Un tomb pel Passeig de Sant Joan

Electric Bar
Electric Bar
Publicitat
Principi: Travessera de Gràcia. Final: Mallorca. Metro: Joanic i Verdaguer (L4). Temps: Mitja hora sense passar per l'Elèctric

1 Per mi, el passeig de Sant Joan sempre ha començat sota el cartell de rajola que diu AZULEJOS, encara que en realitat la rambla de vianants comenci amb una escultura de Fray Pedro Ponce de León, professor de sordmuts, que passa desapercebuda. D'aquí fins a Verdaguer se succeeixen escultures, fonts (com la d'Hèrcules, la font monumental més antiga de la ciutat), espais de joc infantil i per a la tercera edat. Quina lliga tan apassionant juguen els avis a les pistes de petanca! El Carmel va líder!

2 Les àvies, en canvi, les trobo a les Mans d'Or (núm. 180), una botiga de labors que sembla una pantonera i on cada matí una mestra dóna consells a les clientes que, com la Mare de Déu, van a perfeccionar-hi la costura.

3 De sobte s'obre el cel i una llum m'il·lumina el camí fins a la llibreria bíblica Alfa Omega (núm. 172), un senzill establiment amb llibres espirituals, des de la bíblia infantil fins a un Libro devocional para parejas. Esquivo els títols d'autoajuda i de la Nova Era i em quedo amb Perfeccione su inglés con la ayuda de Dios. És molt millor que les classes particulars.

4 Per llegir a la fresca, el millor és la cantonada de l'Oller (núm. 146). Els amos han canviat de color des que es va fundar aquesta institució el 1929, però el vermut de la casa (2 €) continua sent el millor amic de les croquetes.

5 El referent modern d'un barri aburgesat és el ClubHula (núm. 131-133), una marca de disseny de cascos de moto born in BCN. Aquí hi tenen l'estudi-botiga (amb grafits a les parets i una nevera Smeg), amb alguns cascos de la col·lecció estampats amb motius urbans i naturals (80 €).

6 Abans d'arribar al monument al capellà rebel Jacint Verdaguer -feu el link amb el Canigó, la flama i els focs de Sant Joan- m'aturo i trec el nas a la Casa Macaya (núm. 108). Un obrer em renya perquè hi fan obres, però des de la porta estant ja es veu la magnificència de l'edifici modernista de Puig i Cadafalch de 1901. Era una vergonya que estigués tancat des de feia un lustre (és propietat de La Caixa i va ser la protoseu del CosmoCaixa i el CaixaForum) i, fer fi, l'Ajuntament ha arribat a un pacte immobiliari perquè se n'obri l'illa al barri. Per cert, mireu-vos el capitell: hi ha l'arquitecte en bícing! Quin visionari...

Menjar i beure

Adonis (Bailèn, 188)
Guapo com Adonis (però molt sorollós), un bar retro modern per a sopar informal (nachos, hamburguesa, carpaccio) i copa.

Baylina (Pg. Sant Joan, 115)
Una pastisseria centenària que avui és la referència moderna del barri. Quin goig!

Orxateria Verdú (Pg. Sant Joan, 132)
El líquid és el que toquen més bé en aquesta cantonada: orxata artesana, llet merengada i granissats de llimona i cafè.

Can Josep (Roger de Flor, 237)
Un restaurant de producte, sense floritures, amb una carta curta però de qualitat: bou, cargols, favetes... Els preus piquen.

Comprar

Bracelona (Provença, 372)
Una suggerent errada dislèxica en el nom de la ciutat convida a treure pit en aquesta botiga de banyadors i roba interior.

Sortir

Elèctric Bar (Travessera de Gràcia, 233)
Programació diària de concerts, cine, teatre i poesia subterrània, només a canvi d'una consumició obligatòria. Free your mind and your ass will follow!

Museu del Clavegueram (Pg. Sant Joan, 98)
La curiositat d'alguns barcelonins no té... olfacte. Si voleu veure els budells de la ciutat, la Fàbrica del Sol organitza descensos comentats als inferns. És imprescindible reservar al T. 93 256 44 30 i s'exigeix codi.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat