. Com diuen ells: "Impulsat pels arbres del jardí, el Dos Torres és un refugi de sabors, a totes hores".  I sí: la carta és un bon exemple de cuina mediterrània –en la seva accepció més literal, aquí hi trobareu accents 'gastro' que van des d'Andalusia a Itàlia, amb algun toc asiàtic– amb plats com espaguetis 'vongole' amb bitxo i sofregit d’alls o pop en tempura sobre parmentier i escabetx de ceps. Obert cada dia! Reserveu! 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat