0 M'encanta
Guarda-ho

Idees per gaudir del fred

Les formes més agradables i divertides per fer que la temporada més freda passi de pressa i plaentment.

© Irene Fernandez

Hi ha moltes maneres de superar l'hivern barceloní. Tot i no ser un hivern dels més durs, aquí us proposem algunes formes de fer-lo passar. D'acord, Barcelona no és Oslo. El nostre fred és (molt) suau, però el podem aprofitar per gaudir dels plaers d'abrigar-se i buscar l'escalfor allà on sigui. I és molt més divertit del que sembla!

L'esmorzar dels irlandesos

Bacó, salsitxes irlandeses, mongetes, ou ferrat, tomàquet al forn, xampinyons i 'hash browns' de patata amb torrades. No, no és la llista d'aliments que l'oms ha posat al mateix sac que el cianur i el plutoni: són els ingredients de l'esmorzar tradicional irlandès que us serviran a qualsevol hora del dia al Flaherty's per uns 8,50 € (també tenen una versió vegetariana per 7). Després d'ingerir aquesta safata d'energia pura, sortireu del pub en samarreta Imperio.

Llegir-ne més
El Gòtic
3 en 1

3 en 1

Seguim a Irlanda. D’aquesta illa també va sorgir una de les receptes més infal·libles per entrar en calor: es diu cafè irlandès i combina, com sabeu, cafè, whisky –irlandès a la recepta original– i nata. Potser el que no sabeu és que aquest calefactor líquid es va inventar als anys 40 del segle XX a l’aeroport de Shannon per donar escalfor als passatgers d’un avió que anava amb retard. A la Taverneta, un reducte agradable i acollidor enmig del Gòtic més impersonal, el preparen deliciós per 7,5€.

La Taverneta
Francesc Pujols, 3
www.taverneta.es

La salutació al Sol com si fóssiu al Sol

I parlant de suar, una de les modalitats més intenses de ioga és el bikram, que consisteix a practicar aquesta disciplina... a 40 graus! Les sessions del centre Brikam Yoga duren 90 minuts en què es realitzen 26 asanes i dos exercicis de respiració. Asseguren que amb aquest exercici es millora la força, la flexibilitat i la concentració. El que és ben segur és que no necessitareu bufanda!

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Amb cullera

Recomanat

Com cantava en Dragui, cada terra té una història... i nosaltres hi afegim que també un bullit. El nostre és l’escudella (al Gelida us en podeu cruspir un bon plat per quatre rals), a Galícia tenen el caldo gallec (excel·lent el de l’Escairón) i a Astúries tenen la fabada asturiana. La versió clàssica d’aquesta bomba calòrica i de sabor es pot tastar al Llamber per 13 euros. Amb un sol plat cobrireu les vostres necessitats energètiques de tota la temporada. Si preferiu un caldo amb regust de l’Orient Mitjà, tasteu la sopa de temporada del restaurant Ziryab. Espessa i contundent, tot i només portar verdures –carbassó, carbassa, pastanaga i unes mongetes de la mida d’un obús–, us deixarà llestos per a la resta de la tarda. I la podeu acompanyar amb una Taybeh, l’única cervesa de Palestina.

Llamber
Fusina, 5 www.llamber.com
Ziryab Ases, 16 ziryab.es

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Hot'N'Roll

Recomanat

Busqueu el caliu dels antres rockers de la ciutat. Al Rocksound, el Psycho, la Sala Monasterio i l’Estraperlo podreu ballar, sacsejar el cap i fregar-vos amb altres congèneres com si no hi hagués un demà. Busqueu recer als soterranis del Magic Club i del Sidecar, i sueu de gust al Hey Ho!, al The Bollocks i al Tequila. Perquè el rock o et crema per dins o no és rock.

Llegir-ne més
El Parc i la Llacuna del Poblenou

Foc a la llengua

Recomanat

Prepareu-vos per tenir un incendi a la boca. Per gaudir com si Llucifer us preparés el plat més condemnadament deliciós. Aneu a l’Olla de Sichuan i demaneu la versió picant de la huo guo o olla xinesa, una mena de fondue on podreu anar sucant verdures i carns en dos brous diferents. Suareu com si fóssiu al mateix avern.

Llegir-ne més
Eixample
Que bulli la sang

Que bulli la sang

Hi ha qui corre, qui fa abdominals, aixeca peses o salta a corda. I hi ha els qui ho fan tot: CrossFit, una disciplina que va néixer a mitjans dels 90 als Estats Units, com a entrenament específic per a policies i bombers. Avui no cal portar uniforme per rendir-se a aquest esport total que consisteix en una combinació d’exercicis cardiovasculars, gimnàstics i d’aixecament de pes. Si us hi atreviu, demaneu informació a CrossFit Poblenou, un box de 1.000 metres quadrats amb suada garantida.

CrossFit Poblenou

Joan d’Àustria, 95 crossfitpoblenou.com

La màgia de la fada verda

No hi ha millor remei per al fred que tornar- se insensible a qualsevol temperatura. Diuen que la fada verda –com van batejar l’absenta al París de finals del XIX– va ser la responsable que Van Gogh es tallés el lòbul d’una orella per regalar-li a una puta. Des d’aquí instem al consum amb mesura. N’hi haurà prou amb un dels gotets de criptonita lletosa que serveixen des del 1897 a l’Absenta, port de mariners, artistes i fredolics a la Barceloneta, per engegar una puntada al fred.

Llegir-ne més
La Barceloneta
El truc dels experts

El truc dels experts

Mentre el termòmetre barceloní es manté a l’hivern en les dues xifres, a Berlín es mouen al voltant dels 6 graus de màxima i una previsió meteorològica tacada de pluja ad aeternum. Que com ho fan per sobreviure? En una paraula: Glühwein, el tradicional vi negre amb sucre, clau, llorer, canyella, pell de taronja i anís estrellat, tot passat pels fogons, que fa que la vida a l’exterior sigui possible. Al restaurant alemany Devil’s Kitchen, també en trobareu.

Devil’s Kitchen La Bordeta, 52
www.devilskitchen.es

Caloreta per fricció

Hi ha un reducte de la República Dominicana al Paral·lel i el nom sol fa pujar la temperatura corporal: Brisas del Caribe, temple de salsa i bachata autèntiques. Aquí manen les trompetes i els tambors, i la gent ve a moure’s cos a cos fins que els sagnen els peus i la suor els cau a gotes.

Llegir-ne més
Sants - Montjuïc

Autodefensa

En qüestió de setmanes i tutorials de YouTube, qualsevol pot fer una bufanda senzilla, però per fer-ne una de les que desperten mirades cal recórrer al consell dels professionals del tricotatge com les àvies –mestres de les agulles– o el personal de Duduà, experts en tècniques manuals tradicionals que fan cursos de ganxet, brodat i tricot tres dies a la setmana.

Llegir-ne més
Gràcia

Territori humit

A Les Corts hi ha un oasi que es manté, tant a l’hivern com a l’estiu, a 45 graus. És l’hammam Rituels d’Orient, centre de teràpies orientals que destaca per una sala de vapor on el personal elimina toxines al 100% d’humitat. Un cop que el cos s’acostuma a la temperatura uterina d’aquesta cambra, sortir-ne resulta més complicat que saltar del llit els dies de tempesta. Abans de tornar a la realitat, regaleu-vos un massatge amb oli d’argània calent per enfrontar-se a l’hivern amb la musculatura relaxada i la circulació activa.

Llegir-ne més
Les Corts
Sucar el xurro

Sucar el xurro

...a la xocolata. I si pot ser, a la que preparen a la Granja Dulcinea, mestres en l’art d’embrutar morros i alegrar estómacs des del 1941. Els efluvis d’aquest temple xocolater barceloní arriben a la plaça del Pi i embruixen els passejants embufandats fins a les orelles a deixar-se cuidar amb una tassa d’or negre, i dolç en el seu punt just, entre les mans. En fi, felicitat i escalforeta per 2,90 euros.

Granja Dulcinea Petritxol, 2
granjadulcinea.com

Herbes fumejants

La millor herba legal de la ciutat la tenen al centenari Herbolari Llansà, fundat el 1907 per Ricard Llansà i avui regentat per la Francesca Llansà, que cura els refredats dels veïns amb un catàleg de receptes naturals que sempre funcionen. L’olor dels manats de farigola que tenen, sempre acabats de collir, arriba gairebé fins a la Rambla!

Llegir-ne més
El Raval

Neurones a punt d'ebullició

Voleu fer bullir el cervell? Una bona manera és participar en un escape room. A The House of Whispers, on els ensurts estan garantits, encara estareu més calentons, ja que és molt probable que tot l’equip acabeu abraçats. I cagats de por. Si sou colla, poseu- vos a prova a Mistery Scape, on fins a vint persones us enfrontareu a un enigma que té com a reclam: ‘Calma. L’esperit de la Marie està parlant’. Suor freda.

Llegir-ne més
Camp d'en Grassot i Gràcia Nova

Comentaris

0 comments