Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Casa Jordi

  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Casa Jordi
©Ivan GimenezCasa Jordi
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

L'ambient i el sabor d'una autèntica masia catalana. Això és el que trobem a la renovada Casa Jordi que, sense deslligar-se de l'esperit i la cuina que la va fer tan visitada pels bons paladars, ha fet un gir saborós i interessant de la mà del seu nou propietari, Lluís Cortines. Aprofitant les seves valuoses experiències en cases com Reno i Botafumeiro, Cortines ha sabut combinar la cuina de sempre, la que sempre ha agradat a Casa Jordi, amb una adaptació als temps moderns.

Plats més ben presentats, temptadors als ulls i sobretot ben dosificats i reduïts en els seus aspectes més consistents, amb menys ús de greixos i hidrats innecessaris. Una altra de les novetats que el bon paladar agraeix és la proposta de mitges porcions, no només per aspectes dietètics, sinó també per poder tastar més plats. “Estem fent el que ens agradaria i com ens agradaria que ens ho portessin a la taula”, diu en Lluís. Ell ha atès els paladars més exigents d'aquesta ciutat, i la llista d'anècdotes donaria per a un best-seller. Vam començar amb un excel·lent pa amb tomàquet que va servir de coixí d'unes anxoves avui difícils de trobar. L'entrant de cigrons estofats amb orella i morro va ser un encert. Els segons van consistir en un trio de botifarres, elaborades per artesans que subministren en exclusiva a Cortines, i unes superbes sardines en escabetx, que es va ocupar personalment de netejar, molt equilibrades i sense els excessos de vinagre habituals en alguns llocs.
Mig suquet de rap amb romesco va ser el plat de peix que es va imposar davant tremends dubtes, per la presència d'unes cocotxes de lluç al pil-pil i el bacallà amb perfum d'alls confitats, dos dels plats més requerits de la carta.
Les postres són exquisides. Les canyes de Santiago –amb massa preparada a la casa– són superbes, però aquesta vegada ens vam decidir per una mousse de xocolata feta com manen els cànons i un pastís Tatin molt bo. Cortines domina també el tema vins, ja que s'ha ocupat d'aquestes feines als restaurants pels quals ha passat com a maître o director.
Acompanyem el sorprenent menjar (sorprenent pel retrobament amb un lloc emblemàtic i amb un vell conegut) amb un negre del Penedès aconsellat per en Lluís, el Mas Petit, que va resultar encertadíssim.

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Ptge. Marimon
Sant Gervasi
Barcelona
08021
Contacte
93 200 11 18
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà